Selecteer een pagina

Stormschade verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste stormschade verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met stormschadeverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Stormschade verzekering vergelijken in 2023

verzekeraars

Woonverzekeringen

Schade binnen of buiten door stormschade wordt gedekt

verzekeringspolis

Opstalverzekeringen

Schade aan de buitenkant van de woning door storm wordt gedekt

beste verzekeraar

Inboedelverzekeringen

Schade aan inboedel in de woning door storm wordt gedekt

Stormschade verzekering gids

Afgelopen winter werd Nederland meerdere malen geteisterd door zware stormen, zoals Chiara, Ellen en Dennis, met als gevolg flinke schade aan huizen en auto’s. Dit vormt een flinke kostenpost, wanneer je niet verzekerd bent tegen stormschade.

Ook in de zomer kan het flink stormen en ofschoon deze zomerstormen minder lang duren, richten ze vaak wel meer schade aan. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Bekijk welke verzekering het beste bij je situatie past
 2. Kies de dekking en aanvullende verzekeringen indien nodig
 3. Geef meer informatie over je situatie in de vergelijker
 4. Vergelijk stormschade verzekeringen en vind de beste stormschade polis

Wat is een stormschade verzekering en waar moet je op letten?

Het is dus raadzaam om te allen tijde een stormschade verzekering af te sluiten. Maar onder welke verzekering valt stormschade en is bijvoorbeeld schade aan je schuttingen ook gedekt? Lees snel met ons mee!

We hebben een handige gids gemaakt voor iedereen die alles te weten wil komen over de stormschade verzekering. Klik op een van de buttons om actie te ondernemen. Klik op vergelijken om alle snel aanbieders langs elkaar te leggen.

Wat bevat een stormschade verzekering?

Waarom een stormschade verzekering?


Vergoeding schade door storm

Woning & tuin goed verzekerd 

 Geen onverwachte kosten bij schade door storm

Ten eerste wat is precies stormschade? Heel simpel gezegd is het schade door een storm. Van een storm is sprake bij een windkracht negen op de schaal van Beaufort.

Verzekeraars houden echter veelal windkracht zeven aan bij schadevergoedingen, omdat windkracht zeven al genoeg schade aan gebouwen en auto’s kan aanrichten.

Veel schade wordt gedekt

Bij stormschade moet je onder andere denken aan zaken als: bomen en takken die op je huis vallen, omgewaaide schuttingen, vallende dakpannen, maar ook waterschade door lekkages die ontstaan zijn door hevige neerslag tijdens een storm.

De meeste mensen hebben bij het kopen van hun woning een inboedel- en/of opstalverzekering afgesloten. Laatstgenoemde biedt dekking bij eventuele stormschade, naast bijvoorbeeld brand en blikseminslag.

Huurwoning schade door storm

Waar nog rekening mee te houden?


 Ruime dekking voor allerlei schade

 Lees altijd goed de polisvoorwaarden door

Kosten hangen af van persoonlijke situatie

Huur je een appartement, dan is je verhuurder verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Heb je schade door storm aan je woning, dan kun je je melden bij je verhuurder. Deze regelt het dan verder met zijn verzekeraar.

 • Heb je door de storm schade aan je inboedel, dan moet je je op een eigen inboedelverzekering kunnen beroepen. De inboedel moet je als huurder namelijk zelf afsluiten. Daar is een verhuurder niet verantwoordelijk voor.

Stormschade aan je auto

Een boom of dakpan kan ook op je auto waaien. Bij de WA-autoverzekering wordt schade alleen vergoed aan derden, die jij hebt aangebracht door bijvoorbeeld een auto-ongeluk te veroorzaken.

Met een allrisk autoverzekering en een WA met beperkte casco autoverzekering ben je echter wel tegen stormschade verzekerd.

Wordt de schade veroorzaakt door iemand anders, bijvoorbeeld doordat een boom van je buren op je auto belandt? Dan kun je gebruikmaken van de aansprakelijkheidsverzekering van je buren.

Vergelijken van stormschade verzekeringen

Of je tegen stormschade verzekerd bent, heeft te maken met je polisvoorwaarden. Hierin staat beschreven of je tegen stormschade gedekt bent of niet. Ook kan bij sommige verzekeraars de premie hoger worden, als je gedekt bent tegen stormschade.

Eveneens geldt vaker dat stormschade eerst vergoed wordt uit je eigen risico, die afgetrokken wordt van de schadevergoeding die de verzekeraar uitkeert.

Dit eigen risico is vaak hoger dan bij andere soorten schade en bedraagt een geldbedrag tussen de €225 en €500. Dit is meestal 0.2% van de herbouwwaarde. Je kunt gemakkelijk een overzicht krijgen door gebruik te maken van de handige vergelijkers.

Hierdoor wordt het mogelijk om het gehele aanbod in Nederland langs elkaar te leggen, zo kun jij een goede en weloverwogen keus maken en weet je zeker dat je goed gedekt bent voor schade door een storm.

Meest gestelde vragen over de stormschade verzekering

Hoe kun je zelf stormschade voorkomen?

Je kunt zelf al veel stormschade voorkomen. Hier volgen een aantal zaken, waarop je kunt letten als het gaat stormen:

 • Deuren en ramen van je woning dichthouden
 • Ruim losliggende spullen in bijvoorbeeld de tuin op
 • Rolluiken, zonneschermen en parasols gesloten houden
 • Controleer of de schuttingen, dakpannen en versieringen stevig vastzitten
 • Snoei bomen in je tuin regelmatig
 • Verwijder loshangende takken
 • Parkeer je auto niet onder bomen
 • Ga niet op weg met je auto tijdens storm
 • Ben je op de weg, houd je dan aan de snelheid
 • Houd tevens afstand en rijd met beide handen aan stuur
 • Laat je aanhanger thuis bij storm

We raden je dan ook aan om deze punten in acht te nemen.

Welke verzekeraars dekken stormschade?

Of je gedekt bent tegen stormschade, ligt eraan of je een inboedel- dan wel opstalverzekering hebt afgesloten. De inhoud en prijs van deze verzekeringen verschilt per verzekeraar.

Daarom is het handig om de verschillende soorten opstal- en inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Hieronder volgen een aantal bekende verzekeringsmaatschappijen, zoals Interpolis, Centraal Beheer Achmea, AON, Allianz Direct en Univé, en hun polisvoorwaarden voor een inboedel/opstalverzekering.

Met de woonverzekeringen van Interpolis verzekerd tegen storm
Schade door een storm kun je bij Interpolis telefonisch of online vermelden. Er zijn verschillende soorten schade, die op verschillende manieren behandeld worden door de verzekeraar. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende soorten aanbieders.

Met de woonverzekeringen van Interpolis verzekerd tegen storm

Schade door een storm kun je bij Interpolis telefonisch of online vermelden. Er zijn verschillende soorten schade, die op verschillende manieren behandeld worden door de verzekeraar.

 

 

Let op: bij stormschade betaal je eerst €200 aan eigen risico. De rest betaalt Interpolis. Alleen schade aan glas in ramen en deuren worden direct vergoed.

Stormschade claimen bij Centraal Beheer Achmea

Bij Centraal Beheer kun je jouw stormschade claimen op je woonverzekering, die uit verschillende losse verzekeringen voor je woning en inboedel bestaat.

Denk hierbij aan de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Met de woonverzekering ben je verzekerd tegen stormschade aan je huis, maar ook aan gebouwen die bij je woning horen.

Hieronder volgt een tabel met welke stormschade wel en niet verzekerd wordt in een Centraal Beheer woonverzekering.

SchadeoorzaakWAWA plus beperkt cascoWA plus casco
Schade aan derdenJa Ja Ja
Schade door brand, explosie, bliksem-Ja Ja
Diefstal -Ja Ja
Ruitbreuk-Ja Ja
Botsing met dieren-Ja Ja
Schade door natuurgeweld, zoals storm-Ja Ja
Aanrijdingen of te water raken--Ja
Overig van buiten komend ongeval--Ja

Woonhuisverzekering van AON Verzekeringen

Door een woonhuisverzekering bij AON Verzekeringen ben je goed verzekerd tegen schade aan je huis bijvoorbeeld door een storm. Bij AON ben je allrisk verzekerd, waardoor je bij schade alleen maar melding hoeft te maken van je stormschade en AON verzorgt het herstel van deze schade.

Tevens ben je verzekerd voor de juiste waarde en is het glas in deuren en ramen en zonnepanelen meeverzekerd. Eveneens is schade aan de tuin tot €25.000 meeverzekerd en garages tot €20.000.

AON en eigen risico

Heb je stormschade, dan betaal je eerst bij AON €250 eigen risico per gebeurtenis, alvorens AON tot uitkeren overgaat. Heb je schade die beneden het eigen risico blijft, dan kun je geen gebruikmaken van de herstelservice van AON. Herstelwerkzaamheden aan het huis zijn dan je eigen verantwoordelijkheid.

Opstalverzekering voor stormschade afsluiten verstandig?

Het is al kort eerder genoemd, maar heb je een opstalverzekering afgesloten voor je huis dan wordt stormschade gedekt bij elke dekkingsvorm.

Wanneer je schade claimt bij je verzekeraar of tussenpersoon, zal je woonverzekeraar eerst bij het KNMI controleren of er inderdaad sprake is geweest van een storm.

Onder de stormschade valt bijna alles wat door storm en neerslag veroorzaakt wordt. Hierna zal een expert langskomen om de schade op te nemen.

Het is daarom belangrijk dat je niet meteen de rotzooi na de storm opruimt of de schade zelf gaat herstellen. Had je schade zelf kunnen voorkomen of is er sprake van achterstallig onderhoud, dan keert een verzekeraar niet uit.

Inboedel verzekeren tegen stormschade, hoe werkt het?

Heb je ook een inboedelverzekering voor je woning, dan zijn al je losse spullen in en rondom het huis verzekerd. Ook tegen stormschade. Bij een inboedelverzekering zijn schadeclaims bij storm wel lastiger.

Spullen die beschadigd zijn, doordat ze in de tuin stonden op het moment van storm, vergoeden verzekeraars vaker niet, omdat je deze spullen had moeten binnenhalen.

Ditzelfde geldt, wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud of wanneer je spullen schade hebben ondervonden, doordat je je ramen of deuren in je huis hebt laten openstaan.

Voor stormschade wordt ook bij de inboedelverzekering een eigen risico gerekend. Deze geldt per schadeclaim.

Opstalverzekering bij Allianz Direct

Bij een opstalverzekering van Allianz kun je kiezen uit twee pakketten: uitgebreid en compleet. Met een Opstal Uitgebreid ben je al verzekerd tegen stormschade.

Bij Allianz meld je de schade en binnen twee dagen krijg je een schadenummer en wordt je dossier bijgewerkt.

Hierna wordt de schade bekeken en wordt er een inschatting van de kosten gemaakt. Als je schadedossier compleet is, dan wordt uitbetaald of wordt je schade gerepareerd.

Verschil tussen inboedel, opstal en aansprakelijkheid bij Allianz

De opstalverzekering van Allianz valt onder de woonverzekering. Onder deze verzekering valt ook de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Alle drie de verzekeringen dekken je bij stormschade, ofschoon de aansprakelijkheidsverzekering iemand anders aansprakelijk stelt voor je schade. Bijvoorbeeld, als de weggewaaide dakpannen van je buren je schutting hebben vernield. Bij Allianz betaal je geen eigen risico.

Stormschade verzekeren bij Univé

Ook bij Univé ben je verzekerd tegen storm door middel van een opstalverzekering en/of inboedelverzekering. Met stormschade bedoelt Univé:

 • Schade door windstoten boven windkracht 7
 • Sneeuwdrukschade die tijdens een storm is ontstaan
 • Neerslagschade als direct gevolg van stormschade aan je woning

Bij Univé moet je zo snel mogelijk je schade telefonisch of online melden. Maak hierbij foto’s van de schade en houd je polisnummer bij de hand. Een basis opstalverzekering is bij Univé al genoeg om gedekt te zijn tegen stormschade.

Ditzo woonhuisverzekering voor stormschade

Ook bij Ditzo kun je je verzekeren tegen stormschade door middel van een woonhuisverzekering en/of inboedelverzekering. Bij Ditzo ben je dan verzekerd tegen:

 • Storm
 • Omvallen van bomen
 • Vallen van takken, antennes en vlaggenmasten
 • Garantie tegen onderverzekering: het verzekerde bedrag is altijd voldoende
 • Mogelijkheid om op kosten van Ditzo contra-expertise aan te vragen

In geval van nood zorgt Ditzo tevens voor een vervangende woonruimte.

Je auto kan ook gedekt worden

Ook als er schade aan je auto komt door storm, dan kun je je beroepen op een Ditzo verzekering. De casco beperkte dekking van Ditzo zorgt ervoor dat je auto beschermd is tegen storm, maar ook tegen vallende of bewegende voorwerpen (bijvoorbeeld tijdens een storm).

Schade melden kan gemakkelijk via Whatsapp. Stuur drie goede foto’s van je schade op en vermeld hierbij je polisnummer plus naam.

Eigen risico van Ditzo

Bij Ditzo worden vaste bedragen voor het eigen risico gehanteerd. Bij een woonhuisverzekering kan dit €375 of €0 zijn. Bij de Ditzo inboedelverzekering bedraagt dit bedrag €75.

Bij de Ditzo autoverzekering geldt een eigen risico alleen bij stormschade, als je hiervoor gekozen hebt. Je kunt kiezen uit €0, €150, €250 of €500.

 aansprakelijkheidsverzekering wat is dat
aansprakelijkheid verzekering
aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken
avp verzekeringen vergelijken

Laatst geupdatet op 15/07/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort