Selecteer een pagina

Goedkope scooterverzekering vergelijken in 2023 | Lees je in, vergelijk en profiteer direct

nov 14, 2019 | 0 Reacties

Als je op zoek bent naar een goedkope scooterverzekering die bij jou past dan ben je hier aan het goede adres. Op een scooter ben je heel kwetsbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer je een ongeluk hebt is dat al erg zat en dan komen daar meestal ook nog kosten bij kijken.

Daarom wil je hier dus goed verzekerd voor zijn en niet voor vervelende verassingen komen te staan. Hieronder zal je meer lezen over hoe de premie van een scooterverzekering wordt bepaald en waar je op moet letten als je de goedkoopste scooterverzekering wilt afsluiten.

Verschillende dekkingen bij goedkope scooterverzekeringen

Tegenwoordig geven de meeste verzekeraars de consument een keuze uit een aantal verschillende basis verzekeringen. Zo kan je meestal kiezen uit een WA, WA+ en All risk verzekering.

Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je aan andere spullen of voertuigen aanricht. Daarentegen ben je bij een WA+ of All risk verzekering ook verzekerd tegen bepaalde schade aan je eigen scooter. Natuurlijk ook logisch dat je meer betaald voor een WA+ of All risk verzekering.

Als je dan toch een goedkope scooterverzekering wilt dan kan je misschien beter overwegen om een WA standaard verzekering te kiezen en deze uitbreiden met aanvullende modules. Zo ben je alsnog breder verzekerd tegen een scherpere prijs en ben je verzekerd voor het gene waarvan jij denkt dat je het nodig hebt.

De premie bij een goedkope scooterverzekering, hoe wordt deze bepaald?

De premie van een scooterverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal individuele kenmerken. Zo letten ze op de leeftijd van de bestuurder, de prijs van de scooter en de woonplaats. Door de leeftijd krijgt de verzekeraar een beeld van de rijervaring die de bestuurder heeft.

Daarnaast heeft de prijs van de scooter ook een grote invloed op de premie omdat er bij een dure scooter meestal meer moet worden uitgekeerd bij schade. De woonplaats heeft zelfs invloed op de premie, dit is zo omdat er in een drukke stad meer kans is op diefstal en verkeersongelukken.

Natuurlijk hangt de premie ook af van welke dekking je kiest en of je ook nog aanvullende modules wilt. Je kan namelijk je basisverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen waarmee je het basispakket uitbreid. De verzekeraar berekent door middel van deze factoren het risico dat zij lopen en daarop baseren zij de premie die je per maand betaalt.

Goedkope scooterverzekering afsluiten, waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste scooterverzekering moet je altijd goed letten op de polisvoorwaarden van de desbetreffende verzekeraar. Zo vergoedt de ene schade door diefstal en de ander weer niet.

Ga dus voor het afsluiten altijd goed na wat bepaalde verzekeraars wel en niet vergoeden. Zo kan je altijd een goedkope scooterverzekering afsluiten zonder te veel te betalen voor onnodige dekkingen.

Goedkoopste scooterverzekering voor 16 jarige

Een goedkope scooterverzekering 16 jarige is meestal lastig omdat je op je 16e simpelweg het meeste betaalt. Toch kan je op zoek gaan naar de verzekeraar die voor jou het goedkoopst is. De goedkoopste scooterverzekering 16 jarige ga je alleen vinden door heel breed te vergelijken. Ook moet je er rekening mee houden dat het niet is toegestaan als iemand anders de scooter voor jou verzekerd

Zo vind je de verzekeraar die in jou persoonlijke situatie het beste is en dat je niet teveel betaald. Met een scooterverzekering kan je ook met een gerust hart op de weg rijden zonder dat je het risico loopt op hoge kosten die je maakt, zowel aan je eigen voertuig als aan een andere scooter.

Scooterverzekering goedkoopste aanbod inzien? Kijk in onze vergelijker onder aan deze pagina om erachter te komen welke scooterverzekering voor jou het goedkoopste is en waar je toch goed bij bent verzekerd. Zo betaal je nooit teveel voor overbodige dekkingen en ga je toch met een gerust hart de weg op. 

Goedkope scooterverzekering vergelijken

Ga altijd de goedkoopste scooterverzekering vergelijken met andere opties voordat je voor vervelende verassingen komt te staan. Zo kan je bijvoorbeeld niet verzekerd zijn voor schade aan je eigen scooter omdat je simpelweg de goedkoopste scooterverzekering wilde.

Bij het afsluiten moet je altijd goed nagaan of de verzekeraar een eigen risico hanteert. Dit is een bedrag dat je zelf betaalt bij een ongeluk, alles wat daar boven komt wordt uitgekeerd door de verzekeraar.

Als je minder premie per maand wilt betalen dan kan je ook een hoger risico instellen want hoe hoger het eigen risico is hoe lager de premie. Ga bij verschillende verzekeraars na hoeveel eigen risico zij hanteren en op welke manier het eigen risico is bepaalt.

Goedkoopste scooterverzekering vergelijken in 2023

verzekering voor brommer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0,-
€ 150,-
€ 300,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,79

✓ Hulp bij schade door een ongeluk 

21% assurantiebelasting

✓ 1 jaar na aankoop aanschafwaarde terug

bromfietsverzekeringen afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

WA dekking: € 0,-
All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,53

Vervangend vervoer bij kapotte brommer

21% assurantiebelasting

✓ Dagelijks opzeggen van contract

bromfietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,14

✓ Premie van HEMA is relatief laag

Premievoordeel door keuze eigen risico

✓ Makkelijke overstapservice gebruiken

bromfiets verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,86

Meteen 50% no-claim korting

21% assurantiebelasting

✓ Aantrekkelijke premie voor 20+

Laatst geupdatet op 05/06/2020