Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

Goedkope kattenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Kattenverzekering, Verzekeringen

goedkoopste kattenverzekering

Op zoek naar een goedkope kattenverzekering? Dat is niet raar als je eigenaar bent van een kat, de medische kosten bij de dierenarts kunnen namelijk hoog oplopen. Zo ben je ervan verzekerd dat je kat de medische zorg verkrijgt die hij of zij nodig heeft als dit nodig is. Ook als je kat gesteriliseerd of gevaccineerd moet worden kan dit dure financiële gevolgen met zich mee brengen.

Ga daarom altijd op zoek naar de goedkoopste kattenverzekering. Zorg er wel voor dat deze bij jou persoonlijke situatie past en dat je wel verzekerd bent voor medische ingrepen waarvan je denkt dat jouw kat deze nodig heeft.

Hoe vind je de goedkoopste kattenverzekering?

Om de goedkoopste kattenverzekering 2019 te vinden raden we je ten zeerste aan om zo veel mogelijk kattenverzekeringen te vergelijken met elkaar. Dit kan je doen door iedere site van van verschillende verzekeraars af te gaan of door simpelweg de vergelijker in te vullen die je onder aan deze pagina zal vinden. Ga precies na wat er wel en niet vergoedt wordt bij de verschillende verzekeringen en welke het beste bij je past, zo betaal je niet te veel voor onnodige dekkingen.

Bovendien maakt het niet uit in welke periode van het jaar je de goedkope kattenverzekering afsluit. Deze kan je het hele jaar door afsluiten voor een prijs tussen 10 en de 30 euro. Ook is het verzekeren van een jonge kat altijd goedkoper dan bij een oudere kat.

Zelfs het geslacht heeft invloed op de premie, zo ziet de verzekeraar een jonge kater als de ‘ideale kat’ om te laten verzekeren. Zo’n kat met het ideale gewicht en geslacht kan je al vanaf 7 euro per maand laten verzekeren. Let hierbij wel op dat de verzekeraar vaccinatie en sterilisatie vergoedt want dit is bij jonge katten en poezen zowat altijd nodig.

Ja, ik wil de best passende kattenverzekering

Wacht niet te lang met het verzekeren van je kat

Je kan het beste niet te lang wachten met het afsluiten van een kattenverzekering. De meeste verzekeraars vragen namelijk een lagere premie bij jongere katten waardoor het voordeliger kan uitpakken. Ook de aanvullende dekkingen zijn dan meestal goedkoper, je kan je kat dus het beste verzekeren als het nog een kitten is.

Lees ook altijd de polisvoorwaarden goed door zodat je niet zomaar voor vervelende verassingen komt te staan. Het kan namelijk zo zijn dat er een eigen risico is vastgelegd of dat het maximaal uitgekeerde bedrag minder is dan de kosten van de behandeling. Wederom raden we je ook weer aan om de verschillende aanbieders goed te vergelijken.

Welke kenmerken hebben invloed op de premie bij een goedkope kattenverzekering?

Bij de meeste verzekeringen wordt de premie bepaald aan de hand van een aantal persoonlijke kenmerken. Dit is bij de kattenverzekering niet heel veel anders, hier wordt namelijk ook gekeken naar de kenmerken van je kat.

Denk hierbij aan de leeftijd, ras en de gezondheid van je kat. Mocht je kat namelijk al ziek zijn dan is het logisch dat de verzekeraar een hogere premie vraagt dan bij een kat die nog nooit iets heeft gehad. Aan de hand van deze kenmerken bepalen zij het risico dat ze lopen en zo dus ook de premie die zij opleggen aan de eigenaar van de kat.

De goedkoopste kattenverzekering is niet altijd de beste

Soms kan een goedkope kattenverzekering duur uitpakken. Dit hoeft niet in alle gevallen zo te zijn want als je een kat hebt met de ideale kenmerken dan kan de goedkoopste kattenverzekering gelijk ook de beste zijn in jou geval. Maar soms is het zo dat als je een goedkope kattenverzekering afsluit dat deze niet alles vergoedt. Zo kan je dus alsnog voor een dure grap komen te staan als je in eens de rekening van de dierenarts op de mat krijgt en je er ook nog achterkomt dat dit buiten de dekking valt.

Verder moet je er ook altijd rekening mee houden dat veel verzekeraars een eigen bijdrage hanteren in de vorm van een eigen risico. De verzekeraar vraagt dan een vast bedrag per behandeling terwijl zij de rest vergoeden. Als er een eigen risico wordt gehanteerd dan is het meestal ook zo dat de premie lager is dan wanneer er geen eigen risico wordt afgesproken.

Ook kan dit in de vorm van een percentage van de factuur afgesproken worden. Dan betaal je gewoon een vast percentage van de medische ingreep voor je kat als deze ziek wordt. Dit zal ook weer per verzekeraar verschillen en daarom raden we je aan om zoveel mogelijk verzekeraars van kattenverzekeringen te vergelijken. Zo vind je een goedkope kattenverzekering die in jou geval ook écht de goedkoopste kattenverzekering is.

Direct weten of een goedkope kattenverzekering iets voor u is?

Heeft u zichzelf ingelezen over de goedkope kattenverzekering, maar wilt u direct weten waar u aan toe bent? Het is bij ons mogelijk om gemakkelijk kosten te besparen op uw kattenverzekering! Bekijk direct alle beschikbare verzekeraars en begin met onafhankelijk kattenverzekering vergelijken.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 17/02/2023

Kattenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste kattenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kattenverzekering.