Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

FBTO Kostbaarhedenverzekering

door | 24 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering FBTO

De FBTO Kostbaarhedenverzekering biedt dekking voor zaken die doorgaans niet zijn opgenomen in een standaard inboedelverzekering, zoals sieraden, kunst en verzamelobjecten. Hoewel FBTO geen specifieke kostbaarhedenverzekering aanbiedt, zijn er verschillende mogelijkheden om jouw waardevolle bezittingen te beschermen.

Zo zijn er aanvullende dekkingen op bestaande polissen speciaal voor de bescherming van jouw kostbaarheden. Met deze opties weet je zeker dat je voldoende beschermd bent tegen diefstal, verlies of beschadiging van jouw dierbaarste voorwerpen. Op deze pagina gaan we je alles vertellen over de mogelijkheden om bij FBTO kostbaarheden te verzekeren.

Waarom kiezen voor de FBTO kostbaarhedenverzekering?

Zoals gezegd is er geen aparte FBTO kostbaarhedenverzekering waarmee je specifiek jouw kostbaarheden kunt verzekeren. Ondanks dat kun je jouw waardevolle spullen (zowel binnen- als buiten deur) goed verzekeren bij FBTO. Omwille van de volgende redenen zal FBTO een goede keuze kunnen zijn voor jou:

 • Verzeker jezelf of je gezin
 • In heel Nederland verzekerd
 • Ook schade door je eigen schuld
 • Mogelijkheid om polis aan te passen
 • Gepersonaliseerde dekking
 • Vlotte schadeafhandeling
 • Deskundige klantenservice
 • Regel al jouw verzekeringszaken online
 • Dagelijks opzegbaar
 • 24/7 schade melden

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Dekkingen

Ondanks dat er geen FBTO kostbaarhedenverzekering is, heb je wel de mogelijkheid om jouw waardevolle voorwerpen te beschermen tegen schade door diefstal, water, brand en ongelukjes.

Hiervoor heb je 2 mogelijkheden waarvan één geschikt is voor schade aan kostbaarheden binnen de woning en de ander voor schade aan waardevolle spullen buiten de deur.

All Risk inboedelverzekering

Met de basis inboedelverzekering van FBTO ben je verzekerd tot maximaal € 2.500,- per voorwerp bij schade door storm, brand, inbraak of neerslag. Heb je veel dure voorwerpen in jouw woning staan, dan kan het wellicht nodig zijn om de All Risk inboedelverzekering af te sluiten. Voor een paar euro per maand extra heb je recht op een een vergoeding van maximaal € 200.000,- per voorwerp.

Daarnaast is diefstalgevoelige inboedel (spullen die je makkelijk kunt dragen) standaard verzekerd tot een maximum van € 35.000,-. Met de All Risk dekking heb je de mogelijkheid om dit verzekerde bedrag te verhogen tot een maximum van € 250.000,-. Let op dat er voor sieraden een standaard maximale vergoeding van € 5.000,- geldt.

Aanvullende buitenshuisdekking

Naast een dekking voor schade aan kostbaarheden binnen de woning, is het wellicht handig om ook jouw kostbaarheden buiten de deur te verzekeren. Met de aanvullende buitenshuisdekking van de FBTO woonverzekering ben je verzekerd voor diefstal, waterschade, brandschade en schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Je kiest zelf het verzekerde bedrag tot een maximum van € 25.000,-.

Bij de aanvullende buiten de deur dekking van FBTO heb je een optie ‘Vergoeding’. Hierbij kun je kiezen tussen Basis- en Compleet vergoeding in geval van schade. Kies je voor Basis, dan krijg je een maximumbedrag of een deel van het schadebedrag vergoed. Als je voor Compleet kiest, krijg je altijd het volledige schadebedrag uitgekeerd.

Verzekerd bedrag

Bij de FBTO kostbaarhedenverzekering kunnen we het uren hebben over verzekerde bedragen, maar we gaan het proberen kort te houden. Laten we eens gaan kijken naar de (optionele) verzekerde bedragen die van kracht zijn op zowel de inboedel- als buitenshuisdekking.

Inboedelverzekering

Met de basis inboedelverzekering zijn voorwerpen in jouw woning tot maximaal € 2.500 per voorwerp verzekerd en diefstalgevoelige inboedel tot een maximum van € 35.000.

Kies je voor de All Risk dekking, dan zijn alle voorwerpen in jouw woning tot € 200.000 per voor werp verzekerd. Voor de diefstalgevoelige inboedel geldt hetzelfde maximum van € 35.000.

Echter heb je met All Risk de mogelijkheid om de module ‘Diefstal Plus’ aan te zetten. Hiermee kun je het verzekerde bedrag voor diefstalgevoelige inboedel verhogen naar € 50.000, € 75.000, € 100.000 of € 250.000.

Buitenshuisverzekering

De buitenshuisverzekering van FBTO dien je verplicht in combinatie met de inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee zijn jouw kostbaarheden ook buitenshuis verzekerd tot een bedrag van minimaal € 3.000.

Je hebt de mogelijkheid om dit verzekerde bedrag te verhogen naar € 5.000, € 10.000, € 15.000 of € 25.000. Afhankelijk van de waarde van jouw spullen sluit je hierdoor altijd een passende polis af.

Eigen risico

Het eigen risico is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de FBTO kostbaarhedenverzekering. Betaal je liever een vrijwillig eigen risico in ruil voor premievoordeel of sluit je liever een polis af zonder eigen risico, zodat schade altijd volledig wordt vergoed?

Bij het kiezen van de dekking voor de inboedelverzekering heb je de keuze uit Basis en All Risk. Voor de basisdekking geldt een eigen risico van € 500 per schade. In het geval van de All Risk dekking heb je de keuze uit een eigen risico van € 0, € 150 of € 300.

Voor de buitenshuisdekking geldt een standaard eigen risico van € 150. Echter heb je de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen naar € 300. In ruil hiervoor ontvang je een korting op de maandelijks te betalen premie.

FBTO kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

De kostbaarhedenverzekering van FBTO wordt door klanten geprezen om haar uitgebreide bescherming en royale vergoedingen. Met deze opmerkelijke dekking kun je rustig slapen in de wetenschap dat jouw kostbare bezittingen goed verzekerd zijn.

Klanten zijn meer dan tevreden over FBTO vanwege de snelheid waarmee claims worden ingediend en afgehandeld. Bovendien vinden klanten troost in het feit dat ze een betrouwbare klantenservice hebben die bescherming garandeert bij onvoorziene gebeurtenissen zoals diefstal, verlies of vernietiging.

Wat kost de kostbaarhedenverzekering van FBTO?

Wanneer je FBTO kiest voor de kostbaarhedenverzekering, krijg je een plan op maat van jouw bezittingen.

De tarieven zijn op maat gemaakt voor elke klant en kunnen variëren afhankelijk van elementen zoals het totale dekkingsbedrag, aftrekbare bedragen en eventuele extra modules in het pakket. Met deze gepersonaliseerde service, kun je er zeker van zijn dat al jouw waardevolle spullen worden beschermd tegen een betaalbaar tarief!

Bij het kiezen van een kostbaarhedenpolis van FBTO is het essentieel om te onthouden dat je ook een inboedelverzekering moet afsluiten. Daarbij kun je kiezen voor een basisdekking of een allriskdekking – en de premie wordt daaraan aangepast. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat beide polissen voldoende dekking bieden voor jouw bezittingen, dus vergeet deze cruciale stap niet!

Hoe moet ik schade melden?

Bij FBTO is schade melden altijd binnen 5 minuten geregeld via MijnFBTO of de handige FBTO app. Hier kun je foto’s toevoegen van de schade en direct aankoopbonnen uploaden van eventueel gestolen spullen.

Wil je toch liever een medewerker van FBTO spreken? Dan kun je contact opnemen door te bellen, een bericht te sturen via WhatsApp of Facebook. Bekijk hieronder alle contactgegevens van FBTO.

Contact opnemen met FBTO

Vragen, schade melden of een wijziging doorgeven? In principe kun je dit allemaal zelf regelen via MijnFBTO. We begrijpen echter dat het soms fijn is om even een medewerker te spreken. In dat geval kun je altijd bellen naar (058) 234 56 78 op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Daarnaast is het mogelijk om een bericht te sturen via WhatsApp (+31 6 82 75 67 58) of Facebook. FBTO staat van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur klaar om je te woord te staan.

FBTO kostbaarhedenverzekering vergelijken

De kostbaarhedenverzekering van FBTO biedt een gepersonaliseerde dekking op maat van jouw specifieke behoeften en budget. Met betaalbare maandelijkse premies kun je jezelf nu optimaal verzekeren zonder de bank te breken!

Ben je op zoek naar de perfecte verzekering om jouw waardevolle bezittingen te beschermen? Raadpleeg dan direct onze vergelijkingstool! In een paar klikken krijg je gedetailleerde beschrijvingen en prijzen van verschillende verzekeraars die voldoen aan al jouw individuele behoeften. Wacht niet langer – neem nu het heft in handen en ontdek een ideale polis voordat het te laat is.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Kan ik verzekerde bedragen verhogen bij de FBTO kostbaarhedenverzekering?

Ja, je kunt de verzekerde bedragen op de polis te allen tijde verhogen. Je hoeft alleen maar in te loggen op MijnFBTO en de polis aan te passen. Van daaruit kun je de verzekerde bedragen van kostbaarheden naar wens aanpassen.

Wat dekt de FBTO kostbaarhedenverzekering?

De kostbaarhedenverzekering van FBTO biedt een uitgebreide dekking voor uw waardevolle bezittingen, waaronder sieraden en andere kostbaarheden. In geval van diefstal, schade of vernieling dekt deze polis je tot de in de polis vermelde verzekerde bedragen.

Ben ik met de FBTO kostbaarhedenverzekering verzekerd voor schade door eigen schuld?

Ja, met de FBTO kostbaarhedenverzekering ben je verzekerd voor schade door eigen schuld, mits het per ongeluk gebeurd en je er alles aan hebt gedaan om de schade te voorkomen. De polis dekt ook ongevallen, diefstal en andere gevaren zoals brand- of waterschade die buiten jouw macht liggen.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.