Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

Lancyr Kostbaarhedenverzekering

door | 18 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering lancyr

De Lancyr kostbaarhedenverzekering is ideaal voor iedereen die zijn/haar kostbaarheden wil beschermen tegen schade door onvoorziene gebeurtenissen. Of het nu gaat om juwelen, kunstwerken of antiek, met een kostbaarheden verzekering van Lancyr ben je verzekerd van een goede dekking.

Hierdoor kun je er zeker van zijn dat jouw waardevolle bezittingen optimaal zijn beschermd tegen verlies, diefstal of beschadiging. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kostbaarhedenverzekering van Lancyr, inclusief de dekkingen, kosten en bijkomende voorwaarden.

Waarom kiezen voor de Lancyr kostbaarhedenverzekering?

Tegenwoordig hebben we steeds meer kostbaarheden in huis en nemen we ook steeds vaker kostbare spullen met ons mee. Het is daarom verstandig om een goede verzekering af te sluiten om schade, verlies of diefstal van waardevolle eigendommen te verzekeren.

Met de Lancyr kostbaarhedenverzekering zijn spullen als sieraden, camera’s en smartphones verzekerd, zowel binnen- als buitenshuis. Het is een mooie aanvulling op de inboedelverzekering, aangezien niet alles standaard vanuit de inboedelverzekering wordt vergoed.

Niet alle elektronica is namelijk verzekerd vanuit de inboedelverzekering, maar met de kostbaarhedenverzekering wel.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Wat is verzekerd?

De Lancyr kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op de inboedelverzekering. Hiermee voorzie jij jezelf van een uitgebreide dekking voor schade aan kostbaarheden. Onder kostbaarheden verstaan we onder andere:

 • Sieraden
 • (Audio-)apparatuur
 • Verzamelingen
 • Kunst en antiek

Let op: met de kostbaarhedenverzekering van Lancyr zijn kostbare eigendommen ook buiten de deur verzekerd, met uitzondering van kunst en antiek.

Wat is niet verzekerd?

Lancyr vergoed heel veel, maar er gelden ook een aantal uitzonderingen waarin je als verzekerde geen recht hebt op een vergoeding, bijvoorbeeld in geval van:

 • Diefstal van kostbaarheden die zichtbaar zijn vanaf de buitenzijde van een afgesloten vervoermiddel
 • Diefstal van kostbaarheden uit een niet deugdelijk afgesloten vervoermiddel
 • Gebruik van de verzekerde kostbaarheden voor beroepsdoeleinden
 • Slijtage
 • Reiniging, reparatie of bewerking
 • Normaal gebruik

Verzekerd bedrag

De Lancyr kostbaarhedenverzekering kun je alleen afsluiten in combinatie met de inboedelverzekering van Lancyr. Vanuit de inboedelverzekering zijn diverse kostbaarheden verzekerd tegen schade die in jouw woning ontstaat. Voor sieraden geldt een maximaal verzekerd bedrag van € 6.000,- en voor (audio-)apparatuur een maximaal verzekerd bedrag van € 12.000,-.

Met de aanvullende kostbaarhedenverzekering van Lancyr kun je de verzekerde bedragen verhogen. Bovendien biedt het ook dekking voor schade, diefstal en verlies van waardevolle eigendommen buitenshuis.

Eigen risico

In geval van schade wordt een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis in mindering gebracht op de vastgestelde vergoeding. Dit eigen risico geldt niet voor schade door brand, ontploffing, storm en glasschade. Het eigen risico is het bedrag dat de verzekerde zelf moet betalen in geval van schade, verlies of diefstal.

Lancyr kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Uit een gericht klantenonderzoek naar de kostbaarhedenverzekering van Lancyr kwamen overweldigend positieve beoordelingen en ervaringen over hun product en service naar voren. Klanten prezen de kwaliteit van de geboden dekking en het gemak waarmee de polis kon worden aangevraagd.

Bovendien merkten veel klanten op dat ze een gevoel van opluchting hadden toen ze de verzekering afsloten, wetende dat hun geliefde voorwerpen beschermd zouden zijn tegen diefstal en schade. Ook ervaren klanten gemak bij het indienen van schadeclaims en de snelheid waarmee de claims worden afgehandeld.

Kosten kostbaarhedenverzekering van Lancyr

De totale premie voor de Kostbaarhedenverzekering van Lancyr wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het bedrag dat je wilt verzekeren, eventuele eigen risico’s en optionele, aanvullende dekkingen. Een exacte prijs kan daarom niet vooraf worden opgegeven.

Bij de keuze voor de Lancyr kostbaarhedenverzekering is een combinatie met de inboedeldekking noodzakelijk. Vergeet niet dat het bedrag dat je maandelijks voor jouw polis betaalt, wordt beïnvloedt door het feit of je kiest voor een basisdekking of een allrisk dekking.

Hoe moet ik schade melden?

Bij Lancyr is het melden van schade moeiteloos en eenvoudig. Vul online het schadeformulier in en geef precieze gegevens over jouw beschadigde spullen. Selecteer een relevante categorie voor het getroffen gebied om het proces verder te stroomlijnen.

Ben je verzekerd bij een verzekeringsadviseur? Neem contact met hen op en zij nemen het verder over. Zij melden de schade direct bij Lancyr, zodat je alleen nog maar hoeft te wachten op de claim!

Contact opnemen met Lancyr

Heb je vragen over de Lancyr kostbaarhedenverzekering of wil je een wijziging doorgeven? Neem dan contact op met de verzekeringsexperts van Lancyr door te bellen of een mail te sturen.

Mailen kan naar info@lancyr.nl of je kunt bellen naar 088 – 020 4525 op werkdagen van van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur je jouw vraag of schadeclaim liever per post? Verstuur de brief dan naar het postadres; De Ruijterkade 112, 1011 AB Amsterdam

Lancyr kostbaarhedenverzekering vergelijken

De kostbaarhedenverzekering van Lancyr is de perfecte manier om jouw waardevolle voorwerpen te beschermen met een uitgebreide dekking en aanpasbare opties. Bovendien kun je genieten van gemakkelijke rapportage van claims, statusupdates van schikkingen en alle andere bijbehorende processen voor totale gemoedsrust.

Als je de meeste waar voor jouw geld wilt krijgen, is het belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken en er een te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Om dit te vergemakkelijken is onze handige vergelijker zeker de moeite waard.

Maar voordat je een beslissing neemt, is het aan te raden om het verzekerde bedrag, het eigen risico en de extra modules van verschillende verzekeraars te beoordelen, want deze kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen!

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Ben ik ook buitenshuis verzekerd met de Lancyr kostbaarhedenverzekering?

Ja, de Kostbaarhedenverzekering van Lancyr dekt spullen tegen schade door diefstal en inbraak, zowel binnen als buiten. Zolang uw spullen op een veilige plaats worden bewaard, zijn ze verzekerd.

Betaal je eigen risico bij de Lancyr kostbaarhedenverzekering?

Ja, er geldt een eigen risico voor elke claim die wordt ingediend bij de Lancyr kostbaarhedenverzekering. Zo betaal je voor elke schade een standaard eigen risico van € 100,- per gebeurtenis. Dit is het bedrag dat je zelf dient te betalen en in mindering wordt gebracht op de vergoeding.

Moet ik ook een inboedelverzekering afsluiten bij de Lancyr kostbaarhedenverzekering?

Ja, de inboedelverzekering is een verplicht onderdeel van de Lancyr kostbaarhedendekking en dekt jouw kostbaarheden bij schade door brand, water of andere calamiteiten. Met deze gecombineerde dekking ben je volledig verzekerd tegen (bijna) elke schade aan waardevolle spullen, die binnen- of buiten de deur ontstaat.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.