Selecteer een pagina

Camera verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?

Op zoek naar de beste camera verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met cameraverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

goedkoopste inboedel verzekeringen

Onafhankelijk en Persoonlijk

Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.

goedkope inboedelverzekering

Antwoord Op Al Je Vragen

Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken

online inboedel verzekeren

Online Vergelijken & Afsluiten

Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af

inboedelverzekeraar

Veiligheid en Privacy

Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.

Camera verzekering vergelijken in 2022

camera verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

25,-

Hoogte verzekerde bedrag

  • Reparatie of nieuwwaarde

Maandelijkse premie

€ 2,92

✓ Volledige dekking voor de camera

Snelle schadeafwikkeling

✓ Wereldwijde dekking

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

 Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
 Maandelijks opzegbaar
cameraverzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8 / 10

Eigen Risico

  • € 150,- (eerste schadeclaim uitgesloten)

Hoogte verzekerde bedrag

  • Nieuw en dagwaarde

Maandelijkse premie

€ 3,27

Voordelige premie per jaar

Uw kostbaarheden goed verzekerd

Snelle schadeafhandeling

camera verzekering vergelijk

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Hoogte verzekerde bedrag

  • Reparatie of nieuwwaarde

Maandelijkse premie

€ 5,10

Nieuwe aankopen zijn standaard meeverzekerd

Geleende spullen meeverzekerd

Buiten de deur volledig verzekerd

De camera verzekering gids

De camera verzekering kan in een flink aantal situaties enorm goed uitkomen. Laten we allereerst kijken naar de situatie van een fotograaf. Een gemiddeld cameratoestel met randapparatuur kost minimaal € 500,- en kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Een fotograaf is zuinig op haar of zijn materiaal maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje.

De camera verzekering is dan ook geen overbodige luxe. Zonder verzekering camera ben je extreem gevoelig voor schade bij roof of inbraak. Voor veel fotografen een regelrechte ramp. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk camera verzekeringen en vind de beste camera polis

Wat is een camera verzekering precies, en is het vinden van een camera verzekering moeilijk?

Risico’s op schade zijn helaas nooit uitgesloten waardoor het voor velen een fijne gedachte is om over een verzekering camera apparatuur te beschikken. Met name wanneer je je camera toestel voor zakelijke doeleinden ben je extra gevoelig voor risico’s.

Wil je in deze situatie je camera verzekeren dan zul je op zoek moeten naar een zakelijke camera verzekering. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor het afsluiten. Lees snel verder in onze camera verzekering gids en kom alle ins- en outs van deze vaak essentiële verzekering te weten!

Waarom de camera verzekeren?

camera verzekeren

Waarom een camera verzekering?


 Schade en diefstal verzekerd

 Verschillende soorten dekkingen mogelijk

 Relatief lage maandelijkse premie

 Camera verzekering vergelijken en pak de laagste premie

Je camera verzekeren is eigenlijk nooit een stomme zet. Denk maar eens aan de totale waarde van de camera apparatuur. Zoals net gezegd kan de schade oplopen tot in de duizenden euro’s. Dit is dan ook de voornaamste beweegreden om een camera verzekering af te sluiten. Je neemt het toestel overal mee naar toe.

Tijdens een mooie reis mag het toestel natuurlijk ook niet ontbreken. Door het veelzijdige gebruik loopt je camera apparatuur een aantal risico’s. En de meeste  fotografen willen zich tijdens het foto-moment niet druk willen maken over schade of diefstal.

De verzekering camera dekt niet alleen materiële schade. Zo komt het in de praktijk nog wel eens voor dat er het een ander wordt geëxperimenteerd met het toestel qua instellingen. Wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd kan dit eventuele schade veroorzaken.

Ook water is geen vriend van het camera toestel en haar apparatuur. Vaak heeft het fatale gevolgen is de reparatie uitgesloten. Daarnaast is het goed om te weten dat camera reparaties ervaringsvolle expertise vereisen. Zonder verzekering camera apparatuur kan dit oplopen tot in de honderden euro’s.

Wat is een camera verzekering precies?

 

verzekering camera

Waar nog meer rekening mee te houden?


 Het eigen risico van de verzekering camera

 Let op overbodige dekkingen

 Aanvullende dekkingen

 Vergelijk altijd alle verzekeraars voor afsluiten

Een camera verzekering is speciaal op de markt geïntroduceerd voor het afdekken van schaderisico’s voor je camera apparatuur. Zo ben je met een verzekering camera gedekt voor schade die is veroorzaakt door water, brand, vallen of kortsluiting.

Dit soort risico’s liggen altijd op de loer. Vertegenwoordigt je camera apparatuur een waarde van boven de € 1000,- dan raden wij het aan om een aparte verzekering camera af te sluiten. Andere polissen dekken vaak namelijk maar tot een maximaal verzekerd bedrag.

De meeste verzekeraars bieden een camera verzekering voor recreatief gebruik van het fototoestel. Daarnaast kun je ook vaak kiezen voor de camera verzekering professioneel. In dit geval raden we het je aan om ook voor een diefstal dekking te kiezen.

Dit is bij de meeste verzekeraars namelijk niet opgenomen in de standaard dekking. Het is dus vaak een aanvullende keuze die de maandelijkse premie logischerwijs doet doen laten stijgen. Ook camera’s met een hoge waarde kun je het beste verzekeren met een anti-diefstal dekking.

Camera verzekering met een andere polis dekking

verzekering camera apparatuur

Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?


 Simplesurance

 Univé

Centraal Beheer

camera verzekering kosten

In Nederland zijn we gek op verzekeren en willen we het liefste zoveel mogelijk risico’s afdekken. Daarnaast hebben we ook een aantal verplichte verzekeringen. Niets mis mee maar de kans op over verzekering is groot.

Zo kan het voorkomen dat de verzekering camera eigenlijk niet nodig is door een dekking van een andere polis. Je wilt je natuurlijk twee keer laten dekken voor hetzelfde risico. Dan betaal je maandelijkse dubbele premie. Voorkom dit ten allen tijde.

We raden het je aan om te kijken naar je huidige polissen portfolio en de voorwaarden. Met name de inboedel- en kostbaarhedenverzekering kunnen je camera verzekeren. Houd wel rekening met het maximale verzekerde bedrag.

Dit valt namelijk vaak lager uit dan de totale waarde van de camera apparatuur. We zullen je verder op deze pagina meer vertellen over de verzekering camera middels andere polissen.

Financiële middelen bij onverwachte schade of diefstal

Een andere belangrijk punt waar je bij stil moet staan voordat je het besluit maakt om je camera verzekeren. Beschik je over voldoende financiële middelen bij een diefstal of schade? Voor de meeste mensen is dit antwoord een “nee” waardoor de camera verzekering een goede optie zou zijn.

Je beschikt namelijk over een brede dekking voor een fractie van de totale waarde en hoeft in de meeste gevallen maar een laag eigen risico te betalen.

Om de maandelijkse kosten voor camera verzekeren zo laag mogelijk te houden raden we het je aan om de keuze te maken voor camera verzekering vergelijken.

Je ontvangt een totaaloverzicht van alle aanbieders aan de hand van de belangrijkste aandachtspunten. Camera verzekering vergelijken levert je de beste dekking voor de voordeligste premie, profiteer direct!

Meest gestelde vragen over de camera verzekering

Met welke verzekeringen kan ik mijn camera verzekeren?

Zoals we je net hebben verteld zijn er een aantal manieren om de camera verzekeren. Het kan zelfs al zijn dat je over een dekking beschikt bij schade aan je camera apparatuur. In dit geval kan het zijn dat een verzekering camera apparatuur niet nodig is. Echter zul je wel altijd rekening moeten houden met de gestelde voorwaarden van andere polissen.

Bij veel verzekeraars ontvang je met een kostbaarheden- en inboedelverzekering vaak een (gelimiteerde) dekking voor schade aan de camera. Let wel altijd op de voorwaarden. We zullen je hieronder wat meer wegwijs maken om over verzekering te voorkomen.

Camera verzekeren met de inboedelverzekering

Het kan zijn dat je een gedeeltelijke camera verzekering dekking ontvangt middels je al eerder afgesloten inboedelverzekering. Wij willen hier voornamelijk de nadruk leggen op de gedeeltelijke dekking. Deze verzekering dekt de inboedel tegen schadeoorzaken als brand, storm of diefstal.

Wanneer je je camera apparatuur thuis opbergt valt dit binnen de inboedel. Let wel goed op. Voor elektronische apparaten geldt vaak een maximaal verzekerd bedrag. Hierdoor kan het zijn dat de uitkering bij een schadeclaim niet toereikend is. Je zult het overige deel zelf moeten bekostigen.

Dit wil je natuurlijk niet en met name om deze reden is er een speciale camera verzekering in het leven geroepen. Met name de mensen die over camera apparatuur beschikken met een hoge waarde hebben baat bij een verzekering camera. Controleer altijd eerst je de voorwaarden van je inboedelpolis en let dan met name op het verzekerde bedrag en schadeoorzaken.

Tevens is het bij veel verzekeraars mogelijk om voor een aanvullende dekking te kiezen waardoor de schade aan camera apparatuur bijvoorbeeld ook buitenshuis wordt verzekerd. Kies voor camera verzekering vergelijken en kom erachter welke aanbieder het beste bij jouw wensen past.

Camera verzekeren met de kostbaarhedenverzekering

Om mooie plaatjes te schieten moet je erop uit. Met name hierom is de inboedelverzekering vaak niet dekken en kom de camera verzekering al snel om de hoek kijken. Je zult de camera namelijk vaker buitenshuis gebruiken dan binnenshuis.

Beschik je niet over een aanvullende dekking voor je inboedel dan is schade die buitenshuis is veroorzaakt niet gedekt. Dit komt er op neer dat je 95% van de tijd niet bent verzekerd voor schade en diefstal.

Naast de camera verzekering kun je ook dekking hebben vanuit de kostbaarhedenverzekering. Sommige verzekeraars hanteren dit als aanvullende keuze boven op de standaard dekking voor de inboedel.

Er zijn ook aanbieders welke je een aparte kostbaarhedenverzekering af laten sluiten. Deze dekking laat zich voornamelijk kenmerken door een dekking voor kostbare apparatuur buitenshuis.

Echter zul je geen wereldwijde dekking ervaren met deze extra aanvullende verzekering waardoor de speciale camera verzekering meer geschikt is. Hiermee ben je namelijk vaak wel wereldwijd

Camera verzekering professioneel of recreatief gebruik

De verzekeraar zal een onderscheid maken voor de doeleinden van het gebruik van de camera. Zo kun je fotograferen voor je plezier en is het meer een hobby. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook geld verdienen met het maken van foto’s.

In dit geval ben je een zakelijke gebruiker en zal een particuliere camera verzekering niet toereikend zijn. Vind je het lastig om je eigen situatie te beoordelen? Wanneer je geldt verdient met het maken van foto’s ben je voor de verzekeraar een zakelijke gebruiker.

De zakelijke camera verzekering

Je zult moeten uitwijken naar de zogenaamde camera verzekering professioneel. In de meeste gevallen kun je bij de verzekeraars de keuze maken voor een zakelijke apparatuur verzekering. Deze dekking is flexibel.

Je kunt namelijk losse onderdelen van je camera apparatuur verzekeren. Dit kun je door middel van serienummers. Ook is het goed om te weten dat je tweedehands camera’s kunt verzekeren.

Let op! Met name de zakelijke gebruiker van een fotocamera zal in de toekomst extra randapparatuur of een nieuwe camera aanschaffen. In dit geval is de dekking van de camera verzekering niet meer toereikend. Pas deze dan ook aan bij de aankoop van nieuwe apparatuur. Tip: kies voor camera verzekering vergelijken bij nieuwe aankopen om te profiteren van premievoordelen.

Algemene dekking van de camera verzekering

Wil je je camera verzekeren dan is het natuurlijk wel goed om te weten wat voor zaken er verzekerd zijn met deze verzekering. Je wil immers wel weten waar je aan toe bent.

Je zult merken dat de maandelijkse premie zal gaan stijgen wanneer je voor een bredere dekking kiest en je camera apparatuur een hoge waarde representeert. Om het wat inzichtelijker te maken hebben we hieronder de algemene dekking van de camera verzekering met je besproken.

Houd rekening met het feit dat deze dekkingen kunnen verschillen per verzekeraar. Kies voor camera verzekering vergelijken om direct de belangrijkste aandachtspunten te bekijken. Hier kun je ook de steeds populair wordende verzekeraar Simplesurance terugvinden.

Schade aan de display van de camera

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je je waardevolle toestel laat vallen en schade ondervindt aan de belangrijke display. Ook technische defecten komen nog regelmatig voor. Erg vervelend bij een dure camera. Gelukkig ben je met de camera verzekering in de meeste gevallen gedekt voor schade aan de display.

Waterschade

Naast brand is water de grootste vijand van een camera. De apparaten worden steeds beter maar zijn nog steeds gevoelig voor water. En laat de locaties met water nou vaak prachtige plaatjes opleveren.

Wel zo verstandig om je te verzekeren voor waterschade. Andere verzekeringen dekken waterschade aan de camera vaak niet. De verzekering camera is dan ook uitermate geschikt voor de fotograaf die zich regelmatig aan het water bevind.

Diefstal door roof of inbraak

Je hebt tijdens het afsluiten van de camera verzekering vaak de mogelijkheid om voor een aanvullende diefstal dekking te beschikken. Logischerwijs zal dit de dekking doen gaan stijgen. Je bent gedekt tegen schade die wordt veroorzaakt door inbraak, plunderingen en berovingen. We raden het je aan om deze dekking bij je standaard dekking van de camera verzekering te voegen.

Schade veroorzaakt door derden

Je ontvangt vaak een volledige nieuwwaarde wanneer je camera apparatuur is beschadigd door sabotage of vandalisme door derden. Vaak kun je ook aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. Hierdoor hoef jij zelf geen eigen risico te betalen.

Schade aan je camera door bedieningsfouten

Een dekking waar je wellicht niet direct aan denkt bij een camera verzekering is een bedieningsfout. Camera’s zijn vandaag de dag complexe apparaten waardoor bedieningsfouten voor beginners op de loer liggen.

Schade door onhandigheid of onwetendheid is extra vervelend. Het is natuurlijk nooit de bedoeling. Fijn om te weten dat je dan wordt gedekt door een verzekering camera.

Schade door brand aan je camera apparatuur

Met de verzekering camera apparatuur ben je ook gedekt tegen schade die wordt veroorzaakt door brand. Echter wordt er wel altijd goed gekeken naar de oorzaak van deze brand. Het is goed om te weten dat brand die wordt veroorzaakt door overspanning en kortsluiting zijn gedekt voor de financiële schade.

verzekeringen camera premie
camera verzekering aanbieders
dekking van de camera verzekering

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Helga