Selecteer een pagina

Kattenverzekering vergelijken

Op zoek naar de beste kattenverzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met katten verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

Hoogste uitkering van Nederland tot €6.000 & geen wachttijd, snel verzekerd

8,46

v.a. per maand

R

Alle kattenverzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Waarom een kattenverzekering afsluiten?

Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders voor een kattenverzekering. Dat is ook niet zo gek want de medische kosten voor een kat kunnen voortaan behoorlijk oplopen. De kat is vaak een belangrijk onderdeel van de familie en een onmisbare vriend geworden.

Natuurlijk denk je bij het kopen van een kat aan de standaardzaken zoals een kattenbak, speeltjes, eten en drinken, maar we raden je aan om ook serieus na te denken over je kat verzekeren zodat je gedekt bent voor medische zorg als je kat ziek wordt, of een ongeluk krijgt.

Kattenverzekering vergelijken

Als je wil weten waar je jouw kat verzekeren het beste kunt regelen raden we je aan om direct te beginnen met een kattenverzekering vergelijken. Daardoor heb je een goed beeld van maandelijkse premie die je betaald en zie je direct de verzekerde medische kosten. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

 1. Ga voor jezelf na welke dekking je nodig hebt, en of een aanvullende verzekering nodig is.
 2. Bekijk de dekkingen en de maandelijkse premie van de beste kattenverzekering.
 3. Vergelijk alle kattenverzekeringen en sluit direct een verzekering voor je kat af.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kattenverzekeringen vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

★★★★: 8,9/10

Hoe werkt een kat verzekeren?

Je hoopt het natuurlijk niet, maar er kan onverwachts iets gebeuren met de kat waardoor deze naar de dierenarts moet. Het kan dan zijn dat je specifieke medicatie nodig hebt of dat er een operatie uitgevoerd moet worden.

Door te kiezen voor een goede en goedkope kattenverzekering kun je al dit soort risico’s gemakkelijk afdekken, als je al eerder dieren hebt gehad weet je misschien dat een gemiddelde operatie voor een kat al snel 300 euro kost.

Je kunt jouw kat verzekeren tegen bijna alle mogelijk denkbare kosten. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de gekozen polis. Daarnaast bieden de verschillende verzekeraars andere soorten aanvullende dekkingen aan.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Dekking kattenverzekering

Als je overweegt om een goede kattenverzekering afsluiten direct online te regelen is het wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar de dekking zodat je zeker weet dat jouw kat bij een specifieke kattenverzekering past.

Om je een goed beeld te geven van de kosten die af worden gedekt met een hebben we een handige opsomming gemaakt:

 • Consult dierenarts
 • Castratie of sterilisatie van de kat
 • Operaties
 • Vaccinaties
 • Laten chippen van de kat
 • Gebitsreiniging

Medische kosten voor je kat gedekt

Er is dus wel een bepaalde standaard voor de meeste kattenverzekeringen, alle operaties en euthanasie vallen namelijk binnen de dekking. Bij bijna alle verzekeraars, op Petplan na worden MRI’s en een CT scan ook gedekt door de basis kattenverzekering.

 • Daar staat wel tegenover dat Petplan castratie en sterilisatie van een kat in de basisverzekering dekt. Ook röntgenfoto’s worden meestal verzekerd.
 • Er zijn wel uitzonderingen zichtbaar, zo vergoedt Aegon alleen maar röntgenfoto’s van het gebit en heup- en elleboogproblemen van katten.

Heup- en elleboogproblemen kat

Het is overigens belangrijk om te noteren dat heup- en elleboogproblemen alleen vergoed worden vanuit de basisverzekering door Petplan en Reaal.

Doorgaans worden consulten bij de dierenarts door alle kattenverzekeringen gedekt, alleen bij InShared liggen er beperkingen op de vergoeding van telefonische consulten.

Ja, ik wil de best passende kattenverzekering

Geneesmiddelen en opname

Geneesmiddelen en opname in een dierenkliniek worden ook vergoed, er is alleen een uitzondering te zien bij InShared, want daar moet je je bijverzekeren voor deze kosten.

Het is daarom slim om altijd naar de polisvoorwaarden te kijken, er zitten zoals je ziet behoorlijk wat verschillen in de vergoedingen en uitkeringen.

Tandheelkundige kosten kat

De tandheelkundige kosten voor een kat worden door geen enkele kattenverzekeraar uit de basisverzekering vergoed. Als je je kat wil laten vaccineren of deze mee wil nemen op vakantie naar het buitenland is het meestal nodig om je aanvullend te verzekeren.

Dat komt omdat medische zorg in het buitenland doorgaans niet standaard gedekt wordt.

Oudere kat verzekeren

Bij veel verzekeraars is het gewoon mogelijk om een oudere kat te verzekeren, vaak is er sprake van een maximale leeftijd en kun je een verzekering afsluiten voor een kat tot ongeveer 11 tot 12 jaar.

Aanvullende dekkingen

Bij bijna alle verzekeraars is het ook mogelijk om een aanvullende verzekering voor je kat af te sluiten zodat bepaalde uitsluitingen toch gedekt worden.

