Selecteer een pagina

Een FBTO motorverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

sep 3, 2019 | 0 Reacties

Met de FBTO Motorverzekering stel jij je verzekering precies af naar jou wensen. Je hebt hierbij de keuze uit 3 basisverzekeringen en daarnaast kan je ook nog kiezen uit een aantal aanvullende modules.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een bijrijder te verzekeren of dat je pechhulp in Nederland en het buitenland krijgt. Bovendien is de alarmcentrale 24/7 bereikbaar voor ongevallen en pech.

De basispakketten van de FBTO Motorverzekering

De FBTO Motorverzekering biedt u 3 basispakketten, waaronder ‘WA’, ‘Wa-Plus’ en ‘WA-Casco’. De standaard WA heb je ten alle tijden nodig, maar kies jij ervoor om jezelf beter te laten dekken dan zijn daar de ‘WA-Plus’ en de ‘WA-Casco’ voor. Hieronder zullen wij de dekkingen van de 3 basispakketten verder bespreken.

WA Basisverzekering:

Deze basisverzekering is verplicht voor alle motorrijders. Met deze verzekering worden de kosten van schade aan andermans voertuig of bezittingen gedekt. Let hierbij wel goed op dat de schade aan uw eigen motor niet verzekerd zijn, daar heeft u namelijk een uitgebreidere verzekering voor nodig.

Wilt u de schade aan eigen motor wel vergoedt hebben dan kunt u kiezen voor de ‘WA-Plus’ of de ‘WA-Casco’ verzekering.

WA-Plus verzekering:

Deze dekking vergoedt evenals het ‘WA’ basispakket schade die u toebrengt aan andere voertuigen en/of bezittingen. Daarnaast vergoedt het ook een aantal schades aan jou eigen motor. Zo wordt de schade die door diefstal of brand veroorzaakt zijn gedekt bij dit pakket.

Bovendien zijn jou motor accessoires ook meeverzekerd, denk hierbij aan je motorkleding/helm en navigatie of radio. Deze verzekering wordt meestal gekozen door motorrijders die een motor hebben van waarde tussen de €5.000,- en €10,000,-.

WA-Casco verzekering:

Bij deze dekking is al het bovengenoemde altijd verzekerd maar toch is dit pakket nog uitgebreider ten opzichte van de andere. Zo wordt schade die jij zelf veroorzaakt hebt in deze verzekering gedekt. Dit wordt ook wel een all risk motorverzekering genoemd. 

Bij een aanrijding, botsing of wanneer je van je motor valt is de schade hiervan ook inbegrepen in de dekking. Met deze verzekering ben je dus tegen (bijna) alle schade aan eigen motor verzekerd en kun jij met een gerust hart de weg op.

Zoals je hebt kunnen lezen heb je zelf de keus hoe jij je verzekerd wilt hebben. Wil je een bredere dekking dan betaal je ook meer premie. Je kunt er ook voor kiezen om een van de basisverzekeringen uit te breiden met een aantal aanvullende verzekeringen, maar daar straks meer over. Hieronder zul je eerst nog iets lezen over de schade die niet gedekt wordt en waarom niet bij deze motor verzekering.

Welke schade valt buiten de boot?

Bij de FBTO Motorverzekering wordt niet alle schade gedekt aan jou eigen motor. Zo wordt er niks vergoedt wanneer iemand rijdt zonder rijbewijs. Dit is natuurlijk logisch omdat een bestuurder zonder rijbewijs nauwelijks ervaring heeft.

Ook wordt schade door drugs, alcohol of medicijnen ook niet verzekerd omdat deze invloed kunnen hebben op jou rijstijl en/of rijgedrag.

Wil jij graag een keer op een circuit rijden met je motor of een slipcursus volgen? Dat kan, maar let hierbij wel op dat de schade die u hiermee op kunt lopen niet inbegrepen zijn bij de verzekering. Dit komt natuurlijk omdat de verzekeraar dan meer risico loopt.

FBTO Motorverzekering aanvullend

Je hebt bij de FBTO Motorverzekering naast de 3 basisverzekeringen nog de keuze uit 3 extra opties plus nog 4 aanvullende verzekeringen. De 3 opties kun je gebruiken om je basispakket net wat uit te breiden. Je kunt dan bijvoorbeeld eigen risico aanzetten om korting te verkrijgen op je premie. Hieronder hebben we de 3 opties voor bij jou basisverzekering op een rijtje gezet.

Eigen risico

Je kan er voor kiezen om een eigen risico aan te zetten om zo korting te krijgen op jou premie. Wanneer u dan schade rijdt betaal je eerst je eigen risico en de rest wordt dan gedekt door de verzekeraar. Je kunt deze optie alleen gebruiken wanneer je een ‘WA-Plus’ of ‘WA-Casco’ verzekering hebt afgesloten.

Daarnaast kan je bepalen hoe hoog je eigen risico wordt, hoe hoger je eigen risico hoe meer korting je krijgt op je premie. Je kunt kiezen uit €0, €150,- of €300,-.

No-Claimbescherming

Wanneer je veel schadevrije jaren hebt gereden ontvang je een no-claim korting op je premie. Na 13 jaar schadevrij te hebben gereden betaal je geen premie meer. Toch is het zo dat als je alsnog schade rijdt er 5 schadevrije jaren vanaf worden gehaald en je toch weer premie moet betalen.

Met de optie ‘No-Claimbescherming’ kan je voorkomen dat je no-claimkorting in mindering wordt gebracht wanneer je maximaal 1 keer in het jaar schade hebt gereden. Deze optie kun je bij alle 3 de basispakketten afsluiten.

