Selecteer een pagina

Kom alles te weten over de mountainbikeverzekering in 2023, dekkingen, premies en meer

aug 20, 2019 | 0 Reacties

Een mountainbikeverzekering wordt de afgelopen jaren steeds populairder onder eigenaren van een mountainbike. Toch is deze variant fietsverzekering voor deze fietsen een stuk duurder in vergelijking met een normale fiets, maar waarom is dat zo? Nou, het antwoord is vrij simpel, een mountainbike wordt van duurdere materialen ontwikkeld en de ontwikkelingskosten liggen vaak hoger. Dat is de meest simpele uitleg voor de duurdere premie, toch loont het doorgaans wel mountainbike verzekeren goed te regelen.

Mountainbike verzekeren is een slim idee

Als je mountainbike namelijk beschadigd raakt, of erger gestolen wordt door een fietsendief moet de verzekeraar een bedrag uitkeren waarmee je de mountainbike kunt vervangen. De hogere aanschafprijs maakt de mountainbike natuurlijk een gewild object voor dieven. Het is daarom een slim idee om je mountainbike te verzekeren tegen diefstal en schade.

De kans dat je schade oploopt met je mountainbike is groter in vergelijking met een normale fiets door alle fietstochten door het bos. Gelukkig zijn er genoeg ATB verzekeringen (een andere naam voor mountain bike verzekering) beschikbaar die je kunnen helpen met een uitstekende dekking. Omdat je mountainbike een kostbaar bezig is kun je beter een goede polis kiezen om onnodige kosten te voorkomen.

Waarom een mountainbike verzekering?

  • Je bent verzekerd tegen schade aan je mountainbike en ATB
  • Je mountainbike is verzekerd tegen diefstal en beroving
  • Je kunt een een doorlopende mountainbikeverzekering of een polis van drie jaar afsluiten
  • Tweedehands mountainbikes zijn ook te verzekeren tegen het aankoopbedrag.

Maar waar dekt de polis je allemaal voor. Nou, de dekking is behoorlijk ruim te noemen bij de meeste fietsverzekeraars. Daardoor kun je onbezorgd fietsen en lekkere tochten maken zonder dat je hoeft na te denken over risico’s. Je bent namelijk standaard verzekerd tegen diefstal en je kunt beschikken over de volgende aanvullende dekkingen:

  • Pechhulp
  • Aanrijding
  • Val- en stootschade
  • Rechtsbijstand bij schade verhaling
  • Ongevallen met de mountainbike

Een extra zekerheidje naast de ligfietsverzekering

Zoals we net besproken hebben is de mountainbike of ATB relatief duur, daardoor kan het ook verstandig zijn om een polis te kiezen tegen val- en stootschade. Als je valt met je mountainbike valt kan dit namelijk resulteren in een dure rekening.

Met een mountainbike kun je ook sneller een ongeluk overkomen in vergelijking met een normale fiets. Sommige mensen kiezen er dan voor om een ongevallenverzekering naast de mountainbikeverzekering af te sluiten.

Deze verzekering zorgt er voor dat je de hoge kosten na een ernstig ongeluk kunt dekken. Indien je blijvend invalide raakt wordt er bij de meeste aanbieders €5.000 uitgekeerd. In een ernstiger geval, zoals overlijden wordt er door de meeste verzekeraars €10.000 uitgekeerd. Vergelijk verzekering en je beschikt al helemaal over een goede deal.

Hoe zit het met pech en de mountainbikeverzekering

Pech met een mountainbike, dat is nog eens vervelend. Het is natuurlijk geen makkelijk te vervoeren object en heel dat stuk naar huis lopen is knap vervelend met een mountainbike. Door de dekking pechhulp te kiezen wordt je mountainbike ter plekke gerepareerd.

Als dit niet mogelijk is wordt je fiets naar de lokale fietsenmaker gebracht. Een mountainbike verzekering kan dus erg goed van pas komen.

ART slot en diefstal bij mountain bike verzekering

Het is wel belangrijk om je aan de voorwaarden van de mountain bike verzekering te houden. Je moet je bij diefstal aan de volgende voorwaarde houden.

Een mountainbike moet op slot worden gezet met een ART goedgekeurd slot. Het type slot kan variëren per mountainbike, doorgaans geldt voor alle mountainbikeverzekeringen dezelfde ART regeling.

Accessoires bij een mountainbikeverzekering

Wil je je accessoires meeverzekeren bij je mountainbike? Dat is gelukkig geen enkel probleem bij de meeste fietsverzekeraars. Zo kun je je fietsslot, veren en stuur gemakkelijk meeverzekeren.

Heb je nog andere extra’s? Dan is dat waarschijnlijk geen probleem, je moet er alleen rekening mee houden dat je een hoger verzekerd bedrag krijgt. Dat betekent dat je een wat hogere premie gaat betalen.

Mountainbikeverzekering vergelijken in 2023!

waarom fietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,35

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

welke fiets verzekeringen kiezen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 2,58

Ook mogelijk voor 2e hands fiets

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fiets verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

25

Alle soorten fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 3,05

✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

fietsverzekeringen vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

25

Voor alle fietsen?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,01

✓ Gratis 1 jaar route.nl

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Laatst geupdatet op 05/06/2020