Selecteer een pagina

ASR aansprakelijkheidsverzekering afsluiten in 2022? | Bekijk nu alle premies & dekkingen!

mrt 31, 2020 | 0 Reacties

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het handig om de ASR aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo rijdt je bijvoorbeeld met je fiets tegen de auto van de buurman of je kind stoot een vaas om bij een van je vrienden.

De kosten kunnen dan al gauw oplopen, maar met de aansprakelijkheidsverzekering van ASR ben je verzekerd voor de schade die je toebrengt aan andere of andermans spullen. Hieronder lees je meer over de verschillende dekkingen en de voordelen van de aansprakelijkheidsverzekering ASR.

Voor wie is de ASR aansprakelijkheidsverzekering geschikt?

De ASR aansprakelijkheidsverzekering is zeer geschikt voor personen die een schadeclaim niet willen of kunnen betalen. Daarnaast is deze verzekering ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren die een ongelukje kunnen veroorzaken.

Heb je regelmatig logés, huishoudelijk personeel of inwonende familieleden in huis? Dan is de aansprakelijkheidsverzekering van ASR ook geschikt voor jou. Het is namelijk heel eenvoudig om al deze mensen mee te verzekeren, waardoor je meer zekerheid hebt en minder risico loopt op een schadeclaim.

De basisdekkingen van de ASR aansprakelijkheidsverzekering

Bij de ASR aansprakelijkheidsverzekering heb je de keuze uit twee verschillende basisdekkingen omtrent de aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben ze overzichtelijk naast elkaar gezet, zodat jij in één oogopslag kunt zien wat er is verzekerd.

Maximale vergoeding van €1,25 miljoen Maximale vergoeding van €2,5 miljoen
Schade die jij veroorzaakt aan andere of andermans spullenSchade die jij veroorzaakt aan andere of andermans spullen
Letselschade aan jezelf als gevolg van een misdrijf van een ander tot maximaal €50.000,- Letselschade aan jezelf als gevolg van een misdrijf van een ander tot maximaal €50.000,-
Schade die ontstaat aan je oppas door huisdieren of je minderjarige kinderenSchade die ontstaat aan je oppas door huisdieren of je minderjarige kinderen

Zoals je ziet wordt er bij beide dekkingen hetzelfde verzekerd. Het enige verschil is dat je bij de ene basisdekking een maximale vergoeding van €1.250.000,- hebt en bij de ander een maximale vergoeding van €2.500.000,-. Voor de tweede dekking betaal je natuurlijk meer premie omdat je beter bent gedekt tegen schade.

Wanneer ben je niet verzekerd met de ASR aansprakelijkheidsverzekering?

Er zijn natuurlijk een aantal uitzonderingen waarbij je niet bent verzekerd voor schade. Om het jou gemakkelijk te maken hebben we deze gevallen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Hierdoor zie je in één oogopslag wanneer je niet bent verzekerd. In de volgend gevallen wordt er dus niks uitgekeerd:

 • De schade die is veroorzaakt aan de spullen van iemand die is meeverzekerd
 • Schade die is ontstaan aan spullen die je huurt, least of pacht
 • De schade die is veroorzaakt aan andermans geld, pinpas of creditcard die jij voor hen bewaard
 • Schade die ontstaan tijdens betaalde werkzaamheden
 • De schade aan spullen die je onrechtmatig bezit of gebruikt
 • Schade aan andermans spullen die is veroorzaakt met een wapen waar je geen vergunning voor hebt
 • De schade die is ontstaan wanneer je de premie niet hebt betaald
 • Schade die je veroorzaakt met opzet, seksuele gedragingen en criminele- of strafbare activiteiten

Deze uitzonderingen spreken in principe voor zich. Waren deze uitzonderingen niet gemaakt? Dan zou de verzekeraar teveel risico lopen, waardoor de premie niet meer betaalbaar zou zijn. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de ASR aansprakelijkheidsverzekering polisvoorwaarden eens.

Hoe sluit ik de ASR aansprakelijkheidsverzekering af?

ASR werkt samen met onafhankelijke adviseurs die jouw situatie beter in kunnen schatten en ook altijd op de hoogte zijn van jouw persoonlijke situatie. Hierdoor krijg je altijd advies op maat, waardoor jij de verzekering afsluit die bij je past. Daarnaast neemt de adviseur jou veel financiële zaken uit handen, zodat jij meer tijd overhoudt voor belangrijke zaken.

Wil jij graag een ASR aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Neem dan contact op met een van de onafhankelijke adviseurs die jou persoonlijk en onafhankelijk advies kan geven. Dit zorgt er bovendien ook voor dat je altijd optimaal verzekerd bent en niet voor vervelende verassingen komt te staan.

De voordelen van de ASR aansprakelijkheidsverzekering

Kies je voor de ASR aansprakelijkheidsverzekering? Dan heb je een verstandige keuze gemaakt, omdat deze aansprakelijkheidsverzekering vele voordelen biedt. Sluit je de ASR aansprakelijkheidsverzekering af? Dan maak je gebruik van de volgende voordelen:

 • Je kan jezelf verzekeren, hiermee zijn loge’s en huishoudelijk personeel ook verzekerd tijdens de periode dat ze aan het werk zijn
 • Verzeker meerder personen waaronder jezelf, jouw partner, je kinderen, ongehuwde kinderen die gaan studeren, logés en huishoudelijk personeel
 • Sluit je meerdere verzekeringen af bij ASR? Dan ontvang je een korting
 • Alle verzekeringen die je afsluit bij ASR komen handig bij elkaar in één overzicht
 • Bij schade helpt jouw adviseur je bij het afhandelen van deze schade
 • De aansprakelijkheidsverzekering van ASR is ten alle tijden op te zeggen, de verzekering stopt dan één maand later

Dit zijn een aantal voordelen waar je gebruik van kunt maken als je de ASR aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Niet voor niets dat duizenden mensen jou al voor gingen. Meer lezen over verzekeraar ASR? Lees dan de ASR review om direct alles mogelijkheden te bekijken.

Direct besparen en gaan voor de beste dekking?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op je aansprakelijkheidsverzekering? Bekijk dan direct alle beschikbare verzekeraars en begin met onafhankelijk vergelijken van alle verzekering aanbieders.

ASR aansprakelijkheidsverzekering vergelijken in 2022!

Laatst geupdatet op 04/06/2020