Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering

door | 14 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering abn amro

ABN AMRO biedt een kostbaarheden verzekering aan om jouw waardevolle bezittingen te beschermen. Deze verzekering biedt dekking tegen schade, verlies en diefstal van jouw waardevolle spullen.

Helaas is het niet meer mogelijk om deze verzekering af te sluiten, maar als je hem voorheen had afgesloten blijft hij wel van kracht totdat je hebt opgezegd. In dit artikel wordt onder andere uitgelegd wat er precies gedekt is door de ABN AMRO kostbaarhedenverzekering.

Waarom de ABN AMRO kostbaarhedenverzekering?

Met de ABN AMRO Kostbaarhedenverzekering kun je zorgeloos genieten van de waardevolle spullen die je bezit. Bijvoorbeeld als je op reis gaat met je gouden sieraden, juwelen, kunstvoorwerpen of antieke meubels.

De Kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op de ABN AMRO Inboedelverzekering en biedt gedurende de looptijd extra bescherming voor al je waardevolle bezittingen, zowel binnenshuis als daarbuiten.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Wat is verzekerd?

De ABN AMRO kostbaarhedenverzekering biedt uitgebreide dekking tegen schade, verlies en diefstal van kostbare bezittingen. Als je deze verzekering hebt afgesloten, zal de schade die wordt veroorzaakt door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen vergoed worden.

Een schilderij of personal computer is alleen in de woning, tijdens vervoer naar en van een restaurateur of reparateur en tijdens het verblijf daar gedekt zijn. Er gelden maximale verzekerde bedragen voor de kostbare inboedel die je verzekerd heeft en deze staan vermeld op de polis.

Wat is niet verzekerd?

De ABN AMRO kostbaarhedenverzekering dekt helaas niet alle soorten schade. Er zijn een aantal dingen die niet gedekt zijn door de verzekering, zoals schade die is ontstaan door:

 • Het niet naleven van de normale voorzichtigheid;
 • Slijtage of normaal gebruik;
 • Zaken die uit zichzelf stuk gaan of het uit zichzelf niet meer doen;
 • Opzet, ernstige nalatigheid of een illegale activiteit.

ABN AMRO kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Om een objectieve beoordeling van ABN AMRO te maken, hebben we de meningen en ervaringen van verschillende klanten onderzocht. Na het doornemen van verschillende recensies en ervaringen, blijkt dat bijna alle klanten erg tevreden zijn met uitzondering van een handjevol personen.

ABN AMRO is een bekende naam in Nederland met een uitstekende reputatie. Hun online aanwezigheid maakt hen uniek en onderscheidend van andere bedrijven binnen dezelfde branche, waardoor ze hun concurrentievoordeel benutten.

Klanten ervaren het proces van schadeclaims als zeer eenvoudig. Uit reviews blijkt ook dat de klantenservice altijd klaar staat om te helpen bij vragen of gevallen met betrekking tot schades!

Wat kost de ABN AMRO kostbaarhedenverzekering?

De kosten van de ABN AMRO kostbaarhedenverzekering zijn afhankelijk van het bedrag dat je wilt verzekeren. Je betaalt een vast bedrag en daarbij wordt er rekening gehouden met de waarde van de te verzekeren spullen. Als je meer waardevolle bezittingen wilt verzekeren, kan de premie hoger uitvallen.

De ABN AMRO kostbaarhedenverzekering is echter betaalbaar en biedt goede dekking tegen schade, verlies en diefstal. Helaas is het voor nieuwe klanten niet meer mogelijk om de kostbaarhedenverzekering van ABN AMRO af te sluiten.

Schade melden bij ABN AMRO

De eerste stap om ervoor te zorgen dat je schade op jouw kostbaarhedenverzekering kan worden verhaald is door de benodigde documentatie bij de hand te hebben. Upload alle noodzakelijke informatie en volg dan de verdere stappen voor eenvoudige afhandeling van dit proces. De volgende documenten heb je nodig in geval van een schadeclaim.

 • Polisnummer van de verzekering
 • Foto’s van de schade
 • Aankoopnota’s, bankafschrift of ander bewijs met aankoopdatum en aanschafwaarde
 • Proces-verbaal van de politie (bij inbraak of diefstal)
 • Een gedetailleerde herstelofferte
 • Als herstel niet mogelijk is: een total loss verklaring

Wanneer je al jouw vereiste documenten hebt verzameld, kun je eenvoudig en snel schade melden via Mijn ABN AMRO.

Contactgegevens

Indien je hulp nodig hebt, staat de behulpzame klantendienst van ABN AMRO voor jou klaar tussen 8:00 en 17:30 uur op maandag tot en met vrijdag via telefoonnummer 0900 – 00 24. Ook is chatbot Anna beschikbaar via de website of kan er een bericht gestuurd worden via WhatsApp.

ABN AMRO kostbaarhedenverzekering vergelijken

Als je waardevolle bezittingen tegen schade, diefstal of verlies wilt beschermen, is een kostbaarhedenverzekering onontbeerlijk. Echter kun je de ABN AMRO kostbaarhedenverzekering niet meer afsluiten als nieuwe klant. Daarom is het verstandig om te kijken naar alternatieve verzekeraars voor een kostbaarhedenverzekering.

Maak hiervoor gebruik van onze handige en overzichtelijke vergelijker op deze pagina. Hier vind je een uitgebreid aanbod van de beste verzekeraars voor een kostbaarhedenverzekering. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en eisen kun je op zoek gaan naar de beste polis voor jouw situatie.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Wat dekt de ABN AMRO kostbaarhedenverzekering?

De ABN AMRO kostbaarhedenverzekering dekt schade, verlies en diefstal van waardevolle bezittingen. Dit kan variëren van juwelen tot antiek, elektronica of kunstwerken en voorwerpen met een hoge waarde. Zelfs als je op reis bent, is het bij deze verzekering mogelijk om je kostbaarheden te verzekeren.

Kan ik mijn ABN AMRO kostbaarhedenverzekering nog steeds wijzigen?

Ja, als je reeds een ABN AMRO kostbaarhedenverzekering hebt afgesloten kan je deze wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld de verzekerde waarde van jouw waardevolle bezittingen aanpassen, of nieuwe waardevolle spullen verzekeren. Hiervoor dien je contact op te nemen met ABN AMRO.

Hoe kan ik een kostbaarheid verzekeren bij ABN AMRO?

Het is helaas niet meer mogelijk om als nieuwe klant een kostbaarhedenverzekering af te sluiten bij ABN AMRO. Als je reeds een verzekering hebt afgesloten, kun je de verzekerde waarde van je waardevolle bezittingen wijzigen of nieuwe waardevolle spullen verzekeren. Hiervoor dien je contact op te nemen met ABN AMRO.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.