Selecteer een pagina

Annuleringsverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste annuleringsverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met annuleringsverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Annuleringsverzekering vergelijken in 2023

Annuleringsverzekering gids

Op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle annuleringsverzekeringen met elkaar te vergelijken? Dan ben je aan het goede adres, we hebben namelijk een handige gids gemaakt over de verschillende soorten annuleringsverzekeringen. In Nederland zijn er talloze polissen op de markt beschikbaar, het is dus belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. 

Omdat er tegenwoordig behoorlijk veel verzekeraars beschikbaar zijn kan het soms moeilijk worden om de juiste polis te vinden. Door het grote aantal annuleringsverzekeringen wordt dit al snel onoverzichtelijk, alle verzekeraars hebben namelijk andere dekkingen, prijzen en service. Daarnaast heb je ook nog een verschil tussen de dekking bij de verschillende polissen. Daarnaast moet je goed opletten bij elke polis, soms kan het nodig zijn om een extra dekking of aanvullend pakket bij te verzekeren. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Vul de benodigde persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je woning in de vergelijker
 4. Vergelijk annuleringsverzekeringen en vind de beste annuleringspolis

Wat is de annuleringsverzekering precies, en is het vinden van een annuleringsverzekering moeilijk?

Nog steeds op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle annuleringsverzekeringen met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent hier op het goede adres om een onafhankelijke vergelijking te maken van alle verschillende annuleringsverzekeringen. Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over het begrip ‘annuleringsverzekering.’? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

Wat is een annuleringsverzekering?

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten bij annuleringsverzekeringen?


 Kijk goed naar de polisvoorwaarden en uitsluitingen

 Doe onderzoek, heb je een kort- of doorlopende polis nodig?

 Wat voor reis heb je gekozen? Binnen of buiten Europa?

 Vergelijk alle premies en voorwaarden om te besparen

Een annuleringsverzekering is een verzekering waarmee je alle kosten voor een vakantie of trip terug kunt krijgen als je deze moet cancelen. Doorgaans is het mogelijk om de annuleringsverzekering tijdens het boeken van een vakantie te selecteren, ook kan het zijn dat je een annuleringsverzekering afsluit bij het boeken van een vliegticket.

 • Dit zijn kortlopende polissen, maar het is ook mogelijk om een doorlopende polis af te sluiten die voor heel het jaar geldt. Meestal kun je de annuleringsverzekering niet los afsluiten, maar alleen in combinatie met een reisverzekering

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Als je op reis of op vakantie gaat kan het verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten, uiteraard is dat niet verplicht maar het kan je een hoop kopzorgen schelen.

 • Door voor een annuleringsverzekering te kiezen zorg je er namelijk voor dat je financiële zekerheid hebt als je de reis geannuleerd moet worden. Daarnaast kun je ook geholpen worden als je al op vakantie bent, moet je trip namelijk vroegtijdig worden afgebroken door een onverwachte situatie?

Vergoeding door de annuleringsverzekering

Dan is het met de annuleringsverzekering mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de dagen die je niet op vakantie bent geweest.

Het is wel belangrijk om de voorwaarden goed te lezen, er gelden namelijk een aantal regelingen omtrent de aard van de annulering. Dat betekent dat niet alle redenen om de reis te annuleren als gegrond worden gezien door de verzekeraar.

Dekking van annuleringsverzekering

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


✓ Kortlopende dekking

 Doorlopende dekking

 Wereldwijde dekking, Europa dekking

Zoals je wellicht de doorlopende reisverzekering, en de kortlopende reisverzekering kent is dit niet anders bij een annulerings- verzekering.

Vaak wordt een annuleringsverzekering tegelijk afgesloten met een reisverzekering. Het kiezen voor een doorlopende polis is vaak verstandig als je vaker een langere periode op vakantie gaat. Een doorlopende polis stopt pas als jij deze opzegt.

Meest populaire dekking annuleringsverzekering

De meest populaire vorm van een annuleringsverzekering is de doorlopende polis, door verzekeraars wordt er dan een onderscheid gemaakt tussen een vergoeding bij een zelf samengestelde reis of een pakketreis.

Als er sprake is van een samengestelde reis geldt er een vergoeding voor de accommodatie/hotel en je vliegticket, ook als je deze apart hebt afgesloten.

 • Als we het hebben over een pakketreis, dan gaat het om de reis in zijn geheel omdat deze ook zo is afgesloten, op dat moment geldt er geen vergoeding voor zelf samengestelde reizen.
 • Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je standaard verzekerd voor een samengestelde reis. Daardoor voorkom je vervelende gevallen waarbij geen vergoeding te krijgen is bij annulering.

Kortlopende annuleringsverzekering

Je kunt ook nog kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering, deze wordt vaak gecombineerd met een kortlopende reisverzekering.

De annuleringsverzekering is dan geldig voor een specifieke vakantie of trip voor een bepaalde duur. De kosten en de duur van de reis worden vooraf aangegeven door de verzekerde.

