Als je meer wilt weten over een VVE aansprakelijkheidsverzekering, dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina geven wij jou alle informatie rondom de aansprakelijkheidsverzekering VVE.
We kunnen jou al direct vertellen dat de VVE aansprakelijkheidsverzekering verplicht is en daarom is het verstandig om alle informatie goed tot je te nemen. Als VVE (Vereniging van Eigenaren) ben je in de meeste gevallen aansprakelijk voor schade die ontstaat aan anderen en spullen van anderen door de staat van het gebouw.
Denk hierbij aan dakpannen die naar beneden vallen op geparkeerde auto’s of een bezoeker die over een losliggende drempel struikelt. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor VVE ben je hiervoor verzekerd. Verder in dit artikel vertellen we je er meer over!
Inhoudsopgave
Waarom een aansprakelijkheidsverzekering VVE kiezen?
Omdat de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering VVE verplicht is voor een Vereniging van Eigenaren is het noodzakelijk dat je deze zo snel mogelijk afsluit. Hiermee bescherm je namelijk niet alleen de bewoners, maar ook bezoekers van het gebouw en mensen die in het gebouw aan het werk zijn voor de VVE.
Daarbij komt ook dat verzekerd bent voor mogelijke aansprakelijkheid in de toekomst. Met een aansprakelijkheidsverzekering VVE ben je hier namelijk voor verzekerd. Daarnaast ben je als VVE wettelijk eigenaar van het pand en dus ook wettelijk aansprakelijk voor schade die ontstaat door het pand of gebreken aan het pand.
Ontstaat er een lek in de parkeergarage en ontstaat er hierdoor schade aan geparkeerde auto’s? Dan wordt deze schade niet vergoed vanuit de particuliere verzekering van de eigenaren, maar wel door de VVE aansprakelijkheidsverzekering.
Wat wordt er vergoed vanuit de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering VVE?
Vanuit een VVE aansprakelijkheidsverzekering wordt schade die is veroorzaakt door het gebouw of gebreken aan het gebouw vergoed.
Hierdoor is zowel schade aan bewoners en bezoekers als schade aan spullen van bewoners en bezoekers verzekerd als deze zijn ontstaan door het pand of de gebreken aan het pand.
Daarnaast zijn vrijwilligers en medewerkers ook verzekerd voor schade als zij aan het werk zijn in het gebouw voor jouw VVE, mits zij zich houden aan de veiligheidsregels bij onderhoud. Hieronder zie je precies welke schade wel en niet wordt vergoed:
Wel verzekerd: | Niet verzekerd: |
---|---|
Letselschade | Schade die is veroorzaakt met opzet |
Materiële schade | Schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud |
Proceskosten bij verweer | Schade die wordt veroorzaakt door een aardbeving of overstroming |
Gevolgschade |
Wat zijn de aansprakelijkheidsverzekering VVE kosten?
De aansprakelijkheidsverzekering VVE kosten verschillen ten alle tijden per verzekeringsmaatschappij. Daarom is het belangrijk dat je dit tijdens de ledenvergadering goed overlegt met alle bestuurders. Hierbij is het van belang dat je goed let op de premie, de polisvoorwaarden en het eigen risico.
Hiermee voorkom je namelijk dat je teveel gaat betalen voor onnodige dekkingen. Daarnaast is mogelijk om verschillende aanbieders van de VVE aansprakelijkheidsverzekering met elkaar te vergelijken.
Raadpleeg hiervoor de vergelijker op de pagina om erachter te komen welke maatschappij het beste aansluit op de eisen en wensen van jouw VVE.
Misschien ook interessant voor jou?
- VVE rechtsbijstandverzekering
- VVE bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
- VVE opstalverzekering
Aansprakelijkheidsverzekering VVE vergelijken in 2023!
Laatst geupdatet op 21/06/2020