Selecteer een pagina

Bootverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste bootverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met boot verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen bootverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Dekking op maat voor je boot
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Bootverzekering vergelijken in 2023!

Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.

Bootverzekering gids

Een bootverzekering, het kan erg handig zijn wanneer je te maken krijgt met een ongeluk of andere vervelende zaken wanneer je op het water zit. Het is dan ook zeer verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer je in het bezit van een boot bent. Het zit namelijk zo dat schade die je toebrengt aan derden wordt gedekt vanuit de aansprakelijkheidsverzekering van je boot.

Je boot verzekeren is niet alleen hier om verstandig, maar ook ben je vaak tegelijkertijd gedekt voor schade en diefstal, een boot verzekering is dus zeker een goede keus. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk bootverzekeringen en vind de beste boot polis.

Wat is een Bootverzekering precies, en is het vinden van een boot verzekering moeilijk?

Als jij een bootverzekering gaat afsluiten dan is het de bedoeling dat je vervolgens aangeeft wat voor soort boot je graag wilt verzekeren. Daarna is het de bedoeling dat je aangeeft in welk vaargebied je verzekerd wilt zijn. Je hebt bij de meeste verzekeraars de keus uit 3 of 4 vaargebieden.

Verzekeraars geven daarnaast altijd aan tot waar je precies gedekt wordt met de verzekering, dit omdat er in sommige vaargebieden een hoger risico wordt gelopen. Hierbij moet je denken aan omstandigheden zoals gevaarlijke rotsen, piraterij of oorlog. Een maatregel is bijvoorbeeld dat je niet binnen 10 km van de kust mag komen in een oorlogsgebied.

Wat is een bootverzekering?

bootverzekering

Waar moet ik op letten bij bootverzekeringen?


 Lees jezelf zo goed mogelijk in

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kijk goed naar de algemene voorwaarden

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Het kan zoals hierboven vermeld zomaar gebeuren dat je te maken krijgt met schade en letselschade als je op het water aan het varen bent met je boot of jacht. Als je een WA bootverzekering afsluit, dan ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan derden met een boot of jacht.

Aanvullende boot verzekering

Ook kun je er daarnaast voor kiezen om een bootverzekering af te sluiten met een bredere dekking. Je kunt bij de meeste boot verzekeraars kiezen uit een WA-verzekering, maar ook een WA met beperkt casco of volledig casco.

Met een WA met beperkt casco polis ben je niet alleen gedekt voor schade die je hebt toegebracht bij anderen, maar ook voor storm- en brandschade.

All risk bootverzekering

Kies je toch voor een volledig casco, ook wel allrisk genoemd, dan heb je een nog bredere dekking. Je bent dan namelijk ook gedekt voor schade die is ontstaan bij een ongeval die zelf veroorzaakt is. Wel is dit vaak de duurste optie.

Over het algemeen worden bootverzekeringen ook aangeduid door verzekeraars als een pleziervaartuigverzekering.

Afsluiten van een bootverzekering

goedkoopste bootverzekering

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

WA + beperkte casco

 WA + all risk

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Je hebt zojuist waarschijnlijk een splinternieuwe boot of jacht aangeschaft, maar dat betekent niet dat je klaar bent. Een boot verzekeren na aanschaf is dan ook van groot belang, want bij schade of letselschade moeten de kosten wel gedekt worden. Na de aankoop moet je dus een bootverzekering afsluiten.

Dekking en premie van de boot verzekering

Je hebt de keus uit drie verschillende soorten dekkingen en de premie die je moet betalen hangt af van een aantal factoren zoals welk type boot je hebt, de motor die gebruikt wordt, dekking en jouw vaar verleden.

Ben er van bewust dat er grote prijsverschillen kunnen zitten in de premie van de boot verzekering, dit heeft dus voornamelijk te maken met de factoren van hierboven.

Houd altijd rekening met de voorwaarden

Je wilt natuurlijk wel de goedkoopste bootverzekering met de beste dekking en voorwaarden. Kijk daarom altijd goed de voorwaarden en dekking door als je een bootverzekering gaat afsluiten, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Welke bootverzekering vergelijken?

goedkope bootverzekering

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Univé

 Nationale Nederlanden

 FBTO

 ANWB

 Interpolis

Een boot verzekeren kan soms nog wel eens lastig zijn, je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je een polis afsluit die het best bij jouw situatie past.