Annuleringsverzekering vergelijken

bestelwagen verzekeren

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Centraal Beheer

 Unive

 ANWB

 HEMA

 FBTO

 OHRA

 Aegon

De premie van een annuleringsverzekering kan behoorlijk verschillen per verzekeraar, het bedrag hangt vooral af van het soort annuleringsverzekering dat je kiest.

Ga je voor een doorlopende of kortlopende polis? Als je dat nog niet weet hoef je je geen zorgen te maken, tegenwoordig kun je namelijk heel eenvoudig annuleringsverzekering vergelijken om de beste polis voor jouw te vinden.

Hoe werkt annuleringsverzekering vergelijken

Maar hoe werkt het vergelijke van een annuleringsverzekering precies? Nou, gelukkig is dat heel eenvoudig. Als je een verzekering gaat afsluiten kun je namelijk aangeven dat je ook een annuleringsverzekering wil toevoegen.

 • Dat gaat heel simpel, eerst geef je aan hoelang je op reis gaat, of je een wereld- of Europadekking wilt en wat de ingangsdatum van de annuleringsverzekering is.

Binnen aantal minuten annuleringsverzekering afsluiten

Zodra je dit gedaan hebt hoef je in het resultatenoverzicht alleen nog maar aan te geven welk bedrag je specifiek wil verzekeren met de annuleringsverzekering. Zo kun je voor een minimaal bedrag kiezen, doorgaans is het zo dat je kunt kiezen uit € 1.000,-, minimaal € 2.000,- en minimaal € 3.000,-. De stelregel is, hoe hoger het te verzekeren bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

Meest gestelde vragen over de annuleringsverzekering

Waar op letten bij afsluiten van annuleringspolis?

Het is erg belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je begint met een annuleringsverzekering afsluiten. Zo is het de eerst stap die je moet zetten onderzoek doen naar alle annuleringsvoorwaarden. Daardoor sta je niet voor verassingen als je een vakantie helaas moet annuleren. Om je op weg te helpen hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet:

 • Als je voor een doorlopende polis hebt gekozen kun je deze annuleringsverzekering vaak afsluiten binnen 7 of 14 dagen na het boeken van een reis.
 • Indien je de reis onverwachts moet annuleren, of de reis noodgedwongen moet stoppen zonder annuleringsverzekering betaal je de kosten volledig zelf. Een doorlopende polis kan uitkomst bieden tegen deze situatie.
 • Als je al een reis geboekt hebt, en je sluit een polis later dan 7 dagen na het boeken af, dan geldt de annuleringsverzekering vaak niet voor de al geboekte reis.
 • Het kan natuurlijk zijn dat je de annuleringsverzekering wil toevoegen aan een al afgesloten reisverzekering? Bij sommige verzekeraars is dat tot 7 dagen na het boeken van de reis mogelijk, bekijk dit wel per verzekeraar want de voorwaarden kunnen verschillen.

Wanneer geen dekking annuleringsverzekering?

In sommige gevallen kan een annuleringsverzekering niet aangesproken worden om kosten te vergoeden. Vaak zijn er een aantal oorzaken die de verzekeraar namelijk niet als gegronde reden ziet. Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van alle zaken die niet afgedekt zijn:

 • De annuleringsverzekeraar dekt geen kosten voor een verwachte situatie zoals het overlijden van een ernstig ziek familielid
 • De annuleringsverzekeraar dekt geen kosten als een touroperator, of vliegmaatschappij failliet gaat
 • De annuleringsverzekeraar dekt geen kosten bij het missen van een vliegtuig
 • De annuleringsverzekeraar dekt geen kosten bij een verandering van reisomstandigheden zoals slecht weer
 • De annuleringsverzekeraar dekt geen kosten als er sprake is van een natuurramp, terreurdreiging of andere overmachtsituaties op de vakantiebestemming
 • De annuleringsverzekeraar dekt geen kosten bij een eventuele ruzie met reisgenoot, of als je geen zin meer hebt in de geboekte reis.

Zit er een annuleringsverzekering in reispolis?

Dat ligt er aan, in sommige gevallen kun je een lossen annuleringsverzekering afsluiten, maar de meeste mensen kiezen er voor om een combinatie te maken tussen een reisverzekering en een annuleringspolis.

In principe is de annuleringspolis dus niet standaard meegenomen in een reispolis, je moet er bewust zelf voor kiezen om annuleringsrisico’s zelf af te dekken. Veel Nederlanders kiezen ervoor om de reis- en annuleringsverzekering tegelijk af te sluiten. Dat is voordelig, makkelijk en zorgt er voor dat je bijna alle risico’s rondom reizen hebt afgedekt.

De goedkoopste annuleringsverzekering vinden

Ben je op zoek naar de goedkoopste annuleringsverzekering? Dat kunnen we ons voorstellen, als je bij ons een vergelijking maakt zie je altijd automatisch de meest goedkope annuleringsverzekering bovenaan komen. Het is heel makkelijk om zelf aan te geven welk bedrag je precies wil verzekeren.

