Selecteer een pagina

Stacaravan verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste stacaravan verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met stacaravan verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Stacaravan verzekering vergelijken in 2023!

caravan verzekering

Waardering

★★★★★ 

9 / 10

Eigen Risico

 • € 25,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,88

✓ Op de camping, onderweg en in de stalling gedekt

Caravan en alle spullen in uw caravan verzekerd

✓ 3 jaar uw aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal

caravan verzekeren tegen dagwaarde

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

90,-

Alle soorten?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,05

Hagelschade standaard meeverzekerd
✓ Kosten voor vervangend kampeermiddel of noodreparatie

✓ Gratis vervoer van je caravan bij schade

caravan verzekeren kosten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 150,-
 • € 250,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,60

Bij pech maximaal 20 dagen overnachten
Nieuwe caravan is 5 jaar lang volledig verzekerd

✓ 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

wa verzekering caravan verplicht

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 4,45

Hele jaar verzekerd bij diefstal en schade

Vervangend vakantieverblijf

✓ Nieuwwaardegarantie

verzekering caravan prijs

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 125,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

Persoonsgebonden

Nieuwwaarde tot 5 jaar
Vervangend verblijf (max. € 125,- per dag)

Benelux en Europa dekking

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken: 
Locatie: Breda, 4818 ES Dak: hagelbestendig Slot: VbV/SCM-goedgekeurd disselslot, wielklem, of afgesloten stalling 
Overig: Geen verhuur, voortent en mover niet meeverzekerd 
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Stacaravan verzekering gids

Jaarlijks zijn er genoeg Nederlanders die een stacaravan aanschaffen, het is dan ook niet zo gek dat er veel aanbieders zijn voor stacaravanverzekeringen. Veel eigenaren van een stacaravan willen namelijk gedekt zijn voor ernstige schade zoals brand of inbraak. Een stacaravanverzekering zorgt er voor dat je hier tegen gedekt bent. Tegenwoordig heb je verschillende soorten caravanverzekeringen, ook kun je kiezen voor een vouwwagenverzekering.

Als je een stacaravanverzekering wil afsluiten moet je eerst de postcode van je standplaats doorgeven. Zodra deze standplaats bekend is kan er een goede berekening worden gemaakt. Je stacaravan moet verplicht op grondgebied in Nederland staan en er moet een goede inschatting gemaakt worden van de nieuw- en dagwaarde van de stacaravan. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk stacaravan verzekeringen en vind de beste stacaravan polis

Wat is een stacaravan verzekering precies, en is het vinden van een stacaravan verzekering moeilijk?

Overigens willen we je direct duidelijk maken dat de goedkoopste stacaravanverzekering uitkiezen lang niet altijd de beste keuze is. Het is verstandiger om de stacaravanverzekering aan te passen op je persoonlijke situatie. Bij dit soort verzekeringen is het belangrijk om goed naar de dekking te kijken zodat je het risico op schade bij je stacaravan kunt beperken.

Het kan echter lastig zijn om de perfecte aanbieder te vinden, er zijn namelijk behoorlijk wat aanbieders waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht samengesteld van gerenommeerde stacaravanverzekeraars in Nederland. Begin direct met stacaravanverzekering vergelijken om de beste premie en dekking te vinden..

Stacaravan verzekeren een slim idee?

Waar moet ik op letten bij


Vul alle gegevens in vergelijker naar waarheid in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Als we het hebben over een stacaravan, dan praten we over een caravan die op een vaste standplaats of seizoensplaats staat. Het kan zijn dat de stacaravan 1 keer per jaar wordt vervoerd naar een andere standplaats, maar doorgaans is dit niet het geval. Een stacaravan heeft de beschikking over vaste leidingen voor water, gas en elektra.

Een stacaravan verzekeren van 5 jaar of ouder

Als je een stacaravan bezit die 5 jaar of ouder is wordt er door de verzekeraar gekeken naar de dagwaarde of vervangingswaarde. Het kan echter lastig zijn om deze te bepalen, gelukkig kun je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice van een verzekeraar. Deze willen je graag op weg helpen.

 • De belangrijkste factoren bij het berekenen van de dagwaarde of vervangingswaarde van je stacaravan is de aanschafwaarde, het gebruik en de leeftijd. De allerbelangrijkste factor blijft echter het onderhoud van de caravan.

Deze factoren zijn soms lastig te berekenen en het kan dan lastig zijn om een goede inschatting te maken van de waarde. Bekijk een site van de verzekeraar en gebruik hun rekentool om een inschatting te maken.

Stacaravan waarde berekenen

Je kunt er vanuit gaan dat de dagwaarde van een stacaravan na de aankoop direct daalt met 10%. Over het algemeen kun je als stelregel aanhouden dat de waarde van je stacaravan daarna met zo’n 5% per jaar daalt.

Om de perfecte indicatie te krijgen kun je eens kijken of er vergelijkbare stacaravans op sites te koop staan, je kunt dan zien wat de huidige prijs in de markt is.

Een waardetaxatie doen van je stacaravan

De allerbeste optie blijft echter om een verzekeringswaardetaxatie te laten doen. Een onafhankelijke partij komt dan kijken hoe veel je stacaravan waard is.

