Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Op zoek naar een zorgverzekering voor hulpverlening? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met zorgverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe

Welke zorg levert hulpverlening?

Zorg hulpverlening is een erg belangrijk onderwerp in onze samenleving, maar wat is dat precies? En welke zorg wordt er eigenlijk geleverd met hulpverlening? Onder hulpverlening vallen eigenlijk alle soorten instanties die bijdragen aan zorg door hulpverlening. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld jeugdzorg, jeugdhulp, maatschappelijk werk en buurt- en wijkcentra.

Talloze vormen van hulpverlening

Daarnaast zijn er nog talloze andere hulpverleners die een belangrijke rol spelen, denk daarbij aan dienstverleners, persoonlijk begeleiders, artsen of zelfs hulpdiensten zoals de ANWB. Kortom, de wereld zou er een stuk minder goed uitzien zonder de zorg die hulpverlening onze samenleving teruggeeft. Elke dag zetten verpleegkundigen, politieagenten en vele andere hulpverleners zich met hart en ziel voor ons in, niet zelden onder hoge werkdruk.

  • De samenleving kan niet zonder mensen die ons dagelijks helpen, branden blussen, verzorgen en vervoeren. Gelukkig zijn er tegenwoordig enorm veel platforms en organisaties die bijdragen leveren aan de hulpverlening in Nederland.

Het gezicht achter hulpverlening kan heftig zijn

Dagelijks zetten duizenden hulpverleners zich in voor ons welzijn en onze veiligheid en wij – inwoners van Nederland – vinden dat de normaalste zaak van de wereld. Waar wij ons echter niet van bewust zijn is dat dagelijkse confrontaties met menselijk lijden, een zware wissel trekken op onze hulpverleners. Psychische problemen, PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) en agressie: zorgwekkende zaken waar wat ons betreft nog steeds te weinig aandacht aan wordt besteed.

 

Laatst geupdatet op 25/10/2020