Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

iPad verzekering

door | 10 jan, 2023 | Tablet verzekering, Verzekeringen

iPad verzekeren

Op zoek naar de beste iPad verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met iPad verzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden.

Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.

De iPad verzekering wordt steeds populairder

Een tablet verzekering wordt steeds populairder. Niet gek naar onze mening want in bijna ieder huishouden komen we wel een Apple iPad tegen.

Nieuwe modellen volgen elkaar snel op en stijgen aanzienlijk in waarde. Daar krijg je natuurlijk ook meer prestaties voor terug. Mede door de hoge aankoopwaarde van de iPad kiezen steeds meer mensen voor de iPad verzekering.

Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening moet houden tijdens het afsluiten van de verzekering iPad. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:

  1. Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
  2. Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
  3. Vergelijk iPad verzekeringen en kies een scherpe premie.

Waarom een iPad verzekering afsluiten?

De iPad verzekeren is niet voor iedereen even nuttig. Echter kan het net zo goed wel nuttig zijn. We kunnen je eigenlijk geen eenduidig antwoord geven op de vraag of je jouw iPad moet verzekeren.

Wil je bijvoorbeeld wereldwijde dekking hebben of is een scherpe premie alleen belangrijk voor je? Zo zie je al direct dat het kiezen sterk afhangt van je persoonlijke situatie. We hebben hieronder een aantal punten opgesteld die je voor jezelf kunt nagaan.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Buitenshuis gebruik van de iPad

De iPad speelt vandaag de dag een belangrijke rol in veel huishoudens maar ook daarbuiten. Steeds meer schadeclaims voor de iPad zijn buitenshuis veroorzaakt. Niet gek want buiten loop je nu eenmaal meer risico dan in de voor jou bekende woning.

Wanneer je jezelf veel buiten de deur begeeft en flink wat uren onderweg bent samen met je apparaat dan raden het je aan om naar een iPad verzekering te kijken. Deze biedt namelijk dekking voor schade, diefstal en verlies welke buiten de deur wordt veroorzaakt.

De reguliere inboedelverzekering dekt dit namelijk niet en je ontvangt geen vergoeding als je op deze manier verzekerd bent.

iPad en je omgeving

Wanneer je jezelf afvraagt of het een goed idee is om je iPad te verzekeren dan zul je naar je directe eigen omgeving moeten kijken.

Zo kun je je wellicht voorstellen dat wanneer de iPad op een dik tapijt valt minder schade oploopt dan het laten vallen op een tegelvloer. Het is altijd verstandig om je apparaat niet op te hoge plekken weg te leggen. De kans op vallen daalt hierdoor aanzienlijk. Ook een goede bescherming is geen overbodige luxe.

Dekking iPad verzekering

Er bestaan inmiddels een flink aantal verschillende aanbieders en dekkingen. Je ontvangt in de meeste gevallen een dekking voor verlies, diefstal en schade aan de iPad.

Desalniettemin is de iPad verzekeren niet altijd nodig. Lees snel verder om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor de iPad verzekering!

iPad laten vallen verzekering

Als we kijken naar de meest voorkomende schade oorzaken dan is dit het laten vallen van de iPad. Ondanks vergevorderde specificaties kunnen de apparaten nog steeds niet tegen vallen van hoge hoogtes en zit je vaak te kijken met flinke barsten of zelfs een gebarsten display. (Wil je hier meer over weten, lees dan de tablet laten vallen verzekering gids)

Vaak is de iPad onbruikbaar geworden met valschade of stootschade, en het kan natuurlijk altijd gebeuren dat dit soort ongelukjes gebeuren als je de iPad meeneemt naar locaties buiten je huis.

In deze situatie ben je maar wat blij dat je over een iPad verzekering beschikt. Houdt wel altijd rekening met of de door jou gekozen verzekeraar dekking biedt bij schade welke is veroorzaakt door jezelf. Je kunt dit soort zaken uitvoerig beschreven terugvinden in de bijbehorende polisvoorwaarden.

Behuizing en technische defecten

Een groot verschil onder verzekeraars is de dekking voor de schade aan behuizing. Denk hierbij aan deukjes en krassen. De meeste iPad verzekeringen bieden in de standaardvariant geen dekking voor dit soort gebruikersschade of technische defecten.

Wel is het vaak mogelijk om je aanvullend te dekken voor dit soort schade. Dit zal de premie wel doen laten stijgen, houd hier dan ook rekening mee.

Uitkering bij verlies of diefstal

Wanneer je je iPad verliest of wordt gestolen dan is dit natuurlijk enorm vervelend. Tenzij je over een iPad verzekering beschikt natuurlijk. Bij sommige verzekeraars zul je de diefstal dekking aanvullend op de basis dekking moeten nemen.

Dit is niet complex en zo geregeld. Let wel goed op de uitkering bij verlies of diefstal. Krijg je die nieuwwaarde of juist de dagwaarde van de iPad uitgekeerd? Of beschik je alleen over een uitkering in natura?

De dag- en nieuwwaarde spreken voor zichzelf. De natura uitkering betekent dat je van de verzekeraar een ouder toestel kan ontvangen. Het komt zelfs voor dat mensen een ander merk ontvangen. Een niet erg gewaardeerde dekking die je naar onze mening zou moeten laten schieten.

Reparatie of vervanging

Als de eventuele schade gerepareerd kan worden moet je ook nadenken hoe dit in zijn werking gaat.

Ontvang je een geldbedrag om de reparatie uit te laten voeren? Of moet je naar een erkend reparateur welke is aangesloten bij de verzekeraar? Let goed op deze zaken tijdens het afsluiten van een verzekering voor je Apple iPad.

Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om een vervangende ipad te ontvangen of om een wereldwijde dekking af te sluiten zodat je de reparatie ook op vakantie kunt laten uitvoeren.

iPad verzekeren met een speciale iPad verzekering

Als je je iPad meeneemt naar veel openbare plekken is het wellicht verstandig om een van de speciale iPad verzekeringen af te sluiten met een all risk dekking. Daarmee beschik je namelijk over een wereldwijde dekking, is het verzekerde apparaat voor bijna alle schade verzekerd en zijn andere waardevolle spullen zoals een laptop ook afgedekt.

Als je je tablet verzekerd op deze manier krijg je bij diefstal de complete prijs van de iPad vergoed en ontvang je in de tussentijd een vervangende Apple iPad zodat je met een gerust gevoel verder kunt. (Lees hier meer over in de Applecare verzekering gids)

iPad verzekeren met kostbaarhedenverzekering

Wanneer je over een inboedelverzekering beschikt maar niet tevreden bent over de reguliere dekking dan kun je kiezen voor de aanvullende kostbaarhedenverzekering. Een ideale keuze wanneer je niet een losse iPad verzekering wil afsluiten.

Deze verzekering is uitermate geschikt om bepaalde objecten te verzekeren waaronder ook je iPad. Echter kiezen de meeste mensen voor objecten als juwelen, antiek en verzamelingen. Desalniettemin is de kostbaarhedenverzekering ook populair voor een dekking van de iPad.

iPad verzekeren met de inboedelverzekering

Er bestaat een grote kans dat je al over een (beperkte) dekking beschikt voor schade aan je iPad. Oververzekeren is natuurlijk niet de bedoeling. Voordat je de verzekering voor de iPad wegstreept raden we het je eerst aan om de voorwaarden van de inboedelverzekering te checken.

Het is dan ook goed om te weten dat de reguliere inboedelverzekering enkel schade die binnenshuis is ontstaan wordt vergoed. Schade buitenshuis wordt dan ook niet gedekt. Niet ideaal want we nemen de iPad vrijwel overal mee naar toe.

Ja, ik wil de best passende tabletverzekering

Veel gestelde vragen

Is een iPad verzekerd?

Nee, als je een nieuwe Apple iPad koopt is deze niet standaard verzekerd, uiteraard heb je wel recht op de garantievoorwaarden na aanschaf van het product, maar veel schades worden alleen afgedekt door een van de verzekeringen die je kunt afsluiten.

Moet ik mijn iPad verzekeren?

Nee, het is niet verplicht om dit te regelen, maar wel verstandig want je kunt tegen een behoorlijk scherpe premie een hoop risico’s afdekken.

Welke iPad-verzekering?

Je kunt een iPad verzekering afsluiten met een inboedelpolis, kostbaarhedenverzekering of speciale iPad verzekering. Er zijn behoorlijk veel verzekeringen beschikbaar die waterschade, diefstaldekking, kortsluiting, inbraak of een verlengde garantie afdekken met hun polis.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Tablet verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste tablet verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope tablet verzekering.