Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

7,1

(071) 751 0052

Dellaertweg 1, 2316 WZ Leiden

 • Claim afhandelingen 70% 70%
 • Prijs/kwaliteit verhouding 70% 70%
 • Aanbod 80% 80%
 • Dekkingen 65% 65%

Meer weten?

Meer te weten komen over deze verzekeraar? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Alles wat je moet weten over de Zilveren Kruis verzekeringen op één centrale plek!

Zilveren Kruis verzekering review 2021 | Wat moet je er allemaal over weten?

door | sep 24, 2020

Zilveren Kruis verzekeringen is een verzekeraar die onderdeel is van Achmea. Deze verzekeraar is vooral gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor consumenten. Zo verzekeren zij op dit moment ruim 3,3 miljoen Nederlanders van goede zorg.

Daarnaast kopen zij voor maar liefst 5 miljoen verzekerden zorg in, waardoor Zilveren Kruis één van de grootste verzekeraars is van Nederland op het gebied van zorgverzekeringen.

Hierbij heb je de keuze uit verschillende basis-, aanvullende- en tandartsverzekeringen die verschillen in hoogte van vergoedingen. Verder lees je op deze pagina meer over de contactgegevens, voordelen en mogelijkheden van Zilveren Kruis verzekeringen.

zilveren kruis verzekering

Welke Zilveren Kruis verzekeringen worden er aangeboden?

Zilveren Kruis is vooral gespecialiseerd in zorgverzekeringen, maar biedt daarnaast ook een aantal schadeverzekeringen aan. Deze kunnen door leden worden afgesloten met korting. Hierbij gaat het om een auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand– en aansprakelijkheidsverzekering.

In dit stuk gaan wij jou meer vertellen over de zorg-, aanvullende- en tandartsverzekering van Zilveren Kruis. Zo hebben wij de verschillende verzekeringen met bijbehorende pakketten hieronder voor jou in een tabel gezet.

Hierdoor zie je precies wat de keuze zijn bij het kiezen van een zorgverzekering met eventuele aanvullende- of tandartsverzekering

Pakket 1:Pakket 2:Pakket 3:Pakket 4:Pakket 5:
Zorgverzekering:Basis BudgetBasis ZekerBasis Exclusief
Aanvullende verzekering:Basis Plus ModuleAanvullend 1 SterAanvullend 2 Sterren Aanvullend 3 Sterren
Tandartsverzekering:Tand BasisTand 1 SterTand 2 SterrenTand 3 Sterren

Zoals je ziet heb je bij iedere verzekering de keuze uit een aantal verschillende pakketten. Vanuit de Zilveren Kruis zorgverzekering wordt de basiszorg vergoed. Heb je aanvullende zorg nodig voor bijvoorbeeld fysiotherapie?

Dan is het verstandig om een Zilveren Kruis aanvullende verzekering af te sluiten. Voor speciale tandheelkundige zorg heb je een tandartsverzekering nodig. Verder zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Hoe kan ik een Zilveren Kruis verzekering afsluiten?

Wil je graag een Zilveren Kruis verzekering aanvragen? Dan kan dat heel eenvoudig online. Zo vraag je binnen enkele minuten een verzekering aan via internet. Daarnaast is het ook mogelijk om even contact op te nemen als je nog vragen hebt door te bellen naar 071 – 365 20 80.

Wil je een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Houdt er dan rekening mee dat je deze uiterlijk op 31 december afsluit. Zilveren Kruis verzekeringen zorgt er dan namelijk voor dat je huidige verzekering wordt stop gezet, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

Het Zilveren Kruis contact

Heb je vragen of klachten over een van de Zilveren Kruis verzekeringen? Neem dan gerust even contact op met de klantenservice om je te laten bijstaan door de medewerkers van het Zilveren Kruis. Dit kan op verschillende manieren en daarom hebben wij deze hieronder voor jou onder elkaar gezet.

 • Het Zilveren Kruis verzekering telefoonnummer voor algemene vragen is: 071 – 751 00 52
 • Stel je vraag via WhatsApp door een bericht te sturen naar: 06 – 83 60 18 05
 • Stel je vraag via Facebook of Twitter (niet geschikt voor financiële- en medische vragen)
 • Stuur een brief per post naar: Postbus 444, 2300 AK in Leiden

Dit zijn alle mogelijke manieren om met het Zilveren Kruis contact op te nemen. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur. Dit geldt voor het contact via de telefoon, WhatsApp, Facebook en Twitter.

Zilveren Kruis verzekering wijzigen

Wil je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering Zilveren Kruis wijzigen? Dan is dat mogelijk om te doen via Mijn Zilveren Kruis. Hier kun je namelijk erg makkelijk jou Zilveren Kruis verzekering aanpassen binnen enkele minuten.

Dit doe je simpelweg door in te loggen in de digitale omgeving met je DigiD. Wil de Zilveren Kruis verzekering opzeggen? Dan doe je dit ook via Mijn Zilveren Kruis. De zorgverzekering wordt dan per 1 januari automatisch stop gezet.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Zilveren Kruis?

Als je kiest voor één van de Zilveren Kruis verzekeringen, dan brengt dat een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben er al een aantal benoemd op deze pagina, maar er zijn er nog veel meer. Hieronder zie je precies om welke voordelen het gaat.

 • Sluit de verzekering eenvoudig online
 • Pas de verzekering aan via Mijn Zilveren Kruis
 • Neem contact op met de klantenservice voor al jouw vragen
 • Je betaalt geen eigen risico voor kraamzorg, huisarts en kinderen tot 18 jaar
 • Met een collectieve zorgverzekering heb je soms recht op extra vergoedingen
 • Ruime keuze uit verschillende dekkingen

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar jij als klant gebruik van kunt maken. Wil je graag weten wat andere verzekeraars bieden aan hun klanten? Maak dan gebruik van deze vergelijker en kom erachter welke verzekeraar het beste bij jou past.

Zilveren Kruis vergelijken met andere verzekeraars

Als je zeker wilt weten of de Zilveren Kruis verzekeringen het beste bij jou passen, dan is het verstandig om gebruik te maken van deze vergelijker.

Hier vergelijk je namelijk alle aanbieders van zorgverzekeringen en kom je erachter welke verzekeraar het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Heb je alleen een basisverzekering nodig? Zoek dan naar de aanbieder met de laagste premie. De dekking van de basis zorgverzekering wordt namelijk ieder jaar bepaald door de overheid en is dus overal hetzelfde.

Direct kosten besparen?

Op een aantal verzekeraars na zullen ook in 2021 de premies voor de schadeverzekeringen stijgen. Gelukkig neemt het aantal vergelijkingen ieder jaar toe en zijn er steeds meer huishoudens die honderden euro’s besparen. Betalen voor een overbodige dekking, of nog erger, een niet passende dekking is natuurlijk niet wenselijk. Bekijk snel of jij ook kunt besparen!

Jeroen – Alles weter op het gebied van verzekeringen

Alternatieve verzekeraars reviews

CZ

ASR

Univé

Interpolis

Aevitae

AON

De Goudse

KNMV

VVAA

Ditzo

OHRA

FBTO

ANWB

Allianz

Centraal Beheer

DSW

PMA

ZEKUR

Avéro Achmea

Nationale Nederlanden

AEGON

Klaverblad

Allsecur

De Europeesche

Generali

Promovendum

Zilveren Kruis

VGZ

Verzekeruzelf

HEMA

Reaal

Amersfoortse

De Friesland

Inshared

Unigarant

Laatst geupdatet op 18/11/2020