Selecteer een pagina

Kom alles te weten over de racefietsverzekering in 2023, dekkingen, premies en meer

aug 22, 2019 | 0 Reacties

Als je op zoek bent naar een racefietsverzekering zul je direct zien dat deze duurder is als een fietsverzekering voor een stadsfiets. Dat is aan de ene kant ook wel logisch omdat een racefiets uit duurdere onderdelen bestaat dan een normale fiets. Een racefiets heeft daarbij ook een stuk hogere ontwikkelingskosten, denk bijvoorbeeld aan het frame van carbon.

Een racefiets moet daarnaast een stuk vaker onderhouden worden omdat onderdelen regelmatig kapot gaan, en het onderhoud is ook een stuk duurder in vergelijking met een normale fiets. Op deze pagina zullen we je alles vertellen over dekking voor deze soort fietsen. Daarna kun je volledig onafhankelijk iedere fietsverzekering vergelijken.

Voordelen van een racefietsverzekering

Ook is de racefiets bij uitstek een mooi object voor dieven door de hoge waarde. Het is daarom ook slim om te  kiezen voor een racefietsverzekering zodat je jezelf afdekt tegen al deze vervelende risico’s. Kiezen voor een racefietsverzekering heeft een aantal grote voordelen. Je hebt een extra slag om de arm in veel situaties. De volgende zaken zijn doorgaans afgedekt met een racefietsverzekering:

 • Als je beroofd wordt van je racefiets ben je verzekerd
 • Je bent verzekerd tegen schade en diefstal
 • De schoenen en helm die bij je racefiets horen zijn meeverzekerd
 • Diefstal uit een afgesloten ruimte is ook meeverzekerd
 • Tweedehands racefietsen zijn te verzekeren tegen het aankoopbedrag
 • Je kunt je racefiets mee op vakantie nemen, meestal wereldwijde dekking

Wat wordt er niet verzekerd door de racefietsverzekering?

Er zijn natuurlijk wel kleine lettertjes aanwezig in de polisvoorwaarden. Het is daarom altijd een goed plan om vooraf de polisvoorwaarden door te spitten. Om het je makkelijk te maken hebben we een aantal van die kleine lettertjes op een rijtje gezet:

 • Racefietsen die worden gebruikt bij wedstrijden
 • Normale slijtage zoals roest en verkleuring.

Premie racefietsverzekering

Als je kijkt naar de premie van een racefietsverzekering kun je een ding zeggen, de hoogte hangt af van een aantal factoren. Zo wordt er gekeken naar de huidige staat van je racefiets, maar ook de plaats waar je woont wordt meegenomen. Ook kun je een aantal zaken aanvullend verzekeren waardoor de maandelijkse premie kan toenemen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dekkingen die je nog kan toevoegen aan je racefietsverzekering:

 • Schade
 • Pechhulp
 • Ongevallen

Een extra zekerheidje naast de racefietsverzekering

Zoals we net besproken hebben is de racefiets relatief duur, daardoor kan het ook verstandig zijn om een polis te kiezen tegen val- en stootschade. Als je valt met je racefiets kan dit namelijk resulteren in een dure rekening.

Met een racefiets kun je ook meer schade veroorzaken in vergelijking met een normale fiets. Sommige mensen kiezen er dan voor om een ongevallenverzekering naast de racefietsverzekering af te sluiten.

Deze relatief goedkope verzekering zorgt er voor dat je de hoge kosten na een ernstig ongeluk kunt dekken. Indien je blijvend invalide raakt wordt er bij de meeste aanbieders €5.000 uitgekeerd. In een ernstiger geval, zoals overlijden wordt er door de meeste verzekeraars €10.000 uitgekeerd.

Hoe zit het met pech en de racefietsverzekering?

Pech met een racefiets, dat is nog eens vervelend. Ok, toegegeven de racefiets is waarschijnlijk wel licht, maar doorlopen naar huis met schade kan het alleen maar erger maken.

Door de dekking pechhulp te kiezen wordt je racefiets ter plekke gerepareerd. Als dit niet mogelijk is wordt je fiets naar de lokale fietsenmaker gebracht. Een racefietsverzekering kan dus erg goed van pas komen.

ART slot en diefstal bij racefietsverzekering

Het is wel belangrijk om je aan de voorwaarden van de racefietsverzekering te houden. Je moet je bij diefstal aan de volgende voorwaarde houden. Een racefiets moet op slot worden gezet met een ART goedgekeurd slot. Het type slot kan variëren per fiets, doorgaans geldt voor alle racefietsverzekeringen dezelfde ART regeling

Racefietsverzekering en accessoires

Als je een racefiets wil verzekeren met accessoires is dat mogelijk bij de meeste fietsverzekeraars. Het verzekerde bedrag wordt dan op basis van je fietsslot, manden en fietstassen vastgesteld. Je betaalt dan wel een hogere premie, maar dat kan het goed waard zijn.

Racefietsverzekering vergelijken in 2023!

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Laatst geupdatet op 05/06/2020