Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

De Goudse Kostbaarhedenverzekering

door | 15 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering de goudse

De Goudse biedt geen speciale kostbaarhedenverzekering aan, maar je hebt wel de mogelijkheid om kostbaarheden beter te verzekeren. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je onder andere kiezen voor het verzekeren van kostbaarheden buitenshuis of het verhogen van het verzekerde bedrag voor waardevolle bezittingen.

Op deze manier zijn jouw kostbaarheden goed verzekerd tegen schade, diefstal en verlies, zowel binnen- als buiten de woning. We gaan je op deze pagina meer vertellen over de mogelijkheden, wat er wel- en niet is verzekerd en hoe zit de met kosten. Lees je met ons mee?

Waarom De Goudse kostbaarhedenverzekering?

Er zijn diverse redenen waar je zou kunnen kiezen voor de De Goudse kostbaarhedenverzekering. Hieronder volgen een aantal voordelen:

 • Betaal alleen voor wat jij wilt verzekeren
 • Verschillende aanvullende dekkingen
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Bepaal zelf de hoogte van het verzekerde bedrag
 • Waardevolle bezittingen zijn standaard meeverzekerd
 • Geen eigen risico

Wat is verzekerd?

Met de De Goudse kostbaarhedenverzekering verzeker je niet alleen kostbaarheden. Kostbaarheden zijn namelijk standaard opgenomen in de basis inboedelverzekering. Voor verschillende soorten kostbaarheden geldt wel een maximale vergoeding:

 • Sieraden zijn tot maximaal € 5.000,- meeverzekerd;
 • Foto-, video-, audio- en computerapparatuur zijn tot € 15.000,- meeverzekerd;
 • Bijzondere bezittingen, zoals kunst, antiek en verzamelingen zijn tot € 30.000,- meeverzekerd.

Bovenstaande kostbaarheden zijn standaard meeverzekerd met de basis inboedelverzekering. Dat wil zeggen dat de kostbaarheden in dat geval alleen verzekerd zijn bij schade door onverwachte, onvoorziene gebeurtenissen in de woning.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Wat is niet verzekerd?

Kostbaarheden zijn in gevallen verzekerd tegen schade, verlies of diefstal, maar er gelden ook enkele uitzonderingen. Niet alles wordt vergoed, bijvoorbeeld:

 • Schade door opzet en roekeloosheid;
 • Schade door huisdieren;
 • Schade door atoomkernreacties of een aardbeving.

Aanvullende dekkingen voor kostbaarheden

Naast dat je met de inboedelverzekering van de De Goudse standaard verzekerd bent voor schade aan kostbaarheden, is het ook mogelijk om schade aan kostbaarheden buiten de woning te verzekeren.

Met de ‘Buiten de Woning’ dekking zijn sieraden, muziekinstrumenten en foto-, video-, audio- en computerapparatuur (excl. mobiele telefoons/apparaten) ook buiten de woning verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Deze module biedt wereldwijde dekking tot een maximaal bedrag van € 10.000,- per gebeurtenis.

Verzekerd bedrag verhogen voor kostbaarheden

Zoals benoemd is er geen specifieke De Goudse kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Echter zijn waardevolle spullen (tot een bepaald bedrag) standaard verzekerd met de inboedelverzekering.

Om jouw waardevolle spullen nog beter te verzekeren is het mogelijk om de maximaal verzekerde bedragen voor bepaalde categorieën te verhogen:

 • Sieraden tot maximaal € 20.000,-
 • Foto-, video-, audio- en computerapparatuur tot maximaal € 25.000,-
 • Bijzondere bezittingen tot maximaal € 80.000,-

Let op dat verhoogde verzekerde bedragen enkel gelden voor schade die binnenshuis ontstaat. Houd ook rekening met het feit dat hogere verzekerde bedragen invloed hebben op de maandelijkse premie van de verzekering.

De Goudse kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

De kostbaarhedenverzekering van De Goudse is een erkende naam vanwege de geschikte verzekeringsdekking, meegaandheid en uitzonderlijke schadeloosstelling. Dankzij deze bescherming kun je vol vertrouwen zijn dat al jouw waardevolle bezittingen volledig worden beschermd.

Daarnaast hebben klanten veel baat bij de gebruiksvriendelijkheid van schademeldingen en aanvragen voor vergoeding. De Goudse is altijd in staat om hun klanten te helpen in noodsituaties zoals diefstal, schade of verlies. Met een uitgebreid bereik wordt dit alles mogelijk gemaakt!

Wat kost de kostbaarhedenverzekering van De Goudse?

De kosten voor een De Goudse kostbaarhedenverzekering zijn afhankelijk van verschillende elementen, zoals het verzekerde bedrag, het eigen risico en eventueel extra modules. Aangezien elke situatie uniek is, wordt de prijs bepaald door jouw persoonlijke omstandigheden.

Het is goed om te weten dat je enkel een inboedelverzekering hoeft af te sluiten om jouw kostbaarheden binnenshuis te verzekeren. Afhankelijk van de door jou gekozen verzekerde bedragen en eventuele aanvullende modules voor dekking buitenshuis zal de hoogte van de premie variëren.

Hoe kan ik schade melden bij De Goudse?

Bij schade aan je kostbaarheden is het belangrijk om direct contact op te nemen met De Goudse. Je kunt hiervoor een schadeformulier invullen en deze vervolgens mailen naar De Goudse, of je kunt je verzekeringsadviseur raadplegen.

Als je online bent ingelogd, kun je ook een schadeclaim indienen via Mijn Goudse. De Goudse zal vervolgens de schadevergoeding bekijken en ervoor zorgen dat jouw schadeafhandeling zo snel mogelijk wordt afgehandeld.

Contact opnemen

De Goudse biedt verschillende manieren om contact op te nemen. Om te beginnen hebben ze een Algemeen telefoonnummer. Dit nummer is (0182) 544 544. Daarnaast hebben ze ook een speciale lijn voor schade waarbij directe herstel nodig is: (0182) 544 775.

Voor algemene vragen kun je ook contact opnemen via de post of mail. Verder is er nog altijd de optie om contact op te nemen met jouw verzekeringsadviseur als je meer informatie nodig hebt over jouw verzekering of als je hulp nodig hebt bij het indienen van een claim.

 • Postadres: De Goudse, Postbus 9, 2800 MA Gouda
 • Bezoekadres: De Goudse, Bouwmeesterplein 1, 2801 BX Gouda
 • E-mail: info@goudse.com

De Goudse kostbaarhedenverzekering vergelijken

Ben je specifiek op zoek naar een kostbaarhedenverzekering? Dan is De Goudse wellicht niet de juiste verzekeraar voor jou. Wil je echter jouw kostbaarheden direct laten meeverzekeren in de inboedelverzekering? Dan is De Goudse een uitstekende keuze voor jou.

Met de mogelijkheid om de verzekerde bedragen van waardevolle bezittingen te verhogen kan het een goede verzekering zijn om alles in één polis te verzekeren. Echter kan het per situatie verschillen waar jouw behoeften liggen. Het vergelijken van verschillende verzekeraars is in dat geval de beste keuze.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Waarom kan ik geen kostbaarhedenverzekering afsluiten bij De Goudse?

De Goudse biedt geen kostbaarhedenverzekering aan als los product. Om jouw kostbare bezittingen te verzekeren, zal je een inboedelverzekering moeten afsluiten. Pas als je deze verzekering hebt afgesloten, kun je een verhoging van het verzekerde bedrag aanvragen voor specifieke waardevolle bezittingen.

Welke kostbaarheden worden gedekt vanuit de inboedelverzekering van De Goudse?

Vanuit de inboedelverzekering van De Goudse worden standaard sieraden zoals horloges en ringen verzekerd tot € 5.000,-. Elektronica is tot maximaal € 15.000,- meeverzekerd en waardevolle bezittingen, zoals kunst, antiek en verzamelingen zijn tot € 30.000,- meeverzekerd.

Kan ik een aanvullende kostbaarhedenverzekering bij De Goudse afsluiten?

Nee, je kunt geen aanvullende De Goudse kostbaarhedenverzekering afsluiten. Wel is het mogelijk om de verzekerde bedragen voor kostbaarheden binnenshuis te verhogen. Ook kun je een aanvullende buitenshuisdekking afsluit zodat kostbaarheden, zoals sieraden, muziekinstrumenten en elektronica (met uitzondering van mobiele telefoons/apparaten) ook buitenshuis zijn verzekerd.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.