Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Olympus camera verzekeren

door | 24 jan, 2023 | Camera verzekering, Verzekeringen

olympus camera verzekering

Een Olympus camera is een digitale camera die door Olympus Corporation wordt geproduceerd. Olympus produceert al meer dan 80 jaar optische apparatuur, waaronder camera’s, lenzen en accessoires. Olympus biedt een breed scala aan digitale camera’s, waaronder dSLR, mirrorless en compacts.

Olympus cameras verzekeren

De camera’s zijn voorzien van een aantal geavanceerde technologieën, waaronder 5-assige beeldstabilisatie, een professionele autofocus en verschillende functies voor het maken van foto’s met hoge kwaliteit.

Ja, ik wil de best passende cameraverzekering

Wat kost een Olympus camera?

De prijzen voor Olympus camera’s variëren sterk afhankelijk van het model en de functies die het aanbiedt. De goedkoopste modellen beginnen bij ongeveer €200, terwijl de duurdere modellen meer dan €2000 kunnen kosten.

Daarnaast kun je ook verschillende accessoires kopen, zoals lenzen, flitsers en extra batterijen, die de totale kosten van je Olympus camera verder kunnen verhogen. We raden je dan ook aan om onderzoek te doen naar alle camera verzekeringen om je apparaat goed te verzekeren.

Ik heb mezelf al verzekerd toch?

Er zijn veel mensen die verzekeringen hebben om hun waardevolle bezittingen te beschermen, zoals een inboedel- of reisverzekering. Deze dekken schade of verlies thuis of tijdens het reizen. Een camera is echter misschien wel de meest gebruikte uitrusting bij dagjes uit, maar helaas valt dit niet onder de dekking van deze verzekeringen.

Voor beroepsfotografen geldt bovendien dat zakelijke claims niet onder een standaard inboedel- of reisverzekering vallen. Als je wilt dat jouw apparatuur altijd gedekt is, dan biedt de specifieke cameraverzekering altijd een oplossing.

Hoe kun je een Olympus camera verzekeren?

Veel mensen kiezen ervoor om hun Olympus camera te verzekeren tegen diefstal, schade of verlies. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden een aanvullende verzekering aan voor elektronische apparatuur, waaronder de camera’s van Olympus.

Als je erover denkt om je camera te verzekeren, is het belangrijk om naar de voorwaarden van de verzekering te kijken en ervoor te zorgen dat je begrijpt wat er precies wordt verzekerd.

Waarom een Olympus camera verzekeren?

Er zijn een aantal voordelen aan het verzekeren van je Olympus camera. Ten eerste biedt een verzekering je de zekerheid dat je camera vergoed kan worden als hij gestolen, beschadigd of verloren raakt.

Dit kan je veel geld besparen in vergelijking met het kopen van een nieuwe camera. Daarnaast biedt een verzekering ook een extra laag van bescherming voor je camera, waardoor je gerust kunt weten dat hij goed is verzekerd in het geval van een onverwacht probleem.

Kun je een speciale cameraverzekering afsluiten voor je Olympus camera?

Ja, sommige verzekeringsmaatschappijen bieden speciale cameraverzekeringen aan voor digitale camera’s van Olympus. Deze verzekeringen bieden meestal een breder scala aan dekking dan een gewone verzekering, waaronder dekking voor schade aan de camera, verlies of diefstal, en reparatiekosten. Als je een speciale cameraverzekering afsluit, zorg er dan voor dat je begrijpt welke dekking je krijgt en of er andere beperkingen gelden.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Is een Olympus camera verzekeren moeilijk of lastig?

Het is niet moeilijk of lastig om een Olympus camera te verzekeren, maar het is wel belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties die beschikbaar zijn. Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die verschillende soorten verzekeringen aanbieden voor Olympus camera’s, dus het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en de beste keuze te maken voor uw situatie.

Hoe duur is een Olympus camera verzekeren?

Het prijskaartje voor het verzekeren van een Olympus camera hangt af van verschillende factoren, zoals de waarde van de camera, de dekking die je nodig hebt, de hoeveelheid eigen risico en de mate van risico die je wilt verzekeren. Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven. In het algemeen kan het verzekeren van een Olympus camera tussen de €20 en €50 per maand kosten.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Cameraverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

7,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

8,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste camera verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope camera verzekering.