Selecteer een pagina

De goedkoopste motorverzekering afsluiten in 2023? Lees er hier alles over!

aug 28, 2019 | 0 Reacties

De goedkoopste motorverzekering vinden wordt vaak door motorbezitters ervaren als lastig. Dit is ook niet raar want tegenwoordig heb je namelijk de keus uit veel verschillende verzekeraars met elk hun eigen motorverzekeringen. Ook biedt vrijwel iedere verzekeraar andere dekkingen en premies aan, dit maakt het soms nog wel een lastig om een goedkope motorverzekering voor jouw situatie te vinden.

Toch is het tegenwoordig niet onmogelijk om een motorverzekering goedkoop af te sluiten. Je kunt namelijk eenvoudig gebruik maken van de vergelijker om er direct achter te komen welke motorverzekering en dekking het goedkoopst is voor jouw persoonlijke situatie. Een goedkope motorverzekering vergelijken is dan vaak ook al in enkele minuten gebeurd. Ook kun je hieronder verder meer lezen over waar je allemaal op moet letten als je op zoek bent naar de goedkoopste motorverzekering.

Dekking bepaalt vaak of een motorverzekering goedkoop is

Als je een motor bezit en hiermee op de openbare weg wilt rijden, dan moet je hier altijd verplicht een WA-verzekering voor afsluiten. WA is een afkorting van wettelijke aansprakelijkheid en het is vanuit de wet zo geregeld dat je direct bij aankoop een WA-verzekering moet afsluiten.

Met een WA-verzekering ben je gedekt voor schade die je toebrengt aan derden met je motor, dit betekent dat je niet gedekt bent voor schade aan eigen motor bij een ongeluk.

Het kan zomaar zijn dat je de dekking van een WA-verzekering niet voldoende vindt, dan kun je er altijd voor kiezen om een aanvullende dekking te kiezen. Bij de vrijwel alle verzekeraars heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een WA + beperkt casco of all risk dekking.

Aanvullende dekkingen zijn vaak duurder

Wil je graag beter gedekt zijn en kies je voor een aanvullende dekking? Dan is dit vaak niet de goedkoopste motorverzekering. Met een WA + beperkt casco ben je namelijk beter gedekt en worden bepaalde schades vergoed, maar niet allemaal. Dit betekent dat je hiervoor ook extra premie moet betalen.

Daarnaast kun je nog kiezen voor de motorverzekering all risk met de meest complete dekking waarvoor je voor vrijwel alle gebeurtenissen gedekt bent. Wil je bij deze dekking de kosten drukken dan is het wellicht interessant om te gaan voor een verzekeraar met een motorverzekering winterstop.

Als je kiest voor alleen een WA-motorverzekering dan kun je vaak veel geld besparen op de premie. Dit zijn dan ook vaak de goedkoopste motorverzekeringen. Ben er wel van bewust dat je alleen bent gedekt voor aansprakelijkheid en dus wordt alleen schade van derden vergoed bij bijvoorbeeld een ongeluk.

Ook kan het zijn dat je een bredere dekking wilt en hiervan de goedkoopste opties wilt inzien, dit is mogelijk door gebruik te maken van de vergelijker. Op deze manier vind je direct een goedkope motorverzekering die perfect bij jou past.

Een goedkope motorverzekering afsluiten

Als je op zoek bent naar een goedkope motorverzekering om deze vervolgens af te sluiten, dan raden we je aan om dit online te doen. Je kunt tegenwoordig namelijk binnen enkele minuten een goedkope motorverzekering online afsluiten. Online kun je allereerst gebruik maken van de vergelijker om tot het beste aanbod te komen en vervolgens kun je er direct voor kiezen om de motorverzekering af te sluiten.

We raden je ook aan om jezelf in te lezen over de verschillende dekkingen en mogelijkheden waar je kunt bij kiezen bij een motorverzekering. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je wil dat de motor goed verzekerd is.

Ga daarom niet altijd blindelings voor de goedkoopste motorverzekering, de dekking is namelijk ook belangrijk. In sommige gevallen is het mogelijk om voor wat extra premie een stuk beter gedekt te zijn. De univé motorverzekering staat bekend om haar goede dekking tegen een voordelige premie.

Goedkope motorverzekering vergelijken

We hebben het je al een paar keer gezegd dat het mogelijk is om goedkope motorverzekering te vergelijken. We raden dit dan ook altijd aan. Je krijgt op deze manier namelijk inzicht in het gehele aanbod, hierdoor weet je zeker dat je de goedkoopste motorverzekering afsluit. Hierdoor hoef je dus niet meer heel het internet af te zoeken naar de beste en tegelijkertijd de goedkoopste deal.

De dekking van de goedkoopste motorverzekering is ook belangrijk

Wij weten ook dat het vaak aantrekkelijk lijkt om direct voor de goedkoopste motorverzekering te kiezen, maar dit is in de meeste gevallen niet de beste keuze. Zo kun je namelijk beter eerst aandacht besteden aan de polisvoorwaarden, deze zijn misschien nog wel belangrijker als de hoogte van de premie.

In de polisvoorwaarden staat namelijk wat er allemaal wordt vergoed en het kan zomaar zijn dat de voorwaarden niet aansluiten bij jouw situatie. Op deze manier ben je uiteindelijk toch niet goed verzekerd en dit is niet de bedoeling. Kijk dus altijd welke dekking het best bij je past en maak vervolgens de keuze of het mogelijk is om een goedkope motorverzekering af te sluiten.

Goedkoopste motorverzekering vergelijken in 2023!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,43

✓ Kies voor 3 maanden winterstopkorting

Schade? Kies zelf je eigen garage

✓ FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 150,-
 • Eigen schade € 150,-

Eenmalige poliskosten

€ 9,68,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Neem schadevrije jaren mee

Flexibele en online te regelen dekking

Na 48 uur gratis vervangend vervoer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 100,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,46

✓ Helm +motorkleding € 1.000,- vergoeding.

Direct 50% no-claimkorting

✓ Gunstige 30+ premie

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 250,-
 • Eigen schade € 250,-

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,72

Vervangend vervoer bij calamiteiten

Accessoires als kleding meeverzekerd

✓ Rijervaring auto meenemen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,87

Winterstop korting mogelijk

Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)

✓ Uitstekende service en schadeafhandeling

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

 • Merk en type: Kawasaki 800 / 750 ABS (nieuwwaarde gemiddeld € 9.000,-)
 • Locatie: Utrecht, 1082 MD
 • Slot: SCM-goedgekeurde startonderbreker 
 • Geboortedatum: 01-01-1983
 • Aantal KM: 5.000 
 • Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Laatst geupdatet op 06/07/2020