Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

Ansvar Idéa Kostbaarhedenverzekering

door | 22 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering ansvar idea

Ben je op zoek naar een betaalbare verzekering om jouw kostbaarheden en mobiele elektronica te verzekeren? De AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering is ontworpen met het oog op consumenten, die op zoek zijn naar een aanvullende dekking voor waardevolle spullen.

De verzekering biedt dekking tegen verlies, schade en diefstal buitenshuis, iets wat inboedelverzekeringen niet bieden. Met dit product kun je er zeker van zijn dat jouw waardevolle spullen gedekt zijn, zelfs als je niet thuis bent. Wil je eerst alle aanbieders bekijken? Ga dan naar onze pagina over kostbaarhedenverzekeringen vergelijken.

Waarom kiezen voor de Ansvar Idéa kostbaarhedenverzekering?

Tegenwoordig hebben we steeds meer waardevolle spullen die we ook meenemen als we van huis gaan. Echter zijn jouw kostbaarheden vanaf het moment dat je jouw woning verlaat niet meer verzekerd vanuit de inboedelverzekering.

Om deze reden kan het afsluiten van de AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering een slimme keuze zijn. Het is een aanvullende module van de inboedelverzekering en biedt dekking tegen schade, verlies of diefstal van kostbaarheden buitenshuis.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Goed om te weten over de kostbaarhedenverzekering van Ansvar Idéa

Voordat we verdergaan is het goed om op te merken dat de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa alleen in combinatie met de AnsvarIdéa inboedelverzekering kan worden afgesloten. Het is dus niet mogelijk om alleen een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Wat we ook niet moeten vergeten te melden is dat je met de AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering ook mobiele apparaten kunt verzekeren. Iets wat niet elke verzekeraar aanbiedt in de kostbaarhedenverzekering. Officieel heet dit product dan ook de ‘Kostbaarheden- en mobiele elektronicaverzekering’.

Wat is verzekerd?

Met de AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering heb je de mogelijkheid om een verscheidenheid aan verschillende soorten kostbaarheden en mobiele apparaten te verzekeren. Denk hierbij aan spullen als:

Kostbaarheden:

 • Kunst
 • Antiek
 • Sieraden
 • Horloges
 • (Muziek)instrumenten
 • Foto-/filmapparatuur
 • Verzameling(en)

Mobiele apparaten:

 • Telefoon/smartphone
 • Laptop
 • Tablet
 • E-reader
 • Smartwatch
 • Smartglasses
 • Smartband
 • Spelcomputer
 • Geluidsdrager
 • Navigatie
 • Dvd-speler

Wat is niet verzekerd?

Onafhankelijk wat je verzekerd met kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa, er gelden een aantal uitzonderingen waarin je niet bent verzekerd voor schade, diefstal of verlies, bijvoorbeeld in geval van:

 • Schade door ernstige conflicten (molest), opzet, natuurrampen, atoomkernreacties, fraude en/of het niet nakomen van verplichtingen;
 • Schade die verband houdt met normaal gebruik, slijtage, verkleuring, veroudering, temperatuursinvloeden, ongedierte, eigen gebrek en onvoorzichtigheid;
 • Schade door ondeskundig of onjuist uitgevoerde werkzaamheden bij reiniging, bewerking en/of reparaties;
 • Schade door oneigenlijk gebruik;
 • Schade aan geleende, gehuurde, geleasede, uitgeleende of verhuurde voorwerpen;
 • Schade als gevolg van het niet nakomen van een beveiligingsafspraak;
 • Schade aan zaken waarop een garantieregeling van kracht is;
 • Schade veroorzaakt tijdens verbouwingswerkzaamheden;
 • Schade die mede is ontstaan door wettelijk niet toegestane activiteiten.

Verzekerd bedrag

Met de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa kun je voorwerpen tot een bepaalde waarde verzekeren, afhankelijk van het soort voorwerp en de herkomst ervan. Voor kostbaarheden wordt het verzekerde bedrag bepaald aan de hand van een taxatie of een gespecificeerde koopakte.

Daarnaast zijn er nog enkele uitzonderingen als het gaat om het maximaal verzekerde bedrag van mobiele elektronica. Het maximale verzekerde bedrag voor mobiele elektronica is €10.000 per gebeurtenis per jaar. Voor diefstal uit een vervoermiddel is het maximaal verzekerde bedrag € 7.500,- per gebeurtenis en in geval van mobiele elektronica € 750,- per gebeurtenis.

Eigen risico

Voor de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa geldt geen eigen risico. Dit betekent dat alle kosten in verband met schade, verlies of diefstal worden gedekt, tot een bepaalde waarde die vermeld staat op de polis.

In geval van schade aan mobiele elektronica betaal je een eigen risico van € 50,-. Als de reparaties echter worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf waarmee AnsvarIdéa een overeenkomst heeft gesloten, worden deze kosten kwijtgescholden.

AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Klanten prijzen de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa om haar absolute bescherming en voordelige voordelen. Met deze opmerkelijke zekerheid kun je er zeker van zijn dat jouw bezittingen volledig gedekt zijn.

Bovendien vinden klanten het fijn dat ze via AnsvarIdéa snel schademeldingen kunnen indienen en claims snel worden afgehandeld. AnsvarIdéa’s uitstekende klantenservice zorgt voor gemoedsrust met de wetenschap dat hun klanten beschermd zijn in alle omstandigheden zoals diefstal, verlies of vernietiging.

Wat kost de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa

Met de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa weet je zeker dat jouw bezittingen beschermd zijn met een tariefplan op maat. Dit komt doordat de kosten voor elke klant kunnen variëren, omdat ze afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals het totale verzekerde bedrag, het eigen risico en eventuele aanvullende modules.

Wanneer je kiest voor de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa, is het belangrijk om te weten dat deze verzekering moet worden afgesloten in combinatie met de AnsvarIdéa inboedelverzekering. Je hebt de keuze uit een basisdekking of een allrisk dekking; houd er echter rekening mee dat de maandelijkse premie varieert afhankelijk van het type dekking dat je kiest.

Hoe moet ik schade melden?

Om schade te kunnen melden bij AnsvarIdéa dien je contact op te nemen met jouw assurantieadviseur. Op jouw polisblad staat vermeld wie jouw assurantieadviseur is en hoe je hem/haar kunt bereiken.

Zodra je contact op hebt genomen zal de assurantieadviseur de schadeclaim neerleggen bij AnsvarIdéa. Vervolgens word je zo snel mogelijk geholpen bij het afhandelen van de schade, met een uiterlijke termijn van 10 werkdagen.

Contact opnemen met AnsvarIdéa

Als je vragen hebt over de kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa, schade wilt melden of wijzigingen wilt doorgeven, dan kun je op verschillende manieren contact opnemen. Bel op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur naar 020 6 170 426 voor direct contact met een medewerker. Uiteraard kun je jouw vraag of schadeclaim ook sturen per mail of post.

 • E-mailadres (info): info@ansvaridea.nl
 • E-mailadres (schade): schade@ansvaridea.nl
 • Postadres: Postbus 90386, 1006 BJ Amsterdam
 • Bezoekadres: Coengebouw, Kabelweg 37, 1014 BA Amsterdam

AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering vergelijken

De kostbaarhedenverzekering van AnsvarIdéa biedt het beste beschermingsplan voor jouw specifieke dekking behoeften, tegen een betaalbare prijs. Je hoeft de bank niet te beroven voor deze uitstekende dekking, want de maandelijkse premies zijn zeer concurrerend!

Ben je op zoek naar de beste verzekering om jouw waardevolle bezittingen te beschermen? Dan is onze vergelijkingstool perfect voor jou! Door meerdere aanbieders te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing nemen. Wacht niet langer, neem nu de leiding en kies een polis die precies aan al jouw behoeften voldoet.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Gelden er uitzonderingen voor het eigen risico bij de Ansvar Idéa kostbaarhedenverzekering?

Ja, bij de Ansvar Idéa kostbaarhedenverzekering geldt een uitzondering op het eigen risico voor mobiele elektronica. Bij schade aan mobiele elektronica betaal je een eigen risico van € 50,-. Maar als de reparaties worden uitgevoerd door een reparatiebedrijf waarmee AnsvarIdéa een overeenkomst heeft, hoef je geen eigen risico te betalen.

Kan ik de Ansvar Idéa kostbaarhedenverzekering los afsluiten?

Nee, je kunt de AnsvarIdéa kostbaarhedenverzekering niet als een losse verzekering afsluiten. Deze moet worden afgesloten in combinatie met de inboedelverzekering van AnsvarIdéa. Het is dus niet mogelijk om alleen een kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Hoe hoog is het verzekerde bedrag bij de Ansvar Idéa kostbaarhedenverzekering?

Het verzekerde bedrag voor kostbaarheden wordt bepaald op basis van een taxatie of een aankoopnota. Voor mobiele elektronica is het maximaal verzekerde bedrag € 10.000 per gebeurtenis per jaar. Bij diefstal uit een vervoermiddel is het maximaal verzekerde bedrag € 7.500,- per gebeurtenis.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.