Selecteer een pagina

Hoe wordt de waarde van je telefoon vastgesteld bij een verzekeringsclaim?

De waarde van je telefoon bij een verzekeringsclaim wordt vaak bepaald aan de hand van een aantal factoren:

  1. Aankoopdatum: De waarde van je telefoon zal vaak afhankelijk zijn van de datum waarop de telefoon is aangeschaft. Een telefoon die recent is aangeschaft, zal een hoger bedrag opleveren dan een telefoon die al langer in bezit is.
  2. Model en merk: De waarde van je telefoon zal ook afhankelijk zijn van het merk en model van de telefoon. Sommige merken en modellen zijn waardevaster dan andere.
  3. Conditie: De waarde van je telefoon zal ook afhankelijk zijn van de conditie waarin de telefoon verkeert. Een telefoon die in goede staat is, zal een hoger bedrag opleveren dan een telefoon die beschadigd is.
  4. Marktwaarde: De waarde van je telefoon zal ook afhankelijk zijn van de marktwaarde op het moment van de claim. Sommige modellen zijn minder waardevol als er nieuwere modellen beschikbaar zijn.
  5. Beleid van de verzekeraar: De waarde van je telefoon zal ook afhankelijk zijn van de beleid van de verzekeraar. Sommige verzekeraars zullen alleen de waarde van de telefoon vergoeden op het moment van de schade, andere zullen de nieuwwaarde vergoeden en weer andere zullen een vast bedrag uitkeren voor de vervanging.

Houd er rekening mee dat de waarde van je telefoon bij een verzekeringsclaim kan variëren tussen verzekeraars waar je kunt beginnen met een smartphone verzekeren, dus is het belangrijk om te verifiëren hoe de waarde van je telefoon bij een verzekeringsclaim wordt bepaald bij de verzekeraar waar je overweegt een polis af te sluiten.

★★★★: 8,7/10

Geert – Verzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 18/01/2023

Direct naar de beste deal?

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope verzekering.

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand