Selecteer een pagina

Goedkope pechhulp verzekering afsluiten in 2023? Lees er hier alles over!

aug 29, 2019 | 0 Reacties

Ben jij op zoek naar een goedkope pechhulp oplossing? Dat kunnen we ons voorstellen, pech komt natuurlijk nooit goed uit en je kunt dus maar beter verzekerd zijn tegen alle vormen van pech op de weg. Het is tegenwoordig mogelijk om je te verzekeren met een goedkope pechhulpverzekering. Er zijn echter wel een aantal factoren die je mee moet laten wegen in de keuze voor je pechhulp verzekering, de goedkoopste pechhulp is lang niet altijd de beste keus.

Om je op weg te helpen hebben we een opsomming gemaakt van een aantal belangrijke factoren in de zoektocht naar de goedkoopste pechhulp. Het is onder meer belangrijk om te kijken naar de leeftijd van je auto, of je pechhulp op naam of op kenteken wil zetten en of je de pechhulp mét of zonder verzekering woonplaats wil afsluiten. Daarnaast wil je natuurlijk niet teveel betalen voor al je verzekeringen.

Leeftijd auto bij goedkope pechhulp

Bij de meest vormen van pechhulpverzekering stijgt de premie geleidelijk naarmate de leeftijd van je auto groter wordt. Deze stijging kan over het algemeen per jaar verschillen, daardoor kan de premie in het ene jaar vrij goedkoop zijn, en in het andere jaar weer wat duurder.

Veel mensen kiezen er dan ook voor om jaarlijks een nieuwe goedkope pechhulp verzekering af te sluiten. Door elk jaar de premie te vergelijken kun je behoorlijk veel geld besparen op je pechhulpverzekering, daardoor weet je zeker dat je elk jaar over een goedkope pechhulp kunt beschikken.  

Goedkope pechhhulp op naam of kenteken

Het is belangrijk om te kijken of je de pechhulp wil afsluiten op een persoon, of op meerdere personen. Als je namelijk pechhulp op naam zet kan maar 1 persoon gebruik maken van de dekking. Zet je de pechhulp op een kenteken, dan kan 1 auto aanspraak maken op de dekking. Soms komt het ook voor dat verzekeraars alleen kijken of de auto overeenkomt met het kenteken waarop een verzekering geregistreerd staat.

Als je echt op zoek bent naar de goedkoopste pechhulp dan is de kans groot dat je een polis voor een persoon. Doorgaans is deze optie het meest voordelig. Wil je een bredere dekking voor meerdere personen of auto’s? Dan is het slim om pechhulp op kenteken te zetten.

Pechhulp met of zonder verzekering woonplaats

Als je op zoek bent naar een goedkope pechhulp kan het zijn dat je een verzekering afsluit waarbij je de eigen woonplaats meeverzekerd. Ook is er een dekking beschikbaar die geen eigen woonplaats meeverzekerd.

Zonder woonplaats zal de premie een stuk lager zijn, maar een reparatie valt dus niet onder de dekking als de pech in je eigen woonplaats plaatsvindt. Je kunt een pechhulp verzekering afsluiten met dekking in je eigen woonplaats of zonder dekking in je eigen woonplaats.

Pechhulp in je woonplaats is voor veel mensen een uitkomst, zeker in het winterseizoen als het glad is op de weg. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat bijna 70% van de ongevallen in de eigen woonplaats plaatsvindt.

Let goed op de korting bij een goedkope pechhulp

Er zijn regelmatig mooie kortingen en aanbiedingen beschikbaar voor pechhulpverzekeringen, vaak genoeg kun je hier behoorlijk wat voordeel uit halen en is een goedkope pechhulp vinden geen moeilijk obstakel. Toch moet je wel opletten op de voorwaarden, soms is het een korting die 1 jaar geldig is, en soms kan een korting ook langer doorlopen.

Ook de ANWB pechhulpverzekering staat bekend om haar volop gepresenteerde kortingen, aanbiedingen en voordeel pakketten. Laatst zijn er klachten ondervonden met deze relatief goedkope pechhulpverzekering. Echter wordt hier niets mee gedaan, nota bene door het Kifid zelf. 

Goedkoopste pechhulp vinden

In je zoektocht naar de goedkoopste pechhulp pakketten is het slim om ook goed op de dekking te letten. Heb je bijvoorbeeld een caravan? Dan is het belangrijk dat deze meegenomen wordt in de dekking voor je goedkope pechhulp. Ook is het slim om rekening te houden met het vervangend vervoer.

Soms krijg je namelijk 7 dagen de beschikking over vervangend vervoer, terwijl andere verzekeraars je een maand garanderen. Denk hier goed bij na als je aan het zoeken bent naar de goedkoopste pechhulp.

Je hebt dus behoorlijk wat keuze en je kunt zelf behoorlijk veel invloed hebben op de prijs van je pechhulpverzekering. Als je bijvoorbeeld ook pechhulp Europa wil afsluiten gaan de kosten logischerwijs stijgen.

Zorg er wel voor dat je een passende dekking kiest en staar je niet alleen blind op een zo laag mogelijke premie. De goedkoopste pechhulp is niet altijd de beste keuze, iedereen heeft zo zijn eigen wensen en behoeften. 

Direct besparen en voor een goedkope pechhulpverzekering gaan?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op je pechhulpverzekering? Ga voor de goedkope pechhulpverzekering in 2019. Bekijk onafhankelijk alle aanbieders en ga ervandoor met de beste deal. Druk snel op de knop!

Goedkoopste pechhulpverzekering vergelijken in 2023!

pechhulpverzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0,-

Dekkingen

 • Pechhulp in Nederland
 • Pechulp in 43 Europese landen
 • Standaard caravan en aanhager

Maandelijkse premie

€ 5,69

✓ Hulp binnen gemiddeld 35 minuten

24/7 bereikbaar

Twee dagen vervangend vervoer bij reparatie langer dan 24 uur

pechhulp verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 0,-

Dekkingen

 • All-in hulpverlening
 • Pechhulp in 36 landen
 • Pechhulp voor de motor
 • Pechhulp in Nederland

Maandelijkse premie

€ 2,49

Vervangend vervoer inbegrepen

Indien mogelijk, reparatie ter plaatse

✓ Verzekering op kenteken

kortlopende pechhulp verzekering buitenland

Waardering

★★★★★ 

8 / 10

Eigen Risico

0,-

Dekkingen

 • Pechhulp in Nederland
 • Pechhulp in Europa
 • Sleutel verlies en te laat tanken
 • 2x per jaar in eigen woonplaats

Maandelijkse premie

€ 2,52

Alleen in Nederland of - naar keuze - ook in de rest van Europa

24/7 hulp bij pech onderweg

✓ 8.3 op basis van 34.463 klant beoordelingen

auto pechhulp verzekering

Waardering

★★★★★ 

7,8 / 10

Eigen Risico

0,-

Dekkingen

 • Dekking in 48 Europese landen
 • Dekking in Nederland
 • Advies twijfelgevallen

Maandelijkse premie

€ 5,45

Alle dagen, 24 uur per dag pechhulp

900 wegenwachten: altijd in de buurt

✓ Hulp van de ANWB Alarmcentrale

pechhulp verzekering camper

Waardering

★★★★★ 

7.3 / 10

Eigen Risico

25

Dekkingen

 • Dekking in Europese landen
 • Dekking in Nederland
 • Standaard woonplaatsdekking

Maandelijkse premie

€ 4,53

Univé is meestal binnen 30 minuten op locatie

Vervangend vervoer in binnen- en buitenland

✓ 9.1 op basis van 7.300 klant beoordelingen

Laatst geupdatet op 05/06/2020