Selecteer een pagina

Glasverzekering vergelijken en beste premie vinden?

Betaal nooit meer teveel en vergelijk de oldtimer verzekering in 3 minuten. Vul je gegevens in, kies je voorkeuren en je bent er klaar voor.

Glasverzekering vergelijken in 2020!

Glas verzekering gids

Op zoek naar de beste en makkelijke manier om alle glasverzekeringen met elkaar te vergelijken? Zoek niet verder, je bent hier op het goede adres om een onafhankelijke vergelijking te maken van alle glas verzekeringen. Let er wel op dat je op een aantal zaken gaat letten als je start met de glasverzekering vergelijken. We leggen het je hieronder uit!

Je hebt tegenwoordig veel verzekeraars waarbij je een glasverzekering kunt afsluiten. Tussen deze verzekeraars zit verschil in dekking, prijzen en service. Iedere woning heeft zijn eigen soort glas waar ook aparte dekkingen bij horen. Ook moet je opletten hoe je de glasverzekering moet afsluiten. Kies je bijvoorbeeld de glasverzekering als aanvullende dekking of schaf je deze apart aan? Lees hieronder snel meer informatie over de glasverzekering en vergelijk vervolgens de aanbieders om tot de beste glasverzekering te komen!

Wat is een glasverzekering

bedrijfsbus verzekeren

Waar moet ik op letten tijdens glas verzekeren?


 Let op de talloze verschillende dekkingen van verzekeraars

 Hoe sluit je de glasverzekering afsluit

 Alle verzekeraars hebben unieke voorwaarden voor polis

Regelingen voor vervanging van schade

Een glasverzekering is een soort verzekering die schade aan glas van woningen dekt. Bij de meeste verzekeraars is een glasverzekering een aanvullende verzekering, deze kan vaak tegelijk afgesloten worden met een woonverzekering zoals een inboedel- of opstalverzekering.

In nette woorden wordt schade van buiten komende onheilen altijd gedekt met een glas verzekering. In principe betekent dit dat vrijwel alle schade aan glas wordt gedekt.

Wil je graag meer weten over de dekking en de situatie bij een huurwoning? Lees dan zeker even verder op deze pagina om erachter te komen waar je allemaal op moet letten. 

 

Wanneer is het verstandig om een glasverzekering af te sluiten?

bedrijfsauto verzekeren zzp

Welke dekkingen zijn er beschikbaar?


 Dekking voor ruitschade

Veel mensen vragen zich af wanneer het een verstandige keus is om een glasverzekering af te sluiten, maar wanneer is dit eigenlijk? Vrijwel iedereen weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat daar ook wel eens glas bij betrokken kan zijn.

Denk maar eens aan barst in de ruit omdat je er tegenaan stoot of een voetbal die door de buurjongen door het raam wordt geschoten. Zoals gezegd kan je glasverzekering afsluiten bij een woonverzekering, schade aan ramen van de verzekerde woning wordt dan vergoed.

Maak ook altijd gebruik van de vergelijker om ervoor te zorgen dat je de beste polis pakt met goede voorwaarden en een lage maandelijkse premie. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je glasverzekering en bijvoorbeeld een te hoge dekking afsluiten waardoor je uiteindelijk maandelijks extra premie kwijt bent!

 

Wat is de glasverzekering dekking?

bestelwagen verzekeren

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Centraal Beheer

 Univé

Bij het afsluiten van een glasverzekering zitten er verschillen in de dekkingen van verzekeraars. De meeste verzekeraars hanteren een dekking waarbij alleen de ramen verzekerd zijn die licht binnen laten.

Gaat er dus een spiegel of vissenkom kapot? Dan kun je de schade niet verhalen op een glas verzekering. We hebben in de inleiding al eventjes benoemd, de glasverzekering dekt alleen schade die is ontstaan vanuit buiten komende onheilen. Helaas is bij de meeste verzekeraars schade door een natuurramp niet meeverzekerd.

Verder is het bij de meeste zo dat je ook niet gedekt bent voor schade aan glas die is ontstaan door brand, inbraak of een verbouwing. Echter is het vaak wel zo dat deze schade wordt gedekt door een andere verzekering, namelijk de woonverzekeringen zoals de inboedel- en opstalverzekering.

Meest gestelde vragen over de glasverzekering

Hoe werkt een glasverzekering afsluiten?

Je kunt glas in jouw woning verzekeren op maar liefst drie verschillende manieren. Je kunt namelijk kiezen voor een glasverzekering als aanvullende dekking bij een inboedel- of opstalverzekering. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen een glasverzekering af te sluiten.

Maar wanneer is het verstandig om een glasverzekering apart af te sluiten en niet als een aanvullende dekking? Nou, heb je bijvoorbeeld duur glaswerk in huis zoals glas-in-lood of ander duur glaswerk dan kan het vaak beter zijn om te kiezen voor een glasverzekering in plaats van de aanvullende dekkingen.

Het is vaak handig om dit te doen bij dezelfde verzekeraar als waar je ook je woonverzekering hebt afgesloten, vaak wordt er dan snel werk gemaakt van schade aan glas in jouw woning en kun je al snel een leuke korting op de premie ontvangen.

Wil je direct weten waar je de beste glasverzekering kunt vinden? Begin dan direct met glasverzekering vergelijken om de beste dekking en premie te vinden.

Glasverzekering huurwoning nodig?

Met een huurwoning kun je voortaan ook een glasverzekering afsluiten. Het maakt dus niet uit of je per se de eigenaar bent van het huis of dat je de huurder bent.

In de meeste gevallen heeft de eigenaar van het huis al een glasverzekering afgesloten, maar als je zeker wilt zijn van zaken als huurder kun je dus voortaan ook zelf een glasverzekering voor een huurwoning afsluiten. Ga wel na met de eigenaar of er al een glasverzekering is afgesloten, zo ben je niet onnodig dubbel verzekerd.

Als je een huurwoning hebt is het vaak niet nodig om een woonverzekering af te sluiten. De eigenaar van de woning heeft er in de meeste gevallen al voor gezorgd dat er een opstalverzekering is afgesloten.

Nogmaals, kijk altijd goed of er niet al een huidige glasverzekering is, dit kun je vaak ook in het huurcontract terugvinden. Is dit niet het geval, dan kan het zeker verstandig staan om een glasverzekering af te sluiten.

bedrijfsauto verzekeren vergelijken
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
bestelauto verzekeren zakelijk
Laatst geüpdatet op