De volgende zaken worden namelijk vaak uitgesloten van de basisverzekering voor jouw kat en kunnen alleen afgedekt worden met aanvullende dekkingen:

 • Crematie
 • Röntgenonderzoek
 • Vaccinatie
 • Bloedonderzoek
 • Geneesmiddelen/medicijnen
 • Euthanasie
 • Opname en verblijf bij een kliniek

Eigen risico

Er is bij een kattenverzekering ook sprake van een eigen risico. Dit bedrag kan echter behoorlijk uiteenlopen bij de meeste verzekeraars. Dit is het maximale bedrag dat uitgekeerd wordt als er sprake is van vergoedingen voor medische kosten voor jouw kat.

Ook de manier van het toepassen van eigen risico kan sterk verschillen. Bij REAAL kun je bijvoorbeeld je eigen risico verlagen door een hogere premie te betalen en bij OHRA is het mogelijk om bij elke behandeling 20% zelf te betalen.

Eigen bijdrage

Wil je geen eigen bijdrage betalen, dan raden we je aan om te kiezen voor een hoog verzekerd bedrag, en is het slim om inzicht te krijgen in alle aanvullende verzekeringen die je voor extra medische hulp kunt afsluiten.

Totale verzekerde bedrag

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar het totale verzekerde bedrag. Dit kan namelijk behoorlijk verschillen bij een kattenverzekering omdat verzekeraars diverse soorten pakketten aanbieden.

Een van de grote onderlinge verschillen zijn het verzekerde bedrag en de maximale vergoedingen, het is een van de belangrijkste factoren die je moet onderzoeken als je wil weten welke schade verzekeraars voor je kat vergoeden.

Verschillende verzekerde bedragen

Bij OHRA kun je bijvoorbeeld een dekking afsluiten tot 2500 euro. Als je echter een hogere premie wil betalen kun je je kat zelfs dekken tot 5000 euro.

Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen voor je kattenverzekering af te sluiten, of kun je kiezen voor een eigen bijdrage.

Een operatie bij een kat kan gemakkelijk 500 euro kosten, in sommige gevallen ben je zelfs duizenden euro’s kwijt. Het kan daarom echt lonen om een goede kattenverzekering af te sluiten zodat jouw kat verzekerd is van de beste zorg.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Wat kost een kattenverzekering?

We krijgen soms de vraag wat kost een kattenverzekering? Een kattenverzekering kost tussen de €5 tot €40 per maand, afhankelijk van het ras kat, de leeftijd en de soort verzekering. De gemiddelde kosten voor een hond verzekeren liggen tussen de €10 tot €25 per maand.

De hoogte van de premie kan wel afwijken, want ook de postcode van jouw als baasje speelt een rol bij het vaststellen van de premie.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Verschillende factoren kosten van een kattenverzekering

Om het duidelijk te maken hebben we hieronder de factoren waar naar wordt gekeken voor je opgesomd en uitgelegd. We raden je aan om deze onderdelen nauwkeurig mee te nemen als je een verzekering voor je kat afsluiten serieus aan het overwegen bent.

 • Gewicht van de kat of poes
 • Geslacht van de kat (poes of kater)
 • De leeftijd van de kat
 • Het ras van de kat
 • Het eigen risico van de kattenverzekering

Er wordt bijvoorbeeld naar het geslacht van de kat gekeken. Poezen worden namelijk sneller ziek dan katers. De grote reden daarvoor is het feit dat een poes zwanger kan worden, door deze zwangerschap kunnen er sneller complicaties ontstaan dan bij een kater.

Wachttijd bij een kattenverzekering

Je kat verzekeren op het moment dat deze eigenlijk al medische zorg nodig heeft is geen slim idee. De kattenverzekeraar vraagt altijd het medisch paspoort van de kat op, daar staan alle aandoeningen, ziektes en behandelingen in waar de kat last van heeft gehad.

De kattenverzekering is over het algemeen pas na 30 dagen 100% geldig. Je hebt alleen recht op dekking voor direct noodzakelijke ongevallen. Je kat verzekeren op het moment dat deze eigenlijk al zorg nodig heeft is geen slim idee.

De kattenverzekeraar vraagt altijd het medisch paspoort van de kat op, daar staan alle aandoeningen, ziektes en behandelingen in waar de kat last van heeft gehad.

Annelies van de Broek – Dierenverzekering expert

Uitzondering aanvullende verzekering

De kattenverzekering is over het algemeen pas na 30 dagen 100% geldig. Je hebt alleen recht op dekking voor direct medisch noodzakelijke ongevallen. Wat valt er bijvoorbeeld onder een uitzondering?

Tijdens de eerste 30 dagen worden over het doorgaans wel de kosten vergoed wanneer:

 • Je kat eerst verzekerd was bij een andere kattenverzekering
 • Je kat een ongelukje heeft, of een speeltje inslikt en in gevaar komt
 • Je de kat laat chippen met een identificatiechip

Kattenverzekering vergelijken in 2023

Een kat verzekeren vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Je kunt op onze website gebruik maken van ons handige overzicht. We hebben alle aanbieders van kattenverzekeringen langs elkaar gezet zodat je direct inzicht krijgt in de premie en dekking.

We raden je altijd om de polisvoorwaarden goed door te nemen voordat je een kattenverzekering afsluit, doet dit direct na het berekenen van je katten verzekering zodat je zeker weet dat jouw kat.

Een katten verzekering vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Je kunt op onze website gebruik maken van ons handige overzicht om iedere verzekeraar te bekijken om de kosten van een kattenverzekering inzichtelijk te maken.

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 10/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende verzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.