Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Claim indienen bij cameraverzekering

door | 20 jan, 2023 | Camera verzekering, Verzekeringen

claim indienen camera verzekering

Het is vervelend als je camera beschadigd of gestolen wordt, maar gelukkig kan een verzekering je helpen de kosten te dekken. Het indienen van een claim voor een beschadigde of gestolen camera is een proces dat je goed moet voorbereiden, zodat je de beste kans maakt om je verlies te vergoeden. Moet je jezelf nog verzekeren? Dan raden we je aan om onze gids over cameras verzekeren goed door te lezen.

Ja, ik wil de best passende cameraverzekering

Stappenplan claimen van schade aan je camera

Hieronder bespreken we de stappen die je moet nemen om een claim in te dienen voor een beschadigde of gestolen camera.

 1. Stap 1: Meld het incident aan bij de politie: Als je camera gestolen is, moet je dit direct aan de politie melden. Zorg ervoor dat je een kopie van het politierapport hebt als bewijs voor je verzekeraar. Als je camera beschadigd is, hoef je dit niet aan de politie te melden, maar het is wel aan te raden om het incident te rapporteren.
 2. Stap 2: Neem contact op met je verzekeraar: Neem contact op met je verzekeraar om het incident te melden. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals de datum van het incident, de locatie, en een beschrijving van de schade of diefstal. Je verzekeraar zal je vertellen welke stappen je moet nemen om de claim te verwerken.
 3. Stap 3: Verzamel bewijs: Bewijs is cruciaal voor een claim voor een beschadigde of gestolen camera. Dit kan zijn foto’s van de schade, een aankoopbon, of een kopie van het politierapport. Zorg ervoor dat je alle bewijs in een map verzamelt en bewaart voor je verzekeraar.
 4. Stap 4: Vraag om een waardebepaling: Als je camera gestolen is, zal je verzekeraar een waardebepaling vragen van je camera. Als je camera beschadigd is, kan het soms reparatie of vervanging vereisen. Je verzekeraar zal je vertellen of je de camera naar een specialist moet sturen voor een waardebepaling of reparatie.
 5. Stap 5: Dien de claim in: Nadat je alle bewijs hebt verzameld en een waardebepaling hebt gekregen, kun je de claim indienen bij je verzekeraar. Zorg ervoor dat je de claimformulieren correct invult en alle benodigde documenten bijvoegt.
 6. Stap 6: Wacht op de uitkomst: Na het indienen van de claim, zal je verzekeraar de claim beoordelen en je op de hoogte houden van de voortgang. Houd er rekening mee dat het een tijd kan duren voor de claim afgehandeld is. Als de claim wordt goedgekeurd, zal je verzekeraar de kosten van de reparatie of vervanging van je camera vergoeden. Houd er rekening mee dat er vaak een eigen risico is verbonden aan de verzekering van een camera, dus je zult mogelijk een deel van de kosten zelf moeten betalen.

Claim voor schade aan camera voorbereiden is belangrijk

Het is belangrijk om te onthouden dat het indienen van een claim voor een beschadigde of gestolen camera een proces is dat je goed moet voorbereiden. Zorg ervoor dat je alle bewijs verzamelt en de juiste stappen neemt om de beste kans te maken om je verlies te vergoeden. Het is ook aan te raden om regelmatig te controleren of je verzekering nog steeds voldoet aan je wensen en of de dekking voldoende is.

Wanneer kun je schade voor je camera niet claimen?

Er zijn een aantal situaties waarin je geen schade voor je camera kunt claimen:

 1. Normale slijtage: Als je camera schade heeft opgelopen door normale slijtage, zoals krassen op de lens of beschadiging van de knoppen, zal de verzekeraar deze schade meestal niet vergoeden.
 2. Onvoorzichtig gebruik: Als je camera schade heeft opgelopen doordat je onvoorzichtig of onverstandig bent geweest, zoals het laten vallen van de camera, zal de verzekeraar deze schade meestal niet vergoeden.
 3. Overmacht: Als de schade aan je camera is ontstaan door overmacht, zoals een overstroming of brand, zal de verzekeraar deze schade meestal wel vergoeden, maar alleen als je hiervoor verzekerd bent.
 4. Ongeoorloofd gebruik: Als de camera is beschadigd tijdens het uitvoeren van illegale activiteiten of als je camera is gestolen terwijl je het ongeoorloofd gebruikt, zal de verzekeraar deze schade niet vergoeden.
 5. Geen verzekeringsbewijs: Als je geen bewijs van verzekering hebt, kan de verzekeraar de claim weigeren.

Het is belangrijk om te weten dat de dekking van een camera verzekering kan variëren tussen verschillende verzekeraars en verzekeringspolissen, dus het is aan te raden om de voorwaarden van je verzekering goed te lezen voordat je een claim indient.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Wat zijn de maximale schadebedragen bij een camera verzekering?

De maximale schadebedragen bij een camera verzekering hangen af van de polisvoorwaarden van het betreffende verzekeringsproduct. Er kunnen verschillende schadebedragen per verzekeringsvorm worden aangeboden, waarbij het bedrag van de schade meestal wordt bepaald door de verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeraars bieden een vaste schadevergoeding, terwijl anderen het schadebedrag bepalen op basis van de aankoopprijs van de camera.

Welke documenten heb ik nodig om een schadeclaim in te dienen?

Om een schadeclaim in te dienen, heb je waarschijnlijk de volgende documenten nodig:

Een schriftelijke verklaring met de details van wat er is gebeurd, waaronder de omstandigheden, de datum en het tijdstip. Daarnaast heb je foto’s van de schade, kopieën van relevante documenten zoals reis- en verzekeringsdocumenten en andere financiële documenten die aantonen dat je de schade hebt geleden nodig. In het geval van diefstal kan het zijn dat je kopieën van politierapporten of andere bewijsstukken die aantonen dat je schade hebt geleden.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Cameraverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

7,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

8,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste camera verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope camera verzekering.