Selecteer een pagina

Scooterverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste scooterverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met scooter verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

beste inboedelverzekering 2020

Voordelen scooterverzekering

 Gegarandeerd een lage premie!
Scooter goed gedekt
 Snelle hulp bij schade
 Geen verborgen kosten
 14 dagen bedenktijd

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Scooterverzekering vergelijken in 2023

scooter online verzekeren

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

 • € 0,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Alle soorten scooters?

Motorvoertuigen tot 50CC

Maandelijkse premie

€ 4,79

✓ Hulp bij schade door een ongeluk

✓ Tot 1 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)

Helm en accessoires standaard meeverzekerd

scooter verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,14

Relatief lage premie

Premievoordeel door keuze eigen risico

Kwalitatieve overstaphulp

scooter verzekeringen vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA dekking: € 0,-
 • All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,53

Vervangend vervoer

Gemonteerde accessoires en helm meeverzekerd

✓ Dagelijks opzegbaar

online scooter verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

100,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,86

Direct 50% no-claimkorting

Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

✓ Gunstige 20+ premie

Scooterverzekering gids

Je hebt een scooter aangeschaft, maar voordat je kunt gaan rijden moet je eerst een scooterverzekering afsluiten. Omdat de scooter een motorrijtuig is een scooter verzekeren verplicht in Nederland. Het gaat dan om het zogenoemde aansprakelijkheidsrisico. Als je de scooter op je naam zet ben je verplicht om minimaal een WA verzekering scooter af te sluiten.

Deze polis zorgt er voor dat schade die aan derden wordt toegebracht gedekt is door de verzekeraar. Als je geen scooter verzekering hebt afgesloten en je besluit toch te gaan rijden ben je onverzekerd, dat kan erg grote gevolgen hebben indien er een ongeluk ontstaat. Daarnaast is het ook verboden per wet. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
 2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
 3. Vergelijk scooterverzekeringen en vind de beste scooter polis

Wat is een scooterverzekering precies, en is het vinden van een scooter verzekering moeilijk?

Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online scooter verzekeren, het enigste lastige is dat er zo veel verschillende aanbieders beschikbaar zijn. Daardoor kan het lastig zijn om een perfecte verzekering voor scooter te vinden.

Gelukkig hebben we daar een oplossing voor, je kunt bij ons namelijk volledig onafhankelijk scooterverzekering vergelijken. Heb je een brommer? Kijk dan naar de brommerverzekering. Klik op de onderstaande button om te beginnen met het vergelijken van alle scooter verzekeraars.

Wat is een scooterverzekering?

vergelijk scooterverzekering

Waarom een scooter verzekering?


Vergoeding bij schade of diefstal

 Kosten zijn laag en de dekking is goed in orde

Verschillende dekkingen mogelijk

Alle scooters zijn te verzekeren met speciale dekking

Een scooterverzekering is een verzekering die scooters, brommers, snorfietsen en fietsen met een hulpmotor dekt voor het risico aan de tegenpartij of andere soorten schade.

 • In Nederland is het verplicht om een verzekering te hebben voor wettelijke aansprakelijkheid. Op dat moment ben je namelijk verzekerd voor schade die je met je scooter aan een ander toebrengt.

Het RDW controleert of je scooter verzekerd is. Elk jaar wordt dat minimaal een keer gedaan bij een geregistreerd voertuig. Als je scooter geregistreerd is maar niet over een verzekering beschikt loop je het risico om een boete van € 360,- te krijgen

Voorwaarden verzekering scooter

Er zitten nog een aantal voorwaarden aan een scooter verzekering. Let hier goed op bij online scooter verzekeren en kijk of je scooter voldoet aan de voorwaarden. Diefstal van een scooter is bijvoorbeeld alleen maar verzekerd als de scooter op slot is gezet met een ART categorie 3 goedgekeurd slot.

Een opgevoerde scooter is doorgaans niet verzekerd. Als er toch schade aan een tegenpartij wordt berokkend moet de verzekeraar de andere partij wel schadeloos stellen. Het vervelende is dat de verzekeraar deze schade weer kan verhalen op de eigenaar van de opgevoerde scooter.

Online scooter verzekeren en besparen

Een scooterverzekering met een beperkte dekking klinkt misschien interessant maar over het algemeen levert dit bij schade uiteindelijk alsnog hoge kosten op terwijl de iets duurdere dekking dit voorkomen had.