 • Met zo’n taxatierapport kun je met een gerust hart kijken hoe je je stacaravan verzekerd kunt krijgen. Daarbij maakt het het werk voor de verzekeraar ook een stuk makkelijk, deze kan namelijk goed inzicht krijgen in de huidige waarde.

 

Stacaravan verzekeren en dekking

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + all risk

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Je kunt een stacaravan verzekeren op meerdere manieren invullen. Zo is het ook mogelijk om je aanvullend te verzekeren tegen een aantal schades. Zo kan je er voor kiezen om je inboedel mee te verzekeren tot een bepaald bedrag. Daardoor krijg je bij schade en diefstal van de inboedel ook (een deel) vergoed.

Eigen risico bij de stacaravan verzekeringen

Er is bij sommige stacaravan verzekeraars een eigen risico van kracht. Dat is echter lang niet altijd het geval, er zijn namelijk ook verzekeraars die geen eigen risico rekenen.

Soms kun je er ook voor kiezen om een eigen risico in te stellen. Ook hier geldt de stelregel, hoe hoger de premie, hoe beter de dekking. Kijk dus goed naar stacaravanverzekering dekking voordat je een nieuwe polis afsluit.

Nieuwwaarde- en dagwaarde regeling

De meeste stacaravanverzekeraars hebben dus een nieuwwaarde- en aanschafwaardedekking. Door te kiezen voor een van deze opties ben je na aanschaf van een nieuwe, of 2e hands stacaravan de eerste 3 jaar tot 7 jaar verzekerd voor het verlies van je caravan door bijvoorbeeld brand.

Het is aan te raden om stacaravans tot 5 jaar oud te verzekeren op basis van de nieuwwaarde. In het geval van ernstige schade krijg je dan de gehele aankoopprijs terug. Als je stacaravan ouder is dan 5 jaar is het slim om een verzekering af te sluiten op basis van de dagwaarde.

Is een stacaravan verzekering verplicht?

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


FBTO

Unive

 OHRA

We hebben alle verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk stacaravan verzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Oudere stacaravan wel verzekeren!

Als je een oudere stacaravan hebt wil dat niet zeggen dat je geen verzekering hoeft te hebben. Het is verstandig om te beginnen met stacaravan verzekeren omdat de schade enorm kan oplopen.

Denk bijvoorbeeld aan schade door brand, als je niet verzekerd bent ben je niet alleen je stacaravan kwijt, maar moet je ook de kosten betalen voor ruimingskosten en scahde aan andere stacaravans.

Stacaravanverzekering niet verplicht

Een stacaravan verzekering is in Nederland niet verplicht. Toch is het wel verstandig om te kijken naar een stacaravan verzekering. Het kan altijd een keer voorkomen dat er een inbraak wordt gepleegd, daarnaast wil je natuurlijk ook afgedekt zijn tegen schade door brand of schade aan derden.

 • Het is gelukkig niet moeilijk meer om te beginnen met stacaravan verzekeren, je kunt de inboedel, de aanschafwaarde of nieuwwaarde verzekeren.

 

Meest gestelde vragen over de stacaravan verzekering

Wanneer keert een verzekeraar niet uit?

Er zijn een aantal situaties waarin een stacaravan verzekeraar niet overgaat tot uitkering. Dat kan voorkomen in de volgende gevallen:Er zijn een aantal situaties waarin een stacaravan verzekeraar niet overgaat tot uitkering.

Dat kan voorkomen in de volgende gevallen:

⦁ Schade die ontstaan is door te weinig onderhoud en zorg

⦁ Als je stacaravan gestolen wordt en je geen maatregelen voor diefstal hebt getroffen

⦁ Als je de stacaravan aan iemand anders hebt verhuurd

Kun je de stacaravan aanvullend verzekeren?

Je kunt de (oudere) stacaravan doorgaans prima aanvullend verzekeren. Zo kun je de inboedel meeverzekeren tot een bepaald bedrag en kun je ongelukken ook verzekeren met een aanvullende module. De premie van je stacaravanverzekering gaat wel omhoog als je aanvullende modules gaat verzekeren.

Hoe zit het met het eigen risico?

Het eigen risico voor de stacaravanverzekering kan verschillen per verzekeraar. Sommige verzekeraars hanteren helemaal geen eigen risico terwijl je bij sommige aanbieders zelf kunt bepalen hoe hoog je het eigen risico zet. Als je eigen risico laag is, dan is de maandpremie over het algemeen hoger.

Een goedkope stacaravanverzekering vinden

Het vinden van een goedkope stacaravanverzekering is helemaal niet moeilijk meer. Bekijk eerst welke zaken belangrijk zijn voor je, als je dat inzichtelijk hebt kun je een vergelijking maken tussen alle verschillende verzekeraars. Zo kun je gemakkelijk een goedkope stacaravanverzekering vinden, een lagere dekking betekent over het algemeen een lagere premie. Dit is andersom natuurlijk ook het geval.

sta caravan verzekeren
sta caravan verzekering afsluiten
goedkoop stacaravan verzekeren
sta caravan verzekering afsluiten
sta caravan verzekering afsluiten

Laatst geupdatet op 08/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort