Selecteer een pagina

Scootmobiel verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste scootmobiel verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met de scootmobiel verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen scootmobiel verzekering

 Altijd een lage premie!
Scootmobiel goed verzekerd
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Scootmobiel verzekering vergelijken in 2023

scootmobiel verzekeren vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 75,-

Poliskosten

€ 9,68

Maandelijkse premie

€ 3,98

✓ Gratis wegenwacht Scootmobiel Service  

Online afsluiten binnen 5 minuten

Flexibel je eigen dekking samenstellen

verzekering scootmobiel verplicht

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

30

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Snelle schadeafhandeling

Diefstal en beschadiging goed verzekerd

✓ Dagelijks opzegbaar

De bovenstaande vergelijking is gebaseerd op de volgende kenmerken: open scootmobiel ter waarde van € 2.500,-. Eigen risico bedrag ter waarde van € 75,-. WA dekking zonder aanvullende dekkingen.

Voor het laatst geactualiseerd op: 05-04-2020

Scootmobiel verzekering gids

Een scootmobiel verzekering afsluiten is tegenwoordig zo geregeld en een scootmobiel verzekeren is dan ook verplicht in Nederland. Het is erg belangrijk dat jouw scootmobiel goed verzekerd is, dit omdat je niet wil opdraaien voor hoge kosten bij een mogelijk ongeval of ongeluk in de toekomst.

Verzekering scootmobiel heeft nog meer voordelen, zo wordt je bij de meeste verzekeraars geholpen wanneer je ooit eens met pech langs de weg komt te staan. Wel zo fijn om hulp te krijgen als je al wat minder mobiel bent.

Maar welke scootmobiel verzekering moet je nou kiezen? Er is tegenwoordig immers zoveel aanbod en welke past nou het beste bij jouw situatie en je wil natuurlijk wel profiteren van de beste en goedkoopste scootmobiel verzekering. We hebben goed nieuws, je kunt namelijk voortaan gemakkelijk een scootmobiel verzekering vergelijken en direct een overzicht krijgen van de beste en goedkoopste verzekeringen.

Zo ben je er altijd van verzekerd dat jouw scootmobiel verzekeren goed verloopt en dat je wegloopt met een verzekering met de beste voorwaarden en voordeligste premie. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk scootmobiel verzekeringen en vind de beste scootmobiel verzekering

Wat is een scootmobiel verzekering precies, en is het vinden van goedkope scootmobiel verzekering moeilijk?

Ga je een scootmobiel verzekering vergelijken? Dan raden we je aan om jezelf eerst in te lezen hierover. We hebben een handige gids gemaakt met alle informatie over de scootmobiel verzekering, zo hoef je zelf niet meer heel het internet af te struinen op zoek naar informatie.

De vergelijker helpt je voor een groot stuk op weg, maar het is aan te raden om jezelf in te lezen over de verschillende mogelijkheden. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je geen verzekering afsluit en er later achter komt dat je ergens anders beter af was. Lees snel verder om meer te lezen over de mogelijkheden bij het verzekeren scootmobiel.

Wat is een scootmobiel verzekering?

verzekering scootmobiel vergelijken

Waarom een scootmobiel verzekering?


 Het is verplicht om een WA scootmobiel verzekering af te sluiten

 Gedekt voor schade bij een ongeluk

Hulp onderweg bij pech met de scootmobiel

Direct vergelijken & profiteren van de beste deal afgestemd op jouw persoonlijke situatie

Het is in Nederland minimaal verplicht om een WA verzekering scootmobiel af te sluiten, dit werkt in principe hetzelfde als met een auto. Maar wat is dan precies een scootmobiel verzekering? Een verzekering scootmobiel sluit je af om gedekt te zijn voor schade die je toebrengt aan derden met jouw scootmobiel.

Het komt nog wel eens voor dat er bijvoorbeeld iets beschadigd doordat er ergens tegenaan wordt gereden, met de WA-verzekering scootmobiel ben je voor de kosten van deze schade gedekt. 

Je kunt net zoals bij een auto ervoor kiezen om een uitgebreidere dekking te kiezen, namelijk de WA volledig casco dekking.

Aanvullende verzekering scootmobiel

Bij deze bredere dekking ben je ook gedekt voor diefstal, vandalisme, joyriding door derden en voor schade aan de eigen scootmobiel bij een ongeluk of aanrijding. Ben er ook bewust van dat er een eigen risico gerekend kan worden als je kiest voor een WA volledig casco dekking.

Afsluiten van de scootmobiel verzekering

scootmobiel verzekeren

Waar nog rekening mee te houden?


Verzekeren scootmobiel is alleen mogelijk met een maximale snelheid van 17 km per uur

 De scootmobiel moet aangedreven zijn door een accu

Besparen op je premie door het hele aanbod te vergelijken

 Eigen risico is vaak verplicht bij het afsluiten van een WA-volledig casco scootmobiel verzekering

We hopen dat het niet gebeurt, maar een ongeluk met een scootmobiel zit vaak in een klein hoekje. Het is dan wel zo fijn als de schade aan derden en aan je eigen scootmobiel worden vergoed middels een verzekering, want voor velen is een scootmobiel toch echt nodig om mobiel te blijven.

Een WA verzekering scootmobiel afsluiten is immers verplicht in Nederland, maar ook kan het een optie zijn om te kijken naar extra dekkingen om volledig gedekt te zijn.

Relatief lage maandelijkse premie

Een scootmobiel verzekering afsluiten is in vergelijking met andere verzekeringen niet heel prijzig.

Zo heb je al verzekeringen die je kunt afsluiten zonder aanvullende dekkingen voor € 6,-. De premiehoogte wordt voornamelijk ook bepaald aan de hand van luxe van jouw scootmobiel.

Met een luxe scootmobiel betaal je iets meer

Heb je een luxe scootmobiel, dan betaal je vaak meer premie omdat er door de verzekeraar hogere vergoedingen moeten worden uitbetaald bij een claim.

Je kunt direct de goedkoopste scootmobiel verzekering vinden, geheel afgestemd op maat, door gebruik te maken van de vergelijker.

Welke scootmobiel verzekering vergelijken?

verzekeren scootmobiel

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Univé

 ANWB

Kiezen van de juiste scootmobiel verzekering kan soms nog best een lastig klusje zijn. Scootmobiel verzekeren vergelijken is dan ook iets wat aan te raden is om er zeker van te zijn dat je wegloopt met de beste premie, dekking en voorwaarden.

Je kunt profiteren van verzekering scootmobiel vergelijken omdat alle aanbieders langs elkaar worden gelegd, waaruit vervolgens het beste aanbod bovenaan in de vergelijker komt te staan. En dit ook nog eens geheel afgestemd op jouw persoonlijke situaties!

Gratis en onafhankelijk scootmobiel verzekering vergelijken

Een scootmobiel verzekering vergelijken is bij ons altijd gratis en altijd onafhankelijk. Dit betekent dat we met geen enkele verzekeraar afspraken hebben gemaakt over de positie in de vergelijker.

Dit betekent dat aanbieders met elkaar moeten concurreren om een zo hoog mogelijke plek te behalen, hierdoor kun jij weer profiteren van een voordelige premie.

Kiezen van de goede scootmobiel verzekering wordt hierdoor een stuk gemakkelijker en je weet precies waar je op moet letten. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de verzekering af te sluiten en zorgen wij ervoor dat je ieder jaar weer kunt besparen doordat we je op de hoogte houden van betere deals. Zo hoeven de euro’s niet naar de vaste lasten te gaan.

Meest gestelde vragen over de scootmobiel verzekering

Wat is de goedkoopste scootmobiel verzekering?

Het is natuurlijk wel zo fijn om te profiteren van een lage maandelijkse premie. We snappen daarom goed dat je op zoek bent naar de goedkoopste scootmobiel verzekering. Je kunt in de vergelijker direct zien wat er mogelijk is en welke type verzekering het best bij je past.

Want ga je voor een verplichte minimale WA-dekking of kies je hierbij nog voor aanvullende dekkingen met een WA volledig casco?

We kunnen geen eenduidig antwoord geven op de vraag wie de goedkoopste is, dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de waarde van jouw scootmobiel een factor die sterk meeweegt en niet iedereen heeft dezelfde scootmobiel.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?

We krijgen vaak de volgende vragen: ‘’Is een scootmobiel verzekeren verplicht in Nederland?’’ of ‘’Is een verzekering scootmobiel verplicht als je op de openbare weg rijd?’’. We geven je antwoord op de vraag. Een scootmobiel wordt gezien als een motorrijtuig volgens de wet, dit betekent dat het verplicht is om minimaal een WA verzekering scootmobiel af te sluiten.

Over het algemeen bereikt een scootmobiel geen hoge snelheden, maar toch zit een ongelukje in een klein hoekje. Met de verplichte minimale WA-verzekering ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan derden.

De AVP volstaat niet voor je scootmobiel

Je kunt namelijk schade met je scootmobiel niet claimen op de aansprakelijkheidsverzekering als je deze al hebt afgesloten in het verleden. Om deze reden is het vanuit de wet verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, zo wordt schade bij de benadeelde altijd vergoed.

Voor wie is een scootmobiel verzekeren verplicht?

Het is dus verplicht om een verzekering af te sluiten, maar wie moet precies de verzekering afsluiten? De persoon wie de scootmobiel op zijn of haar naam heeft staan is verplicht om deze af te sluiten. Ook als je de scootmobiel alleen in huis gebruikt, dan is wordt het ook verplicht om een verzekering af te sluiten.

Boete + schade voor eigen rekening

Kies je ervoor om dit niet te doen dan kun je hiervoor een boete krijgen voor onverzekerd rijden. Heb je vervolgens zonder verzekering een aanrijding veroorzaakt, dan komen de kosten voor schade aan derden voor eigen rekening.

Je kunt dan namelijk geen aanspraak maken op een verzekering en krijg je over het algemeen daarbovenop nog een boete voor onverzekerd rondrijden.

Welke dekkingen zijn er mogelijk?

Het is over het algemeen zo dat je bij scootmobiel verzekeraars kunt kiezen uit verzekeringen met drie verschillende soorten dekkingen. Je kunt namelijk kiezen voor de verplichte minimale WA-verzekering, WA + diefstal of een all risk dekking (ook wel WA casco genoemd).

WA verzekering

Ga je voor een WA-verzekering dan ben je hier vaak maandelijks maar weinig premie aan kwijt, maar tegelijkertijd heb je ook te maken met een minimale dekking. Je bent namelijk alleen gedekt voor schade die je toebrengt aan derden en kun je geen aanspraak maken op de WA verzekering voor schade aan het eigen voertuig.

Ben er nogmaals van bewust dat het in Nederland verplicht is om minimaal deze soort dekking af te sluiten, zo voorkom je hoge boetes voor onverzekerd rondrijden.

WA + diefstal

Zoals net verteld kun je ook kiezen voor een WA + diefstal. Dit biedt in principe dezelfde dekking als een WA verzekering, echter ben je hiermee ook gedekt voor diefstal.

Heb je dus bijvoorbeeld geen ruimte om de scootmobiel binnen neer te zetten en moet deze altijd buiten staan? Dan is het een goed idee om jezelf te verzekeren voor diefstal.

Op deze manier ben je altijd gedekt bij diefstal en kom je niet zonder scootmobiel te zitten, mobiel blijven is toch een van de belangrijkste dingen.

All risk dekking (WA casco)

Kies je voor een all risk dekking dan ben je voor meer zaken gedekt. Dient er zich bijvoorbeeld een ongeval voor dan ben je gedekt voor schade aan derden, maar ook voor eigen schade die is ontstaan bij het ongeval.

Vaak betaal je wel wat meer voor een all risk scootmobiel verzekering, maar ben je er zeker van dat je optimaal gedekt bent.

Hoe weet ik welke dekking ik moet kiezen?

De beste dekking kiezen is afhankelijk van de waarde van jouw scootmobiel. Het is daarom belangrijk om een dekking te kiezen die het best past bij de waarde, zo heeft het geen zin om een all risk dekking af te sluiten voor een scootmobiel met lage waarde.

Uiteindelijk betaal je dan veel te veel premie en is het een stuk voordeliger om voor een andere dekking te kiezen. Zoek dus een dekking die in goede verhouding staat met de waarde van het object dat je wilt verzekeren.

Bereken scootmobiel verzekering, hoe werkt het?

Als je graag wilt berekenen wat de premie wordt die je moet gaan betalen, dan is het belangrijk dat je op een aantal factoren let.

Je hebt hiervoor een paar gegevens nodig om dit gemakkelijk te kunnen berekenen, zo kun je zelf ook inschatten hoeveel je ongeveer gaat betalen. Ook krijg je bij een aanvraag altijd een overzicht van de verzekeraar van het bedrag dat je moet gaan betalen.

 • Welk type verzekering: de hoogte kan bepaald worden aan de hand van welk type verzekering je kiest. Ga je voor de minimaal verplichte WA-verzekering of de wat duurdere WA volledig casco verzekering met een betere dekking?
 • Aanvullende dekkingen: sluit je bij de WA-verzekering ook andere verzekeringen af zoals de ongevallenverzekering of rechtshulp verkeer.
 • Wat de waarde is van de scootmobiel.
 • Aan de hand van de postcode: in sommige delen van Nederland zijn verzekeraars niet actief en kun je dus ook niet gedekt worden. Ook is het per regio verschillend wat je aan premie moet betalen, dit heeft te maken met het risico.
 • De accessoires: wat is de waarde van alle accessoires op jouw scootmobiel? Een aantal voorbeelden van wat als accessoires wordt gezien zijn: boodschappenmand, krukken houder, windscherm, leuning tas, tas voor een zuurstoffles en een regenhoes.

Ook kun je de vergelijker gebruiken om direct te kunnen zien wat de premie is die je moet gaan betalen voor jouw scootmobiel verzekering. 

Wat kost een scootmobiel verzekering?

Vaak krijgen we de vraag wat precies de kosten zijn van een verzekering voor de scootmobiel. Over het algemeen ben je gemiddeld rond de €6,- per maand kwijt. Voornamelijk is dit ook afhankelijk van de waarde van je scootmobiel.

Je betaalt vaak voor een WA volledig casco dekking 3 keer zoveel, wat neerkomt op een gemiddeld bedrag van €18,- per maand. De hoogte van de premie verschilt per soort scootmobiel.

 Aanvullende dekking laat de kosten stijgen

Je kunt er ook voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten middels een rechtshulp verkeer verzekering en een ongevallenverzekering. Vaak wordt er € 2,- extra gerekend als je kiest voor een rechtshulp verkeer verzekering.

Daarbij komt € 1,50,- per maand als je ook nog kiest voor een ongevallenverzekering, hiermee zorg je ervoor dat medepassagiers ook gedekt zijn.

Wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering verkeer bij je scootmobiel?

Zoals net verteld kun je een aanvullende dekking kiezen. Kies je voor rechtsbijstandverzekering verkeer dan wordt je juridisch bijgestaan als dit nodig is.

Bijvoorbeeld wanneer er een conflict ontstaat over de schade die is ontstaan of als er letselschade is opgelopen bij een ongeval.

Verzekerd als de scootmobiel is opgevoerd in snelheid?

Vaak vinden mensen en vooral nog wat jongere mensen die gebruik maken van een scootmobiel de snelheid erg traag, daarom kiezen ze ervoor om deze op te voeren zodat die sneller gaat.

Maar ben je dan eigenlijk nog wel verzekerd? Helaas, opgevoerde scootmobielen worden niet verzekerd. Maak je dus een ongeluk en gaat die sneller als toegestaan, dan wordt je niet gedekt door de verzekeraar.

Schade voor eigen rekening

Het kan zelfs zo zijn dat alle kosten van schade worden verhaald op jou door de tegenpartij als je een ongeval zelf hebt veroorzaakt.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling, zorg er dan ook voor dat je jezelf altijd houdt aan de maximale snelheid van 17 kilometer per uur. Ook is het vaak gevaarlijk om met hogere snelheden te rijden, we raden dit dan ook niet aan.

Bouw je schadevrije jaren op met een scootmobiel verzekeren?

Nee, dit is niet het geval. Je bouwt dus geen schadevrije jaren op. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van een no-claim korting door verzekeraars.

Ga je dus een claim indienen, dan betaal je vervolgens geen hogere premie in het volgende verzekeringsjaar.

Kenteken nodig voor een scootmobiel?

Voor een scootmobiel hoef je geen kenteken te hebben. Zoals je net hebt kunnen lezen is het wel nodig om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Je ontvangt vervolgens een verzekering sticker (voorheen verzekeringsplaatje) van jouw verzekeraar.

Het is de bedoeling dat je deze achterop de scootmobiel plaats, op deze manier is het mogelijk om aan te tonen dat je verzekerd bent en voorkom je boetes voor het onverzekerd rondrijden.

Vaak krijg je voortaan geen plaatje van metaal meer, maar een sticker van plastic. Zo is het niet nodig om aan de gang te gaan met een boormachine en spijker, maar kun je de sticker direct achterop je scootmobiel plakken.

Kun je een gesloten scootmobiel verzekeren? (invalidenvoertuig)

Je ziet ze vast wel eens rijden, een gesloten scootmobiel. Maar wat valt er precies onder een gesloten scootmobiel volgens de verzekeraars.

We spreken in dit geval over voertuigen die overdekt zijn met een maximale breedte van 1 meter en 10 centimeter en ze worden ook wel invalidenvoertuigen genoemd. Klik hier voor meer informatie over de eisen vanuit de overheid.

Ook zit er een maximum snelheid verbonden aan een gesloten scootmobiel van 45 kilometer per uur. Wil je graag weten waar we het over hebben? Google dan eens Arola of Canta, je weet direct wat we bedoelen!

Maar is het mogelijk om een gesloten scootmobiel te verzekeren? Ja, dit is mogelijk. Vaak gaat dit niet via de scootmobiel verzekering, maar middels een verzekering speciaal voor invalidenvoertuigen.

goedkoopste scootmobiel verzekering
scootmobiel verzekering verplicht

Laatst geupdatet op 05/04/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort