Selecteer een pagina

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste AVP (Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren)? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met  aansprakelijkheidsverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen aansprakelijkheidsverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Dekking op maat
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken in 2023

Aansprakelijkheidsverzekering gids

Een AVP of aansprakelijkheidsverzekering online afsluiten in 2023, hoe gaat dat tegenwoordig en waar is een aansprakelijkheidsverzekering precies voor bedoeld? Een AVP is een vrij simpele verzekering die er voor zorgt dat eventuele schade die je als verzekerde aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt verzekerd krijgt. De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering liggen vaak laag terwijl de dekking je beschermd voor grote bedragen tot 2 miljoen euro.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je per ongeluk schade toebrengt aan eigendommen van derden, het is dan wel zo prettig als je altijd terug kunt vallen op de AVP verzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies de dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je woning in de vergelijker
 4. Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen en vind de beste aansprakelijkheidspolis

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering precies, en is het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering moeilijk?

Een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht maar we raden je aan om jezelf toch te verzekeren, zeker omdat de maandelijkse premie van een aansprakelijkheidsverzekering in het niets valt bij de mogelijke schade die je kan veroorzaken.

We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de AVP verzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?


Vergoeding bij geval zinloos geweld

Schade kinderen, huisdier, loge’s gedekt

Uitwonende kinderen gedekt (ook bij tijdens studie)

Alle schade aan anderen direct vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering kan erg handig zijn. De aansprakelijkheidsverzekering zorgt er namelijk voor dat je verzekerd bent voor alle schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent.

Schade aan derden afgedekt

Denk hierbij aan schades aan personen of spullen van anderen. Je kunt bijvoorbeeld een laptop van een vriend laten vallen of er per ongeluk voor zorgen dat iemand struikelt en een arm breekt.

 • De aansprakelijkheidsverzekering komt goed van pas in dit soort situaties. De verzekering dekt namelijk niet alleen de schade die jij veroorzaakt maar ook de schade van huisdieren, logés en kinderen. 
 • Er zijn diverse aansprakelijkheidsverzekeringen met diverse dekkingsbedragen. Gemiddeld wordt er door verzekeraars ongeveer 1.250.000 euro gedekt door de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen.

 

Afsluiten van de aansprakelijkheidsverzekering

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

 Maximale dekkingen tot € 2.500.000

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Eigen risico mogelijk, maar niet verplicht

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch raden we je aan om er toch eentje af te sluiten want je weet maar nooit. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten kunnen behoorlijk snel oplopen.

Kosten van de AVP verzekering

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering liggen erg laag, je kunt voor 50 euro per jaar al klaar zijn. Je slaat jezelf voor je kop als jij toevallig die vaas van 10.000 euro omstoot en niet verzekerd bent. De dekking van een aansprakelijkheidsverzekering is meestal erg breed. Eigenlijk alle schade die veroorzaakt wordt aan derden wordt vergoed.

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering liggen gemiddeld op ongeveer 50 euro per jaar, maar dit hangt af van een aantal factoren zoals leeftijd en woonplaats.

Overstappen van AVP verzekeraar is simpel

Het overstappen van aansprakelijkheidsverzekering is daarbij heel eenvoudig, vergelijk de verschillende aanbieders in de tool en je hebt de beste aansprakelijkheidsverzekering zo gevonden. Vul je gegevens in en de overstap wordt automatisch voor je geregeld.

Vergelijken van de AVP verzekering

Welke aanbieders zitten er o.a. in de vergelijker?


 Inshared aansprakelijkheidsverzekering

 OHRA aansprakelijkheidsverzekering

 Centraal Beheer aansprakelijkheidsverzekering

 HEMA aansprakelijkheidsverzekering

 FBTO aansprakelijkheidsverzekering

Het kiezen van een aansprakelijkheidsverzekering kan best lastig zijn. Kijk daarom in de vergelijker goed naar de specifieke criteria die je kiest. We zorgen er voor dat jij de meest gunstige premie betaald voor de aansprakelijkheidsverzekering omdat bijna alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

Alle grote AVP verzekeringen vergelijken zonder gedoe

We hebben alleen verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijkt.

Het kiezen van een aansprakelijkheidsverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Vul alle belangrijke gegevens in, maak gebruik van de handige filters om je voorkeuren te selecteren en selecteer een maximale dekking.

Volledig gepersonaliseerde vergelijking in 3 minuten

Je krijgt daarna een overzicht van alle avp verzekeraars in Nederland te zien, de resultaten zijn volledig gepersonaliseerd op je eigen voorkeuren en situatie. De vergelijker sorteert de resultaten automatisch op prijs, daardoor zie je de goedkoopste aanbieder direct bovenaan.

Binnen 3 minuten ben je klaar met avp verzekering vergelijken, daarna kun je in enkele minuten de polis afsluiten bij een verzekeraar.

 • We raden je aan om jaarlijks te kijken naar een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering, als je elk jaar overstapt is de kans namelijk groot dat je flink wat kunt besparen.

 • Onze avp verzekering vergelijker wordt 24 uur, 7 dagen per week bijgewerkt met de meest scherpe premies en eventuele aanbiedingen.

 

Meest gestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering

Opzeggen en bedenktijd bij een AVP verzekering

Je AVP opzeggen kan als de gehele contractduur is doorlopen. Doorgaans betekent dit dat je 12 maanden verzekerd dient te zijn voordat je de AVP kunt opzeggen. In deze periode kun je dus niet overstappen of opzeggen.

Hoe kan ik mijn verzekering opzeggen?

Na deze periode kun je de AVP verzekering schriftelijk of per mail opzeggen. Wanneer je gekozen hebt voor een overstap naar een andere verzekeraar regelen zij vaak de overstap voor u. Je hoeft dan verder geen actie meer te ondernemen.

Heb je bedenktijd als je een AVP afsluit?

Ja, als je de keuze maakt voor een aansprakelijkheidsverzekering heb je recht op de 14 dagen herroeping. Je hebt dus wettelijk 14 dagen recht om een contract ongeldig te laten verklaren zonder opgave van reden. Je hoeft de verzekering da niet af te sluiten.

Kan een AVP verzekeraar mij weigeren?

Een verzekeraar mag elke aanvraag in principe weigeren, het kan voorkomen dat een verzekeraar je niet wil accepteren. Dat kan allerlei redenen hebben, we raden je aan om contact op te nemen met de verzekeraar indien je geweigerd wordt.

Dekking van een aansprakelijkheidsverzekering

Veel mensen vragen zich af waar je allemaal voor verzekerd bent met een AVP, om je een goed beeld te geven van deze dekking hebben we een aantal mogelijke situaties omschreven:

Ben je verzekerd als je een vriend helpt met verhuizen

Het kan natuurlijk zijn dat je een vriend wil helpen bij het verhuizen. Plotseling laat je bij het tillen een dure vaas vallen. Ben je dan verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering?

Als je verhuist als een vriendendienst ben je niet aansprakelijk voor de schade die je veroorzaakt. Als er eventuele schade is ontstaan is het risico voor degene waarvoor je verhuist. Tegenwoordig zijn vriendendiensten steeds vaker opgenomen in de polis. Daardoor is vergoeding wel mogelijk.

Ben je verzekerd voor schade op het werk?

De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schade die wordt toegebracht op het werk. Alleen particuliere schade wordt vergoed, als je betaald werk verricht wordt schade op het werk door andere verzekeringen gedekt. Als je schade toebrengt tijdens je stage of vrijwilligerswerk ben je overigens wel gedekt.

Schade door leden van het eigen gezin?

Het kan gebeuren dat een gezinslid schade veroorzaakt aan eigendommen van een ander gezinslid. Deze schade wordt doorgaans niet door je AVP verzekerd. Als iemand verzekerd is op dezelfde polis kan de schade wel verhaalt worden op de AVP verzekering.

Als een klein kind schade bij iemand thuis veroorzaakt wordt dit niet vergoed door de verzekeraar. Je moet daarvoor een aparte module afsluiten, als je deze schade wil dekken kun je gebruik maken van de logeer- en oppasclausule. Zo ben je ook verzekerd voor de schade die uw kind veroorzaakt.

Autoschade aangericht met andermans auto claimen bij AVP?

Dit is niet mogelijk. Je kunt geen schade claimen die je veroorzaakt hebt met je eigen of andermans auto. Je kunt de autoverzekering gebruiken om deze schade te verzekeren.

Schade gemaakt door kind of partner verzekerd bij AVP?

Deze kosten zijn doorgaans niet gedekt. Als je gebruik maakt van een aansprakelijkheidsverzekering kun je alleen maar schade verzekeren die je aan een derden berokkent. Kinderen en partners vallen doorgaans onder de gezinsdekking en worden niet tot derden gerekend door verzekeraars.

AVP en schade aan gehuurde zaken gedekt?

De aansprakelijkheidsverzekering is niet geschikt voor schade aan gehuurde goederen of zaken. Deze zaken zijn een van de uitsluitingen in de verzekering. Schade wordt dus niet uitgekeerd, deze uitzonderingen kunnen wel verschillen per verzekeraar.

Hoe hoog is het bedrag dat de AVP afdekt?

Dit verschilt per verzekeraar, je kunt vaak een bedrag kiezen. Vaak gaat het om vrij grote bedragen vanaf 1 miljoen euro. Check goed de polisvoorwaarden of maak een goede vergelijking om de beste aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Waar ben je niet voor verzekerd met een AVP verzekering?

Alle schade die je toebrengt aan derden, dit betekent personen en zaken worden verzekerd door de AVP. Het is belangrijk om te weten dat voertuigen niet onder de AVP vallen, lees de polisvoorwaarden goed door om erachter te komen welke zaken gedekt zijn.

Nog makkelijker is het gebruik van de vergelijker, vul je voorkeuren in en je vindt direct de beste AVP verzekering voor jouw situatie.

Zijn huisdieren meeverzekerd met een AVP?

In de meeste gevallen zijn huisdieren ook meeverzekerd wanneer je een AVP met gezinsdekking afsluit. Je kunt in de polisvoorwaarden terugvinden of dit bij uw verzekeraar ook het geval is.

Meeverzekerd met aansprakelijkheidsverzekering?

 • De verzekeringsnemer
 • De echtgenoot/echtgenote of geregistreerde partner
 • In gezinsverband samenwonende personen
 • Minderjarige kinderen
 • Meerderjarige, ongehuwde kinderen die bij de verzekerde inwonen of voor studie uitwonend zijn
 • Groot of schoonouders, ongehuwde bloed- en aanverwanten die bij de verzekerde inwonen
 • Huispersoneel, logés
 • Schade aan anderen veroorzaakt door je huisdieren is eveneens gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering.
 • Onder de dekking voor alleenstaanden vallen naast de verzekeringsnemer alleen logés en huispersoneel.

Schade in het buitenland verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering?

Heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afgesloten? Dan geldt deze vaak ook in het buitenland. Veel mensen sluiten deze tegelijk af met de verzekeringen voor je huis. Schade wordt vergoed als je volgens de wet schuldig bent. Net als bij schade in Nederland is opzet niet verzekerd.

Tot welk bedrag ben ik gedekt met mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Je kunt bij het afsluiten van uw aansprakelijkheidsverzekering zelf het bedrag kiezen waar je voor verzekerd voor wil zijn. Meestal wordt er een bedrag van 500.000 tot 2.500.000 gedekt per gebeurtenis. Je kunt dan denken aan letselschade of schade aan spullen die je veroorzaakt bij derden.

Valt schade huisdieren onder de AVP dekking?

Doorgaans valt schade die aangericht wordt door huisdieren onder de aansprakelijkheidsverzekering. Je bent dus verzekerd tegen de schade die je huisdier toebrengt aan eigendommen van anderen.

Er wordt alleen niet uitgekeerd indien er sprake van aanzet is. Indien je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten ben je zelf aansprakelijk voor de schade die je huisdier heeft toegebracht.

Ben je ook in het buitenland gedekt door AVP?

Als je gekozen hebt voor een van de aansprakelijkheidsverzekeringen ben je in het binnen- en buitenland verzekerd. Het verschilt wel per verzekeraar of dit geldt voor sommige landen, of dat de dekking wereldwidj is.

We raden je aan om de afzonderlijke polisvoorwaarden van je AVP verzekering goed door te lezen als je op reis gaat, dan weet je exact waar je allemaal voor verzekerd bent.

Is de aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, de AVP voor particulieren is in Nederland niet verplicht. We raden je wel aan om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het kan namelijk zo zijn dat de schade flink oploopt. Denk aan letselschade, het kan dan namelijk om grote bedragen gaan.

Eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering

Bij de meeste verzekeraars van een AVP wordt geen eigen risico gerekend. Toch heb je wel een keuze voor een eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Als je een hoger eigen risico kiest kun je dus een leuke korting ontvangen. Of dat nodig is kun je jezelf afvragen, de kosten voor een AVP zijn de afgelopen jaren sterk gedaald.

Het kan wel voorkomen dat er een afwijkend eigen risico wordt ingesteld door verzekeraars. Dit moet natuurlijk wel vermeld worden in de voorwaarden.

Als je bijvoorbeeld onjuiste gegevens hebt ingevuld bij het aanvragen van de aansprakelijkheidsverzekering kun je een aangepast eigen risico krijgen van een verzekeraar. De hoogte van het eigen risico altijd terug te vinden op uw polisblad en in de polisvoorwaarden

Wel aansprakelijk maar niet verzekerd met AVP

Als u aansprakelijk wordt gesteld voor een schade maar niet verzekerd bent, moet je het volledige bedrag uit eigen zak te betalen. De rekening kan dan behoorlijk oplopen met alle vervelende gevolgen van dien. Je kunt jezelf al voor een paar Euro per maand verzekeren en je bent in 3 minuutjes klaar met onze vergelijker.

Waar is de aansprakelijkheidsverzekering geldig?

De Aansprakelijkheidsverzekering geeft bijna altijd werelddekking. Dat betekent dat je overal bent verzekerd. Kijk wel goed naar de polisvoorwaarden want het kan voorkomen dat je in sommige landen niet verzekerd bent (Buiten de Europese Unie).

Wat is er wel en niet verzekerd door de AVP?

Veel mensen vragen zich af wat er nu wel en niet verzekerd is met een AVP. Gelukkig kun je in de polisvoorwaarden kijken om meer duidelijkheid te krijgen. De meeste verzekeraars hebben over het algemeen dezelfde voorwaarden voor een AVP.

Om je een goed idee te geven van de totale dekking hebben we een aantal cases uitgewerkt. Wil je nog meer diepgang? Lees dan dit artikel van het AD over de avp verzekering.

E-bike verzekerd door de aansprakelijkheidsverzekering?

Als je een fiets gebruikt met trapondersteuning wordt alles verzekerd door de AVP. De afgelopen jaren worden fietsen met een hulpmotor steeds populairder, deze worden door de verzekeraar gezien als een motorrijtuig. Het is dan de bedoeling om een speciale e-bike verzekering af te sluiten.

Zijn drones ook meeverzekerd op de AVP verzekering?

Iedereen kent ze tegenwoordig, de drones. Dit zijn op afstand bestuurbare helikopters, deze vallen onder de noemer modelvliegtuigen voor verzekeraars. Drones zijn daardoor meeverzekerd op de AVP voor particulieren.

Het is wel belangrijk om te weten dat deze verzekerd zijn tot een gewicht van 20 kilo. Ook moet het duidelijk zijn dat het gebruik van een drone onder de noemer hobby’s valt. Als er een beroepsmatige toepassing van de drone is moet er een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten.

Hoe zit het met boten en de AVP verzekering?

Boten zijn over het algemeen uitgesloten voor vaartuigen. Het kan wel voorkomen dat er uitzonderingen worden gemaakt, als er schade is gemaakt door roeiboten of modelboten wordt er wel vergoed.

Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een zeilboot en daarbij letsel oploopt is de schade ook meeverzekerd als het zeiloppervlak niet groter is dan 16m2

Dat geldt ook voor motorboten. Letselschade is dan verzekerd als de motor niet sterker is dan 3 kilowatt (denk dan aan ongeveer 4 pk).

Verschil AVP verzekering en WA verzekering

Het komt regelmatig voor dat mensen zich vergissen in de zogenoemde WA verzekering en de AVP verzekering. Een WA verzekering sluit je af bij een autoverzekering of motorverzekering.

Je mag niet de weg op zonder dat je deze (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten zodat schade aan derden altijd wordt uitgekeerd.

Als we het hebben over een AVP, of aansprakelijkheidsverzekering, dan gaat het om de dekking tegen schade die toegebracht wordt aan andersmans spullen. Alle schade die niet door toedoen van een motorvoertuig is toegebracht.

Wat is een AVP verzekering?

We krijgen deze vraag nog regelmatig van mensen die nog nooit van een aansprakelijkheidsverzekering hebben gehoord, maar die op zoek zijn naar een manier om schade aan derden te verzekeren.

Voordat je een avp verzekering afsluiten wil gaan onderzoeken ben je op zoek en zie je steeds het woord avp verzekering vergelijken voorbij komen.

AVP verzekering betekenis

Nou, gelukkig is het antwoord op wat is een avp verzekering erg gemakkelijk te beantwoorden. Je hebt waarschijnlijk deze pagina al bestudeerd, een avp verzekering is een ander woord voor aansprakelijkheidsverzekering.

 aansprakelijkheidsverzekering wat is dat
aansprakelijkheid verzekering
aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken
avp verzekeringen vergelijken

Laatst geupdatet op 05/10/2023

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort