Selecteer een pagina

De AON Verzekering Review | De beste verzekeraar voor jou?

Alle informatie over de AON verzekering op één centrale plek!

aon verzekering
 • Claim afhandelingen 80% 80%
 • Prijs/Kwaliteit verhouding 75% 75%
 • Aanbod 80% 80%
 • Dekkingen 90% 90%

De AON verzekering review

AON verzekeringen is in Nederland één van de grootste verzekeraars op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Daarnaast zijn zij vandaag de dag actief in meer dan 120 landen over de hele wereld en zijn ze internationaal ook een grote speler. Deze verzekeraar staat vooral bekend om de lage premie en de goede voorwaarden die zij hanteren. Bovendien is het aanbod aan verzekeringen erg breed en daarom gaan wij er jou op deze pagina meer over vertellen. Verder gaan wij jou ook meer vertellen over de voordelen, ervaringen en contactgegevens van AON verzekeringen.

Welke AON verzekeringen zijn er beschikbaar?

AON biedt een ruim aanbod aan verzekeringen aan. Hierbij variëren de verzekeringen van autoverzekeringen tot aan rechtsbijstandverzekeringen. Wij hebben hieronder alle soorten verzekeringen voor jou in één tabel gezet. Zo zie je in één oogopslag voor welke verzekeringen je terecht kunt bij AON.

Verkeer:Wonen:Reis & recreatie:Gezin:Zorg:
AutoverzekeringWoonhuisverzekering
Doorlopende reisverzekeringRechtsbijstandverzekeringBasis zorgverzekering
BromfietsverzekeringInboedelverzekeringCaravanverzekeringOngevallenverzekeringAanvullende dekkingen
BrommobielverzekeringRecreatiewoningverzekeringAanhangerverzekeringAansprakelijkheidsverzekeringTandartsverzekeringen
FietsverzekeringKostbaarhedenverzekering buitenshuisBootverzekeringCollectieve zorgverzekering
Motorverzekering
Camperverzekering
Oldtimer autoverzekering
Oldtimer motorverzekering

AON verzekeringen via mijn werk afsluiten

We krijgen regelmatig de vraag: “Kan ik een AON verzekering via mijn werk afsluiten?” Ja, dat kan als je werkt bij een werkgever die een collectieve zorgverzekering van AON aanbied. Het is dan mogelijk om zelf te bepalen hoe je bent verzekerd, maar hiervoor ontvang je wel een fikse collectiviteitskorting.

Dit komt omdat jouw werkgever ervoor zorgt dat er meerdere mensen zich laten verzekeren bij AON, in ruil voor een korting op de zorgverzekering. Om er zeker van te zijn of dit mogelijk is kan het verstandig zijn om dit even na te vragen bij je werkgever. 

Met AON verzekeringen contact opnemen, hoe doe ik dat?

Wil je voor een bepaalde AON verzekering contact opnemen om een vraag te stellen? Dan kan dit op veel verschillende mogelijkheden. Zo is de makkelijkste mogelijkheid om een mail te sturen naar AON door het contactformulier in te vullen.

Wil je liever persoonlijk contact met een deskundige medewerker? Dan is het verstandig om even te bellen met de klantenservice. Ook voor hulp bij schade is het slim om even te bellen, maar dit doe je dan met de alarmcentrale. Hieronder zie je precies welk nummer je moet bellen in welke situatie:

 • Alarmnummer zorgverzekering: +31 (0)20 651 51 51
 • Alarmnummer reisverzekering: +31 (0)20 651 57 77
 • Alarmnummer autoverzekering: +31 (0)20 651 51 51
 • Schadedesk bij noodsituaties: +31 (0)40 261 18 04
 • Centraal nummer voor algemene vragen: (040) 261 19 11
 • Nummer voor vragen over zorgverzekering: (040) 261 18 88
 • Nummer voor vragen over schadeverzekeringen: (040) 261 18 21
 • Nummer voor hypotheekadvies: (040) 261 15 25
 • Nummer voor juridisch advies: (033) 434 23 42

Zoals je ziet is de klantenservice van AON goed verdeeld in verschillende onderdelen. Hierdoor weet je zeker dat je een deskundige medewerker aan de lijn krijgt die je kan helpen met je vragen. Benieuwd naar de service van andere verzekeraars? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina en kom erachter.

Hoe kan ik mijn AON verzekering opzeggen?

De AON verzekeringen zijn dagelijks op te zeggen, waardoor je niet definitief vast zit aan een bepaalde verzekering. Wanneer je de verzekering opzegt wordt deze aan het einde van de maand daadwerkelijk stopgezet. Het is dan wel verstandig om alvast een nieuwe verzekering af te sluiten om te voorkomen dat je onverzekerd raakt.

Bij AON is het op drie manieren mogelijk om je verzekering op te zeggen. De simpelste manier is om het opzegformulier in te vullen. Je krijgt dan binnen de kortste keren een bericht terug met meer informatie.

Daarnaast is het mogelijk om te bellen naar: (040) 26 11 821. Zo weet je direct waar je aan toe bent en weet je ook gelijk of je de verzekering kunt opzeggen. De laatste optie is een brief sturen naar AON met daarin vermeld dat je de verzekering wilt opzeggen en het desbetreffende polisnummer van de verzekering. Deze brief kun je vervolgens sturen naar Postbus 90165, 5600 RV in Eindhoven.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Kies je voor één van de vele AON verzekeringen? Dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben er al een aantal benoemd op deze pagina, maar omdat er nog meer zijn hebben wij ze hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zo zie je direct waarom de AON verzekeringen een goede keuze zouden kunnen zijn.

 • Een ruim aanbod aan schadeverzekeringen
 • Voordelige premie en goede voorwaarden>
 • Uitgebreide klantenservice met deskundige medewerkers
 • Sluit de AON verzekeringen eenvoudig online af
 • Schade melden kan gemakkelijk via Mijn AON
 • AON verzekeringen is één van de grootste verzekeraars in Nederland

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar jij gebruik van kunt maken als je kiest voor één van de AON verzekeringen.

Wil je weten of er andere verzekeraars zijn die ook zo veel voordelen bieden aan hun klanten? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina en vindt de verzekeraar die bij jou past.

Wat vinden klanten van AON?

Klanten met één of meerdere AON verzekeringen zijn over het algemeen erg tevreden over de dekkingen en de service. Daarnaast is de schadeafhandeling van deze verzekeraar erg snel vergeleken met andere verzekeraars.

Wij hebben ook alvast een review voor jou opgezocht, zodat je een beeld krijgt van de klantenervaringen: “Perfecte schadeafhandeling voor een hele nette premie!” Aldus een klant van AON.

Wil je zeker weten dat AON verzekeringen een verstandig keuze is? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina en vergelijk alle verzekeraars met elkaar. Zo vul je in naar wat voor verzekering je zoekt en wat je eventuele wensen en voorwaarden zijn.

Vervolgens verschijnt er een lijst met verzekeraars die voldoen aan jouw eisen, zodat je deze onderling nog beter kunt vergelijken. Let hierbij vooral op de hoogte van de premie, het eigen risico en de voorwaarden. Hiermee voorkom je namelijk vervelende verassingen in de toekomst en weet je zeker dat je de verzekeraar hebt gevonden die bij jou past.

Andere verzekeraar reviews

Laatst geüpdatet op