Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Canon camera verzekeren

door | 23 jan, 2023 | Camera verzekering, Verzekeringen

canon camera verzekering

Een Canon camera is een digitale camera van het Japanse merk Canon. Canon is een van de meest bekende, wereldwijd erkende merken in de fotografie-industrie en het produceert een breed scala aan producten, waaronder digitale camera’s, spiegelreflexcamera’s en professionele videocamera’s.

Canon cameras verzekeren

Canon camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën en bieden een verscheidenheid aan functies, waaronder HD-videoopname, Bluetooth-connectiviteit en geavanceerde optische technologieën.

Ja, ik wil de best passende cameraverzekering

Wat kost een Canon camera?

De prijzen van Canon camera’s variëren sterk, afhankelijk van de functies en het model dat je kiest. Compactcamera’s zijn meestal het goedkoopst, met modellen die variëren van een paar honderd euro tot enkele duizenden euro’s.

De meer geavanceerde modellen zoals spiegelreflexcamera’s kunnen veel duurder zijn, met prijzen die kunnen oplopen tot meerdere duizenden euro’s. Het is daarom slim om een polis af te sluiten die je dekt bij schade, wil je daar meer over weten? Dan raden we je aan om een camera verzekering te vergelijken.

Ik ben al verzekerd toch?

Er zijn veel mensen die verzekeringen hebben om hun waardevolle bezittingen te beschermen, zoals een inboedel- of reisverzekering. Deze dekken schade of verlies thuis of tijdens het reizen. Een camera is echter misschien wel de meest gebruikte uitrusting bij dagjes uit, maar helaas valt dit niet onder de dekking van deze verzekeringen.

Voor beroepsfotografen geldt bovendien dat zakelijke claims niet onder een standaard inboedel- of reisverzekering vallen. Als je wilt dat jouw apparatuur altijd gedekt is, dan biedt de specifieke cameraverzekering altijd een oplossing.

Hoe kun je een Canon camera verzekeren?

Als je een Canon camera hebt aangeschaft, is het verstandig om deze te verzekeren tegen diefstal, vandalisme, waterschade en andere schades. Om je camera te verzekeren, kun je contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij of een speciale cameraverzekering afsluiten bij een verzekeraar die gespecialiseerd is in het verzekeren van camera’s.

Met een cameraverzekering kun je je camera verzekeren tegen schade door ongelukken, diefstal, vandalisme en andere oorzaken. Je kunt ook dekking krijgen voor accessoires zoals lenzen, flitsers, filters, batterijen en geheugenkaarten.

Waarom een Canon camera verzekeren?

Een Canon camera is een duur product dat je waarschijnlijk veel waarde hecht. Als je je camera kapot maakt door een ongeluk of wordt gestolen, is het verstandig om deze te verzekeren. Een cameraverzekering biedt je dekking tegen schade en diefstal, zodat je de kosten kunt vergoeden die je hebt gemaakt om je camera te vervangen. Een goede cameraverzekering biedt ook dekking voor accessoires zoals lenzen, flitsers, filters, batterijen en geheugenkaarten.

Kun je een speciale cameraverzekering afsluiten voor je Canon camera?

Ja, je kunt een speciale cameraverzekering afsluiten voor je Canon camera. Er zijn verschillende verzekeraars die gespecialiseerd zijn in het verzekeren van camera’s. Als je bijvoorbeeld een Canon 5D Mark IV hebt, kun je een verzekering afsluiten die dekking biedt voor schade door ongelukken, diefstal, vandalisme en andere oorzaken.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Hoe duur is een Canon camera verzekeren?

Het bedrag dat je voor een Canon camera verzekering betaalt hangt af van verschillende factoren, zoals het type camera, de waarde, de dekking die je verzekering biedt en je eigen persoonlijke situatie. Om een goede schatting te krijgen van de kosten, is het het beste om contact op te nemen met een verzekeringsmaatschappij en informatie te vragen over hun premies en dekkingen.

Is een Canon camera verzekeren moeilijk of lastig?

Het verzekeren van een Canon camera is niet moeilijk of lastig. Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die verschillende soorten cameraverzekeringen aanbieden. Als je een Canon camera wilt verzekeren, kun je een verzekering afsluiten bij een verzekeraar die gespecialiseerd is in cameraverzekeringen. Het afsluiten van een verzekering is meestal eenvoudig en je bent verzekerd voor schade en diefstal.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Cameraverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

7,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

8,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste camera verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope camera verzekering.