Selecteer een pagina

Een FBTO woonverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 18, 2019 | 0 Reacties

Je huis staat vol met dure spullen en daar wil je natuurlijk goed voor verzekerd zijn. Bij de FBTO woonverzekering kan je kiezen uit één van de 4 basis woonverzekering en deze uitbreiden met een van de aanvullende dekkingen. Zo bepaal je zelf hoe je verzekerd bent en is het zelfs mogelijk om je verzekering tussentijds aan te passen. Hieronder lees je meer over de verschillende verzekeringen van de FBTO woonverzekering.

FBTO woonverzekering basis dekkingen

Je krijgt de keuze uit 4 verschillende basis verzekeringen bij de FBTO woonverzekering. Zo heb je de opstalverzekering, inboedelverzekering, buitenshuisverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering.

De dekkingen zijn verschillend en daarom kan je zelf de keuze maken welke het beste bij je past. Zo wordt er bij de FBTO woonverzekering stormschade aan huis en spullen vergoedt. Hieronder lees je meer over de 4 basisdekkingen van de FBTO woonverzekering.

Opstalverzekering FBTO

Een storm, inbraak of brand kan veel schade aanrichten aan je huis maar met de opstalverzekering van FBTO heb je je huis goed verzekerd tegen deze schade. Zo ben je verzekerd voor brand- en waterschade in je badkamer, keuken, tuinhuis en zelfs de zonnepanelen.

Schade door een aardbeving of overstroming wordt niet verzekerd bij deze dekking. Ook schade door een kraan die je open hebt laten staan of vocht dat door de muren komt wordt niet gedekt.

Als je huis slecht is onderhouden of als er een fout in de bouw zit wordt de schade die hierdoor ontstaat ook niet verzekerd. Verder zijn bij de FBTO woonverzekering zonnepanelen ook verzekerd tegen schade door brand, storm en dergelijke.

Inboedelverzekering FBTO

Niet alleen je huis maar ook de spullen die in je huis staan wil je goed verzekerd hebben. Met de inboedelverzekering van FBTO wordt schade aan je spullen door brand, storm of inbraak die in je huis, schuur of tuinhuis staan vergoedt.

Zelfs spullen die je hebt geleend zijn verzekerd, zolang ze maar in je huis of schuur staan. Ook vergoedt de FBTO woonverzekering lekkage schade door bijvoorbeeld een kapotte waterleiding. Hierbij wordt een maximaal bedrag van €35.000 uitgekeerd.

Verder wordt de schade door een aardbeving of overstroming niet vergoedt. Ook als er schade ontstaat doordat je een kraan open hebt laten staan of door muren die vocht doorlaten wordt niet gedekt. Schade door een fout in de bouw of door slecht onderhoud zit ook niet inbegrepen bij de inboedelverzekering FBTO.

Buitenshuisverzekering FBTO

Als je vaak onderweg bent voor bijvoorbeeld je werk dan is het handig om je spullen ook buitenshuis te verzekeren. Denk dan vooral aan waardevolle spullen zoals je telefoon en laptop.

De schade door diefstal, water of brand aan je spullen zijn dan ook buitenshuis verzekerd. Ook wanneer je de schade per ongeluk zelf hebt aangericht.

Als je de schade had kunnen voorkomen wordt er niks vergoedt. De schade die ontstaat door veroudering van het apparaat en barsten, vlekken en krassen door gebruik vallen buiten de boot bij de buitenshuisverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering FBTO

Wanneer je ooit schade aanricht en dit jouw schuld is dan wil je daar natuurlijk voor verzekerd zijn. Met de aansprakelijkheidsverzekering van FBTO ben je hiervoor verzekerd. Om mee te beginnen ben je wereldwijd verzekerd voor schade die je aanricht aan andere of andermans spullen. Ook de schade die wordt aangericht door je huisdieren of door logees worden vergoedt.

Daarnaast is schade die je met opzet hebt aangericht niet verzekerd, wat natuurlijk ook logisch is. Ook schade die je met een auto aanricht wordt niet gedekt want hier heb je natuurlijk een autoverzekering voor nodig. Wanneer er schade ontstaat in de tijd dat je op het werk bent wordt deze ook niet vergoedt bij de aansprakelijkheidsverzekering.

Aanvullende dekkingen FBTO woonverzekering

Naast de basisverzekeringen kan je ook nog kiezen uit één van de 4 aanvullende dekkingen waarmee je de basisverzekering uitbreid. Kies uit de aanvullende modules glas, rechtsbijstand verzekering, diefstal plus en de all risk inboedelverzekering. Hieronder lees je meer over wat de 4 verschillende aanvullende modules wel en niet verzekeren.

Aanvullende dekking glas

Niet alleen het glas in de ramen maar ook het glas van bijvoorbeeld een serre of deur is verzekerd met deze aanvullende module. Zo wordt er bedrag uitgekeerd wanneer er glas gebroken mits het glas jonger is dan 10 jaar. Ook schade door brand of inbraak is verzekerd en als er folie, letters of iets dergelijks op de ramen stond dan worden de kosten hiervoor ook uitgekeerd.

Verder zijn er ook een aantal uitzonderingen met betrekking op de glas module. Zo wordt de schade door een open raam, achterstallig onderhoud of schade door een verbouwing niet verzekerd. Ook niet als de schade is ontstaan door het eigenhandig bewerken van het glas of als er schade is aan hobby kassen of broeibakken.

Aanvullende dekking rechtsbijstand

Heb je een conflict met de buren of heb je simpelweg problemen bij de verkoop van je huis. Met de aanvullende module rechtsbijstand heb je recht op juridische hulp waarvan de kosten worden vergoedt in de meeste gevallen.

Zo worden de kosten vergoedt als je een conflict hebt bij de aankoop of bouw van een huis of als er verborgen verbreken zijn. Ook als je een conflict hebt met de bank, gemeente of vereniging van eigenaren over bijvoorbeeld het erfrecht worden de kosten voor juridische hulp vergoedt.

Verder zijn er wel nog een aantal uitzonderingen, zo heb je namelijk geen recht op juridische hulp als het gaat om je 2e woning. Ook niet als het gaat over alimentatie, omgangsregelingen of ouderlijk gezag, dit heeft simpelweg niks te maken met je woning. Daarom wordt ook de juridische hulp bij een echtscheiding en/of het uit elkaar gaan niet vergoedt bij de aanvullende module voor rechtsbijstand.

Aanvullende dekking Diefstal plus

Heb je veel diefstalgevoelige spullen in je huis dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn hiertegen. Met de aanvullende module diefstal plus ben je tegen bijna alle schade aan je spullen verzekerd zelfs als dit per ongeluk je eigen fout is.

Je bepaald zelf voor welk maximaal bedrag je verzekerd wilt zijn, hierbij heb je de keuze uit 50, 75, 100 en 250 duizend euro. Hoe hoger het maximale bedrag hoe hoger de premie per maand zal zijn.

Houdt er wel rekening mee dat je een certificaat nodig hebt om aan te tonen dat je huis goed beveiligd is om deze aanvullende dekking af te sluiten.

Aanvullende module All Risk

Schade aan je inboedel, zelfs als dit je eigen fout is wordt met deze all risk inboedelverzekering bijna altijd vergoedt. gebruikersschade en opzettelijke schade worden nooit uitgekeerd.

Mocht je ooit wijn laten vallen over een bank of tapijt of laat je per ongeluk een dure vaas vallen dan zijn de kosten hiervoor verzekerd met de aanvullende dekking all risk inboedelverzekering.

FBTO woonverzekering eigen risico bepalen

Bij FBTO bepaal je zelf je eigen risico, bij sommige modules heb je niet eens een eigen risico. Als deze er wel is dan bepaal je zelf hoe hoog het eigen risico is waardoor je ook zelf bepaalt hoe hoog de premie wordt.

FBTO woonverzekering voorwaarden

Net als bij alle andere verzekeringen heb je bij de FBTO woonverzekering een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een verzekering af te sluiten.

Ook de aanvullende dekkingen hebben bepaalde voorwaarden, deze kunnen verschillen van de voorwaarden bij de basisverzekeringen. We raden je aan om altijd goed na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden, deze kan je vinden op de site van de FBTO woonverzekering. Vergelijk verzekeringen om er altijd achter te komen waar je de beste polisvoorwaarden kunt ontvangen.

FBTO woonverzekering schade melden, hoe doe je dat?

Schade kan je eenvoudig online melden via de site van FBTO of door een schadeformulier in te vullen en deze per post op te sturen.

Ook is het mogelijk om telefonisch schade te melden, het grote voordeel hiervan is dat je meteen te weten komt of de schade binnen of buiten de verzekering valt. Bovendien kan je schade dag en nacht melden via verschillende kanalen, zelfs in het weekend.

De FBTO woonverzekering opzeggen

Bij FBTO kan je tussentijds gemakkelijk opzeggen. Hiervoor hoef je alleen te bellen of een formulier in te vullen. Er hangt ook geen opzegtermijn aan vast, je kan dus iedere dag van de maand opzeggen als je dat zou willen.

FBTO woonverzekering contact

Ben je van plan om je verzekering te wijzigen of om aanpassingen door te voeren dan kan je dat zelf doen via MijnFBTO. Ook kan je dag en nacht chatten via de site, WhatsApp, Facebook, mail en telefoon. Zo kan je op ieder moment van de dag contact houden met je verzekeraar wat zeker handig is als het noodzakelijk is.

FBTO woonverzekering vergelijken in 2023

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

0 tot €100

Welke verzekeringen?

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • AVP verzekering

Maandelijkse premie

€ 29,26

Dekking voor glas & ongevallen mogelijk

21% assurantiebelasting

✓ Diverse dekkingen beschikbaar

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 150

Welke verzekeringen?

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • AVP verzekering

Maandelijkse premie

€ 27,37

Dekking voor glas & ongevallen mogelijk

21% assurantiebelasting

✓ Diverse dekkingen beschikbaar

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Eigen Risico

€ 50 tot € 150

Welke verzekeringen?

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • AVP verzekering

Maandelijkse premie

€ 27,02

Geen schade? Ontvang een jaarbeloning 

Transparant en altijd duidelijk

✓ Diverse dekkingen beschikbaar

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Eigen Risico

100

Welke verzekeringen?

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • AVP verzekering

Maandelijkse premie

€ 26,05

Dekking voor glas & ongevallen mogelijk

Eenmalig € 9,68 accountkosten

✓ Diverse dekkingen beschikbaar

Waardering

★★★★★ 

8.1 / 10

Eigen Risico

100

Welke verzekeringen?

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • AVP verzekering

Maandelijkse premie

€ 29,37

Dekking voor glas & ongevallen mogelijk

21% assurantiebelasting

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot €100

Welke verzekeringen?

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverzekering
 • AVP verzekering

Maandelijkse premie

€ 27,58

Dekking voor glas & ongevallen mogelijk

Dekking voor glas & ongevallen mogelijk

✓ Doorlopend of tijdsgebonden

Laatst geupdatet op 04/06/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort