Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

8,2

(010) 44 88 911

Admiraliteitskade 62, 3063 ED Rotterdam

 • Claim afhandelingen 80% 80%
 • Prijs/kwaliteit verhouding 75% 75%
 • Aanbod 80% 80%
 • Dekkingen 90% 90%

Meer weten?

Meer te weten komen over deze verzekeraar? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Alles wat je moet weten over de AON verzekeringen op één centrale plek!

De AON Verzekering Review | De beste verzekeraar voor jou?

door | sep 11, 2020

AON verzekeringen is in Nederland één van de grootste verzekeraars op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Daarnaast zijn zij vandaag de dag actief in meer dan 120 landen over de hele wereld en zijn ze internationaal ook een grote speler. Deze verzekeraar staat vooral bekend om de lage premie en de goede voorwaarden die zij hanteren.

Bovendien is het aanbod aan verzekeringen erg breed en daarom gaan wij er jou op deze pagina meer over vertellen. Verder gaan wij jou ook meer vertellen over de voordelen, ervaringen en contactgegevens van AON verzekeringen.

aon verzekeringen

Welke AON verzekeringen zijn er beschikbaar?

AON biedt een ruim aanbod aan verzekeringen aan. Hierbij variëren de verzekeringen van autoverzekeringen tot aan rechtsbijstandverzekeringen. Wij hebben hieronder alle soorten verzekeringen voor jou in één tabel gezet. Zo zie je in één oogopslag voor welke verzekeringen je terecht kunt bij AON.

Verkeer:Wonen:Reis & recreatie:Gezin:Zorg:
AutoverzekeringWoonhuisverzekering
Doorlopende reisverzekeringRechtsbijstandverzekeringBasis zorgverzekering
BromfietsverzekeringInboedelverzekeringCaravanverzekeringOngevallenverzekeringAanvullende dekkingen
BrommobielverzekeringRecreatiewoningverzekeringAanhangerverzekeringAansprakelijkheidsverzekeringTandartsverzekeringen
FietsverzekeringKostbaarhedenverzekering buitenshuisBootverzekeringCollectieve zorgverzekering
Motorverzekering
Camperverzekering
Oldtimer autoverzekering
Oldtimer motorverzekering

AON verzekeringen via mijn werk afsluiten

We krijgen regelmatig de vraag: “Kan ik een AON verzekering via mijn werk afsluiten?” Ja, dat kan als je werkt bij een werkgever die een collectieve zorgverzekering van AON aanbied. Het is dan mogelijk om zelf te bepalen hoe je bent verzekerd, maar hiervoor ontvang je wel een fikse collectiviteitskorting.

Dit komt omdat jouw werkgever ervoor zorgt dat er meerdere mensen zich laten verzekeren bij AON, in ruil voor een korting op de zorgverzekering. Om er zeker van te zijn of dit mogelijk is kan het verstandig zijn om dit even na te vragen bij je werkgever. 

Met AON verzekeringen contact opnemen, hoe doe ik dat?

Wil je voor een bepaalde AON verzekering contact opnemen om een vraag te stellen? Dan kan dit op veel verschillende mogelijkheden. Zo is de makkelijkste mogelijkheid om een mail te sturen naar AON door het contactformulier in te vullen.

Wil je liever persoonlijk contact met een deskundige medewerker? Dan is het verstandig om even te bellen met de klantenservice. Ook voor hulp bij schade is het slim om even te bellen, maar dit doe je dan met de alarmcentrale. Hieronder zie je precies welk nummer je moet bellen in welke situatie:

 • Alarmnummer zorgverzekering: +31 (0)20 651 51 51
 • Alarmnummer reisverzekering: +31 (0)20 651 57 77
 • Alarmnummer autoverzekering: +31 (0)20 651 51 51
 • Schadedesk bij noodsituaties: +31 (0)40 261 18 04
 • Centraal nummer voor algemene vragen: (040) 261 19 11
 • Nummer voor vragen over zorgverzekering: (040) 261 18 88
 • Nummer voor vragen over schadeverzekeringen: (040) 261 18 21
 • Nummer voor hypotheekadvies: (040) 261 15 25
 • Nummer voor juridisch advies: (033) 434 23 42

Zoals je ziet is de klantenservice van AON goed verdeeld in verschillende onderdelen. Hierdoor weet je zeker dat je een deskundige medewerker aan de lijn krijgt die je kan helpen met je vragen. Benieuwd naar de service van andere verzekeraars? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina en kom erachter.

Hoe kan ik mijn AON verzekering opzeggen?

De AON verzekeringen zijn dagelijks op te zeggen, waardoor je niet definitief vast zit aan een bepaalde verzekering. Wanneer je de verzekering opzegt wordt deze aan het einde van de maand daadwerkelijk stopgezet. Het is dan wel verstandig om alvast een nieuwe verzekering af te sluiten om te voorkomen dat je onverzekerd raakt.

Bij AON is het op drie manieren mogelijk om je verzekering op te zeggen. De simpelste manier is om het opzegformulier in te vullen. Je krijgt dan binnen de kortste keren een bericht terug met meer informatie.

Daarnaast is het mogelijk om te bellen naar: (040) 26 11 821. Zo weet je direct waar je aan toe bent en weet je ook gelijk of je de verzekering kunt opzeggen. De laatste optie is een brief sturen naar AON met daarin vermeld dat je de verzekering wilt opzeggen en het desbetreffende polisnummer van de verzekering. Deze brief kun je vervolgens sturen naar Postbus 90165, 5600 RV in Eindhoven.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Kies je voor één van de vele AON verzekeringen? Dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben er al een aantal benoemd op deze pagina, maar omdat er nog meer zijn hebben wij ze hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zo zie je direct waarom de AON verzekeringen een goede keuze zouden kunnen zijn.

 • Een ruim aanbod aan schadeverzekeringen
 • Voordelige premie en goede voorwaarden>
 • Uitgebreide klantenservice met deskundige medewerkers
 • Sluit de AON verzekeringen eenvoudig online af
 • Schade melden kan gemakkelijk via Mijn AON
 • AON verzekeringen is één van de grootste verzekeraars in Nederland

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar jij gebruik van kunt maken als je kiest voor één van de AON verzekeringen.

Wil je weten of er andere verzekeraars zijn die ook zo veel voordelen bieden aan hun klanten? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina en vindt de verzekeraar die bij jou past.

Wat vinden klanten van AON?

Klanten met één of meerdere AON verzekeringen zijn over het algemeen erg tevreden over de dekkingen en de service. Daarnaast is de schadeafhandeling van deze verzekeraar erg snel vergeleken met andere verzekeraars.

Wij hebben ook alvast een review voor jou opgezocht, zodat je een beeld krijgt van de klantenervaringen: “Perfecte schadeafhandeling voor een hele nette premie!” Aldus een klant van AON.

Wil je zeker weten dat AON verzekeringen een verstandig keuze is? Maak dan gebruik van deze vergelijker en vergelijk alle verzekeraars met elkaar. Zo vul je in naar wat voor verzekering je zoekt en wat je eventuele wensen en voorwaarden zijn.

Vervolgens verschijnt er een lijst met verzekeraars die voldoen aan jouw eisen, zodat je deze onderling nog beter kunt vergelijken. Let hierbij vooral op de hoogte van de premie, het eigen risico en de voorwaarden. Hiermee voorkom je namelijk vervelende verassingen in de toekomst en weet je zeker dat je de verzekeraar hebt gevonden die bij jou past.

Direct kosten besparen?

Op een aantal verzekeraars na zullen ook in 2021 de premies voor de schadeverzekeringen stijgen. Gelukkig neemt het aantal vergelijkingen ieder jaar toe en zijn er steeds meer huishoudens die honderden euro’s besparen. Betalen voor een overbodige dekking, of nog erger, een niet passende dekking is natuurlijk niet wenselijk. Bekijk snel of jij ook kunt besparen!

Jeroen – Alles weter op het gebied van verzekeringen

Alternatieve verzekeraars reviews

CZ

ASR

Univé

Interpolis

Aevitae

AON

De Goudse

KNMV

VVAA

Ditzo

OHRA

FBTO

ANWB

Allianz

Centraal Beheer

DSW

PMA

ZEKUR

Avéro Achmea

Nationale Nederlanden

AEGON

Klaverblad

Allsecur

De Europeesche

Generali

Promovendum

Zilveren Kruis

VGZ

Verzekeruzelf

HEMA

Reaal

Amersfoortse

De Friesland

Inshared

Unigarant

Laatst geupdatet op 18/11/2020