 • Zo kun je minimaal € 1.000,-, minimaal € 2.000,- of minimaal € 3.000 per persoon, per reis verzekeren. Hoe lager dit verzekerde bedrag is, hoe lager de maandelijkse premie zal uitvallen. De goedkoopste annuleringsverzekering dekt dus doorgaans ook de minste kosten.
 • Geef jij minder dan € 1.000,-, per persoon, per reis uit? Dan is het slim om het bedrag dat je afdekt zo veel mogelijk te beperken. Het is natuurlijk zonde om een te hoog bedrag te verzekeren. Andersom geldt dat natuurlijk ook, ga je voor een dure reis? Dan is het slim om een hoger bedrag te verzekeren.

Als je van plan bent om op vakantie te gaan is het in principe het meest voordelig om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Dat scheelt behoorlijk in de kosten, voor een kortlopende polis betaal je namelijk vaak afsluitkosten waardoor de uiteindelijke som die je moet betalen voor je annuleringsverzekering een stuk hoger is.

Ga je maar heel soms op vakantie? Dan raden we je aan om een kortlopende annuleringsverzekering te kiezen, je betaalt dan alleen premie voor een vastgelegde periode van het jaar.

Wie zijn er gedekt op de annuleringsverzekering?

Bij het afsluiten van je annuleringsverzekering is iedereen gedekt die op de polis staat. Doorgaans kun je tijdens het vergelijken aangeven of je je gezinsleden wil meeverzekeren. Indien dat niet het geval is kun je ook los een annuleringsverzekering afsluiten, je bent echter wel goedkoper uit als je iedereen op 1 polis meeverzekerd.

Wanneer dekking door annuleringsverzekering?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je denkt een geldige reden te hebben om een reis te annuleren, echter hoeft een verzekeraar die reden niet als geldig of gegrond te zien. Om dit soort problemen uit de weg te helpen zijn er voorwaarden gesteld aan de uitkering van een annuleringsverzekering.

Maar hoe zit dat, en welke voorwaarden zijn er gesteld? Een ding is zeker, er zijn behoorlijk wat verschillen zichtbaar per verzekeraar. Om je een goed beeld te geven hebben we wat zaken op een rijtje gezet:

 • In de voorwaarden van annuleringsverzekeringen kun je vinden tot welk bedrag de verzekeraar alle onkosten uitkeert. Doorgaans ligt dit bedrag tussen de € 1.000,- en € 3.000,- per persoon en per reis.
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van annuleren bij het overlijden van een eerste- en teweedegraads familielid of huisgenoot.
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van annuleren als er een medisch noodzakelijke ingreep bij jezelf, kind of partner nodig is.
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van annuleren als er sprake is van zwangerschap (of complicaties tijdens zwangerschap), als deze gevallen geconstateerd zijn na het boeken van de vakantie
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van annuleren bij een echtscheiding of verbreken van een samenlevingscontract. Ook is er vaak sprake van dekking huurwoning onverwacht ter beschikking komt.
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van een annulering bij een zorgplicht voor een familielid van de eerste graad.
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van een het annuleren vakantie door onvoorziene gebeurtenissen reisgenoot
 • De annuleringsverzekeraar dekt de kosten van een het annuleren vakantie door schade aan huis (zoals stormschade), bedrijf of aan het vakantieverblijf.

 

Sommige verzekeraars dekken deze kosten ook

Het kan natuurlijk zijn dat er een uitzonderlijke situatie optreed, niet alle verzekeraars dekken dan de kosten van deze situatie. Het is slim om de voorwaarden van iedere verzekeraar goed door te kijken want er zijn verzekeraars die ook de volgende situaties afdekken met hun annuleringspolis:

 • Overlijden goede vriend, huisgenoot, derdegraads familielid of huisdier
 • Werkloosheid (onvrijwillig) na vast dienstverband
 • Onverwachte afwijzing van een noodzakelijk visum
 • Herexamen (onverwacht) in je laatste eindexamenjaar
 • Overlijden van persoon waarbij je zou verblijven (de gastheer)
 • Diefstal/uitval voertuig binnen 30 dagen voor vertrek reis
 • Nieuw dienstverband na periode van werkloosheid

Wat kost een annuleringsverzekering?

Gelukkig zijn de meeste annulerings-verzekeringen goed te betalen, de kosten voor de premie kunnen echter flink verschillen per verzekeraar of dekking. Een groot deel van de kosten hangt af van tegen welk bedrag je de vakantie wil verzekeren, en of je de keuze maakt uit een kort- of doorlopende verzekering.

Nog een rol in het bepalen van de premie is het aantal mensen dat op de polis wordt afgesloten, sluit je hem alleen voor jezelf af? Of voor je hele gezin?Doorgaans zien we dat annuleringsverzekeringen niet al te duur meer zijn. Zo kun je al een goede polis met standaarddekking vinden voor zo’n 2 tot 3 euro per maand.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 11/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort