Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

DSV camera verzekering

door | 21 jan, 2023 | Camera verzekering, Verzekeringen

dsv camera verzekering

De DSV camera verzekering is de perfecte oplossing voor fotografen en videografen die hun waardevolle apparatuur willen beschermen. Deze uitgebreide dekking dekt schade aan alle soorten camera’s, lenzen en andere accessoires, inclusief schade door een plotselinge onvoorziene gebeurtenis, defecten, eigen schuld en diefstal. Hoe het precies zit met de kosten en de dekking vertellen we je op deze pagina. Wil je eerst meer weten? Dan raden we je aan om een cameraverzekering vergelijken te overwegen.

Waarom kiezen voor de DSV camera verzekering?

Voor een fotograaf kan de aankoop van camera-apparatuur gemakkelijk enkele duizenden euro’s kosten. Daarom is elk incident dat de uitrusting zou kunnen beschadigen een nachtmerrie. Van het gestolen worden van jouw camera tas (inclusief apparatuur) tot het ervaren van pure pech met zoekgeraakte voorwerpen.

Om de financiële gevolgen van dit soort incidenten te beperken, kunnen fotografen een camera verzekering afsluiten bij DSV. De polissen dekken zowel camera’s van professionele kwaliteit als bijbehorende accessoires. Hierbij heb je de keuze om te kiezen voor de dekking voor een enkel item of een hele camera kit.

Ja, ik wil de best passende cameraverzekering

Wat is verzekerd?

Met de DSV camera verzekering ben je verzekerd voor schade door vallen, stoten, diefstal, verlies van jouw camera apparatuur. De volgende kosten worden vergoed vanuit de camera verzekering van DSV:

 • De reparatiekosten met een maximum van het verzekerde bedrag;
 • In geval van totaal verlies het verzekerde bedrag;
 • Het bedrag van de vergoedingen boven het verzekerd bedrag zoals aangeven (maximaal 20% voor uitbreidingen of vervangingen).

Extra kosten meeverzekerd

Naast de standaarddekking zijn er ook extra kosten meeverzekerd, zoals:

 • Bereddingskosten: als dit nodig is boven het per dekking verzekerde bedrag tot een maximum van het verzekerde bedrag per dekking.
 • Opruimingskosten tot maximaal 10% van het verzekerde bedrag met een minimum van € 5.000.
 • Bijdragen in averij grosse.
 • Kosten die je maakt om de verzekerde zaak terug te krijgen als deze door diefstal, vermissing en/of diefstal is verdwenen.
 • Kosten van vervoer, bewaking en opslag.
 • Kosten van deskundigen (expertisekosten).

Wat is niet verzekerd?

Veel is verzekerd met de DSV cameraverzekering. Echter gelden er ook altijd enkele uitzonderingen:

 • DSV keert niet uit bij schade als gevolg van oorlogsmolest (tenzij aan boord van een zeeschip of luchtvaartuig), atoomkernreactie, overheidshandelen;
 • Een onverklaarbaar defect;
 • Schade die met opzet is veroorzaakt of als je fraudeert.

Verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van de DSV camera verzekering dien je een specificatie in te dienen van jouw apparatuur. Op basis van de waarde van de apparatuur bepaal je het verzekerde bedrag. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie per maand.

Eigen risico

Voor de DSV cameraverzekering geldt een standaard eigen risico van € 200 per gebeurtenis. Bij schade door vallen of stoten betaal je altijd € 250 eigen risico per gebeurtenis. Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen naar € 400 of € 1000. In ruil hiervoor ontvang je een premievoordeel.

DSV camera verzekering ervaringen en reviews

Klanten die een DSV camera verzekering afsluiten voor hun waardevolle camera-apparatuur delen vaak positieve ervaringen en beoordelingen. Veel fotografen en videografen waarderen de uitgebreide dekking die deze verzekering biedt, omdat het schade aan alle soorten camera’s en lenzen dekt, evenals eventuele accessoires die in het pakket zijn opgenomen.

Klanten hebben opgemerkt hoe gebruiksvriendelijk het systeem is, vooral als het gaat om claims. De klantenservice is altijd vriendelijk en behulpzaam, en ze reageren snel op vragen.

Wat kost de DSV camera verzekering?

Het is niet mogelijk om precies te zeggen hoeveel de DSV camera verzekering zal kosten, omdat dit afhangt van verschillende factoren, waaronder de waarde van de camera-apparatuur die wordt verzekerd, het type dekking dat wordt gekozen, eventuele aanvullende diensten en de hoogte van het eigen risico.

De apparatuur verzekering van DSV zal echter niet onwijs veel kosten per maand. Toch is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken zodat je altijd een goed beeld hebt van de mogelijkheden en prijzen bij diverse verzekeraars.

Hoe moet ik schade melden?

Wanneer er schade is ontstaan aan de door de DSV camera verzekering gedekte camera-apparatuur, is het belangrijk dat de verzekerde de schade zo snel mogelijk meldt. De snelste en meest efficiënte manier om dit te doen is door gebruik te maken van het digitale schadeformulier op de website van DSV.

Dit formulier kan snel en eenvoudig worden ingevuld en geeft alle benodigde informatie. De claim wordt binnen drie werkdagen behandeld en de verzekerde krijgt een beslissing over de dekking van de schade.

Contact opnemen met DSV

Als je vragen heeft of hulp nodig heeft met de DSV camera verzekering, is de beste manier om contact op te nemen via de website. Je kunt eenvoudig een aanvraag indienen via het contactformulier.

Ook kun je met een vertegenwoordiger van de klantenservice spreken door te bellen naar 035-7517959 of 035-7517921. Bovendien heb je de mogelijkheid om een mail te sturen naar schade@apparatuurverzekering.nl.

DSV camera verzekering vergelijken

Het afwegen van de opties voor camera verzekeringen is van vitaal belang om te garanderen dat je de meest uitgebreide en kosteneffectieve dekking ontvangt. Met een overvloed aan verzekeraars die een verscheidenheid aan polissen aanbieden, kan het overweldigend zijn om te ontdekken welke verzekering optimale bescherming biedt voor uw behoeften.

Vergelijk direct de DSV camera verzekering met die van andere aanbieders om de meest effectieve polis tegen de scherpste prijs te ontdekken. Wacht geen moment meer en beoordeel direct alle camera verzekeringen op één plek!

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Waarom een camera verzekeren bij DSV?

DSV biedt een aanvullende verzekering voor camera’s, waarmee je de waarde van een camera kunt verzekeren tegen schade, diefstal en verlies. Deze verzekering is volledig flexibel en kan op maat worden aangepast aan je behoeften. Je kunt er ook voor kiezen om een eigen verzekering af te sluiten, maar met een DSV-verzekering krijg je een beter tarief en meer dekking.

Waar kun je de DSV cameraverzekering vergelijken?

Je kunt op onze website alle ervaringen en informatie over de DSV camera verzekering vergelijken. We hebben een overzicht van alle ervaringen die mensen met deze verzekering hebben gehad, evenals informatie over de voorwaarden en de kosten. Ook kun je op onze website de verschillende aanbieders vergelijken om er zo voor te zorgen dat je de beste verzekering voor jouw situatie krijgt.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Cameraverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

7,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

8,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste camera verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope camera verzekering.