Selecteer een pagina

Hondenverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste hondenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met hondenverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen hondenverzekering

 Profiteren van een lage premie!
Je hond goed verzekerd
 Snelle kostenvergoeding
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Hondenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Alle hondenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Hondenverzekering gids

Een hondenverzekering afsluiten voor jouw trouwe viervoeter? Een goede keus. Je hond is namelijk vaak een echt onderdeel van een gezin en moet daarom ook goed verzekerd zijn. Net zoals bij mensen kan het soms voorkomen dat je hond met gezondheidsklachten komt te zitten, in sommige gevallen moet je hiervoor naar de dierenarts of moet er medische zorg verricht worden.

Vaak brengt dit hoge kosten met zich mee en wil je hier een goede hondenverzekering voor afsluiten. Veel Nederlanders zijn overtuigd van het nut van dierenverzekeringen en sluiten steeds vaker een polis af voor hun huisdier. De verzekering voor honden is flink in trek, maar ook kattenverzekeringen worden enorm veel afgesloten. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk hondenverzekeringen en vind de beste polis

Wat is de hondenverzekering precies, en is het vinden van een honden verzekering moeilijk?

Je kunt tegenwoordig kiezen uit hondenverzekeringen van verschillende aanbieders, maar wat is de beste hondenverzekering? En welke past het best bij de wensen van jouw hond? Om het je gemakkelijker te maken hebben we een handige hondenverzekering gids opgesteld waar alles in vermeld staat wat je moet weten bij het afsluiten van een goede polis. Natuurlijk wil je ook de goedkoopste hondenverzekering en dit is mogelijk door gebruik te maken van de vergelijker, zo kun je direct zien welke hondenverzekering het beste aansluit op jouw wensen.

Gebruik onze oplossing en begin met vergelijken

Je kunt natuurlijk voor kosten komen te staan wanneer je trouwe viervoeter te maken krijgt met ziekte of medicijnen. Wil je jezelf indekken voor deze kosten? Begin dan direct met honden verzekering vergelijken om direct alle aanbieders langs elkaar te houden in onze handige vergelijker. Wil je eerst meer weten? Of heb je een aantal prangende vragen? Daar hebben we een oplossing voor, we hebben namelijk een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de hondenverzekering. Klik op snel op een van de buttons en kom in actie!

Wat is een hondenverzekering?

wat is een hondenverzekering

Waar moet ik op letten?


 Bekijk altijd goed de polisvoorwaarden

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Honden zijn dieren die tijdens hun leven zorgen voor grote en kleine risico’s. Je hebt bijvoorbeeld de wat wildere honden die heel de dag rondrennen en springen, maar ook rustige die het liefst heel de dag slapen.

 • Soms zorgt het lompe gedrag van honden voor ongelukken en kan een hond net zoals een mens gewoon ziek worden. Het kan dus verstandig zijn om te kijken of je trouwe viervoeter dit ook nodig heeft.

Waarom een hond verzekeren?

Om deze reden is de hondenverzekering in het leven geroepen, zo ben je namelijk gedekt voor de kosten die ontstaan bij behandeling van de hond of een bezoek aan de huisarts.

Je wilt natuurlijk niet in de financiële problemen komen of in een situatie komen waarin je de zorg voor je hond niet meer kunt betalen.

Diverse dekkingen mogelijk

Je kunt een hondenverzekering ook wel vergelijken met een zorgverzekering die wij mensen verplicht moeten afsluiten. Ook qua opbouw van de dekking zit er weinig verschil tussen deze twee verzekeringen.

Zo kun je namelijk standaard bij iedere verzekeraar een basisverzekering kiezen, maar ook aanvullende verzekeringen. De dekkingen bespreken we onder bij de meest gestelde vragen.

Welke honden verzekering afsluiten?

welke hondenverzekering afsluiten

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Basisverzekering

Aanvullende dekkingen 

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Als je een hondenverzekering gaat afsluiten dan is het belangrijk om enkele dingen in de gaten te houden. Zo moet je niet alleen kijken naar de hoogte van de maandelijkse premie, maar ook zijn de polisvoorwaarden erg belangrijk om door te nemen.

Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent als je gebruik moet maken van de hondenverzekering.

Kies niet direct voor de goedkoopste optie

Ga niet simpelweg voor de goedkope hondenverzekering en vergelijk allereerst het gehele aanbod met elkaar om er zeker van te zijn dat je de beste hondenverzekering afsluit.