Ga je een boot verzekering vergelijken, dan kun je er direct achter komen welke verzekeraar het best bij jouw situatie past. Met de boot verzekeren vergelijken is het mogelijk om verzekeringen in te zien met de beste voorwaarden en voordeligste premie.

Ruime dekkingen tegen een eerlijke prijs

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De verzekeringwinkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk boot verzekeringen met elkaar vergelijkt.

Het kiezen van een boot verzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Daarbij kun je je inschrijven en zorgen wij ervoor dat je elk jaar op de hoogte blijft van de actuele prijzen. Zo betaal je nooit meer teveel. Overweeg dus altijd boot verzekering vergelijken als je aan het rondkijken bent naar de beste optie.

Meest gestelde vragen over de bootverzekering

Hoe wordt premie van de bootverzekering vastgesteld?

Veel mensen vragen: ‘’Wat kost een bootverzekering?’’ of ‘’Hoe wordt de premie van een boot verzekering bepaald?’’. De verzekeraars bepalen dit aan de hand van een aantal factoren, deze kunnen verschillen per verzekeraar. Dit betekent dat je bij de ene verzekeraar een goedkopere bootverzekering kunt afsluiten dan bij een ander.

Om het wat duidelijk voor je te maken hebben we hieronder de factoren onder elkaar gezet, zo kun je direct inschatten hoeveel je ongeveer aan premie kwijt bent maandelijks aan je boot verzekeren. Bootverzekering berekenen wordt met deze info een stuk gemakkelijker.

Het type boot die je wil verzekeren

Om de premie te bepalen wordt er door de verzekeraars gekeken naar het type boot wat je graag wilt verzekeren. Er wordt naar meerdere factoren van de boot gekeken, deze hebben we hieronder voor je opgesomd om een duidelijk beeld te creëren:

 • De boot lengte in centimeters.
 • In welk jaar de boot is gebouwd.
 • Het type boot, hierbij moet je denken aan een sloep, zeilboot, jacht, rubberboot of een speedboot.
 • Wat de dagwaarde van de boot is op moment van verzekeren, hieronder valt ook de waarde van accessoires, apparatuur, motor en andere speciale constructies aanwezig op de boot.

Van welke motor je gebruik maakt

Naast het type boot dat je wilt verzekeren wordt er ook gekeken naar de motor van de boot. Je hebt namelijk verschillende soorten motoren voor boten en zit er wel degelijk verschil in het risico dat je vormt voor verzekeraars bij sommige motoren. We hebben hieronder weer een opsomming gemaakt met waar allemaal op gelet wordt:

 • Het soort motor dat je gebruikt bijvoorbeeld een ingebouwde motor, buitenboord motor of misschien wel geen motor.
 • Welk soort brandstof de motor nodig heeft zoals diesel, benzine of lekker duurzaam met elektriciteit.
 • Het totale vermogen dat de motor produceert.

Welke dekking je wilt afsluiten

De hoogte van de premie hangt ook sterk af van welke soort dekking je kiest. Kies je bijvoorbeeld een WA-verzekering, dan betaal je maandelijks een stuk minder in vergelijking met een allrisk dekking. Daarnaast wordt er naar meer dingen gekeken omtrent de dekking, hieronder hebben we ze opgesomd:

 • Van welk soort dekking je dus kiest, WA, WA met beperkt casco of allrisk.
 • In welke vaargebieden je allemaal gedekt wilt zijn.
 • De plek waar de boot komt te liggen.

Waar wordt nog meer rekening mee gehouden?

We hebben hierboven de drie grootste factoren met je besproken, maar er wordt met nog wat meer zaken rekening gehouden. Wel zo fijn om te weten natuurlijk. We hebben ze wederom voor je hieronder opgesomd om het duidelijk te maken:

 • Er wordt rekening mee gehouden of je op het moment aangemeld en lid bent bij een watersportvereniging.
 • De mogelijke schadevrije jaren die je op het moment bezit van bootverzekeringen uit het verleden, dit heeft vaak ook een grote invloed op de hoogte van de premie.

Zorg er dus altijd voor dat de schadevrije jaren goed worden doorgegeven bij jouw nieuwe verzekeraar, dit gebeurt automatisch maar toch is het goed om dit nog even extra te controleren voordat je daadwerkelijk een contract gaat tekenen.

Waar op letten bij de polisvoorwaarden van een bootverzekering?

Je bent waarschijnlijk op zoek naar een goedkope bootverzekering, maar niet alleen de premie is van belang als je aan het rondkijken bent. De polisvoorwaarden van een bootverzekering zijn namelijk ook erg belangrijk om goed door te nemen voordat je blindelings kiest voor de goedkoopste bootverzekering.

We hebben hieronder de belangrijkste punten onder elkaar gezet waar je op moet letten bij de polisvoorwaarden van een boot verzekering.

Hoeveel is er maximaal gedekt met de WA-dekking?

Zoals je waarschijnlijk al weet wordt je vrijwel altijd aansprakelijk gesteld voor schade aan derden als er zich een ongeval of ongeluk heeft voorgedaan. Je bent voor deze schade gedekt, maar vaak wel tot een bepaald maximaal bedrag.

Als bootbezitter weet je waarschijnlijk al dat schade enorm hoog in de kosten kan oplopen, daarom is het belangrijk dat je goed duidelijk hebt voor jezelf wat het maximaal verzekerd bedrag per gebeurtenis is van de WA dekking. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je niet onderverzekerd.

De bonus/malus ladder die gebruikt wordt

Iedere verzekeraar die bootverzekeringen aanbiedt maakt gebruik van een bonus/malus ladder. Hiermee kan berekend worden hoeveel korting je ontvangt op de premie in de toekomst op basis van jouw schadeverleden.

Je bouwt ieder jaar een schadevrij jaar op als je het gehele jaar schadevrij vaart of geen claims doet. Hoeveel korting je krijgt is per verzekeraar verschillend en daarom is het belangrijk om dit goed door te lezen in de polisvoorwaarden. Vaak kun je namelijk flink besparen op de maandelijkse premie met een gunstige bonus/malusladder.

Schade door slijtage van boot

Het is belangrijk om te kijken naar de dekking van de polis bij schade aan de boot waardoor er niet meer gevaren kan worden, dit is schade die ontstaat door slijtage van het product.

De dekkingen hiervoor verschillen per verzekeraar en dus moet je goed de polisvoorwaarden doorlezen. Hiermee worden schades bedoeld aan het materiaal of aan de constructie van de boot.

De beste bootverzekering, welke is het?

De beste bootverzekering, welke is het nou eigenlijk? Een goede vraag, wij kunnen helaas geen eenduidig antwoord geven op deze vraag. Per boot en situatie bestaat er namelijk een beste bootverzekering, dit is afhankelijk van veel factoren.

Je kunt het beste verzekeraars met elkaar vergelijken om voor jouw situatie tot de beste bootverzekering te komen.

Vaarbewijs nodig om een boot te verzekeren?

Het is niet voor iedere boot in Nederland verplicht om in het bezit te zijn van een vaarbewijs, je kunt dus met sommige boten varen zonder een vaarbewijs. Ga je dus een bootverzekering afsluiten voor een boot waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt? Dan heb je dus ook een geen vaarbewijs nodig om een bootverzekering af te sluiten.

Zoals net gezegd zijn er boten waarbij dit niet nodig is, maar zo zijn er ook veel boten waarbij een vaarbewijs wel nodig is om te mogen varen. Ook is het zo dat je een vaarbewijs moet hebben als je voor deze type boten een verzekering wilt afsluiten. Vaak wordt dit geëist van de verzekeraar om te kunnen aantonen dat de verzekerde vaarbevoegd is.

Is mijn boot allrisk te verzekeren voor grachten in een grote stad?

Het is in Nederland mogelijk om door de mooie grachten in Amsterdam te varen, maar is het dan ook mogelijk om je boot allrisk te verzekeren als je dit gaat doen? Dit is mogelijk, maar in werkelijkheid zijn er maar een aantal verzekeraars die dit soort polissen aanbieden.

Veel verzekeraars vinden het risico op schade aan de boot in grachten te groot en kiezen er daarom voor om hiervoor geen allrisk polis te verlenen of voor erg hoge premies waarmee het risico gecompenseerd wordt.

Daartegenover is het wel vaak gewoon mogelijk om een WA-verzekering af te sluiten als je door de grachten wilt gaan varen.

Goedkoopste bootverzekering vinden en afsluiten, hoe werkt het?

Het is vanzelfsprekend dat je de goedkoopste bootverzekering wilt afsluiten, maar hoe werkt dit precies en hoe ben je er zeker van dat dit daadwerkelijk een goedkope bootverzekering is? Er is geen eenduidend antwoord te geven welke polis dan ook echt het goedkoopst is, dit is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Heb je bijvoorbeeld een jacht in plaats van een kleine sloep? Dan komt er vaak een hele andere goedkoopste bootverzekering naar voren dan dat je die zou hebben bij een sloep.

