Selecteer een pagina

Centraal Beheer caravanverzekering, kom er hier alles over te weten!

aug 30, 2019 | 0 Reacties

De Centraal Beheer caravanverzekering zorgt er voor dat je lekker onbezorgd op vakantie kunt gaan. Het is namelijk mogelijk om diverse soorten caravanverzekering af te sluiten die er voor zorgen dat je gedekt bent tegen allerlei soorten schade.

Bij Centraal Beheer is je caravan tot 3 jaar na aankoop verzekerd voor de nieuwwaarde. Je hebt daarbij behoorlijk wat keuzevrijheid bij Centraal Beheer, deze caravanverzekering kun je namelijk opbouwen uit kleine dekkingen waardoor hij helemaal op maat gemaakt kan worden.

Normaal gezien heb je bij caravanverzekeringen 1 basispakket, en je kunt deze uitbreiden met 2 tot 3 andere aanvullende dekkingen. Daardoor kan het zijn dat je aanvullende dekkingen ontvangt die je toch niet gaat gebruiken. Dat wil Centraal Beheer anders doen, waarom zou je jezelf dekken voor zaken die er toch niet toe doen?

Op maat gemaakt, veel keuzevrijheid

Het is mogelijk om een hele complete op maat gemaakt caravanverzekering af te sluiten. Je kunt losse modules zoals pechhulpverzekering, diefstal en eigen risico volledig inrichten naar eigen wens.

De basisverzekering is ook nog een spot goedkoop, je bent al voor 2 tot 3 euro verzekerd, toch moet er wel gezegd worden dat je waarschijnlijk wat extra modules nodig hebt bij dit pakket. Doorgaans kun je de premie volledig samenstellen naar eigen wens en behoefte.

Eigen risico bij Centraal Beheer caravanverzekering

De keuze voor een eigen risico is bij de Centraal Beheer caravanverzekering vrijwillig. Je kunt dus zelf bepalen hoe hoog je eigen risico is. Doorgaans betaal je nooit meer dan het afgesproken maximale bedrag dat afgesproken is.

Het voordeel hieraan is dat je minder premie betaald als je een hoger eigen risico kiest. De Centraal Beheer caravanverzekering kun je afsluiten met een eigen risico van:

 • € 0,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Het kiezen van een hoog eigen risico scheelt je al snel honderden euro’s per jaar. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om een eigen risico in te stellen op de caravanverzekering Centraal Beheer.

De schadeafhandeling bij Centraal Beheer

Het kan natuurlijk zijn dat je schade hebt opgelopen aan je caravan. Dat kan door verschillende redenen gebeuren, maar hoe werkt de schadeafhandeling bij Centraal Beheer precies? Je kunt er bij Centraal Beheer voor kiezen om de schade te laten repareren door een garage uit het netwerk, daardoor hoef je veel minder te betalen aan een reparatie.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je dit liever zelfstandig regelt bij je eigen schadehersteller. Dat is wel mogelijk, maar je mist daardoor wel een aantal flinke voordelen van je verzekering, denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

 • Korting op je premie
 • 4 jaar FOCWA garantie op reparaties
 • De rekening wordt direct betaald door Centraal Beheer, u hoeft deze dus niet voor te schieten
 • Gratis PACK keuring
 • Caravan wordt uitgebreid gewassen en schoongemaakt

Dekkingen Centraal Beheer Caravanverzekering

Zoals we net kort besproken hebben kun je bij de Centraal Beheer caravanverzekering je dekking volledig zelf samenstellen. Caravan verzekeren bij deze verzekeraar is dan ook relatief flexibel. Het is mogelijk om je caravan met de volgende dekkingen te verzekeren bij Centraal Beheer:

Diefstal en inbraak

Het is natuurlijk prettig als je gedekt bent voor diefstal, als je caravan wordt gestolen ben je natuurlijk de pineut zonder verzekering. Ook als er ingebroken wordt in je caravan is het fijn dat je inboedel verzekerd is.

Bij Centraal Beheer kun je een dekking tegen inbraak en diefstal afsluiten, daardoor ben je afgedekt voor deze vervelende gebeurtenissen. Ook is je inventaris automatisch verzekerd voor een bedrag van €1500,- Het is ook mogelijk om je inventaris voor een hoger bedrag te verzekeren. Dit toevoegen zorgt er natuurlijk wel voor dat je premie omhoog gaat.

Brand, storm en natuurschade

Als er sprake is van storm, natuurschade of brand ben je wel verzekerd voor schade tegen kortsluiting, hagel, brand, ontploffing, bliksem,storm, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, lawine’s en overstromingen. Ook de Voortent/luifel is standaard verzekerd als je kiest voor de brand, storm en natuurschade dekking

Ook de spullen die rondom of in de caravan aanwezig zijn worden verzekerd. Als je dus computers, televisies en fietsen bij had worden deze gewoon meeverzekerd. Heb je al rekening gehouden het weer en je caravan? Als je beschikt over een hagelbestendig dak krijg je namelijk korting op je premie.

Vandalisme en aanrijdingen

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het slachtoffer wordt van vandalisme. Dat is vervelend natuurlijk, daardoor kan je namelijk flink wat schade hebben op je caravan.

Ook is het mogelijk dat je caravan een aanrijding heeft gehad. Door te kiezen voor de dekking aanrijden en vandalisme ben je volledig gedekt tegen deze risico’s.

Pechhulp

Het kan natuurlijk zijn dat je met je caravan op reis bent en dat de auto er mee stopt. Als je pech hebt in het buitenland is het wel zo prettig dat je kunt beschikken over snelle en adequate pechhulp. Het is daarom mogelijk om pechhulp bij te verzekeren op je caravanverzekering. Door te kiezen voor deze aanvulling krijg je dag en nacht hulp.

Rechtsbijstand

Het kan natuurlijk zijn dat je een ongeluk maakt en dat dit niet jouw schuld is, in dat soort gevallen wil je natuurlijk niet voor de schade opdraaien. Door de rechtsbijstand module bij te verzekeren krijg je juridische ondersteuning van een specialist bij dit soort gevallen.

De aanschafwaarderegeling

Je kunt de Centraal Beheer caravanverzekering dus goed samenstellen, maar je hebt nog meer voordelen. Als je caravan namelijk schade oploopt krijg je de volledige aankoopprijs 3 jaar lang vergoed. Ook je losse inventaris en accessoires zijn meeverzekerd.

Wereldwijde dekking

Door te kiezen voor de Centraal Beheer caravanverzekering ben je gedekt in heel Europa en Turkije, Israël, Marokko en Tunesië

Centraal Beheer caravanverzekering vergelijken

De Centraal Beheer caravanverzekering is een van de vele aanbieders van caravanverzekeringen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van de meest gekozen caravanverzekeringen zodat je deze makkelijk kunt vergelijken.

Alle aanbieders hebben namelijk hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast kan de premie verschillen en zijn lang niet alle dekkingen hetzelfde. We weten zeker dat je binnen 5 minuten de caravanverzekering gevonden hebt die bij jou past. Vergelijk verzekeringen en laat deze kans niet liggen!

Direct besparen en gaan voor een Centraal Beheer caravanverzekering?

Vouwwagen verzekering vergelijken of meer op zoek naar een verzekering voor je stacaravan? Wellicht is de Centraal Beheer caravanverzekering uitermate geschikt voor jouw wensen en eisen. Ze staan bekend om haar brede dekkingen tegen zeer voordelige premies! Klik op de button en pak de beste deal of bespaar direct!

Centraal Beheer caravanverzekering vergelijken in 2023!

caravan verzekering

Waardering

★★★★★ 

9 / 10

Eigen Risico

 • € 25,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,88

✓ Op de camping, onderweg en in de stalling gedekt

Caravan en alle spullen in uw caravan verzekerd

✓ 3 jaar uw aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal

caravan verzekeren tegen dagwaarde

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

90,-

Alle soorten?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,05

Hagelschade standaard meeverzekerd
✓ Kosten voor vervangend kampeermiddel of noodreparatie

✓ Gratis vervoer van je caravan bij schade

caravan verzekeren kosten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 150,-
 • € 250,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,60

Bij pech maximaal 20 dagen overnachten
Nieuwe caravan is 5 jaar lang volledig verzekerd

✓ 24/7 hulp via de FBTO Alarmcentrale

wa verzekering caravan verplicht

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 4,45

Hele jaar verzekerd bij diefstal en schade

Vervangend vakantieverblijf

✓ Nieuwwaardegarantie

verzekering caravan prijs

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 125,-

Poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

Persoonsgebonden

Nieuwwaarde tot 5 jaar
Vervangend verblijf (max. € 125,- per dag)

Benelux en Europa dekking

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken: 
Locatie: Breda, 4818 ES Dak: hagelbestendig Slot: VbV/SCM-goedgekeurd disselslot, wielklem, of afgesloten stalling 
Overig: Geen verhuur, voortent en mover niet meeverzekerd 
Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.

Laatst geupdatet op 05/06/2020