Een BMW motorverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 14, 2019 | 0 Reacties

De BMW motorverzekering is er een die veel voordelen biedt aan de fanatieke motorrijder. Je hebt hierbij altijd de keuze hoe jij jezelf laat verzekeren dankzij de 3 verschillende pakketten die zij te bieden hebben. Daarnaast zijn er ook nog een aantal aanvullende dekkingen waarmee je de basis verzekering uitbreid.

Bij de basispakketten heb je de keuze uit een WA verzekering, WA beperkt casco en de WA volledig casco. Deze verschillen onderling in dekking waarbij de WA volledig casco, ook wel all risk, de meeste schade aan het voertuig en bestuurder dekt. Lees hieronder meer over de verschillende pakketten van de BMW motorverzekering.

De pakketten van de BMW motorverzekering

Zoals eerder benoemd biedt de BMW motorverzekering 3 pakketten aan. De standaard WA verzekering, WA+ beperkt casco en de WA+ volledig casco, ook wel all risk genoemd. Hieronder hebben wij deze pakketten op een rijtje gezet, zo kan je precies zien wat er wel en niet gedekt wordt.

Standaard WA verzekering

Om mee te beginnen is deze verzekering verplicht en daarom is dit tevens ook de goedkoopste. De dekking is verplicht om te voorkomen dat je jezelf of andere in financiële problemen brengt. De schade die je toebrengt aan andere voertuigen of spullen van andere worden bij deze dekking namelijk volledig vergoed. Wanneer je schade hebt aan je eigen motorfiets worden deze voor eigen rekening gebracht. Verder betaal je altijd een eigen risico van €150,-, deze kan je afkopen maar ook verhogen. Als je het eigen risico verhoogt komt daar tegenover te staan dat je maandelijks minder premie betaalt.

WA+ beperkt casco

Met dit pakket ben je net zoals bij de WA verzekering gedekt tegen schade die je toebrengt aan andere voertuigen en spullen van andere. Daarnaast ben je met deze verzekering ook voor een aantal schades aan je eigen motor verzekerd. Zo wordt de schade door diefstal, brand of storm geheel gedekt bij dit pakket.

WA+ volledig casco

De WA+ volledig casco, ook wel de all risk verzekering genoemd, is de meest uitgebreide dekking die je kan kiezen bij de BMW motorverzekering. Deze dekt namelijk niet alleen de schade aan andere maar ook veel schade aan eigen motor. Zo wordt niet alleen de schade aan eigen motor door brand, storm of diefstal vergoedt maar ook schade door vandalisme. Zelfs de schade die bij een ongeluk is ontstaan aan je eigen motor wordt gedekt, ook al is dit je eigen schuld.

Bij de beperkt- en volledig casco verzekering zijn je motorhelm en kleding standaard meeverzekerd tot een maximaal bedrag van €1.000,-. Super handig natuurlijk want bij een ongeval zal er ongetwijfeld schade zijn aan je motorkleding, het schadebedrag kan dan al gauw oplopen tot honderden euro’s.

Aanvullende dekkingen van de BMW motorverzekering

Naast één van de 3 basispakketten kan je ervoor kiezen om je dekking nog verder uit te breiden. Dit kan je doen met de aanvullende verzekeringen. Zo kan je kiezen om een extra vergoeding te ontvangen bij schade aan motorhelm en kleding, hiervoor betaal je natuurlijk wel extra premie.

Daarnaast kan je een opzittende verzekeren tegen ongevallen en schade, een aanrader wanneer je regelmatig iemand achterop hebt zitten. Ook is het mogelijk om je aanvullend te laten dekken tegen rechtsbijstand. Zo heb je altijd juridische hulp bij een ongeluk en kan de schade makkelijker worden verhaald op de tegenpartij wanneer het niet jou schuld is.

Pechhulpverzekering 

Als laatste heeft u de optie om een pechhulpverzekering af te sluiten. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden, zoals dat uw auto niet ouder mag zijn dan 10 jaar. Hierbij krijgt u 7 dagen per week, 24 uur per dag hulp als u ergens met pech langs de weg komt te staan. Zelfs in uw eigen woonplaats.

Binnen de pechhulpverzekering heeft u nog de keuze uit 2 pakketten. U kunt namelijk kiezen voor alleen pechhulp binnen Nederland, maar ook binnen Europa.

Lage premie bij Hema motorverzekering

U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor uw motor verzekering, uw motor zelf is namelijk al duur genoeg. Gelukkig kunt u bij Hema terecht voor een scherpe prijs. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals de leeftijd van uw motor en de aankoopwaarde van de motor.

Daarnaast wordt er bij Hema, zoals bij de meeste verzekeraars, gewerkt via een bonus malus ladder. De bonus malus ladder houdt in dat als u schade aanmeldt bij de verzekeraar uw premie omhoog gaat. Meldt u een jaar geen schade aan, dan gaat uw premie omlaag en stijgt u op de ladder.

Eigen risico bij motorverzekering Hema

Bij Hema motorverzekering betaalt u, zoals bij elke andere verzekering, een eigen risico. Bij deze polis heeft Hema het eigen risico vastgesteld op 150 euro. Deze dient u alleen te betalen als de opgelopen schade buiten uw WA verzekering valt.

Bonus malus ladder

Net zoals bij de meeste verzekeraars, wordt er bij Hema motorverzekering ook gebruik gemaakt van de bonus malus ladder. Deze ladder houdt in dat als u schade rijdt, u daalt op de ladder. Hierdoor gaat u in de toekomst meer premie betalen.

U kunt ook nog stijgen op de ladder, waardoor u minder premie gaat betalen. U kunt stijgen op de ladder door een jaar geen schade te claimen. Doet u dit wel, dan daalt u op de ladder, wat ook negatieve invloed heeft op uw premie.

Motorverzekering als de motor niet wordt gebruikt

Ook al maakt u geen gebruik van uw motor, dan dient u toch een Hema motorverzekering af te sluiten. Volgens de Nederlandse wet bent u namelijk verplicht u voertuig minimaal WA te verzekeren. U kunt er wel voor kiezen om uw kenteken te laten schorsen.

Op deze manier hoeft u geen polis af te sluiten. U kunt vanaf het moment dat uw kenteken geschorst is dan geen gebruik meer maken van het voertuig. Om uw kenteken te laten schorsen, dient u langs te gaan bij het RDW of het postkantoor.

Direct besparen en voor de HEMA motorverzekering gaan?

Direct weten of een HEMA motorverzekering een geschikte dekking biedt voor jouw motor? Begin dan direct met het vergelijken van alle aanbieders waaronder HEMA. Tijdens het vergelijken kun je ook een blik werpen op alternatieve verzekeraars. Druk snel op de button en beschik binnen enkele seconden over de beste deal!

HEMA motorverzekering vergelijken in 2019!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,43

✓ Kies voor 3 maanden winterstopkorting

Schade? Kies zelf je eigen garage

✓ FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 150,-
 • Eigen schade: € 150,-

Eenmalige poliskosten

€ 9,68,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Neem schadevrije jaren mee

Flexibele en online te regelen dekking

Na 48 uur gratis vervangend vervoer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 100,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,46

✓ Helm en motorkleding tot € 1.000,- gratis meeverzekerd.

Direct 50% no-claimkorting

✓ Gunstige 30+ premie

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 250,-
 • Eigen schade: € 250,-

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,72

Vervangend vervoer bij calamiteiten

Accessoires als kleding meeverzekerd

✓ Rijervaring auto meenemen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,87

Winterstop korting mogelijk

Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)

✓ Uitstekende service en schadeafhandeling

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

 • Merk en type: Kawasaki 800 / 750 ABS (nieuwwaarde gemiddeld € 9.000,-)
 • Locatie: Utrecht, 1082 MD
 • Slot: SCM-goedgekeurde startonderbreker 
 • Geboortedatum: 01-01-1983
 • Aantal KM: 5.000 
 • Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Laatst geüpdatet op