Selecteer een pagina

Een HEMA motorverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

Dekkingen bij Hema motorverzekering

Bij Hema heeft u de keus uit verschillende dekkingen omtrent uw motor. U heeft hierbij de keuze uit 3 verschillende basisdekkingen, die wij even kort zullen uitleggen. Als eerste heeft u de WA verzekering. Dit is de meest basis verzekering van allemaal en die dient u volgens de wet minimaal aan te schaffen.

Bij deze verzekering bent u gedekt voor de schade die u veroorzaakt bij anderen. Daarnaast krijgt u ook hulp in Nederland, maar let op! Dit geldt niet als u pech krijgt.

Vervolgens heeft u ook nog de WA + beperkt Casco dekking. Hierbij bent u voor hetzelfde gedekt als bij een WA dekking. Bij deze verzekering bent u nog verzekerd voor schade aan uw kleding en helm en bent u gedekt voor schade aan uw motor door brand, diefstal, kortsluiting, storm, botsing met dieren en ontploffing.

Verder heeft u bij Hema nog de keuze uit WA + Casco (all risk). Hierbij bent u verzekerd voor hetzelfde als bij bovenstaande dekkingen, maar mocht u zelf schade rijden met uw motor dan wordt dit ook voor u vergoed.

Aanvullende dekkingen bij motorverzekering Hema

Behalve de standaard dekkingen die Hema motorverzekering biedt, kunt u er ook nog voor kiezen om een aantal aanvullende dekkingen af te sluiten. Op deze manier bent u er zeker van dat als er iets gebeurd wat buiten uw dekking valt, u niet een hoop geld kwijt bent.

Bij Hema heeft u de keuze uit twee verschillende dekkingen, namelijk de rechtsbijstand verzekering en de schadeverzekering opzittenden.

Schadeverzekering opzittenden & rechtsbijstand

Een rechtsbijstand verzekering is bedoeld om zaken op te lossen waarbij een rechtbank om de hoek komt kijken. U heeft bijvoorbeeld een ongeluk meegemaakt, maar u en de andere bestuurder zijn het er niet eens over wie er schuld heeft. Op dat moment kun u gebruik maken van deze dekking, waardoor u zonder hoge kosten het geschil kunt uitvechten in de rechtbank.

Mocht u een opzittenden verzekering afsluiten, dan bent u ook verzekerd voor als er iemand met u op de motor meerijdt en u een ongeval krijgt. In dit geval wordt alle schade gedekt voor uw passagier tot een bedrag van 25.000 euro.

Pechhulpverzekering 

Als laatste heeft u de optie om een pechhulpverzekering af te sluiten. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden, zoals dat uw auto niet ouder mag zijn dan 10 jaar. Hierbij krijgt u 7 dagen per week, 24 uur per dag hulp als u ergens met pech langs de weg komt te staan. Zelfs in uw eigen woonplaats.

Binnen de pechhulpverzekering heeft u nog de keuze uit 2 pakketten. U kunt namelijk kiezen voor alleen pechhulp binnen Nederland, maar ook binnen Europa.

Lage premie bij Hema motorverzekering

U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw motor verzekering, uw motor zelf is namelijk al duur genoeg. Gelukkig kunt u bij Hema terecht voor een scherpe prijs. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd van uw motor en de aankoopwaarde van de motor.

Daarnaast wordt er bij Hema, zoals bij de meeste verzekeraars, gewerkt via een bonus malus ladder. De bonus malus ladder houdt in dat als u schade aanmeldt bij de verzekeraar uw premie omhoog gaat. Meldt u een jaar geen schade aan, dan gaat uw premie omlaag en stijgt u op de ladder.

Eigen risico bij motorverzekering Hema

Bij Hema motorverzekering betaalt u, zoals bij elke andere verzekering, een eigen risico. Bij deze polis heeft Hema het eigen risico vastgesteld op 150 euro. Deze dient u alleen te betalen als de opgelopen schade buiten uw WA verzekering valt.

Bonus malus ladder

Net zoals bij de meeste verzekeraars, wordt er bij Hema motorverzekering ook gebruik gemaakt van de bonus malus ladder. Deze ladder houdt in dat als u schade rijdt, u daalt op de ladder. Hierdoor gaat u in de toekomst meer premie betalen.

U kunt ook nog stijgen op de ladder, waardoor u minder premie gaat betalen. U kunt stijgen op de ladder door een jaar geen schade te claimen. Doet u dit wel, dan daalt u op de ladder, wat ook negatieve invloed heeft op uw premie.

Motorverzekering als de motor niet wordt gebruikt

Ook al maakt u geen gebruik van uw motor, dan dient u toch een Hema motorverzekering af te sluiten. Volgens de Nederlandse wet bent u namelijk verplicht u voertuig minimaal WA te verzekeren. U kunt er wel voor kiezen om uw kenteken te laten schorsen.

Op deze manier hoeft u geen polis af te sluiten. U kunt vanaf het moment dat uw kenteken geschorst is dan geen gebruik meer maken van het voertuig. Om uw kenteken te laten schorsen, dient u langs te gaan bij het RDW of het postkantoor.

Direct besparen en voor de HEMA motorverzekering gaan?

Direct weten of een HEMA motorverzekering een geschikte dekking biedt voor jouw motor? Begin dan direct met het vergelijken van alle aanbieders waaronder HEMA. Tijdens het vergelijken kun je ook een blik werpen op alternatieve verzekeraars. Druk snel op de button en beschik binnen enkele seconden over de beste deal!

HEMA motorverzekering vergelijken in 2023!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,43

✓ Kies voor 3 maanden winterstopkorting

Schade? Kies zelf je eigen garage

✓ FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 150,-
 • Eigen schade € 150,-

Eenmalige poliskosten

€ 9,68,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Neem schadevrije jaren mee

Flexibele en online te regelen dekking

Na 48 uur gratis vervangend vervoer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 100,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,46

✓ Helm +motorkleding € 1.000,- vergoeding.

Direct 50% no-claimkorting

✓ Gunstige 30+ premie

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 250,-
 • Eigen schade € 250,-

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,72

Vervangend vervoer bij calamiteiten

Accessoires als kleding meeverzekerd

✓ Rijervaring auto meenemen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,87

Winterstop korting mogelijk

Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)

✓ Uitstekende service en schadeafhandeling

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

 • Merk en type: Kawasaki 800 / 750 ABS (nieuwwaarde gemiddeld € 9.000,-)
 • Locatie: Utrecht, 1082 MD
 • Slot: SCM-goedgekeurde startonderbreker 
 • Geboortedatum: 01-01-1983
 • Aantal KM: 5.000 
 • Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Laatst geupdatet op 05/06/2020