Selecteer een pagina

Bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering vergelijken en beste of goedkoopste premie vinden?

Op zoek naar de beste bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met een D&O verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.

Voordelen van D&O verzekeringen

 Altijd juridische bijstand indien nodig

 Je bent gedekt voor de meeste jurdische kosten

 Interne- en externe aansprakelijkheid afgedekt

 Een onrechtmatige daad als bestuurder is afgedekt

 Inloop en uitloop worden afgedekt

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering gids

Ben jij op zoek naar de beste en makkelijkste manier om bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verzekeringen onafhankelijk met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een handige gids gemaakt met alle informatie over de verschillende D&O verzekeringen. Op dit moment zijn er in Nederland ontzettend veel verschillende polissen op de markt beschikbaar waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is dus erg belangrijk dat je precies weet waar je naar op zoek bent.

Het vinden van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan behoorlijk lastig zijn

Naast al die polissen zijn er ook nog ontzettend veel verzekeraars, daardoor kan het nog moeilijker zijn om de juiste D&O verzekering te kiezen. Alles kan namelijk behoorlijk onoverzichtelijk zijn omdat verzekeraars andere premies, dekkingen en service bieden. Daarnaast kan er ook nog een flink verschil in dekking zijn en loop je soms het risico op onder- of oververzekering. Het kan zomaar zijn dat je aanvullend nog een polis moet afsluiten om andere risico’s af te dekken met relevante verzekeringen.

Gebruik onze oplossing en begin met bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Gelukkig hebben we een handige oplossing voor je om alle bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen goed op een rijtje te zetten. Maak gebruik van onze D&O vergelijker om alle polissen, premies en dekkingen te bekijken. Vul je gegevens in, klik de dekkingen aan die je nodig hebt voor je bedrijf en sluit direct online af! Wil je eerst meer informatie om alles te weten te komen over de verschillende D&O verzekeringen? Druk dan op de meest gestelde vragen button, of scroll verder om meer te weten te komen.

Wat is een D&O verzekering?

bedrijfsbus verzekeren

Wat zijn de gemiddelde premies?


 Prijsindicatie VvE v.a. € 43,00

Prijsindicatie bestuurder v.a. € 13,00

Prijsindicatie voor stichting v.a. € 23,00

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk? Een bestuursaansprakelijkheidsverzekering is voor de meeste bestuurders, toezichthouders en commissarissen een essentiële verzekering om af te sluiten.

 • Met de bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering wordt het privévermogen van bestuurders, commissarissen en toezichthouders beschermt als diegene persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor fouten of nalatigheden.
 • Hierbij moet je denken aan problemen die zich voordoen in het uitvoeren van de functie zoals vermogensvermindering door het maken van grote fouten.

Privévermogen kan worden aangesproken

Als je wordt aangesteld als bestuurder van een vereniging of BV, dan wordt vaak niet gedacht aan de mogelijke aansprakelijkheidskwesties in de toekomst.

 • Door een wijziging van wetten in de afgelopen jaren kan het voorkomen dat de bestuurder aansprakelijk wordt gesteld voor fouten die zijn ontstaan door slecht bestuur.
 • Vaak gaat het dan ook om financiële problemen die voortaan verhaald kunnen worden op het privé vermogen van de bestuurder. Om deze reden is het regelen van de bestuurdersaansprakelijkheid erg belangrijk!

In de meeste gevallen is het gehele bestuur aansprakelijk

Wanneer er zich problemen voordoen wordt er gekeken naar de aansprakelijkheid van het bestuur, hierbij wordt gekeken naar een regel in de wet, namelijk de regel dat iedere bestuurder zijn taak behoorlijk moet kunnen beoefenen. Hierdoor kan het zo zijn dat de het gehele bestuur collectief verantwoordelijk wordt gesteld voor de problemen in een vereniging of een stichting.

Wie kan een D&O verzekering afsluiten?

bedrijfsbus verzekeren

Voor wie is de D+O verzekering geschikt?


 Geschikt voor VvE

 Geschikt voor bestuurder

 Geschikt voor stichting

Zoals verteld wordt het privévermogen beschermt van een bestuurder na het afsluiten van een bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering. Het maximaal verzekerde bedrag wordt dan uitgekeerd wanneer een bestuurder daadwerkelijk aansprakelijk wordt gesteld voor problemen of financiële ongevallen in een stichting of BV.

 • Daarnaast blijft het financiële risico als bestuurder een stuk lager en kan bij fouten voorkomen worden dat het privé vermogen wordt aangesproken.
 • Helaas ben je met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet gedekt hiervoor en moet je per se een bestuurdersaansprakelijkheid afsluiten om dit risico weg te nemen.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VVE

Hoe zit het nou precies met de bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering vereniging? Wanneer er een aansprakelijkheidsclaim binnenkomt kan dit grote gevolgen hebben voor de VVE of vereniging zelf. Niet alleen voor de vereniging zelf, maar ook voor de bestuurders of commissarissen.

 • Het bestuur is namelijk verantwoordelijk voor acties en dus kan er aanspraak gemaakt worden bij een claim op het privévermogen. Een bestuursaansprakelijkheidsverzekering vereniging kan dus zeker van pas komen als je bestuurder bent van een vereniging en aansprakelijk wordt gesteld voor fouten die zijn gemaakt.
 • Het is zelfs zo dat je aansprakelijk kan worden gesteld als je niet eens betaald krijgt voor je werk, zorg dus dat het risico zo laag mogelijk blijft.

Bestuurdersaansprakelijkheid BV

Wanneer je een bestuurder bent in een BV, dan kan het een goede keus zijn om te kijken naar een bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering voor een BV om risico’s te dekken. Vervolgens wordt je beschermd tegen interne en externe aansprakelijkheid. Vaak kiezen dit soort bedrijven er voor om een MKB verzekering af te sluiten.

Maak je samen met het gehele bestuur een foute beslissing? Dan ben je vaak ook verzekerd voor eventuele schade en verhaling op het privévermogen. Ook is dit het geval als een van de andere bestuurders een bestuurlijke fout maakt.

 • Ben je bestuurder van een grote BV? Dan is het verstandig om zeker naar deze soort verzekering te kijken. Heb je deze niet en wordt je aansprakelijk gesteld, dan kan het zijn dat je privévermogen wordt aangesproken om eventuele schade te dekken.
 • In de meeste gevallen komen bestuurders vervolgens in de financiële problemen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Overweeg dus altijd bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken om direct te gaan voor de beste deal met de beste dekking.

 

Wat kun je nog afdekken met D&O polis?

bestelwagen verzekeren

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Nationale Nederlanden

 VIVAT / REAAL

 Voogd & Voogd

 Avero Achmea

 ASR

Wanneer je bestuurder bent van een stichting of een vereniging kan het verstandig zijn om te kijken naar een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Je kunt namelijk zoals verteld privé aansprakelijk worden gesteld voor financiële gevolgen die zijn ontstaan door slecht bestuur.

 • Als er een claim wordt gedaan en deze wordt uiteindelijk afgewezen dan kan dit zeker nog kosten met zich meebrengen, het verweer hiervan kost namelijk ook vaak flink wat geld.
 • Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging stichting of vereniging kan dit risico dekken.

Verschillende soorten dekking beschikbaar

Je weet nu wel dat het mogelijk is als bestuurder om jezelf te verzekeren voor bestuurdersaansprakelijkheid. Verzekeraars hebben verschillende soorten verzekeringen opgesteld voor iedere soort bestuurder, zo heb je er een voor verenigingen, stichtingen, besloten vennootschappen en VVE.

 • Sluit je deze verzekering niet af als bestuurder, dan kan het zijn dat er aanspraak wordt gemaakt op het privévermogen bij fouten die worden gemaakt door het bestuur.
 • Fouten kunnen eenmaal gemaakt worden en het is niet de bedoeling dat er vervolgens direct aanspraak wordt gemaakt op het privévermogen

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kosten

Hierboven hebben we het over de premie gehad, maar wat zijn dan de uiteindelijke kosten van een bestuursaansprakelijkheids-verzekering? De premie betaal je niet maandelijks, maar jaarlijks bij de meeste verzekeraars.

Om de kosten van een bestuur aansprakelijkheidsverzekering in kaart te brengen raden we je iets aan, namelijk de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Op deze manier kun je dekkingen en premies met elkaar vergelijken en de beste keus te vinden.

Meest gestelde vragen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering premie

Zoals bij alle verzekeringen moet je premie betalen, dit is dan ook het geval bij de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Hoeveel premie er betaald moet worden is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We leggen het je hieronder uit:

 • Er wordt gekeken naar een aantal factoren om de premie te bepalen. Allereerst wordt er gekeken door de verzekeraar naar de omvang van het bedrijf waarin de bestuurder werkt.
 • Is dit een BV, VVE, vereniging of stichting? Hoe groter de omvang van het bedrijf, hoe meer premie je in het algemeen moet betalen.
 • Een tweede factor waar naar gekeken wordt is het maximaal verzekerde bedrag waarvoor je kiest. Je hebt namelijk bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen met een maximaal verzekerd bedrag van € 500.000, maar ook met een verzekerd bedrag van € 1.000.000.

Is de D + O verzekering verplicht?

De d + o verzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden voor bestuurders. De kosten door schade van bestuursfouten kan behoorlijk oplopen en is lastig in te schatten. Het kan zijn dat er een flinke claim komt met een complexe schuldvraag, dat zijn vaak lange en vervelende trajecten met hoge kosten.

Is de polis na het afsluiten meteen actief?

Dat ligt er aan, na het aanvragen van een D&O verzekering ontvang je per mail een bevestiging en eventuele dekking in je e-mailbox. Als de verzekeraar nog specifieke vragen heeft, of aanvullende gegevens nodig heeft hoor je dit meestal na 1 werkdag. De verzekeraar kan soms aanvullende informatie vragen over het soort bedrijf, of de gegevens over de eigenaar.

Is de polis na het afsluiten meteen actief?

Als de schade ontstaat door onzet, of is ontstaan door fraude en vermogensdelicten wordt er geen dekking verleend. Je moet dan denken aan zaken zoals bedrog, valsheid in geschrifte of diefstal. De volgende zaken zijn ook niet afgedekt door deze polis:

 • Dwangsommen en boetes
 • Dekking in Amerika niet mogelijk
 • Schade door niet voldoen aan wettelijke verplichting t.a.v. boekhouding en jaarrekening
 • Aansprakelijkheid voor schade in verband met rechtshandelingen die je persoonlijk voordeel hebben gegeven.
bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk

Laatst geupdatet op 09/03/2021

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort