Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Horloge verzekering

door | 14 jan, 2023 | Horloge verzekering, Verzekeringen

Horlogeverzekering

In Nederland heb je veel liefhebbers van horloges, maar het aanschaffen is vaak een dure aangelegenheid.

Om die reden besluiten veel mensen om op zoek te gaan naar een horlogeverzekering of smartwatchverzekering zodat je kostbaarheden goed verzekerd zijn, zowel binnen- als buiten de deur.

Wat zijn de voordelen van een horloge verzekering?

Een horlogeverzekering biedt een reeks voordelen, waaronder bescherming tegen diefstal en schade, dekking voor verlies of onopzettelijke schade, dekking bij mechanische defecten en reparaties, dekking als u met uw horloge naar het buitenland moet reizen en dekking voor eventuele juridische kosten die u moet maken om uw eigendom te verdedigen.

  • Sommige polissen kunnen zelfs dekking bieden voor sentimentele waardemocht het horloge onherstelbaar of onmogelijk te vervangen zijn. Met een horlogeverzekering kunt u er zeker van zijn dat uw kostbaarheden veilig zijn.
  • Bovendien bieden sommige verzekeraars extra voordelen, zoals 24 uur per dag hulp bij diefstal van het horloge of een speciale serviceovereenkomst voor regelmatig onderhoud, zodat het horloge er op zijn best blijft uitzien.

Wat zijn de nadelen van een horloge verzekeren?

Terwijl horloge verzekering kan grote gemoedsrust te bieden, het is niet altijd de goedkoopste optie. Sommige verzekeraars eisen dat u premies betaalt die duur kunnen zijn als u niet rondkijkt voor de beste deal.

Bekijk hier bijvoorbeeld de Apple Watch verzekering om meer te weten te komen over dit populaire model.

Bovendien kunnen sommige polissen een maximum claimlimiet hebben of vereisen dat huurders een eigen risico betalen voordat ze een claim indienen. Het is belangrijk de voorwaarden van verzekeringspolissen zorgvuldig te lezen, zodat u weet waar u voor tekent.

Wat is de vergoeding van dagwaarde, nieuwwaarde of taxatiewaarde?

Als je schade hebt opgelopen aan je kostbaarheden, of als deze gestolen worden krijg je de dagwaarde of nieuwwaarde van je spullen terugbetaald door de verzekeraar.

Soms kan het ook voorkomen dat de taxateur een vooraf vastgestelde waarde heeft vastgesteld. Deze waarde geldt tot 6 jaar na de taxatie, verzekeraars gebruiken de taxatiewaarde altijd als richtlijn.

Uiteraard heb je wel een bewijs van aankoop nodig van je horloge. Dit wordt gedaan om de waarde te bepalen om een taxatierapport op te laten maken. Dit taxatierapport is 6 jaar geldig.

Laat je stukken daarom altijd op tijd opnieuw taxeren als je gegarandeerd de (taxatie)waarde wilt ontvangen bij de uitkering van schade.

Veelgestelde vragen

Kun je een Rolex verzekeren?

Ja, over het algemeen is een Rolex standaard bij de meeste inboedelverzekeringen voor €5.000 meeverzekerd. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten om eventueel hogere bedragen te verzekeringen.

Het is soms wel zo prettig om werelddekking te hebben, en om ten alle tijden verzekerd te zijn tegen schade, verlies en diefstal.

Voor welk bedrag is je horloge verzekerd?

Als je een normale horlogeverzekering et de basisdekking afsluit zijn al je sieraden vaak standaard tot € 3.000,- verzekerd. Daaronder vallen ook horloges en armbanden.

Met de allriskdekking is het verzekerd bedrag vaak tussen de € 6.000,- tot € 8.000,- afgedekt. Bij sommige verzekeraars kun je de vergoeding nog hoger laten maken, alleen betaal je dan wel een hogere premie.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Horloge verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

7,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

8,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Kies de beste horloge verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope horloge verzekering.