Om de goedkoopste bootverzekering te vinden met de beste voorwaarden raden we je altijd aan om te vergelijken, zo ben je ervan verzekerd dat je een goedkope bootverzekering afsluit.

Boot verzekeren verplicht in Nederland?

Volgens de wet in Nederland is het niet verplicht om een bootverzekering af te sluiten. Vaak wordt er wel geëist door sommige instanties en beheerders van vaarwateren dat er minimaal een WA verzekering boot moet worden afgesloten wil je gaan varen. Bij dit soort gevallen moet je denken aan wedstrijden, havens, stallingen of zoals net vermeld in sommige vaarwateren.

Buiten Nederland kan een bootverzekering verplicht zijn

Het kan zomaar zijn dat je graag buiten Nederland wilt gaan varen. In dat geval kan het zijn dat een boot verzekeren verplicht wordt. Vaak krijg je hiermee te maken als je gaat varen in gebieden rondom de Middellandse Zee in landen zoals Griekenland, Spanje, Italië of Kroatië.

Welke dekking de WA bootverzekering precies moet hebben is per land verschillend. Nu weet je dus dat een WA bootverzekering verplicht is in gebieden buiten Nederland.

Ook is het van belang dat je tijdens het varen in deze gebieden in het bezit bent van een internationaal verzekeringsbewijs, zo kun je altijd aantonen dat je goed verzekerd bent.

Wat kost een bootverzekering?

Veel mensen die hun boot verzekeren hebben vragen over wat het nou eigenlijk kost. Zoals we al bij de vraag over premieopbouw hebben gesproken is dit afhankelijk van een aantal factoren.

Het type boot, schadevrije jaren en dekking zijn een paar van die factoren die de hoogte van de premie bepalen. Kosten bootverzekering is bij iedere boot verschillend, we raden dan ook een boot verzekering vergelijken altijd aan om tot het beste aanbod voor jouw situatie te komen.

Over het algemeen ben je het minste kosten kwijt aan WA verzekering boot en daartegenover weer veel kwijt voor een all risk bootverzekering. Daartussenin kun je ook nog kiezen voor een WA + beperkt casco.

Eigen risico bootverzekering

Kies je voor een WA bootverzekering? Dan betaal je hier bij de meeste verzekeraars geen eigen risico voor. Echter is het wel zo dat er vaak eigen risico gehanteerd wordt als je kiest voor een bootverzekering met een bredere dekking zoals een WA + beperkt casco en allrisk.

Dit wordt gedaan om niet geldige claims te voorkomen. De hoogte van het eigen risico dat wordt gehanteerd wordt vaak gebaseerd op basis van de waarde van jouw boot.

Inboedel van de boot standaard meeverzekerd?

Veel mensen vragen zich af of de inboedel van hun boot standaard is meeverzekerd, maar dit hangt af van welke soort dekking je hebt gekozen. Heb je bijvoorbeeld een standaard WA-verzekering afgesloten, dan is hierbij de inboedel van je boot niet verzekerd.

Daartegenover kun je wel bootverzekeringen afsluiten met een bredere dekking, namelijk WA + beperkt casco waarmee het mogelijk wordt om direct de inboedel mee te verzekeren. Dit zal dan ook altijd worden aangeboden door de verzekeraars, hoe hoog het maximale dekkingsbedrag zal zijn is per verzekeraar verschillend.

Vaargebieden bootverzekering

Je kunt vaak kiezen om jezelf te verzekeren in 3 verschillende soorten vaargebieden bij de meeste verzekeraars. Welk vaargebied je kiest hangt vaak samen met welk type boot je bezit. We zullen hieronder beschrijven welke gebieden precies in welk vaargebied valt. Vaar je bijvoorbeeld alleen in Nederland dan hoef je jezelf al niet te verzekeren voor de 2 andere vaargebieden.

Wanneer je een bootverzekering gaat afsluiten dan wordt er altijd gevraagd in welk vaargebied je precies verzekerd wilt zijn. Je hebt Nederlandse vaargebieden, maar ook vaargebieden in Europa die zijn onderverdeeld.

Vaak wordt hiervoor de term klein vierkant en groot vierkant gebruikt door de verzekeraars om aan te geven in welk gebied je verzekerd bent.

Laatst geupdatet op 09/03/2021

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort