Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

Interpolis Kostbaarhedenverzekering

door | 16 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering interpolis

Benieuwd naar de Interpolis kostbaarhedenverzekering? Goed om te weten dat Interpolis geen specifieke kostbaarhedenverzekering aanbiedt. Interpolis biedt met hun inboedelverzekering namelijk al een uitgebreide dekking voor jouw kostbare spullen, waaronder horloges, juwelen en kunstwerken.

Je hoeft geen aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten om deze objecten goed te verzekeren. Met de Interpolis Inboedelverzekering ben je gedekt voor schade door onder meer inbraak, brand, water en storm. Hierdoor weet je zeker dat jouw kostbare bezittingen veilig zijn!

Waarom de Interpolis kostbaarhedenverzekering?

Zoals gezegd is er geen losse Interpolis kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Echter biedt dit wel enorm veel voordelen, aangezien jouw kostbare inboedel standaard is meeverzekerd in de inboedelverzekering van Interpolis. Het is daarom niet nodig om een aparte verzekering af te sluiten om waardevolle spullen te verzekeren.

Bij Interpolis bepaal je zelf hoe je bent verzekerd met keuze uit de inboedelverzekering Uitgebreid of -All-Risk. Met de uitgebreide inboedelverzekering zijn kostbare spullen standaard meeverzekerd voor schade door onder andere inbraak, storm, brand en water.

Kies je voor de All-Risk dekking, dan zijn spullen ook verzekerd tegen schade door jezelf, zoals het per ongeluk laten vallen of omstoten van een verzekerd item.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Wat is verzekerd?

Interpolis gebruikt voor kostbare spullen de term ‘diefstalgevoelige inboedel’, maar wat verstaan zij hier precies onder? Met diefstalgevoelige inboedel bedoelen zij de volgende soorten spullen:

 • Motorrijtuigen zonder kenteken
 • Foto- en filmapparatuur en spullen die daarbij horen
 • Audiovisuele apparatuur
 • Computerapparatuur en telefoons (zoals Smartphones, laptops en tablets)
 • Navigatieapparatuur en spullen die daarbij horen
 • Optische instrumenten (zoals een verrekijker)
 • Muziekinstrumenten
 • Kunst, schilderijen, antiek en verzamelingen (behalve antieke meubelen)
 • Sieraden, horloges en edelmetalen

Inboedel Uitgebreid

Met inboedel Uitgebreid zijn jouw waardevolle spullen (en spullen die je hebt geleend) verzekerd tegen schade door:

 • Inbraak en diefstal;
 • Vandalisme;
 • Brand, rook en roet;
 • Storm, regen, sneeuw en hagel;
 • Blikseminslag en inductie;
 • Overstroming.

Inboedel All-Risk

Wil je ook schade door ongelukjes meeverzekeren? Kies dan voor inboedel All-Risk. Hiermee zijn jouw (geleende) waardevolle spullen verzekerd tegen schade door:

 • Inbraak en diefstal;
 • Vandalisme;
 • Brand, rook en roet;
 • Storm, regen, sneeuw en hagel;
 • Blikseminslag en inductie;
 • Overstroming;
 • Ongelukjes door jezelf (zoals het omstoten of laten vallen van een vaas).

Wat is niet verzekerd?

Veel zaken zijn verzekerd met de Interpolis kostbaarhedenverzekering. Echter zijn er ook een aantal uitzonderingen waar je rekening mee dient te houden. Zo zijn de volgende schades niet (standaard) meeverzekerd:

 • Schade door slijtage of slecht onderhoud;
 • Schade door een aardbeving of overstroming;
 • Schade die met opzet is veroorzaakt;
 • Schade die buiten de woning is ontstaan (te verzekeren met BuitenDeDeurverzekering);
 • Schade door vallen en stoten (in geval van inboedel Uitgebreid).

Verzekerd bedrag

Met de kostbaarhedenverzekering van Interpolis, die standaard is opgenomen in de inboedelverzekering, zijn jouw kostbaar spullen (diefstalgevoelige inboedel) standaard tegen diefstal verzekerd tot maximaal € 35.000,-.

Voor edelmetalen en sieraden gelden aparte verzekerde bedragen. Zo zijn edelmetalen, edelstenen en munten standaard meeverzekerd tegen diefstal tot € 7.500,-. Sieraden en horloges zijn verzekerd tegen diefstal tot een maximaal verzekerd bedrag van € 15.000,-.

Het is mogelijk om het verzekerde bedrag voor kostbaarheden te verhogen, mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo dienen horloges, sieraden, edelmetalen en andere zaken in een kluis te liggen die minimaal voldoet aan de Euronormering 1143-1 CEN II of een waarde berging heeft van minimaal € 23.000,-. In geval van diefstal zal er dan maximaal € 200.000,- per object of verzameling worden uitgekeerd.

Eigen risico

Met de Interpolis kostbaarhedenverzekering kies je zelf welke vorm van eigen risico je wilt afsluiten. Heb je gekozen voor de All-Risk dekking en heb je schade aan je spullen door vallen of stoten? Dan geldt er een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Voor alle andere gebeurtenissen geldt er geen eigen risico bij de All-Risk dekking.

Heb je Inboedel Uitgebreid? Bij Inboedel Uitgebreid kies je voor een vrijwillig eigen risico van € 0,-, € 100,- of € 200,-. Door een vrijwillig eigen risico in te stellen, krijg je korting op de maandelijkse premie. Let wel op dat je bij elke gebeurtenis een deel van de schade zelf moet betalen.

Verzeker je kostbaarheden ook buitenshuis

Met de Interpolis BuitenDeDeur verzekering kun je jouw waardevolle spullen ook buitenshuis verzekeren. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd voor schade die ontstaat tijdens het transporteren van je kostbaarheden en voor schade door diefstal of verlies.

Wil je ook jouw spullen verzekeren tijdens een (korte) vakantie? Kies dan voor een Interpolis Reisverzekering. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade of diefstal van jouw kostbare spullen tijdens een buitenlandse reis.

Interpolis kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Om een helder beeld te krijgen van Interpolis, besloten we rechtstreeks naar de consument te luisteren. We startten met het verzamelen van hun persoonlijke ervaringen en begrepen hierdoor hoe zij Interpolis beoordelen. Het proces stelde ons in staat om een waargebeurd beeld over Interpolis te vormen dat nauw aansluit bij de werkelijkheid.

Na een uitgebreid onderzoek naar de reacties en evaluaties van klanten, bleek dat het merendeel blij was met zowel het product als bijkomende services. Er bestond slechts in enkele situaties onvrede.

Interpolis is een bekend merk in Nederland en wordt beschouwd als een leider op het gebied van innovatieve technologie. Ze staan boven de concurrentie met hun unieke online aanwezigheid, die geoptimaliseerd is voor klantenservice. Hun toonaangevende benadering zorgt ervoor dat Interpolis blijft uitblinken in hun branche!

Klanten van Interpolis zijn voortdurend verbaasd over hoe naadloos het proces is van het indienen en opvolgen van hun schadeclaims. De verbazing neemt alleen maar toe wanneer ze vertellen over de snelle reactie die onze klantenservice biedt op elke vraag!

Kosten van de Interpolis kostbaarhedenverzekering

De prijs van een Interpolis kostbaarhedenverzekering is afhankelijk van verschillende variabelen, waaronder het verzekerde bedrag, je eigen risico en eventueel andere modules. Gezien elke situatie uniek is, wordt de exacte premie bepaald door jouw persoonlijke omstandigheden.

Het is een groot voordeel dat je alleen nog maar een inboedelverzekering hoeft te sluiten om jouw waardevolle spullen binnenshuis te verzekeren. De hoogte van de premie zal afhangen van het door jou gekozen bedrag en eventuele aanvullende modules voor bijvoorbeeld bescherming buitenshuis.

Schade melden bij Interpolis

Is er schade ontstaan aan jouw woonhuis en waardevolle spullen? Doe bij diefstal/inbraak altijd eerst aangifte bij de politie. Maak foto’s van de schade, indien dit mogelijk is en neem contact met Interpolis op door te bellen of een online schadeclaim in te dienen via MijnInterpolis of de Interpolis app. Vervolgens maakt Interpolis het geld binnen 48 uur over, mits de schadeclaim helder en voldoende bewijs bevat.

Contactgegevens

Interpolis biedt verschillende manieren om contact op te nemen. Om te beginnen hebben ze een Algemeen telefoonnummer. Dit nummer is 013 580 12 34. Daarnaast hebben ze ook een speciale lijn voor schade waarbij directe herstel nodig is: 013 462 04 62.

Mocht je vragen hebben over jouw schadeverzekering of een verandering door willen geven? Dan dien je contact op te nemen met de Rabobank. Je hebt de mogelijkheid om te chatten met een medewerker via de app of online bankieren, of je kunt contact opnemen door te bellen naar 088 722 66 00.

Interpolis kostbaarhedenverzekering vergelijken

Als je specifiek op zoek bent naar een kostbaarhedenverzekering, is Interpolis waarschijnlijk niet de juiste verzekeraar voor jou. Maak je echter gebruik van de mogelijkheid om direct al je kostbare bezittingen mee te verzekeren in jouw inboedelverzekering? Dan is Interpolis absoluut uitstekend!

Door de optie om het verzekerde bedrag van jouw waardevolle bezittingen te verhogen, biedt een alles-in-één polis mogelijk interessante voordelen. Elke situatie is uniek en daarom moet je de best passende oplossing vinden die aansluit bij jouw behoeften. Om meer inzicht te krijgen in welke dekking voor jou geschikt zal zijn, doe je er goed aan verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Welke waardevolle spullen zijn verzekerd met de Interpolis kostbaarhedenverzekering?

De Interpolis kostbaarhedenverzekering dekt waardevolle bezittingen die je in huis hebt, zoals sieraden, antiek, kunst en ander persoonlijk eigendom. Bij diefstal of schade wordt de waarde van de bezittingen vergoed tot het aanvankelijk gekozen bedrag. Daarnaast wordt er ook een extra dekking aangeboden voor bepaalde uitzonderlijke kostbaarheden, zoals dure horloges of juwelen.

Wat is het maximaal verzekerde bedrag voor waardevolle inboedel?

Het maximale verzekerde bedrag voor waardevolle spullen is altijd minimaal € 35.000,-. Daarnaast kunnen bepaalde waardevolle items, zoals sieraden, horloges, edelmetalen en verzamelingen verzekerd worden tot € 200.000,- per item/verzameling. Hiervoor dienen de spullen in een kluis te liggen die minimaal voldoet aan de Euronormering 1143-1 CEN II of een waarde berging hebben van minimaal € 23.000,-.

Zijn mijn kostbaarheden ook buitenshuis verzekerd bij Interpolis?

Jouw kostbaarheden zijn niet standaard verzekerd voor schade buitenshuis. Wel is het mogelijk om hier een aanvullende BuitenDeDeurverzekering voor af te sluiten. In dat geval zijn jouw waardevolle spullen ook verzekerd tegen schade, verlies en diefstal buiten de woning.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.