Selecteer een pagina

Kattenverzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste kattenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met katten verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Kattenverzekering vergelijken in 2022!

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

8.4 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Alle kattenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Alle kattenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Alle kattenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Alle kattenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Alle kattenrassen zijn te verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Kattenverzekering gids

Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders voor een kattenverzekering. Dat is ook niet zo gek want de ziektekosten voor een kat kunnen voortaan behoorlijk oplopen. De kat is vaak een belangrijk onderdeel van de familie en een onmisbare vriend geworden. Natuurlijk denk je bij het kopen van een kat aan de standaardzaken zoals een kattenbak, speeltjes en eten & drinken, toch is het ook belangrijk om eens na te denken over een kattenverzekering. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk kattenverzekeringen en vind de beste katten polis.

Wat is een kattenverzekering precies, en is het vinden van een katten verzekering moeilijk?

Je hoopt het natuurlijk niet, maar er kan onverwachts iets gebeuren met de kat waardoor deze naar de dierenarts moet. Het kan dan zijn dat je specifieke medicatie nodig hebt of dat er een operatie uitgevoerd moet worden. Door te kiezen voor een goede en goedkope kattenverzekering kun je al dit soort risico’s gemakkelijk afdekken, als je al eerder dieren hebt gehad weet je misschien dat een gemiddelde operatie voor een kat al snel 300 euro kost.

Gelukkig kun je tegenwoordig een kat verzekeren, daardoor hoef je je niet druk te maken over de kosten van een operatie of medicijnen en krijgt je kat de beste zorg als dat nodig is. We raden je vooral aan om te genieten van je kat, maar denk vooraf eens na over de kattenverzekering. Voor een paar euro per maand is je kat al verzekerd en loop je (bijna) geen risico meer op hoge kosten.

Hoe werkt de kattenverzekering?

Waar moet ik op letten bij kattenverzekering vergelijken?


 Bekijk altijd goed de polisvoorwaarden

 Altijd 14 dagen bedenktijd

 Kies niet zomaar voor hoogste dekking

 Kijk ieder jaar of je premie gestegen is en bespaar

Je kunt de kat verzekeren tegen bijna alle mogelijk denkbare kosten. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de gekozen polis. Daarnaast bieden de verschillende verzekeraars andere soorten dekkingen aan.

Dekkingen van de katten verzekering

Om je een goed beeld te geven van de kosten die af worden gedekt met een kattenverzekering hebben we een handige opsomming gemaakt:

⦁ Consult bij de dierenarts
⦁ Castratie of sterilisatie van de kat
⦁ Operaties
⦁ Vaccinaties
⦁ Laten chippen van de kat
⦁ Gebitsreiniging

Premie kattenverzekering

Daarnaast zijn er nog talloze andere zaken die je gemakkelijk kunt afdekken met een kattenverzekering. De prijs van elke kattenverzekering is anders omdat er verschillend wordt gekeken naar elk risico.

Er zijn een aantal factoren belangrijk bij het berekenen van de premie van je kattenverzekering, denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

⦁ Gewicht van de kat of poes
⦁ Geslacht van de kat (poes of kater)
⦁ De leeftijd van de kat
⦁ Het ras van de kat
⦁ Het eigen risico van de kattenverzekering

Er wordt bijvoorbeeld naar het geslacht van de kat gekeken. Poezen worden namelijk sneller ziek dan katers. De grote reden daarvoor is het feit dat een poes zwanger kan worden, door deze zwangerschap kunnen er sneller complicaties ontstaan dan bij een kater.

Een poes is duurder dan een kater

De kosten voor een kattenverzekering voor een poes zijn daardoor vaak wat hoger in vergelijking met een kat. Toch hoef je je geen zorgen te maken als je een poes hebt. De verschillen in premie zijn over het algemeen te overzien, we hebben het dan over 1 tot 2 euro per maand aan extra premie

Hoe werkt de kattenverzekering dekking?

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Basisverzekering

Aanvullende dekkingen 

 Vergelijk alle dekkingen en bespaar

Er zijn tegenwoordig talloze kattenverzekeringen te vinden op het internet. Wat je direct zal opvallen is dat de premie en dekking sterk verschilt. Zo kun je al een kat verzekeren voor 4 tot 5 euro per maand.

Toch zijn er genoeg andere polissen die een stukje duurder zijn, voor een uitgebreide kattenverzekering voor een volwassen kat ben je al snel 10 tot 15 euro per maand kwijt.

Prijsverschillen door de verschillende dekkingen

De grootste reden in dit prijsverschil is natuurlijk de dekking. Het is daarom altijd een goed plan om te beginnen met kattenverzekering vergelijken. Daardoor weet je precies welke polis het beste bij de situatie van je kat past.

Verschillen tussen kattenverzekeraars

Toch is er wel een bepaalde standaard voor kattenverzekeringen, alle operaties en euthanasie vallen namelijk binnen de dekking. Bij bijna alle verzekeraars, op Petplan na worden MRI’s en CT-scans ook gedekt door de basis kattenverzekering.