De makkelijkste manier om kosten te besparen is door scooter verzekeringen vergelijken, je kunt alle aanbieders direct zien en vergelijken op kwaliteit, premie en voorwaarden.

Verschillende soorten scooterverzekeringen

scooter verzekering afsluiten

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

Geen poliskosten

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Overstappen is heel eenvoudig

Je hebt dus de beschikking over een WA scooterverzekering. Daarnaast kun je ook nog beschikken over 3 uitgebreidere dekkingen.

Welke keuze je moet maken hangt van een aantal zaken af, denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van je scooter, de waarde en de maximale kosten die je wil betalen voor het verzekeren van je scooter. De drie dekkingen die je kunt afsluiten voor je scooterverzekeringen zijn:

 • WA + diefstal
 • WA + diefstal en brand
 • WA + All Risk

Verschillende soorten scooterverzekering premies

De dekkingen van een scooter verzekeringen lopen dus behoorlijk uiteen. Dat is ook het geval voor de premie. Je betaalt namelijk een stuk hogere premie voor de WA + diefstal polis, wil je echt alles afdekken? Dan kan een All Risk scooterverzekering een oplossing zijn, je betaalt dan echter wel het volle pond.

Toch is het voor veel mensen een prettig idee om zaken zoals diefstal en val- en stootschade te verzekeren. Scooters zijn nog steeds flink in trek bij het dievengilde, het is daarom een goed idee om deze risico’s af te dekken. Je moet er wel rekening mee houden dat de hoogte van de dagwaarde ook een belangrijke rol speelt bij de dekkingskeuze.

Wat kost een scooterverzekering?

scooterverzekering 16 jarige

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 HEMA

 Inshared

 Centraal Beheer

 Univé

scooter WA verzekering

Veel mensen vragen ons de simpele vraag, hoeveel kost een scooterverzekering? Nou, het antwoord lijkt misschien simpel maar dat is het niet. De scooter verzekering kosten kunnen namelijk behoorlijk variëren en zijn van een aantal zaken afhankelijk. De volgende factoren spelen een rol bij de scooter verzekeren kosten:

 • Je leeftijd
 • Je woonplaats
 • Soort scooter en bouwjaar
 • De dekking van je scooterverzekering
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Of er sprake is van een jongste bestuurder
 • Aanvullende verzekeringen
 • Cataloguswaarde van je scooter

Merk scooter

Het merk scooter speelt een grote rol in de kosten voor een scooter verzekering. Bepaalde merken zoals Vespa zijn vaak duurder om te verzekeren en ook geliefder bij dieven. De scooterverzekering premie kan daardoor hoger uitvallen

Bouwjaar de scooter

Het bouwjaar van een scooter speelt ook mee in de totale kosten van je scooter verzekering. Als er schade hersteld moet worden aan een nieuwe scooter kan dit vaak duurder uitvallen, schade herstellen aan een oudere scooter is doorgaans goedkoper.

Woonplaats en postcode

Als je in een grote stad zoals Amsterdam of Rotterdam woont zijn de risico’s een stuk hoger. Denk bijvoorbeeld aan diefstal en vandalisme, ook aanrijdingen komen in grote steden relatief vaker voor. Het is daarom vaak zo dat je een hogere premie betaalt in deze steden.

De leeftijd

De leeftijd speelt ook een rol, jongere bestuurders maken over het algemeen namelijk meer schade in vergelijking met oudere bestuurders. De scooterverzekering heeft daarom een premie die leeftijdsafhankelijk is.

Schadevrije jaren

Bij de scooterverzekeringen worden ook schadevrije jaren in acht genomen. Hoe groter het aantal schadevrije jaren, hoe lager de maandelijkse premie.

Elk jaar dat je verzekerd bent en geen schade claimt krijg je 1 schadevrij jaar. Als je beschikt over een aantal schadevrije jaren heeft de verzekeraar minder kans op risico en betaal je minder premie.

Meest gestelde vragen over de scooterverzekering

Scooterverzekering 16 jaar, hoe zit dat?

We krijgen regelmatig de vraag wat kost een scooterverzekering voor een 16 jarige? Dat is ook logisch want het is altijd een spannend gegeven zodra je een scooter mag gaan rijden.

Als je 16 jaar bent en met succes de examens hebt afgelegd mag je namelijk met je scooter gaan rondrijden. Toch moet je nog wel een ding regelen, je zult het bij het examen vast wel gehoord hebben.

Het is verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Iedere bestuurder in Nederland moet namelijk verplicht een verzekering afsluiten. Het gaat dan om de verplichte WA verzekering.

Je ouders laten mee tekenen

Maar welke scooterverzekering 16 jaar moet ik dan nemen? Bij de meeste verzekeraars kun je vanaf je 16e jaar gewoon een scooter verzekering afsluiten.

Tot je achttiende is het echter wel nodig dat je ouders/verzorgers hiervoor mee tekenen. Als je thuis woont kun je er ook voor kiezen om de scooter mee te verzekeren op de polis van je ouders.

Aanvullende dekking voor diefstal, joyriden, brand of storm

Bij een scooterverzekering 16 jarige is het misschien ook handig om een aanvullende dekking te kiezen voor zaken zoals diefstal, joyriding, brand- en stormschade en een dekking voor schade door eigen schuld.

Kun je ook pechhulp voor je scooter verzekeren?

Ja, het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk om pechhulp mee te verzekeren voor je scooter. Je hebt dan meestal 24 uur per dag en 7 dagen per week de beschikking over een dienst die er voor zorgt dat je altijd geholpen wordt bij pech. Dat is wel zo prettig als je veel lange afstanden rijdt met je scooter.

No-claim korting bij je scooter verzekeren

Daarnaast heb je bij dit soort dekkingen ook vaak een no-claim korting. Bij sommige aanbieders kan die zelfs oplopen tot 75%. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de korting op je scooterverzekering premie.

Kun je een scooterverzekering oversluiten?

Het kan natuurlijk zijn dat je je scooter al verzekerd hebt. Als je de scooter al minimaal 1 jaar hebt verzekerd kun je overstappen naar betere of goedkopere scooterverzekeraar. In het eerste verzekeringsjaar is het niet mogelijk om op te zeggen.

Uitzonderingen bij een tussentijdse premieverhoging

Soms worden er wel uitzonderingen gemaakt, indien de verzekeraar tussentijds de premie verhoogt kun je met ingang van de dag van de verhoging, de verzekering opzeggen. Ook als als je je scooter gaat verkopen kun je je huidige scooterverzekering gewoon opzeggen.

Wil je je scooterverzekering oversluiten? Begin dan eerst met scooterverzekering vergelijken en bekijk alle huidige premies en voorwaarden van diverse aanbieders, na het eerste jaar kan de huidige verzekering dagelijks opgezegd worden. De verzekeraar kan een opzegtermijn van maximaal één maand hanteren.

Op welke naam kan ik scooterverzekering zetten?

Het is altijd aan te raden om de scooterverzekering af te sluiten op diegene die het meeste gebruik maakt van de scooter. Als je kind de scooter het meeste gebruikt is het slim om de vezekering direct op de naam van je kind te zetten.

Als je kind namelijk een ongeluk maakt kan er een extra eigen risico van € 500,- gelden indien het kind op de polis van de ouders staat aangegeven. Het is daarom slim om je kind gewoon als bestuurder op te geven.

Wat is de groene kaart bij een scooterverzekering?

Als je voor het eerst gaat beginnen met je scooter verzekeren zul je wellicht nog niet weten wat een groene kaart is. Gelukkig is dat heel simpel, een groene kaart is het bewijs dat je scooter verzekerd is. Op deze groene kaart staan alle belangrijke gegevens van het voertuig, meestal hoef je deze niet perse bij te hebben, maar je scooter moet verzekerd zijn.

Wanneer ontvang ik de groene kaart?

Je ontvangt de groene kaart zodra je bent toegelaten tot de verzekering scooter, als je de groene kaart bent kwijtgeraakt kun je deze weer aanvragen bij je verzekeraar. Moet je nog een scooterverzekering berekenen?

Begin dan eerst met een verzekering scooter vergelijken voordat je een keuze maakt uit een verzekeraar. Online scooter verzekeren is sowieso het meest voordelig, maar door scooter verzekeringen vergelijken weet je zeker dat je een polis kiest met de juiste voorwaarden, dekking en premie.

Scooter in de schuur, nog steeds verzekeren?

Als je scooter in de schuur staat moet deze nog steeds verzekerd zijn met een geldige scooterverzekering zolang het kenteken bij het RDW geregistreerd staat. Je kunt deze registratie wel opzeggen via het postkantoor, daarna kun je de scooterverzekering opschorten.

Kijk wel even naar de voorwaarden want het kan zijn dat er een opzegtermijn aanwezig is die eerst voldaan dient te worden.

Eigen risico bij scooterverzekering

Als je een schadeclaim voor bij je scooterverzekering doet kan het zijn dat er een eigen risico gerekend wordt. Dat betekent dat je een deel van de schade zelf moet betalen. Doorgaans geldt er voor de verplichte WA-verzekering geen eigen risico.

Eigen risico met de WA+ en All risk scooterverzekering

Voor de WA+ of een All risk scooterverzekering worden er vaak wel eigen risico’s in rekening gebracht. Doorgaans ligt de hoogte tegen de € 100,- a € 150,- euro aan. De hoogte van het eigen risico hangt ook af van de cataloguswaarde van de scooter en hoeveel schades je in het verleden hebt gehad.

Is een scooterverzekering verplicht?

Veel mensen vragen aan ons, is de scooterverzekering verplicht? Het antwoord is simpel, ja het is verplicht om een WA scooterverzekering af te sluiten. Je kunt daarnaast nog een aantal andere dekkingen bijverzekeren. Dit is ook het geval bij de auto verzekering.

Denk bijvoorbeeld aan schade zoals diefstal, stormschade en schade door een ongeluk. Ook is het soms mogelijk om de scooterverzekering uit te bereiden met rechtshulp, hulp bij pech.

Is scooter ook in het buitenland verzekerd?

We horen deze vraag nog regelmatig, logisch ook want als je je scooter in het buitenland gebruikt wil je natuurlijk weten of je daar ook verzekerd bent. Bij de meeste scooterverzekering ben je verzekerd in alle landen van Europa en landen die aan de Middellandse zee grenzen.

Als je gebruik maakt van een aanvullende dekking zoals pechhulp moet je de voorwaarden even goed doorkijken. Bij een dekking pechhulp geldt vaak alleen dat je kunt beschikken over hulp in Nederland.

Wat is verhaalrechtsbijstand bij de scooterpolis?

Als je verhaalrechtsbijstand hebt afgesloten naast je normale scooter verzekering dan kun je beschikken over juridische hulp in het geval van een ongeluk. Dat maakt het verhalen van de schade op de tegenpartij een stuk gemakkelijker. Je krijgt met deze verhaalrechtsbijstand ook juridische hulp bij het proces dat kan volgen.

Daardoor maak je de tegenpartij op de juiste manier aansprakelijk voor de schade aan je scooter na het ongeval. Doorgaans is verhaalrechtsbijstand bij een scooterverzekering een aanvullende optie. Wil je hier gebruik van maken?

Begin dan eerst met een scooterverzekering vergelijken, daardoor krijg je ten eerste antwoord op de vraag hoe duur is scooterverzekering? Dat komt omdat je gemakkelijk alle premie scooterverzekering kunt bekijken.

Daarnaast kun je direct een scooterverzekering berekenen van de verzekeraar die het meest bij je lijkt te passen. Ben je tevreden over de premie en de dekking? Dan kun je super snel een scooter verzekering afsluiten en de weg op met je (nieuwe) scooter.

Is de scooterhelm ook meeverzekerd?

Dat kan verschillen per verzekeraar. Soms worden accessoires zoals de helm meeverzekerd op een all-risk polis, terwijl andere verzekeraars dit al mee vergoeden in een aanvullende optie.

Om er achter te komen welke verzekering dit voor je dekt kun je beginnen met scooter verzekering vergelijken, lees daarnaast de polisvoorwaarden van je scooterverzekering naast een nieuwe aanbieding om te kijken of de dekking beter is.

Kun je de scooterverzekering overschrijven naar een ander?

Nee het is niet mogelijk om de scooterverzekering over te schrijven aan bijvoorbeeld de nieuwe eigenaar. Deze moet zelf een verzekering afsluiten, je kunt ook de opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan een ander.

Als een van de kinderen de scooter het meeste gebruik kun je beter direct bij het afsluiten van de scooterverzekering aangeven dat het kind de bestuurder is. Daardoor bespaar je weer op het eigen risico van € 500,-.

scooterverzekering
scooterverzekering vergelijken
scooterverzekering berekenen
scooterverzekering 16 jaar

Laatst geupdatet op 13/09/2023

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort