Een HEMA brommerverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

sep 3, 2019 | 0 Reacties

Wilt u binnenkort een brommerverzekering Hema afsluiten, maar heeft u nog niet alle informatie die u van belang vindt. Lees dan dit artikel en kom alles te weten wat voor u van belang is. Wij zullen alle belangrijke zaken bespreken die er zijn rondom de brommerverzekering.

Dekkingen bij Hema brommerverzekering

Bij de hema heeft u de keus uit twee verschillende polissen. U kunt namelijk u brommer verzekeren met een basisdekking, wat een WA verzekering is. Of u verzekert u brommer WA + volledig Casco (all risk). Als u ervoor kiest om een WA verzekering af te sluiten, dan is alleen de schade die u heeft veroorzaakt bij anderen gedekt.

Mocht u ervoor kiezen om een WA + volledig Casco af te sluiten, dan is alle schade inbegrepen. Hierbij zijn ook natuurlijke oorzaken mee verzekerd, zoals blikseminslag, regenschade, hagelschade en stormschade. Daarnaast zijn diefstal en joyriding ook hiermee verzekerd.

Ook heeft u nog de mogelijkheid om bij uw verzekering aanvullende dekkingen af te sluiten. Hierbij heeft u de keuze uit een rechtsbijstandverzekering en een ongevallen verzekering voor opzittenden. Op deze manier bent u voor bijna alles verzekerd en kunt u met een gerust hart de weg op.

Premie Hema brommerverzekering

Als u een brommerverzekering Hema wilt afsluiten, zult u elke maand premie dienen te betalen. Deze premie zal maandelijks betaald worden en zal u ongeveer 15 euro kosten. Hierbij heeft u een basisdekking. Wilt u uw brommer WA + casco verzekeren, dan zal het ongeveer 25 euro per maand kosten. Als u een aanvullende verzekering wilt, dan dient u hiervoor een extra premie te betalen. Bij een rechtsbijstandverzekering is dit 2,76 euro per maand en voor een ongevallen opzittenden is het 1,70 euro per maand.

Eigen risico bromfietsverzekering Hema

Zoals bij elke verzekering, geldt er bij Hema bromfietsverzekering ook een eigen risico. Als u een WA dekking heeft, dan geldt er geen eigen risico. Ook bij rechtsbijstand en ongevallen opzittenden is er geen eigen risico. Mocht u een WA + Casco hebben afgesloten, dan geldt er een eigen risico van €200 euro per claim. Hier zijn wel enkele uitzonderingen op, namelijk:

Mocht er iemand op uw brommer of scooter rijden die jonger is dan 25 jaar, terwijl de normale bestuurder ouder is dan 25 jaar dan wordt het eigen risico in dat geval verhoogd naar 400 euro, ook als u WA verzekerd bent.
Mocht de scooter of brommer gestolen worden, terwijl u deze niet met een ART categorie 3-slot vastgezet heeft aan een geankerd voorwerp, dan wordt het eigen risico verhoogd naar 400 euro.
Schadevrije jaren opbouwen bij Hema brommerverzekering
Mocht het voorkomen dat u een jaar schadevrij heeft gereden met u brommer, of niks heeft geclaimd dan kunt u korting krijgen op uw premie. Een brommerverzekering werkt namelijk op dezelfde als een autoverzekering. U kunt namelijk stijgen op de bonus malus ladder. Elke keer dat u schade claimt, dan daalt u op deze ladder. Mocht dit gebeuren dan gaat u meer premie betalen.

Hema brommerverzekering voor u zoon of dochter afsluiten

Bij Hema heeft u de mogelijkheid om een polis af te sluiten voor uw kind. Op deze manier kunt u de premie laag houden, maar dan bouwt hij/zij geen schadevrije jaren op. Daarnaast dient u wel aan te geven dat uw kind de regelmatige bestuurder is van de brommer, ook dient u hier de geboortedatum van uw kind in te vullen. Anders kunt u minder uitgekeerd krijgen bij schade aan de scooter.

Iemand anders laten rijden op uw Hema bromfietsverzekering

Mocht u de brommer en verzekering op uw naam hebben staan, dan kunt u natuurlijk uw kinderen en andere familieleden op de brommer laten rijden. Mocht er schade ontstaan terwijl zij de scooter besturen, dan gaat dit ten koste van de schadevrije jaren van de eigenaar van de scooter. Blijkt daarnaast dat de bestuurder op het moment van schade rijden in een jongere categorie valt, dan wordt er een eigen risico van 250 euro in rekening gebracht.

Hema brommerverzekering opzeggen

Heeft u uw brommer verkocht, of heeft u uw brommer laten slopen dan wilt u zo snel mogelijk uw Hema brommerverzekering opzeggen. Dit kunt u heel eenvoudig doen via uw online polismap die u heeft bij Hema. Dit kunt u dagelijks doen en is zo gepiept. Mocht u teveel premie hebben betaald, zal dit door Hema zelf zo spoedig mogelijk worden teruggestort. Vanwege verzekeringsplicht is het wel van belang dat u uw vrijwaringsbewijs bewaart. Zonder dit bewijs kunt u niet aantonen dat uw scooter niet meer in uw bezit is, mocht u deze kwijt zijn kunt u een fikse boete krijgen van het RDW.

Hema brommerverzekering beëindigen omdat scooter niet rijdt

U kunt niet zomaar uw polis beëindigen als u geen gebruik maakt van de scooter. In Nederland geldt een verzekeringsplicht, waardoor elk gemotoriseerd voertuig verplicht verzekerd dient te zijn. Wilt u dan toch uw verzekering beëindigen, dan raden wij u aan om uw scooter te laten schorsen. Het laten schorsen van uw scooter houdt in dat u een jaar lang geen gebruik meer kunt maken van uw scooter. Het laten schorsen van een scooter kunt laten doen bij het RDW of op het postkantoor. Mocht u uw scooter niet laten schorsen en toch uw verzekering beëindigen, dan kunt u rekenen op een hoge boete vanuit het RDW.

Winterstopkorting

Kies jij ervoor om jou motor tussen 1 december en 1 maart te stallen omdat het bijvoorbeeld te glad is op de weg, dan kan je gebruik maken van de ‘Winterstopkorting’. Dit houdt in dat jou motor verzekerd blijft voor vallen, diefstal en brand.

Wanneer je de ‘Winterstopkorting’ aanzet dan ontvangt u een korting op de premie. Wil je toch nog een keer de weg op in de winter dan kan je de module gemakkelijk uitzetten wanneer je wilt. Deze optie is alleen voor motorrijders die gekozen hebben voor een ‘WA-Casco’ verzekering. Door andere verzekeraars wordt dit vaak de winterstop dekking genoemd.

Bij de FBTO Motorverzekering kun je de 3 aanvullende opties wanneer je maar wilt aan- en uitzetten. Dit kan je dagelijks doen en de verandering zal dan direct ingaan. Wil je en module aan- of uitzetten neem dan contact op met FBTO.

Aanvullende modules bij jou FBTO Motorverzekering

De FBTO Motorverzekering biedt naast de 3 aanvullende opties ook nog 4 aanvullende verzekeringen om de dekking nog breder te maken. Denk dan aan een verzekering voor een bijrijder of voor pechhulp. Hieronder zullen wij er verder op in gaan wat deze aanvullende dekkingen precies inhouden.

Opzittendenverzekering

Met deze aanvullende module zijn beide personen op de motor (of in de zijspan) verzekerd voor materiële maar ook persoonlijke schade. Dit is een goede optie om je basisverzekering aan te vullen en om zo ook je bijrijder goed verzekerd te hebben.

Daarnaast vergoedt FBTO de schade zonder problemen met de tegenpartij. De schade aan motoraccessoires zijn niet inbegrepen en u bent ook niet verzekerd wanneer je jou motor zakelijk of voor een slipcursus gebruikt.

Pechhulp in Nederland

Wil jij zonder zorgen door Nederland kunnen rijden dan is de module ‘Pechhulp binnenland’ misschien wel iets voor jou. Je krijgt bij deze aanvullende verzekering pechhulp in Nederland bij een ongeval zelfs in je eigen woonplaats. Ook krijg je vervangend vervoer wanneer jou motor niet ter plekke gerepareerd kan worden.

De kosten van motoronderdelen voor de reparatie zijn niet inbegrepen. Ook geldt de pechhulp niet wanneer je zonder benzine of olie staat, dit is je eigen verantwoordelijkheid. Ook moet je als eerste contact op hebben genomen me de alarmcentrale van de FBTO motorverzekering.

Pechhulp in het buitenland

Bij de FBTO Motorverzekering kun je ook kiezen uit de aanvullende module ‘Pech Buitenland’. Hiermee heb je recht op pechhulp in het buitenland. Je moet hier ook eerst contact op hebben genomen met de alarmcentrale van FBTO. Zij regelen het verder met de buitenlandse garages en je krijgt ook vervangend vervoer (indien nodig).

Moet jou motor weer terug naar Nederland dan wordt het vervoer hiervan ook verzekerd. Net als bij ‘Pechhulp Binnenland’ worden de kosten van de onderdelen voor reparatie niet gedekt en ben je ook niet verzekerd als je zonder benzine of olie staat.

Rechtsbijstand in het verkeer

Je hebt met deze aanvullende module het recht op rechtsbijstand bij een ongeluk of aanrijding als je schade of letsel hebt opgelopen. FBTO verhaalt de schade dan bij de tegenpartij en geven jou advies. Ook zijn bestuurders die jou toestemming hebben in jou auto hiervoor verzekerd.

Je krijgt daarnaast ook onafhankelijk juridische hulp van SAR en er is geen wachttijd. Wanneer je onder invloed van alcohol of drugs rijdt dan ben je hiervoor niet verzekerd.

Wanneer het akkefietje te maken heeft met de koop of verkoop van een motor vervalt het recht op juridische hulp. Ook wanneer het conflict heeft plaatsgevonden voordat je de module hebt afgesloten.

Bij de FBTO Motorverzekering heeft u dus keus uit heel wat aanvullende modules naast jou basisverzekering. Je kan jou verzekering naar eigen wens samenstellen. Dit kan je gemakkelijk doen via de website van de FBTO Motorverzekering.

FBTO motorverzekering vergelijken in 2019!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 8,43

✓ Kies voor 3 maanden winterstopkorting

Schade? Kies zelf je eigen garage

✓ FBTO Alarmcentrale krijgt een 8,7

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 150,-
 • Eigen schade: € 150,-

Eenmalige poliskosten

€ 9,68,-

Maandelijkse premie

€ 6,69

✓ Neem schadevrije jaren mee

Flexibele en online te regelen dekking

Na 48 uur gratis vervangend vervoer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • € 100,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 6,46

✓ Helm en motorkleding tot € 1.000,- gratis meeverzekerd.

Direct 50% no-claimkorting

✓ Gunstige 30+ premie

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • WA schade: € 0,-
 • Diefstal: € 250,-
 • Eigen schade: € 250,-

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,72

Vervangend vervoer bij calamiteiten

Accessoires als kleding meeverzekerd

✓ Rijervaring auto meenemen

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

 • € 0,- per schade
 • € 150,- per schade
 • € 300,- per schade

Eenmalige poliskosten

€ 0,-

Maandelijkse premie

€ 7,87

Winterstop korting mogelijk

Accessoires standaard meeverzekerd (bij WA+ en All Risk)

✓ Uitstekende service en schadeafhandeling

De premies zijn berekend op basis van de volgende kenmerken:

 • Merk en type: Kawasaki 800 / 750 ABS (nieuwwaarde gemiddeld € 9.000,-)
 • Locatie: Utrecht, 1082 MD
 • Slot: SCM-goedgekeurde startonderbreker 
 • Geboortedatum: 01-01-1983
 • Aantal KM: 5.000 
 • Getoonde premies zijn inclusief assurantiebelasting (21%) en exclusief eenmalige poliskosten.
Laatst geüpdatet op