Selecteer een pagina

Tablet verzekering vergelijken

Op zoek naar de beste tabletverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met tablet verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden.

Betaal nooit meer teveel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zodat je tablet verzekeren snel en goedkoop geregeld is. Je kunt de verzekering direct online afsluiten zodra je een keuze hebt gemaakt.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

€ 150,- eigen risico

9,99

Per maand

R

Alle tabletverzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Waarom een tablet verzekeren?

In vrijwel ieder huishouden in Nederland zijn één of meerdere tablets aanwezig. De stijgende vraag naar een tablet verzekering is dan ook niet gek en goed te verklaren. Zo nemen pijlsnelle en handige tablets voortaan steeds vaker de positie in van de oude en slome laptop.

Zoals je zelf wellicht al een keer hebt ervaren kan het apparaat je vaak snel uit de brand helpen. Daarnaast kun je hem overal mee naar toe nemen. Kijk naar alle mogelijkheden en zorg ervoor dat je schade afgedekt is of bekijk alle informatie in onze handige tablet verzekering kennisbank.

Tablets beschikken over steeds meer functionaliteiten waardoor ook de aankoopprijs de afgelopen jaren flink is gestegen. In de praktijk komt het vaak voor dat de goedkopere apparaten het sneller laten afweten dan de duurdere en binnen een korte tijd vervelend traag worden.

Tablet verzekering afsluiten?

De keuze voor een nieuw kostbare apparaat is dan al snel gemaakt maar de kans is groot dat je flink in de buidel moet tasten.

Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies zodat je precies weet hoe je de nieuwe tablet wilt verzekeren:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen en de maandelijkse premie van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk tablet verzekeringen en vind de beste tablet verzekering

Benieuwd geworden naar de actuele mogelijkheden? Wacht niet langer en raadpleeg onze actuele vergelijker!

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Tabletverzekeringen vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

★★★★: 8,7/10

Dekking tablet verzekering

Zoals we je hadden verteld kunt het overbodig verzekeren van risico’s in Nederland vaak voor.

In de praktijk komt het dan ook vaak voor dat mensen beschikken over meerdere polissen die hetzelfde risico afdekken.

Dit houdt in dat je maandelijks dubbel betaald. Voorkom dit dan ook met het afsluiten van een tabletverzekering.

Dekking met tabletverzekering

Enkele veel gekozen en populaire verzekeringen in Nederland bieden namelijk vaak een dekking voor diefstal en schade aan je tablet.

Doorgaans kun je beschikken over wereldwijde dekking en heb je dus altijd een vangnet als je tablet gestolen wordt in het buitenland.

Zo kan het zijn dat je al over een dekking beschikt met de iPad verzekering, inboedelverzekering of kostbaarhedenverzekering.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

We zullen het hieronder even voor je verduidelijken, er zijn namelijk wel een aantal aandachtspunten waar je goed rekening mee moet houden.

Dekking met inboedelverzekering

De inboedelverzekering kan tegelijkertijd ook dienen als de tabletverzekering. De tablet behoort namelijk tot de inboedel.

Echter zul je wel rekening moeten houden met het feit dat de inboedelpolis in de standaard situatie alleen dekking biedt voor schade en diefstal die binnenshuis is ontstaan.

Dekking met kostbaarhedenverzekering

Als we kijken naar de aanbieders van kostbaarhedenverzekeringen is het vaak niet eens mogelijk om je tablet te verzekeren voor schade of diefstal van je tablet.

Ook hier is verstandig om eerst je polisvoorwaarden te checken en vervolgens alle aanbieders van tablet verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit levert je altijd de beste passende en voordeligste deal op!

Welke schade is gedekt met een tabletverzekering?

Over de dekking van de tablet verzekering bestaat nog wel eens onduidelijkheid. Alle verzekeraars hanteren namelijk andere dekkingen. Daarnaast kan een dekking voor een tablet onder een andere verzekering vallen in plaats van de tablet verzekering.

Mede om deze reden hebben we voor jou een vergelijker opgesteld met de aanbieders die een dekking bieden voor de tablet.

Geert Willemsen – Verzekering expert

Allereerst zullen we de meest voorkomende dekkingen met je bespreken. Zo weet je immers waar je aan toe bent als je jouw tablet verzekeren goed wil regelen.

Scherm kapot

Er zijn een hoop oorzaken van schade aan je tablet. Een van de meest voorkomende schadeoorzaken is het kapot vallen van het tablet scherm.

Met een uitgebreide dekking is vrijwel alle schade aan je tablet verzekerd als er sprake is van valschade, kijk wel altijd goed naar de polisvoorwaarden als je begint met een tablet verzekering afsluiten omdat de dekking kan verschillen.

Diefstal

Diefstaldekking voor een tablet is vaak een aanvullende keuze. Bij de meeste verzekeraars is diefstal dan ook niet inbegrepen in het basispakket. In principe is dit niet nadelig, hierdoor zal de premie namelijk lager uitvallen.

Toch is het wel erg vervelend als je tablet wordt gestolen en je hem niet hebt verzekerd voor dit type schade, we zien daarom ook nog steeds dat veel Nederlanders toch kiezen voor een diefstaldekking.

Inbraakschade

Je bent namelijk ook gedekt tegen roof en inbraakschade. Ook is het bij de meeste tablet verzekering aanbieders zo dat je bij de keuze voor diefstal dekking bent verzekerd tegen roof en inbraak uit de auto.

Houd echter wel rekening met de gestelde voorwaarden tijdens het verzekeren.

Geert Willemsen – Verzekering expert

Een goed voorbeeld hiervan is dat de tablet niet op een zichtbare plaats mag liggen zodat diefstal van jouw tablet aantrekkelijker of makkelijker wordt.

WLAN- en antenneproblemen

Een ander zeer vervelend defect zijn WLAN- en antenneproblemen. Je ervaart deze problemen wanneer je je in een ruimte begeeft waarin iedereen is verbonden met het net en de tablet niet.

In dit geval heeft ingebouwde antenne schade ondervonden. De meeste verzekeraars bieden met hun variant van de tablet verzekering een dekking voor dit soort defecten.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Brand en/of bliksemschade

Brand en bliksem zijn nooit de beste vrienden geweest van elektronische apparaten. Vandaag de dag nog steeds niet.

Het is dan ook in veel gevallen de oorzaak van schade. Smartphonepolis is een verzekeraar die voor dit soort schadeoorzaken uitstekende dekkingen bieden.

Waterschade

Net als brand en bliksem is water geen goede vriend van de tablet. Hedendaags kunnen de apparaten steeds beter tegen water maar ongelukken met vochtschade liggen nog steeds op de loer.

Omgevallen water, tuinsproeiers en een dolle duik in het zwembad kunnen fataal zijn voor je tablet. Bij de meeste verzekeraars is waterschade aan de tablet gedekt met een vergoeding in het basispakket van de tablet verzekering.

Display schade

Naast barsten in het scherm kunnen er ook andere defecten ontstaan in het display. Het gebeurt niet heel vaak maar bij een flinke val kunnen dode pixels of horizontale/verticale strepen tevoorschijn komen.

Hierdoor is je tablet kortweg niet meer te gebruiken en komt een tablet verzekering uitermate goed uit. Vrijwel alle schade aan het beeldscherm wordt door de verzekeraar tot een maximaal bedrag vergoed.

Hardware en technische defecten

Een tablet is een knap stukje technologie met onderdelen waar de gemiddelde consument geen weet van heeft. De hardware of andere onderdelen kunnen na het gebruik defect raken of verslechteren qua prestatie.

In dit geval is de tablet vaak niet meer te gebruiken, het is dan wel fijn als je besloten hebt om een tablet verzekering nemen vroeg te regelen.

Veel gestelde vragen

Wat is een tabletverzekering?

Een tabletverzekering dekt alle schade aan je tablet als deze beschadigd raakt. Denk daarbij aan schade aan het scherm, diefstalschade, valschade of waterschade.

Je tablet verzekeren kan op veel verschillende manieren worden geregeld met een inboedelverzekering, kostbaarhedenverzekering of speciale tablet verzekering.

Wanneer een tabletverzekering afsluiten?

Wanneer je niet over financiële middelen beschikt om een reparatie, valschade, schade door kortsluiting of stootschade op de korte termijn te betalen is het handig om goed verzekerd te zijn.

Als eventuele onverwachte kosten voor jou geen probleem zijn dan is het wellicht verstandig om af te zien van deze dekking.

We raden het je altijd aan om alle aanbieders van de tablet verzekering met elkaar te vergelijken middels onze handige tool!

Wat is het eigen risico bij een tablet verzekering?

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen als je tablet schade oploopt. Bij veel standaard dekking polissen is er geen sprake van een eigen risico maar bij sommige inboedelverzekeringen betaal je al snel tussen de €100,- en €150,-.

Denk hier dus goed over na voordat je jouw tablet gaat verzekeren.

Geert – Verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 10/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.