Winterstopkorting

Kies jij ervoor om jou motor tussen 1 december en 1 maart te stallen omdat het bijvoorbeeld te glad is op de weg, dan kan je gebruik maken van de ‘Winterstopkorting’. Dit houdt in dat jou motor verzekerd blijft voor vallen, diefstal en brand.

Wanneer je de ‘Winterstopkorting’ aanzet dan ontvangt u een korting op de premie. Wil je toch nog een keer de weg op in de winter dan kan je de module gemakkelijk uitzetten wanneer je wilt. Deze optie is alleen voor motorrijders die gekozen hebben voor een ‘WA-Casco’ verzekering. Door andere verzekeraars wordt dit vaak de winterstop dekking genoemd.

Bij de FBTO Motorverzekering kun je de 3 aanvullende opties wanneer je maar wilt aan- en uitzetten. Dit kan je dagelijks doen en de verandering zal dan direct ingaan. Wil je en module aan- of uitzetten neem dan contact op met FBTO.

Aanvullende modules bij jou FBTO Motorverzekering

De FBTO Motorverzekering biedt naast de 3 aanvullende opties ook nog 4 aanvullende verzekeringen om de dekking nog breder te maken. Denk dan aan een verzekering voor een bijrijder of voor pechhulp. Hieronder zullen wij er verder op in gaan wat deze aanvullende dekkingen precies inhouden.

Opzittendenverzekering

Met deze aanvullende module zijn beide personen op de motor (of in de zijspan) verzekerd voor materiële maar ook persoonlijke schade. Dit is een goede optie om je basisverzekering aan te vullen en om zo ook je bijrijder goed verzekerd te hebben.

Daarnaast vergoedt FBTO de schade zonder problemen met de tegenpartij. De schade aan motoraccessoires zijn niet inbegrepen en u bent ook niet verzekerd wanneer je jou motor zakelijk of voor een slipcursus gebruikt.

Pechhulp in Nederland

Wil jij zonder zorgen door Nederland kunnen rijden dan is de module ‘Pechhulp binnenland’ misschien wel iets voor jou. Je krijgt bij deze aanvullende verzekering pechhulp in Nederland bij een ongeval zelfs in je eigen woonplaats. Ook krijg je vervangend vervoer wanneer jou motor niet ter plekke gerepareerd kan worden.

De kosten van motoronderdelen voor de reparatie zijn niet inbegrepen. Ook geldt de pechhulp niet wanneer je zonder benzine of olie staat, dit is je eigen verantwoordelijkheid. Ook moet je als eerste contact op hebben genomen me de alarmcentrale van de FBTO motorverzekering.

Pechhulp in het buitenland

Bij de FBTO Motorverzekering kun je ook kiezen uit de aanvullende module ‘Pech Buitenland’. Hiermee heb je recht op pechhulp in het buitenland. Je moet hier ook eerst contact op hebben genomen met de alarmcentrale van FBTO. Zij regelen het verder met de buitenlandse garages en je krijgt ook vervangend vervoer (indien nodig).

Moet jou motor weer terug naar Nederland dan wordt het vervoer hiervan ook verzekerd. Net als bij ‘Pechhulp Binnenland’ worden de kosten van de onderdelen voor reparatie niet gedekt en ben je ook niet verzekerd als je zonder benzine of olie staat.

Rechtsbijstand in het verkeer

Je hebt met deze aanvullende module het recht op rechtsbijstand bij een ongeluk of aanrijding als je schade of letsel hebt opgelopen. FBTO verhaalt de schade dan bij de tegenpartij en geven jou advies. Ook zijn bestuurders die jou toestemming hebben in jou auto hiervoor verzekerd.

Je krijgt daarnaast ook onafhankelijk juridische hulp van SAR en er is geen wachttijd. Wanneer je onder invloed van alcohol of drugs rijdt dan ben je hiervoor niet verzekerd.

Wanneer het akkefietje te maken heeft met de koop of verkoop van een motor vervalt het recht op juridische hulp. Ook wanneer het conflict heeft plaatsgevonden voordat je de module hebt afgesloten.

Bij de FBTO Motorverzekering heeft u dus keus uit heel wat aanvullende modules naast jou basisverzekering. Je kan jou verzekering naar eigen wens samenstellen. Dit kan je gemakkelijk doen via de website van de FBTO Motorverzekering.

FBTO motorverzekering vergelijken in 2023!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,43

✓ Kies voor 3 maanden winterstopkorting

Schade? Kies zelf je eigen garage

✓ FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 150,-
 • Eigen schade € 150,-

Eenmalige poliskosten

€ 9,68,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Neem schadevrije jaren mee

Flexibele en online te regelen dekking

Na 48 uur gratis vervangend vervoer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 100,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,46

✓ Helm +motorkleding € 1.000,- vergoeding.

Direct 50% no-claimkorting

✓ Gunstige 30+ premie

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 250,-
 • Eigen schade € 250,-

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,72

Vervangend vervoer bij calamiteiten

Accessoires als kleding meeverzekerd

✓ Rijervaring auto meenemen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,87

Winterstop korting mogelijk

Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)

✓ Uitstekende service en schadeafhandeling

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

 • Merk en type: Kawasaki 800 / 750 ABS (nieuwwaarde gemiddeld € 9.000,-)
 • Locatie: Utrecht, 1082 MD
 • Slot: SCM-goedgekeurde startonderbreker 
 • Geboortedatum: 01-01-1983
 • Aantal KM: 5.000 
 • Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Laatst geupdatet op 05/06/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort