Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

De Zeeuwse Kostbaarhedenverzekering

door | 23 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering de zeeuwse

Bij De Zeeuwse kun je geen verzekering afsluiten die specifiek is gericht op het verzekeren van kostbaarheden. Wel heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren bepaalde kostbaarheden te verzekeren. Het betreft aanvullende dekkingen die je in combinatie met de inboedelverzekering afsluit.

Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de kostbaarheden verzekering van De Zeeuwse en bespreken welke mogelijkheden er zijn om kostbaarheden te verzekeren. Ook zullen we meer vertellen over de voordelen, dekkingen en kosten.

Waarom kiezen voor de De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering?

Ondanks dat er geen specifieke De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering is, heb je wel de mogelijkheid om mobiele elektronica en kostbaarheden buitenshuis te verzekeren. Op deze manier verzeker jij jouw waardevolle spullen die je wel eens met je meeneemt buiten de woning.

Aangezien we tegenwoordig steeds meer elektronica en waardevolle spullen met ons meenemen, is het fijn om jezelf te kunnen verzekeren tegen eventuele schade, verlies of diefstal. Bij De Zeeuwse heb je in dat geval twee verschillende mogelijkheden.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Dekkingen

Zoals vermeld biedt De Zeeuwse geen kostbaarhedenverzekering aan, maar heb je wel de mogelijkheid om verschillende soorten kostbaarheden extra te verzekeren.

Hieronder vertellen we je precies welke mogelijkheden dat zijn en hoe het zit met de dekking per module. Houd rekening met het feit dat alle opties een aanvulling zijn op de inboedelverzekering van De Zeeuwse.

Kostbaarheden in de woning extra verzekeren

Met de inboedelverzekering van De Zeeuwse zijn diverse kostbaarheden in de woning standaard verzekerd tegen schade door onder andere brand, diefstal en lekkage. De volgende waardevolle spullen zijn standaard verzekerd tot een maximaal bedrag:

 • Sieraden zijn verzekerd tot € 5.000,-
 • (Audio-)apparatuur is verzekerd tot € 15.000,-
 • Bijzondere bezittingen zijn verzekerd tot € 30.000,-

Mocht je in het bezit zijn van de sieraden, (audio-)apparatuur of bijzonder bezittingen met een hogere waarde dan waarvoor je verzekerd bent? Dan kun je de verzekerde bedragen verhogen met aanvullende dekkingen:

 • Sieraden tot maximaal € 20.000,-
 • (Audio-)apparatuur tot maximaal € 25.000,-
 • Bijzondere bezittingen tot maximaal € 80.000,-

Zowel de standaard- als verhoogde verzekerde bedragen zijn alleen van kracht bij schade of diefstal binnen de woning.

Mobiele telefoons/apparaten verzekeren

Naast de inboedelverzekering kun je bij De Zeeuwse kiezen voor een aanvullende module om mobiele apparaten te verzekeren. Met deze dekkingen zijn mobiele telefoons en apparaten apparaten overal ter wereld verzekerd tot maximaal € 1.500,-. Onder mobiele apparaten verstaan we:

 • Smartphones
 • Tablets
 • Laptops
 • Koptelefoons
 • Mobiele navigatiesystemen
 • Smartwatches
 • Mobiele spelcomputers

Let op dat je met deze aanvullende dekking niet bent verzekerd voor verlies of diefstal van mobiele apparaten. Wel is het mogelijk om diefstal extra mee te verzekeren.

Kostbaarheden buiten de woning verzekeren

Wil jij jouw kostbaarheden ook buiten de deur verzekeren? Dan kun je kiezen voor de aanvullende module ‘Buiten de woning’. Hiermee ben je wereldwijd verzekerd tegen schade, diefstal of verlies van waardevolle spullen tot een maximum van € 10.000,-. Hieronder vallen:

 • Sieraden
 • Muziekinstrumenten
 • Foto-, video-, audio- en computerapparatuur (met uitzondering van mobiele telefoons/apparaten)

Eigen risico

Er is geen eigen risico voor claims die onder inboedel basis vallen. Voor zaken die onder inboedel plus vallen, kan het eigen risico echter worden vastgesteld op € 0,-, € 150,-, € 250,- of € 500,-. Kies je voor een vrijwillig eigen risico, dan ontvang je korting op de premie.

Als de schade onder een aanvullende dekking van inboedel plus valt, moet je het eigen risico hanteren dat op het polisblad staat vermeld.

Bij Inboedel Basis geldt een toeslag van € 150,- voor de aanvullende dekkingen ‘Sportuitrusting’ en ‘Buitenshuis’. Voor de dekking ‘mobiele telefoons/apparaten’ geldt geen eigen risico.

De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Uw kostbare bezittingen zijn met de verzekering van De Zeeuwse grondig beschermd. Klanten prijzen deze uitzonderlijke dekking voortdurend om haar onverslaanbare dekking en voordelige extra’s. Je kunt er gerust op zijn dat jouw kostbaarheden de beste bescherming genieten!

Klanten zijn blij met het gemak en de snelheid waarmee ze via De Zeeuwse claims kunnen indienen en De Zeeuwse op haar beurt met de zekerheid dat hun klanten beschermd zijn in geval van diefstal, verlies of vernietiging.

De uitstekende klantenservice geeft klanten het veilige gevoel dat hun belangen voortdurend worden beschermd.

Kosten van de kostbaarhedenverzekering van De Zeeuwse

De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering biedt je een op maat gemaakte en voordelige dekking. Ieder individueel tarief is uniek en varieert op basis van overwegingen zoals het verzekerde bedrag, het eigen risico en de gekozen extra’s. Verzeker jouw dierbare bezittingen nu met een gerust hart!

Bij het kiezen van de kostbaarhedenverzekering van De Zeeuwse is het van belang te onthouden dat deze in combinatie met hun inboedelverzekering moet worden afgesloten. Je hebt het voorrecht om te kiezen tussen een basisdekking en een allrisk dekking; houd er echter rekening mee dat de maandelijkse premie zal variëren afhankelijk van de optie die je kiest.

Hoe moet ik schade melden?

Als je schade hebt opgelopen aan jouw kostbare bezittingen is dat uiterst vervelend. Gelukkig kun je schade eenvoudig en snel melden bij De Zeeuwse.

Het makkelijkste is uiteraard om jouw verzekeringsadviseur te raadplegen. Jouw adviseur zal de schade vervolgens melden bij De Zeeuwse en zich storten op de schadeafhandeling, zo hoef je zelf niets meer te doen.

Regel jij jouw eigen verzekeringszaken? Dan kun je eenvoudig online schade melden door het schadeformulier in te vullen. Je ontvangt dan uiterlijk binnen 2 werkdagen bericht. Liever een medewerker spreken? Bel dan even met de klantenservice.

Contact opnemen met De Zeeuwse

Heb je vragen over de kostbaarhedenverzekering van De Zeeuwse, wil je een claim indienen of wijzigingen aanbrengen, neem dan contact met op via een van de handige mogelijkheden. Bel op werkdagen tussen 8:00 en 17:30 naar (0118) 683 300 voor algemene vragen of naar (0118) 683 307 voor het melden van schade. Uiteraard kun je jouw vraag of schadeclaim ook sturen per mail of post.

 • E-mailadres (info): info@dezeeuwse.nl
 • E-mailadres (schade): schade@dezeeuwse.nl
 • Postadres: Postbus 50, 4330 AB Middelburg
 • Bezoekadres: Park Veldzigt 57, 4336 DX Middelburg

De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering vergelijken

De kostbaarhedenverzekering van De Zeeuwse biedt een aangepaste vorm van dekking die precies op jouw behoeften zijn afgestemd. Zo kun je een ideale polis kiezen die zowel bij jouw omstandigheden als budget past! Hun scherpe maandelijkse premies zorgen er bovendien voor dat bescherming je op de lange termijn niet veel hoeft te kosten.

Ben je op zoek naar de beste verzekering voor jouw waardevolle bezittingen? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool! Door meerdere aanbieders te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing nemen in plaats van een schot voor de boeg te nemen.

Wacht geen minuut meer en grijp vandaag nog de controle om ervoor te zorgen dat al jouw bezittingen worden gedekt met de perfecte polis.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Op welke manieren kan ik mijn kostbaarheden verzekeren bij De Zeeuwse?

Bij het verzekeren van uw waardevolle bezittingen bij De Zeeuwse kun je kiezen uit twee soorten dekkingen: basis en allrisk. Hiermee zijn je kostbaarheden binnen de woning verzekerd. Met de aanvullende dekking ‘Mobiele telefoons/apparaten’ en de ‘Buitenshuisdekking’ kun je ook kostbaarheden buiten de woning verzekeren.

Kan ik de verzekerde bedragen van mijn kostbaarheden bij de De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering verhogen?

Ja, je kunt het verzekerde bedrag voor kostbaarheden altijd verhogen. Sieraden kunnen tot maximaal € 20.000,-, (audio-)apparatuur tot maximaal € 25.000,- en bijzondere bezittingen tot maximaal € 80.000,- worden verzekerd. Het is een aanvulling op de dekking van de inboedelverzekering.

Zijn mobiele apparaten verzekerd met de De Zeeuwse kostbaarhedenverzekering?

Ja, met de aanvullende dekking ‘Mobiele telefoons/apparaten’ kun je overal ter wereld mobiele apparaten verzekeren tot een maximum van € 1.500. Met deze verzekering weet je zeker dat jouw toestellen beschermd zijn tegen schade door onvoorziene gebeurtenissen, waaronder vallen en stoten.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.