Selecteer een pagina

Hondenverzekering

Op zoek naar de beste hondenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met hondenverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

Hoogste uitkering van Nederland tot €6.000 & geen wachttijd, snel verzekerd

10,45

v.a. per maand

R

Alle hondenverzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Een hondenverzekering afsluiten voor jouw trouwe viervoeter? Een goede keus. Je hond is namelijk vaak een echt onderdeel van een gezin en moet daarom ook goed verzekerd zijn. Net zoals bij mensen kan het soms voorkomen dat je hond ziek met gezondheidsklachten komt te zitten.

In sommige gevallen moet je hiervoor naar de dierenarts of moet er medische zorg verricht worden. Het is in zulke gevallen maar wat handig als je hond verzekerd is, daardoor zijn medische kosten gedekt en kom je niet met onverwacht hoge dierenartskosten te zitten.

Hondenverzekering vergelijken

Veel Nederlanders zijn overtuigd van het nut van dierenverzekeringen en sluiten steeds vaker een polis af voor hun huisdier. De verzekering voor honden is flink in trek door de toenemende dierenartskosten, maar ook kattenverzekeringen worden enorm veel afgesloten. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je nodig hebt, en of een aanvullende verzekering nodig is.
 2. Bekijk de dekkingen en de maandelijkse premie van de beste hondenverzekering.
 3. Vergelijk alle hondenverzekeringen en sluit direct een hondenverzekering af.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Hondenverzekeringen vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

★★★★: 8,9/10

Hoe werkt een hond verzekeren?

Honden zijn dieren die tijdens hun leven zorgen voor grote en kleine risico’s. Je hebt bijvoorbeeld de wat wildere honden die heel de dag rondrennen en springen, maar ook rustige die het liefst heel de dag slapen.

Soms zorgt het lompe gedrag van honden voor ongelukken en kan een hond net zoals een mens gewoon ziek worden, daardoor kunnen onvoorziene kosten ontstaan en kan de rekening hoog uitvallen bij de dierenarts.

Om deze reden is de hondenverzekering in het leven geroepen, zo ben je namelijk gedekt voor de medische kosten die ontstaan bij behandeling van de hond of een bezoek aan de huisarts.

Je wil natuurlijk niet in de financiële problemen komen omdat je een dure medisch noodzakelijke ingreep moet laten uitvoeren en zekerheid hebben dat je hond de beste zorg krijgt.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Een goede verzekering voor je hond afsluiten

Je kunt tegenwoordig kiezen uit hondenverzekeringen van verschillende aanbieders, maar wat is de beste hondenverzekering? En welke past het best bij de wensen van jouw hond?

Om het je gemakkelijker te maken hebben we een handige hondenverzekering gids opgesteld waar alles in vermeld staat wat je moet weten bij het afsluiten van een goede polis.

Natuurlijk wil je ook de goedkoopste hondenverzekering vinden en dit is mogelijk door gebruik te maken van de vergelijker, zo kun je direct zien welke hondenverzekering past bij het ras van de hond, en sluit de hondenverzekering aan bij je persoonlijke situatie.

Ja, ik wil de best passende hondenverzekering

Dekking hondenverzekering

Zoals je waarschijnlijk al gewend bent met verzekeringen heb je vaak de keus om te kiezen uit verschillende mogelijkheden en opties.

Je kunt allereerst kiezen uit verschillende soorten hondenverzekeringen, zo heb je de goedkopere polissen van rond de € 5,50 per maand, maar ook de duurdere hondenverzekeringen voor € 15 per maand.

Zieke hond verzekeren

Je kunt bij veel verzekeraars gewoon een zieke hond verzekeren, maar de kosten voor de huidige ziekte (nu en als deze problemen in de toekomst optreden) vallen dan buiten de hondenverzekering.

Verschillende verzekeraars hebben een uitsluitingstermijn van 30 dagen, medische zorg voor aandoeningen die in deze periode ontstaan vallen dan buiten je huisdierenverzekering.

Niet alle medische kosten zijn standaard verzekerd

Een medische ingreep die vaak niet standaard wordt gedekt is bijvoorbeeld castratie of sterilisatie. Een belangrijk puntje om mee te nemen als je aan het rondkijken bent naar een goede hondenverzekering, je kunt de dekkingen vinden hiervan in de polisvoorwaarden.

Tandheelkundige dekking valt vaak onder aanvullende dekkingen

Ben er ook van bewust dat je voor tandheelkunde dekking vaak een aanvullende dekking moet afsluiten wil je hiervoor vergoeding krijgen, ook is dit het geval met vaccinaties voor als je op reis gaat met je hond.

Ga je toch naar het buitenland? Kijk dan eens naar extra aanvullende zorg zodat je hond in het buitenland direct zorg kan ontvangen als het moet.

Dekking basis verzekering voor je hond

In de meeste gevallen bieden verzekeraars hondenverzekeringen aan die 75% tot 100% van de medische kosten dekken. Ga je alleen voor het basispakket, dan worden veel ingrepen zoals ontvlooien, ontwormen, vaccinaties en sterilisatie standaard vergoed.

Vaak krijg je bij de meeste verzekeraars ook medicatie en operaties vergoed vanuit de basisverzekering.

Check de polisvoorwaarden om exact te weten wat er wel en niet gedekt wordt, vervolgens kun je jouw hond nog verzekeren voor aanvullende zaken als dit nodig is.

Om het nog wat duidelijker te maken hebben we de dekkingen hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Bezoek en opname aan de dierenkliniek
 • Euthanasie als deze verricht moet worden
 • Tandzorg voor de hond
 • Bezoek aan de dierenarts
 • Sterilisatie of castratie
 • Operaties
 • Bloedonderzoeken en vaccinaties
 • Röntgenonderzoek
 • Medicijnen en geneesmiddelen

De dekkingen zijn per verzekeraar verschillend, daarom raden we altijd aan om goed de polisvoorwaarden te lezen om er zeker van te zijn wat er precies allemaal vergoed wordt. Zo kom je namelijk in de toekomst niet voor vervelende verrassingen te staan als er een dure rekening op de mat verschijnt.

Wat kost een hondenverzekering?

We krijgen soms de vraag wat kost een hondenverzekering precies? Een hondenverzekering kost tussen de €5 tot €80, afhankelijk van het type hond en de soort verzekering.

De gemiddelde kosten voor een hond verzekeren liggen tussen de €20 tot €40 per maand. De hoogte van de premie kan wel afwijken, want je hond als de verzekering hebben beide invloed op de kosten.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Om het duidelijk te maken hebben we hieronder de factoren waar naar wordt gekeken voor je opgesomd en uitgelegd. We raden je aan om deze onderdelen nauwkeurig mee te nemen als je begint met een hondenverzekering vergelijken.

Geslacht van de hond

De verzekeraar wil graag het geslacht van de hond weten die je wilt verzekeren. Is het een reu of een teef? De verzekeraar wil dit graag weten omdat over het algemeen teven vaker ziek worden als reuen, dit verhoogt dus het risico op uitkering voor de verzekeraar.

Daarnaast kan een teef ook nog zwanger raken wat vaak ook de nodige zorg kost, dit neemt kosten met zich mee voor de verzekeraar waardoor de kosten hondenverzekering toenemen.

Heb je een rashond?

Om de hoogte van de premie te bepalen wordt er ook gekeken of de te verzekeren hond een rashond is. De verzekeraar wil dit weten en neemt deze factor mee in de berekening omdat sommige rassen makkelijker te behandelen zijn als anderen.

Dit betekent dat sommige rashonden meer kosten kwijt zijn aan zorg dan andere honden, dit wordt vervolgens weer doorberekend in de maandelijkse premie.

Leeftijd van je hond

Erg belangrijk is ook de leeftijd van de hond die je wilt verzekeren bij het bepalen van de premie. Het is een algemeen feit dat jongere honden minder zorg nodig hebben als oudere honden, dit hoort nou eenmaal bij het ouder worden van honden.

Vaak betaal je een flink hogere premie als je een oude hond wilt verzekeren, zo zijn er zelfs verzekeraars die geen oude honden accepteren voor hun hondenverzekering. Puur omdat het risico op uitkering voor de verzekeraar te groot is.

Hond verzekeren op jonge leeftijd

Het is verstandig om een hondenverzekering zo jong mogelijk af te sluiten, zo betaal je namelijk over de gehele looptijd een lage premie. Je investeert in principe in de toekomst als je zo vroeg mogelijk een goede hondenverzekering afsluit.

Als je achteraf op oudere leeftijd nog je hond wil verzekeren, dan ben je hier in de meeste gevallen een stuk hogere premie voor kwijt. Ook zitten hier grote prijsverschillen in bij de verzekeraars, vergelijk hondenverzekering dus altijd om tot de beste optie te komen.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Het gewicht van de hond

Tot slot wil de verzekeraar graag weten wat het gewicht van de hond is. Bij verzekerde honden die een zwaarder gewicht hebben komt het namelijk vaker voor dat ze een poot breken door het gewicht en dit wordt dus meegenomen als risico omdat er sneller onverwachte kosten kunnen ontstaan.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Goedkoopste hondenverzekering afsluiten

Het is vanzelfsprekend dat je wil dat jouw trouwe viervoeter goed verzekerd is, maar het is wel zo fijn als je tegelijkertijd een goedkope hondenverzekering kan afsluiten.

Je kunt tegenwoordig uit verschillende aanbieders kiezen waardoor er altijd wel een goedkope verzekeraar tussen zit, toch kan het zijn dat deze dierenverzekering helemaal niet bij je hond past.

Om het gemakkelijker voor je te maken hebben we op een andere pagina alle aandacht besteed aan de goedkoopste hondenverzekering, zo weet je direct hoe je deze kunt vinden.

Het is namelijk niet de bedoeling dat je blindelings voor een goedkope hondenverzekering kiest, kijk altijd naar de maximale vergoedingen, aanvullende verzekeringen, het verzekerd bedrag en of bijvoorbeeld het consult dierenarts voor je soort hond gedekt wordt.

Wat is de beste hondenverzekering?

Welke hondenverzekering is nu eigenlijk het beste tussen het grote aanbod van verzekeraars? We kunnen je helaas geen eenduidig antwoord geven op deze vraag. De beste hondenverzekering voor jouw situatie en hond is namelijk vaak afhankelijk van persoonlijke factoren.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we wederom een aparte pagina gemaakt met daarop alle informatie over de beste hondenverzekering. Hierop staat namelijk uitgelegd hoe je deze precies kunt vinden en waar je allemaal op moet letten tijdens je zoektocht naar een goede hondenverzekering voor jouwe trouwe vriend.

Maximaal verzekerde bedrag

Het is van belang dat je tijdens het afsluiten en vergelijken ook let op het maximaal verzekerde bedrag dat wordt gedekt door de verzekeraar.

Er zit namelijk een groot verschil tussen pakketten van verzekeraars, uiteraard wil je die onverwachte kosten voor je lieve labrador retriever gewoon gedekt hebben, kijk daarom altijd goed naar de maximale vergoeding die geldt voor je dierenverzekering.

Huisdier verzekerd tot een bepaald bedrag

Je hebt bijvoorbeeld pakketten die worden aangeboden met een maximaal verzekerd bedrag van €2.000, maar ook heb je pakketten met een maximaal verzekerd bedrag van €5.000. Echter is het wel zo dat je hiervoor een hogere premie moet betalen.

Kijk goed naar de situatie van je hond, wat heeft je hond nodig?

Je moet hier vooral op letten als je weet dat jouw hond de nodige operaties of behandelingen nog moet ondergaan. Zijn er al bestaande klachten? Wil je de beste zorg die er maar is? Kun je een eigen bijdrage betalen?

De kosten van een operatie kunnen namelijk snel hoog oplopen en je wilt achteraf niet de helft van de kosten zelf moeten betalen door het kiezen van een te laag maximaal verzekerd bedrag.

Zorg er daarom voor dat het bedrag van de ziektekostenverzekering van je hond afdoende is. Als de kosten dan hoog oplopen is het betalen van een eigen bijdrage niet zo erg als je voor de rest goed verzekerd bent

Hondenverzekering vergelijken in 2023

We raden je daarom aan om altijd te beginnen met honden verzekering vergelijken om te voorkomen dat je onnodig een hogere premie aan het betalen bent voor een aanvullende verzekering die je helemaal niet nodig hebt.

Daarnaast is het gewoon slim om verschillende verzekeraars te bekijken tijdens het vergelijken omdat de hondenverzekering er in veel gevallen te summier uit ziet voor het dekken van de kosten van de dierenarts, het verzekeren van een castratie of sterilisatie of ander medisch onderzoek.

Bij een oudere hond raden we je aan om sowieso voor een hoger vast bedrag per maand te kiezen.

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 14/09/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.