 • Een hondenverzekering afsluiten kan tegenwoordig online binnen enkele minuten geregeld worden, vaak moet je wat gegevens over jouw trouwe viervoeter afgeven en vervolgens wordt de hoogte van de premie bepaald aan de hand van paar factoren, deze worden later besproken.

Onafhankelijk de beste premies vinden

We hebben alle verzekeraars gekozen die een ruime dekking bieden tegen een eerlijke prijs. De Verzekering Winkel heeft geen enkele aparte afspraak met een verzekeraar zodat jij zeker weet dat je onafhankelijk hondenverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

 • Het kiezen van een hondenverzekering wordt op deze manier heel gemakkelijk. Bekijk alle aanbieders en vergelijk de dekking en premie met elkaar.
 • Binnen 3 minuten ben je klaar met hondenverzekering vergelijken, daarna kun je in enkele minuten de polis afsluiten bij een verzekeraar.

 

Hoe moet ik hondenverzekering vergelijken?

hondenverzekering vergelijker

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?

Waarom is het verstandig om een hondenverzekering af te sluiten? Hier zijn verschillende redenen voor. Je wilt natuurlijk allereerst gewoon dat je hond fatsoenlijk verzekerd is en gedekt is tegen hoge kosten.

Daarnaast hoef je met een goede hondenverzekeringen niet te twijfelen over zorg die uitgevoerd moet worden, hierbij moet je denken aan ingrepen zoals een castratie of een operatie die per se nodig is. Kosten hiervan worden vaak gedekt waardoor jouw trouwe viervoeter weer kerngezond door het leven kan huppelen.

Chronisch zieke hond en verzekeren

Ook kan het voorkomen dat jouw hond helaas chronisch ziek wordt. In sommige gevallen moeten honden voor aandoeningen medicijnen en operaties krijgen en vaak is dit voor een lange tijd.

 • Met een goede hondenverzekering ben je gedekt voor deze langdurige kosten en hoef je jezelf niet druk te maken over de gezondheid van je kleine vriend.

Hoge medische kosten

Door de hoge medische kosten van honden is het voor veel mensen verstandig om te kiezen voor een hondenverzekering om de kosten te dekken.

Het is dan vervolgens verstandig om dierenverzekeringen met elkaar te vergelijken, je kunt namelijk gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Honden verzekering online afsluiten

Binnen enkele minuten heb je de best passende hondenverzekering gevonden en kun je direct doorzetten door de polis online af te sluiten. Handig is ook dat je jezelf eerst inleest over de mogelijkheden, zo wordt het vinden van de beste hondenverzekering een stuk gemakkelijker.

 • Ga niet blindelings voor de goedkoopste verzekeraar in de vergelijker. Denk ook aan de toekomst van je hond en hoe je dus het beste hierop kunt verzekeren. Wat moet het maximale bedrag zijn dat wordt vergoed? Welke dekkingen moet je hebben? Vragen die je voor jezelf moet beantwoorden om een goede overweging te kunnen maken.

 

Meest gestelde vragen over de hondenverzekering

Wat kost een hondenverzekering?

De hondenverzekering kosten, wel zo fijn om te weten wat je uiteindelijk kwijt bent hieraan. Met de kosten hondenverzekering wordt vaak over de premie die maandelijks betaalt moet worden gepraat. Hieronder vind je antwoord op de vraag wat kost een hondenverzekering.

Er zijn een aantal factoren naast het totaal gedekte bedrag en het eigen risico die de hoogte van de premie bepalen. Op basis van deze gegevens wordt er een risico geschat door de verzekeraar, waardoor ook de hoogte van de hondenverzekering premie wordt berekend voor jouw situatie.

Om het duidelijk te maken hebben we hieronder de factoren waar naar wordt gekeken voor je opgesomd en uitgelegd.

Het geslacht van de hond

De verzekeraar wil graag het geslacht van de hond weten die je wilt verzekeren. Is het een reu of een teef? De verzekeraar wil dit graag weten omdat over het algemeen teven vaker ziek worden als reuen, dit verhoogt dus het risico op uitkering voor de verzekeraar.

Daarnaast kan een teef ook nog zwanger raken wat vaak ook de nodige zorg kost, dit neemt kosten met zich mee voor de verzekeraar waardoor de kosten hondenverzekering toenemen.

Is het een rashond?

Om de hoogte van de premie te bepalen wordt er ook gekeken of de te verzekeren hond een rashond is. De verzekeraar wil dit weten en neemt deze factor mee in de berekening omdat sommige rassen makkelijker te behandelen zijn als anderen.

Dit betekent dat sommige rashonden meer kosten kwijt zijn aan zorg dan andere honden, dit wordt vervolgens weer doorberekend in de maandelijkse premie.

De leeftijd van de hond

Erg belangrijk is ook de leeftijd van de hond die je wilt verzekeren bij het bepalen van de premie. Het is een algemeen feit dat jongere honden minder zorg nodig hebben als oudere honden, dit hoort nou eenmaal bij het ouder worden van honden.

Vaak betaal je een flink hogere premie als je een oude hond wilt verzekeren, zo zijn er zelfs verzekeraars die geen oude honden accepteren voor hun hondenverzekering. Puur omdat het risico op uitkering voor de verzekeraar te groot is.

Zo jong mogelijk verzekeren is verstandig

Het is verstandig om een hondenverzekering zo jong mogelijk af te sluiten, zo betaal je namelijk over de gehele looptijd een lage premie. Je investeert in principe in de toekomst als je zo vroeg mogelijk een goede hondenverzekering afsluit.

Als je achteraf op oudere leeftijd nog je hond wil verzekeren, dan ben je hier in de meeste gevallen een stuk hogere premie voor kwijt. Ook zitten hier grote prijsverschillen in bij de verzekeraars, vergelijk hondenverzekering dus altijd om tot de beste optie te komen.

Het gewicht van de hond

Tot slot wil de verzekeraar graag weten wat het gewicht van de hond is. Het komt vaker voor bij zware honden dat ze een poot breken door het gewicht en dus wordt dit meegenomen in de bepaling van de premiehoogte.

Waar op letten met een hondenverzekering?

Zoals je waarschijnlijk al gewend bent met verzekeringen heb je vaak de keus om te kiezen uit verschillende mogelijkheden en opties. Je kunt allereerst kiezen uit verschillende soorten hondenverzekeringen, zo heb je de goedkopere polissen van rond de € 5,50 per maand, maar ook de duurdere hondenverzekeringen voor € 15 per maand.

Prijsverschillen tussen hondenverzekeringen

Maar hoe kan er een prijsverschil van deze grootte zijn? Dit heeft voornamelijk te maken met de hoogte van de dekking.
Zo heb je vaak met de honden basisverzekering standaard dekking voor euthanasie en operaties. Lees vaak, want dit is niet bij iedere verzekeraar het geval.

 • Ook is dit het geval met bezoeken aan de dierenarts, röntgenonderzoek, medicijnen en opname, in sommige gevallen worden deze met de basisdekking meeverzekerd, maar dit is niet bij iedere verzekeraar.

Niet alle ingrepen zijn standaard gedekt

Een medische ingreep die vaak niet standaard wordt gedekt is bijvoorbeeld castratie of sterilisatie. Een belangrijk puntje om mee te nemen als je aan het rondkijken bent naar een goede hondenverzekering, je kunt de dekkingen vinden hiervan in de polisvoorwaarden.

Tandheelkundige dekking vaak aanvullend

Ben er ook van bewust dat je voor tandheelkunde dekking vaak een aanvullende dekking moet afsluiten wil je hiervoor vergoeding krijgen, ook is dit het geval met vaccinaties voor als je op reis gaat met je hond. Ga je toch naar het buitenland? Kijk dan eens naar extra aanvullende zorg zodat je hond in het buitenland direct zorg kan ontvangen als het moet.

Eigen risico en de hondenverzekering, hoe zit het?

Verzekeraars die hondenverzekeringen aanbieden maken vaak gebruik van een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, is afhankelijk van een aantal factoren. Ook zit er veel verschil in hoe het eigen risico wordt toegepast bij de verschillende verzekeraars.

Om een voorbeeld te geven: bij honden verzekeraar Ohra ben je aan eigen risico 20% van elke behandeling kwijt, dit betekent dat je bij iedere behandeling 20% van de kosten zelf moet bekostigen.

Je kunt vaak ook kiezen uit een hoog of laag eigen risico net zoals bij onze zorgverzekering. Ga je voor een hoog eigen risico? Dan zul je een grote korting ontvangen op de maandelijkse premie.

Echter is het dan wel zo dat je zelf een groot deel van de kosten op je neemt bij medische ingrijpen voor je hond. Kies je een laag eigen risico, dan betaal je in vergelijking met een hoog eigen risico een stuk hogere maandelijkse premie.

Wat is de beste hondenverzekering?

Beste hondenverzekering? Welke is het nou eigenlijk tussen het grote aanbod van verzekeraars? We kunnen je helaas geen eenduidig antwoord geven op deze vraag. De beste hondenverzekering voor jouw situatie en hond is namelijk vaak afhankelijk van persoonlijke factoren.

Neem je bijvoorbeeld veel risico met je hond dan zal je een andere beste hondenverzekering hebben in vergelijking met iemand die maar weinig risico neemt.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we wederom een aparte pagina gemaakt met daarop alle informatie over de beste hondenverzekering. Hierop staat namelijk uitgelegd hoe je deze precies kunt vinden en waar je allemaal op moet letten tijdens je zoektocht naar een goede hondenverzekering voor jouwe trouwe vriend.

Goedkoopste hondenverzekering afsluiten?

Het is vanzelfsprekend dat je wil dat jouw trouwe viervoeter goed verzekerd is, maar het is wel zo fijn als je tegelijkertijd een goedkope hondenverzekering kan afsluiten. Je kunt tegenwoordig uit verschillende aanbieders kiezen waardoor er altijd wel een goedkope verzekeraar tussen zit.

Makkelijk goedkope hondenverzekering vergelijken

Om het gemakkelijker voor je te maken hebben we op een andere pagina alle aandacht besteed aan de goedkoopste hondenverzekering, zo weet je direct hoe je deze kunt vinden.

 • Het is namelijk niet de bedoeling dat je blindelings voor een goedkope hondenverzekering kiest, zo zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden zoals de polisvoorwaarden.

Je leest er meer over door naar de pagina te gaan hierover. Vervolgens vind je binnen enkele minuten de best passende en goedkope hondenverzekering.

Dekking van de hondenverzekeringen

We hebben je al verteld dat de hondenverzekering veel overeenkomsten heeft met de zorgverzekering voor mensen. Iedere maand betaal je namelijk ook premie en vervolgens ben je vaak gedekt voor een deel of de gehele zorgkosten die hierbij komen kijken.

Premieverschillen dekking honden verzekeringen

Echter betaal je voor dekking van een hondenverzekering een stuk minder premie, vaak ligt deze tussen de 5 en 50 euro per maand. De hoogte is afhankelijk van een aantal factoren zoals de hoogte van de dekking, de hond zelf en aanvullende dekkingen.

Veel ingrepen gedekt vanuit de basisverzekering

In de meeste gevallen bieden verzekeraars hondenverzekeringen aan die 75% tot 100% van de medische kosten dekken. Ga je alleen voor het basispakket, dan worden veel ingrepen zoals ontvlooien, ontwormen, vaccinaties en sterilisatie standaard vergoed. Vaak krijg je bij de meeste verzekeraars ook medicatie en operaties vergoed vanuit de basisverzekering.

Check de polisvoorwaarden om exact te weten wat er wel en niet gedekt wordt, vervolgens kun je jouw hond nog verzekeren voor aanvullende zaken als dit nodig is.

Om het nog wat duidelijker te maken hebben we de dekkingen hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Bezoek en opname aan de dierenkliniek
 • Euthanasie als deze verricht moet worden
 • Tandzorg voor de hond
 • Bezoek aan de dierenarts
 • Sterilisatie of castratie
 • Operaties
 • Bloedonderzoeken en vaccinaties
 • Röntgenonderzoek
 • Medicijnen en geneesmiddelen

De dekkingen zijn per verzekeraar verschillend, daarom raden we altijd aan om goed de polisvoorwaarden te lezen om er zeker van te zijn wat er precies allemaal vergoed wordt. Zo kom je namelijk in de toekomst niet voor vervelende verrassingen te staan als er een dure rekening op de mat verschijnt.

Maximaal verzekerde bedrag van de hondenverzekering

Het is van belang dat je tijdens het afsluiten en vergelijken ook let op het maximaal verzekerde bedrag dat wordt gedekt door de verzekeraar. Er zit namelijk een groot verschil tussen pakketten van verzekeraars.

Kijk goed naar het maximale verzekerde bedrag

Je hebt bijvoorbeeld pakketten die worden aangeboden met een maximaal verzekerd bedrag van €2.000, maar ook heb je pakketten met een maximaal verzekerd bedrag van €5.000. Echter is het wel zo dat je hiervoor een hogere premie moet betalen.

Kijk goed naar de situatie van je hond

Je moet hier vooral op letten als je weet dat jouw hond de nodige operaties of behandelingen nog moet ondergaan. De kosten van een operatie kunnen namelijk snel hoog oplopen en je wilt achteraf niet de helft van de kosten zelf moeten betalen door het kiezen van een te laag maximaal verzekerd bedrag.

honden verzekeringen vergelijker
vergelijk hondenverzekering
hond verzekeren
honden verzekeren
hondenverzekeraars
verzekering voor honden

Laatst geupdatet op 07/07/2021 door Helga