  • Daar staat wel tegenover dat Petplan castratie en sterilisatie van een kat in de basisverzekering dekt. Ook röntgenfoto’s worden meestal verzekerd. Er zijn wel uitzonderingen zichtbaar, zo vergoedt Aegon alleen maar röntgenfoto’s van het gebit en heup- en elleboogproblemen van katten.

Heup- en elleboogproblemen kat

Het is overigens belangrijk om te noteren dat heup- en elleboogproblemen alleen vergoed worden vanuit de basisverzekering door Petplan en Reaal. Doorgaans worden consulten bij de dierenarts door alle kattenverzekeringen gedekt, alleen bij inShared liggen er beperkingen op de vergoeding van consulten.

Geneesmiddelen en opname

Geneesmiddelen en opname in een dierenkliniek worden ook vergoed, er is alleen een uitzondering te zien bij InShared, want daar moet je je bijverzekeren voor deze kosten. Het is daarom slim om altijd naar de polisvoorwaarden te kijken, er zitten zoals je ziet behoorlijk wat verschillen in de vergoedingen en uitkeringen.

Tandheelkundige kosten kat

De tandheelkundige kosten voor een kat worden door geen enkele kattenverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Als je je kat wil laten vaccineren of deze mee wil nemen op vakantie naar het buitenland is het meestal nodig om je aanvullend te verzekeren. Dat komt omdat medische zorg in het buitenland doorgaans niet standaard gedekt wordt.

Eigen risico en de kattenverzekering

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


InShared kattenverzekering

Petplan kattenverzekering

Aegon kattenverzekering

 OHRA kattenverzekering

 HEMA kattenverzekering

Er is bij een kattenverzekering ook sprake van een eigen risico. Dit bedrag kan echter behoorlijk uiteenlopen bij de meeste verzekeraars.

Ook de manier van het toepassen van eigen risico kan sterk verschillen. Bij REAAL kun je bijvoorbeeld je eigen risico verlagen door een hogere premie te betalen en bij OHRA is het mogelijk om bij elke behandeling 20% zelf te betalen.

Totale verzekerde bedrag

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar het totale verzekerde bedrag. Dit kan namelijk behoorlijk verschillen bij een kattenverzekering omdat verzekeraars diverse soorten pakketten aanbieden. Een van de grote onderlinge verschillen is het verzekerde bedrag.

Verschillende verzekerde bedragen mogelijk

Bij OHRA kun je bijvoorbeeld een dekking afsluiten tot 2500 euro. Als je echter een hogere premie wil betalen kun je je kat zelfs dekken tot 5000 euro.

Een operatie bij een kat kan gemakkelijk 500 euro kosten, in sommige gevallen ben je zelfs duizenden euro’s kwijt. Het kan daarom echt lonen om een goede kattenverzekering af te sluiten.

Online kattenverzekering vergelijken

Wil jij er ook zeker van zijn dat je kat de beste zorg krijgt? Begin dan met online kattenverzekering vergelijken om de beste kattenverzekeringen direct te bekijken.

Het kiezen voor een katten verzekering hoeft daardoor helemaal niet moeilijk meer te zijn. Het is echter wel belangrijk dat je jezelf niet doodstaart op de maandelijkse premie. Kijk goed naar de verwachtte kostenposten in het leven van je kat en maak op die basis een keuze voor de dekking.

Bekijk de verschillende mogelijkheden

Zodra je inzichtelijk hebt welke dekking je bij je kattenverzekering wil afsluiten kun je gaan kijken naar de maandelijkse premies. Daarnaast kun je ook nog verschillende betaalopties kiezen, dat is voor sommige mensen ook een goede reden om een kattenverzekering te vergelijken.

  • Betaal je liever maandelijks of jaarlijks? Als je alle zaken goed op een rijtje hebt gezet voor jezelf kun je een goed geïnformeerde keuze maken uit alle beschikbare kattenverzekeringen

 

Meest gestelde vragen over de kattenverzekering

Kattenverzekering vergelijken op uitsluitingen

Een kattenverzekering vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Je kunt op onze website gebruik maken van ons handige overzicht. We hebben alle aanbieders van kattenverzekeringen langs elkaar gezet zodat je direct inzicht krijgt in de maandelijkse premie en dekking.

We raden je altijd om de polisvoorwaarden goed door te nemen voordat je een kattenverzekering afsluit, doet dit direct na het berekenen van je katten verzekering.

Een kattenverzekering vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Je kunt op onze website gebruik maken van ons handige overzicht. We hebben alle aanbieders van kattenverzekeringen langs elkaar gezet zodat je direct inzicht krijgt in de maandelijkse premie en dekking.

We raden je altijd om de polisvoorwaarden goed door te nemen voordat je een kattenverzekering afsluit, doet dit direct na het berekenen van je katten verzekering.

Een aantal zaken die terugkomen in de polisvoorwaarden zijn uitsluitingen van de dekking, daarnaast worden de vergoedingen voor bepaalde behandelingen besproken. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals:

⦁ Crematie

⦁ Röntgenonderzoek

⦁ Vaccinatie

⦁ Bloedonderzoek

⦁ Geneesmiddelen/medicijnen

⦁ Euthanasie

⦁ Opname en verblijf bij een kliniek

Wat is het vergoedingspercentage?

Na een medische behandeling bij je kat worden niet alle kosten automatisch gedekt. Hoe veel je voor de behandeling moet betalen hangt af van het afgesproken vergoedingspercentage. Dit percentage kan uiteenlopen van 50 tot 90%. Je kunt bij ons kattenverzekering vergelijken om alle verschillen in vergoedingspercentage te zien.

Wachttijd bij een kattenverzekering

Je kat verzekeren op het moment dat deze eigenlijk al medische zorg nodig heeft is geen slim idee. De kattenverzekeraar vraagt altijd het medisch paspoort van de kat op, daar staan alle aandoeningen, ziektes en behandelingen in waar de kat last van heeft gehad. De kattenverzekering is over het algemeen pas na 30 dagen 100% geldig. Je hebt alleen recht op dekking voor direct medisch noodzakelijke ongevallen.Je kat verzekeren op het moment dat deze eigenlijk al medische zorg nodig heeft is geen slim idee.

De kattenverzekeraar vraagt altijd het medisch paspoort van de kat op, daar staan alle aandoeningen, ziektes en behandelingen in waar de kat last van heeft gehad.

De kattenverzekering is over het algemeen pas na 30 dagen 100% geldig. Je hebt alleen recht op dekking voor direct medisch noodzakelijke ongevallen.Wat valt er bijvoorbeeld onder een uitzondering?

Tijdens de eerste 30 dagen worden over het doorgaans wel de kosten vergoed wanneer:

⦁ Je kat eerst verzekerd was bij een andere kattenverzekering

⦁ Je kat een ongeluk krijgt of een speeltje inslikt en in gevaar komt

⦁ Je de kat laat chippen met een identificatiechip

Kun je bij je eigen dierenarts terecht?

Alle kattenverzekeraar die meegenomen worden in de vergelijking bieden een vrije zorgkeuze. Daardoor mag je zelf kiezen naar welke dierenarts je toe gaat om je kat te laten behandelen. Indien je hier niet zeker over bent raden we je aan om contact op te nemen met de verzekeraar.

Is er een maximale leeftijd voor je kat?

Het kan zijn dat er een maximale leeftijd voor je kat geldt bij een verzekeraar. De verzekeraar mag namelijk katten weigeren als deze te oud zijn. Het kan per verzekeraar verschillen welek maximale leeftijd wordt gehanteerd bij de kattenverzekering.

De premie van je katten verzekering stijgt naarmate je kat ouder wordt, de kans op ziektes wordt dan groter en het risico voor de verzekeraar stijgt. Om die reden kan een kattenverzekeraar je kat niet accepteren als de te oud is.

Is er een maximale leeftijd voor je kat?

Het kan zijn dat er een maximale leeftijd voor je kat geldt bij een verzekeraar. De verzekeraar mag namelijk katten weigeren als deze te oud zijn. Het kan per verzekeraar verschillen welek maximale leeftijd wordt gehanteerd bij de kattenverzekering.

De premie van je katten verzekering stijgt naarmate je kat ouder wordt, de kans op ziektes wordt dan groter en het risico voor de verzekeraar stijgt. Om die reden kan een kattenverzekeraar je kat niet accepteren als de te oud is.

Is je kat in het buitenland verzekerd?

Als je van plan bent om je kat mee op vakantie te nemen dan is het aan te raden om jezelf te dekken tegen kosten in het buitenland. Bij sommige verzekeraars moet je een aanvullende module afsluiten voor deze dekking, het kan voorkomen dat deze kosten worden vergoed uit de basisverzekering.

Het kan ook zijn dat je dubbel verzekerd bent omdat je al een reisverzekering hebt afgesloten. Je hoeft je kat dan niet meer extra te verzekeren met een module voor schade in het buitenland.

Waarom een kattenverzekering afsluiten?

Een kattenverzekering dekt je voor onverwachtse hoge kosten voor een behandeling of ziekte van je kat of poes. Je kat verzekeren zorgt er voor dat je deze kosten niet alleen hoeft te dragen, de verzekeraar betaald namelijk met je mee.

Een gedeelte van de kosten wordt wel betaald met het eigen risico, niet alle behandelingen worden vergoed door de kattenverzekeraar.

poes verzekeren
kater verzekeren
kat verzekering
kat verzekeringen
kattenverzekeraar
poes verzekering

Laatst geupdatet op 07/07/2021