Selecteer een pagina

Univé fietsverzekering review + vergelijken in 2023 | Actuele informatiegids!

aug 26, 2019 | 0 Reacties

Univé is natuurlijk al jarenlang een grote speler in de verzekeringswereld en staat bekend als een marktspeler zonder winstoogmerk, tegenwoordig kun je ook beschikken over de Univé fietsverzekering. Door te kiezen voor Univé is er een ding zeker, je kunt beschikken over een goede dekking tegen een scherpe premie. Een echte goedkope fietsverzekering dus.

Je hebt bij Univé verschillende opties op het gebied van dekking, Zo kun je kiezen voor een doorlopende Univé fietsverzekering. Daarmee ben je gedekt tegen diefstal en beschadigingen. De polis loopt voor 12 maanden door, na deze 12 maanden wordt deze automatisch verlengd en vanaf dat moment kun je de Univé fietsverzekering weer opzeggen. Doorgaans geldt er een opzegtermijn van een maand, je kunt er zelf voor kiezen of je de premie eenmalig of in termijnen wil voldoen.

Het is bij de Univé fietsverzekering mogelijk om tweedehandsfietsen te verzekeren. Ook is het mogelijk om je met een aantal andere modules extra te verzekeren. Zo kun je kiezen voor de pechhulp.

Welke fietsen kun je verzekeren met de Unive fietsverzekering?

Bij Univé kun je veel soorten verzekeringen afsluiten. Zo kun je met de Unive fietsverzekering veel verschillende soorten fietsen verzekeren. Het is mogelijk om de volgende soorten fietsen te verzekeren:

 • Gewone fiets
 • Mountainbikes (atb’s)
 • Racefietsen
 • Ligfietsen
 • Kinderfietsen
 • E-bikes of elektrische fietsen
 • Aangepaste fietsen

Dekking fietsaccessoires bij de Unive fietsverzekering

Als je een Univé fietsverzekering afsluit zijn je fietsaccessoires standaard meeverzekerd, alle onderdelen die op de fiets gemonteerd zijn worden ook verzekerd. Als je over een elektrische fiets beschikt kun je deze ook meeverzekeren.

ART slot en diefstal bij de Univé fietsverzekeringen

Het is wel belangrijk om je aan de voorwaarden van de polis te houden. Je moet je bij diefstal aan de volgende voorwaarde houden. Een e-bike of fiets moet op slot worden gezet met een ART goedgekeurd slot. Het type slot kan variëren per fiets, doorgaans geldt voor alle Univé fietsverzekeringen dezelfde ART regeling.

  Een extra zekerheidje naast de Univé fietsverzekering

  Zoals we net besproken hebben is een fiets relatief duur, daardoor kan het ook verstandig zijn om een polis te kiezen tegen val- en stootschade. Als je valt met je elektrische fiets kan dit namelijk resulteren in een dure rekening.

  Met een ebike kun je ook meer schade veroorzaken in vergelijking met een normale fiets. Sommige mensen kiezen er dan voor om een ongevallenverzekering naast de Univé fietsverzekeringen af te sluiten.

  Deze verzekering zorgt er voor dat je de hoge kosten na een ernstig ongeluk kunt dekken. Indien je blijvend invalide raakt wordt er bij de meeste aanbieders €5.000 uitgekeerd. In een ernstiger geval, zoals overlijden wordt er door de meeste verzekeraars €10.000 uitgekeerd.

  Wereldwijd verzekerd met de Unive fietsverzekering

  Met de Univé fietsverzekering ben je wereldwijd verzekerd tegen schade aan je fiets. Als je in het buitenland gebruik maakt van je fiets ben je dus nog steeds verzekerd. Ook ben je verzekerd tegen diefstal en worden reparaties vergoed.

  Het eigen risico bedrag van de Unive fiets verzekering

  Bij fietsschade betaal je een eigen risico van €25 euro. Het eigen risico is niet van toepassing als je fiets wordt gestolen. Daardoor ben je altijd volledig verzekerd bij diefstal met de Univé fietsverzekeringen.

  Unive fietsverzekering vergelijken in 2023!

  waarom fietsverzekering afsluiten

  Waardering

  ★★★★★ 

  8.5 / 10

  Eigen Risico

  € 25

  Alle soorten fietsen?

  Ja

  Maandelijkse premie

  € 2,35

  ✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

  21% assurantiebelasting

  ✓ Doorlopend of tijdsgebonden

  welke fiets verzekeringen kiezen

  Waardering

  ★★★★★ 

  8.3 / 10

  Eigen Risico

  25

  Alle soorten fietsen?

  Ja

  Maandelijkse premie

  € 2,58

  Ook mogelijk voor 2e hands fiets

  21% assurantiebelasting

  ✓ Doorlopend of tijdsgebonden

  fiets verzekeren

  Waardering

  ★★★★★ 

  7.5 / 10

  Eigen Risico

  25

  Alle soorten fietsen?

  Ja

  Maandelijkse premie

  € 3,05

  ✓ Ook mogelijk voor 2e hands fiets

  Eenmalig € 9,68 accountkosten

  ✓ Doorlopend of tijdsgebonden

  fietsverzekeringen vergelijk

  Waardering

  ★★★★★ 

  7.7 / 10

  Eigen Risico

  25

  Voor alle fietsen?

  Ja

  Maandelijkse premie

  € 5,01

  ✓ Gratis 1 jaar route.nl

  21% assurantiebelasting

  ✓ Doorlopend of tijdsgebonden

  Laatst geupdatet op 05/06/2020