Selecteer een pagina

Camera verzekering vergelijken

Op zoek naar de beste camera verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met cameraverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden.

Betaal nooit meer teveel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zodat je camera verzekeren snel en goedkoop geregeld is. Je kunt de verzekering direct online afsluiten zodra je een keuze hebt gemaakt.

Verzekering-Winkel keuze

Breedste dekking

★★★★

€ 150,- eigen risico

9,99

Per maand

R

Alle camera verzekeringen (2023)

R

Onafhankelijk & betrouwbaar vergelijken

R

Profiteer van de scherpste premie

Wat is een camera verzekering precies?

Een camera verzekering is speciaal op de markt geïntroduceerd voor het afdekken van schaderisico’s voor je camera apparatuur. Zo ben je met een verzekering camera gedekt voor schade die is veroorzaakt door water, brand, vallen of kortsluiting. Kijk naar alle mogelijkheden en zorg ervoor dat je schade afgedekt is of bekijk alle informatie in onze handige camera verzekering kennisbank.

  • Dit soort risico’s liggen altijd op de loer. Vertegenwoordigt je camera een waarde van boven de € 1000,- dan raden wij het aan om een aparte verzekering camera af te sluiten. Andere polissen dekken vaak namelijk maar tot een maximaal verzekerd bedrag.
  • De meeste verzekeraars bieden een camera verzekering voor recreatief gebruik van het fototoestel.
  • Daarnaast kun je ook vaak kiezen voor de camera verzekering professioneel. In dit geval raden we het je aan om ook voor een diefstal dekking te kiezen.

De diefstal dekking is bij de meeste verzekeraars vaak niet opgenomen in de standaard dekking. Het is dus vaak een aanvullende keuze die de maandelijkse premie logischerwijs doet doen laten stijgen.

Ook camera’s met een hoge waarde kun je het beste verzekeren met een anti-diefstal dekking.

Eerlijk & betrouwbaar vergelijken

Bij Verzekering-Winkel.com vergelijk je eerlijk en betrouwbaar. De vergelijking maak jezelf, waarbij de scherpste deal altijd bovenaan staat.

Veilig vergelijken & afsluiten

Direct vergelijken, zonder gegevens op te geven. Je sluit de verzekering altijd veilig af op de website van de verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Niet tevreden met je nieuwe verzekeraar of overstap? Geen zorgen, je kunt binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Populairste verzekeraars

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Camera verzekeringen vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

★★★★: 8,7/10

Waarom de camera verzekeren?

Je camera verzekeren is eigenlijk nooit een stomme zet. Denk maar eens aan de totale waarde van de camera . Zoals net gezegd kan de schade oplopen tot in de duizenden euro’s.

Dit is dan ook de voornaamste beweegreden om een camera verzekering af te sluiten. Je neemt het toestel overal mee naar toe.

  • Tijdens een mooie reis wil je natuurlijk je camera gebruiken, dat is ook de moeite waard maar een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Door het veelzijdige gebruik loopt je camera een aantal risico’s. En de meeste fotografen willen zich tijdens het foto-moment niet druk willen maken over schade of diefstal.
  • De verzekering camera dekt niet alleen materiële schade. Zo komt het in de praktijk nog wel eens voor dat er het een ander wordt geëxperimenteerd met het toestel qua instellingen. Wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd kan dit eventuele schade veroorzaken.

Ook water is geen vriend van het camera toestel, als je je camera gebruikt hebt in het water heb je waarschijnlijk gekozen voor een waterdicht model. Vaak heeft het fatale gevolgen is de reparatie uitgesloten.

Daarnaast is het goed om te weten dat camera reparaties ervaringsvolle expertise vereisen. Zonder verzekering camera apparatuur kan dit oplopen tot in de honderden euro’s.

Geert Willemsen – Verzekering expert

Beste camera verzekering in 2023

Als jij op zoek bent naar de beste camera verzekering is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar alle polisvoorwaarden en verschillen als je je camera gaat verzekeren.

Kies voor camera verzekering vergelijken om direct de belangrijkste aandachtspunten te bekijken of bekijk hier onze top 3 beste cameraverzekeringen:

  1. Nowinsure
  2. Centraal Beheer
  3. Unive

Camera verzekering dekking

Wil je je camera verzekeren dan is het natuurlijk wel goed om te weten wat voor zaken er verzekerd zijn met deze verzekering. Je wil immers wel weten waar je aan toe bent en of je bijvoorbeeld wereldwijde dekking nodig hebt om grote teleurstellingen op vakantie te voorkomen.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Je zult merken dat de maandelijkse premie zal gaan stijgen wanneer je voor een bredere dekking kiest en je camera apparatuur een hoge waarde representeert.

Om het wat inzichtelijker te maken willen we hieronder de algemene dekking van de camera verzekering met je bespreken.

Schade aan de display

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je je waardevolle toestel laat vallen en schade ondervindt aan de belangrijke display. Ook technische defecten komen nog regelmatig voor. Erg vervelend bij een dure camera.

Gelukkig ben je met de camera verzekering in de meeste gevallen gedekt voor schade aan de display.

Geert Willemsen – Verzekering expert

Waterschade

Naast brand is water de grootste vijand van een camera. De apparaten worden steeds beter maar zijn nog steeds gevoelig voor water. En laat de locaties met water nou vaak prachtige plaatjes opleveren.

Wel zo verstandig om je te verzekeren voor waterschade. Andere verzekeringen dekken waterschade aan de camera vaak niet. De verzekering camera is dan ook uitermate geschikt voor de fotograaf die zich regelmatig aan het water bevindt.

Diefstal of inbraak

Je hebt tijdens het afsluiten van de camera verzekering vaak de mogelijkheid om voor een aanvullende diefstaldekking te beschikken. Logischerwijs zal dit de dekking doen gaan stijgen.

Je bent gedekt tegen schade die wordt veroorzaakt door inbraak, plunderingen en berovingen.

Geert Willemsen – Verzekering expert

Schade veroorzaakt door derden

Je ontvangt vaak een volledige nieuwwaarde wanneer je camera apparatuur is beschadigd door sabotage of vandalisme door derden. Vaak kun je ook aanspraak maken op de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. Hierdoor hoef jij zelf geen eigen risico te betalen.

Schade door bedieningsfouten

Een dekking waar je wellicht niet direct aan denkt bij een camera verzekering is een bedieningsfout.

Camera’s zijn vandaag de dag complexe apparaten waardoor bedieningsfouten voor beginners op de loer liggen.

Schade door onhandigheid of onwetendheid is extra vervelend. Het is natuurlijk nooit de bedoeling. Fijn om te weten dat je dan wordt gedekt en dat je camera verzekerd is tegen dit soort schade doordat je een aparte camera verzekering hebt afgesloten.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Schade door brand

Met de verzekering camera apparatuur ben je ook gedekt tegen schade die wordt veroorzaakt door brand. Echter wordt er wel altijd goed gekeken naar de oorzaak van deze brand.

Het is goed om te weten dat brand die wordt veroorzaakt door overspanning en kortsluiting zijn gedekt voor de financiële schade.

Veel gestelde vragen

Welke verzekeringen als fotograaf?

Als fotograaf is het belangrijk om de juiste verzekering te hebben om uzelf, uw apparatuur en uw bedrijf te beschermen.

Afhankelijk van de aard van uw werk kunt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een persoonlijke ongevallenverzekering nodig hebben.

De belangrijkste verzekering is natuurlijk de camera verzekering om het materiaal waar je meewerkt goed te verzekeren.

Is een camera verzekering nuttig?

Ja, een camera verzekeren is zeker nuttig, omdat het ervoor zorgt dat uw dure apparatuur en eventuele accessoires gedekt zijn.

Dit kan helpen beschermen tegen diefstal, accidentele schade of verlies van de items als gevolg van natuurrampen of andere omstandigheden.

Een cameraverzekering beschermt u ook tegen mogelijke rechtszaken die voortvloeien uit uw professionele fotografie activiteiten.

Maakt het uit of ik de camera professioneel of recreatief gebruik?

De verzekeraar zal een onderscheid maken voor de doeleinden van het gebruik van de camera. Zo kun je fotograferen voor je plezier en is het meer een hobby. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook geld verdienen met het maken van foto’s.

In dit geval ben je een zakelijke gebruiker en zal een particuliere camera verzekering niet toereikend zijn.

Vind je het lastig om je eigen situatie te beoordelen? Wanneer je geld verdient met het maken van foto’s ben je voor de verzekeraar een zakelijke gebruiker en kun je een verzekering af sluiten.

Geert – Verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 10/02/2023

Wie vergelijken wij onder andere

Bij Verzekering-Winkel.com kun je verschillende cameraverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken.