Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Verzekering voor tablet laten vallen

door | 8 jan, 2023 | Tablet verzekering, Verzekeringen

Verzekering voor tablet laten vallen

Waarschijnlijk hebben we het allemaal wel eens meegemaakt, je bent een spelletje aan het spelen op je tablet, of je scrolt nog even op de tijdlijn op je Facebook account. Je krijgt dorst, loopt naar de keuken en legt deze snel even neer op de rand van de keukentafel.

Tijdens het drinken pakken hoor je een doffe knal, je hoopt op dat moment dat het niet waar is, maar het is al te laat, je tablet is gevallen en nu ligt het scherm totaal in diggelen.

Vervelend natuurlijk, maar gelukkig kun je dit soort schades op verschillende manieren verzekeren. Het is alleen wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar een tablet verzekering.

Inboedelverzekering, tablet laten vallen verzekering: optie 1

Als je de tablet in je woning hebt laten vallen, en je een inboedelverzekering hebt afgesloten wordt valschade meestal gewoon gedekt. Toch kun je hierin bedrogen uitkomen. Het verschilt namelijk per inboedelverzekering of dit soort ‘kleine ongelukjes’ ook daadwerkelijk vergoed worden door de verzekeraar.

  • Een standaard inboedelverzekering dekt schade meestal niet als dit door eigen toedoen is ontstaan als ongelukje, enkel schade die is ontstaan door brand, waterschade, noodweer/stormschade en diefstal/inbraak worden door de verzekeraar gedekt.
  • De uitgebreide inboedelverzekering vergoedt alleen de schade die is ontstaan door brand, waterschade, diefstal/inbraak en noodweer/stormschade. Voor de andere gevallen ben je meestal niet verzekerd.
  • Als je een allrisk inboedelverzekering hebt afgesloten ben je uiteraard wel verzekerd tegen valschade. Je kunt de schade dan gewoon opgeven bij de verzekeraar en een uitkering verwachten voor vervanging of reparatie. Soms kan het zo zijn dat de verzekeraar eerst een offerte wil zien voordat de reparatie uitgevoerd kan worden.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Tabletverzekering, tablet laten vallen verzekering: optie 2

Als je een verzekering wil afsluiten die alle valschade afdekt voor je tablet, is deze variant veruit de beste optie. Met een tablet verzekering dek je jezelf namelijk in voor bijna iedere vorm van schade. Wel zo handig als je bijvoorbeeld je iPad verzekeren overweegt.

Als je je tablet laat vallen, kun je eenvoudig een claim indienen bij de verzekeraar, die vervolgens de schade vaststelt en de waarde van je tablet vergoedt. Het mooie van deze polissen is dat je PC of laptop ook verzekerd zijn als deze valschade hebben.

Een voordeel is dat dit soort verzekeringen niet eens duur zijn, voor € 3 tot € 5 euro per maand kun je al een polis vinden. Daarmee ben je verzekerd tegen valschade, diefstal, inbraak, vandalisme, ongelukken en schade door vloeistoffen.

Buitenshuisverzekering, tablet laten vallen verzekering: optie 3

Als je je laptop hebt meegenomen naar een vriend, of je hebt hem mee op vakantie kan het natuurlijk gebeuren dat je de tablet laat vallen. Bij een standaard verzekering is de kans groot dat deze schade dan niet gedekt wordt.

Met een buitenshuisverzekering is schade buiten je woning wel afgedekt en krijg je een vergoeding als je je tablet hebt laten vallen buiten je eigen woning. (Kijk bijvoorbeeld naar de Mediamarkt tabletverzekering)

Conclusie, hoe kan ik mijn tablet het beste verzekeren tegen valschade?

De beste optie is een aparte tabletverzekering afsluiten, het kost niet veel en je hebt een dekking tegen bijna iedere vorm van schade. Heb je echter een inboedelverzekering met allriskdekking afgesloten, dan ben je al verzekerd voor valschade in huis.

Het is altijd verstandig om de voorwaarden van je verzekering te controleren voordat je een claim indient. Ten slotte, als je de tablet regelmatig mee naar buiten neemt, overweeg dan een buitenhuisverzekering af te sluiten, deze dekt eventuele schade buiten je eigen woning af.

Ja, ik wil de best passende tabletverzekering

Veel gestelde vragen

Welke verzekering is geschikt voor wanneer ik mijn tablet laat vallen?

Je hebt de keus uit drie verschillende opties om je tablet te verzekeren tegen het laten vallen. Zo kun je kiezen uit de inboedelverzekering, buitenshuisverzekering of een aparte tablet verzekering. Welke het beste past bij jou is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Is mijn tablet verzekerd als ik deze buiten laat vallen?

Nee, niet bij iedere verzekering is het zo dat je tablet verzekerd is als je deze laat vallen. Valt je tablet onder de inboedelverzekering? Dan zal deze niet vergoed worden wanneer je de tablet buiten laat vallen.

Heb je bijvoorbeeld een buitenshuisverzekering of een aparte tablet verzekering met aanvullende dekking voor dekking buiten de deur, dan zullen de kosten wel vergoed worden als de tablet buiten is gevallen.

Is een tablet laten vallen verzekering duur?

Nee, een tablet laten vallen verzekering hoeft niet duur te zijn. Een aparte tablet verzekering kun je al afsluiten voor een paar euro per maand.

Heb je al een inboedelverzekering? Dan kun je vaak een aanvullende dekking afsluiten om je tablet te verzekeren tegen valschade. De extra kosten hiervan liggen tussen de 5 en 15 euro.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Tablet verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 100,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste tablet verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope tablet verzekering.