Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

Nationale-Nederlanden Kostbaarhedenverzekering

door | 26 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering nationale nederlanden

De Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering is bedoeld voor mensen die hun waardevolle spullen willen beschermen tegen verlies, diefstal of beschadiging. Echter is er geen specifieke verzekering om alle kostbaarheden te verzekeren.

Wat veel mensen niet weten, is dat je bij Nationale Nederlanden kostbaarheden buitenshuis kunt verzekeren. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je sieraden of horloges kunt verzekeren tijdens het dragen ervan, of tijdens het vervoeren ervan naar een juwelier.

Naast de standaard dekking, biedt Nationale Nederlanden ook een speciale dekking voor mobiele elektronica. Hiermee kun je bijvoorbeeld je smartphone of tablet verzekeren tegen beschadiging, verlies of diefstal, zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

Waarom kiezen voor de Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering?

We nemen tegenwoordig veel waardevolle spullen met ons mee waar je niet standaard voor verzekerd bent met een inboedelverzekering. Daarom kan het afsluiten van de Nationale Nederland kostbaarhedenverzekering een verstandige keuze zijn.

Zoals gezegd is er geen dekking beschikbaar waarmee je specifiek alle kostbaarheden kunt verzekeren. Wel is er de mogelijkheid om een aanvullende dekking voor waardevolle spullen buiten de woning en mobiele elektronica af te sluiten.

Hiermee verzeker jij jezelf van een goede dekking tegen schade aan jouw kostbaarheden, zowel binnen als buiten de woning.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Dekking

Wil je een kostbaarhedenverzekering bij Nationale Nederlanden afsluiten, dan heb je de keuze uit twee aanvullende dekkingen die je bij de inboedelverzekering kunt afsluiten. Eén module is bedoeld voor het verzekeren van kostbaarheden buiten de woning en de ander is specifiek gericht op het verzekeren van mobiele elektronica.

Module buitenshuis

Met de module buitenshuis zijn jouw persoonlijke bezittingen en die van andere gezinsleden in Nederland buitenshuis verzekerd. Deze module kun je afsluiten in combinatie met de All Risk inboedelverzekering van Nationale Nederlanden.

Wat is verzekerd?

 • Schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt, bijvoorbeeld door vallen of stoten;
 • Schade door brand, rook, schroeien en blusschade;
 • Schade door storm, bliksem, hagel, sneeuw of regen;
 • Schade door vandalisme of rellen;
 • Schade door diefstal;
 • Waterschade.

Wat is niet verzekerd?

 • Schade die geleidelijk is ontstaan (bijvoorbeeld door slijtage, veroudering of roest);
 • Schade door normaal gebruik (zoals krassen, barsten en vlekken);
 • Schade door opzet;
 • Het kwijtraken van waardevolle spullen;
 • Diefstal van waardevolle spullen die zijn achtergelaten in een auto.

Mobiele elektronica verzekeren

Met de module Mobiele elektronica verzeker je jouw smartphone, tablet en laptop tegen schade zoals val- en stootschade en diefstal buitenshuis. Je kunt deze module afsluiten bij zowel de basis- als all risk inboedelverzekering van Nationale Nederlanden.

Wat is verzekerd?

 • Diefstal van je smartphone, tablet, laptop of wearable device buitenshuis;
 • Stoot- en valschade aan je smartphone, tablet, laptop of wearable device.

Wat is niet verzekerd?

 • Schade die geleidelijk is ontstaan, bijvoorbeeld door slijtage of veroudering;
 • Schade door lekkage van batterijen en accu’s;
 • Schade door normaal huishoudelijk gebruik, zoals krassen, barsten en vlekken.

Verzekerd bedrag

Sluit je een Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering af (buitenshuis- of mobiele elektronica verzekering), dan ben je altijd tot op zekere hoogte verzekerd tegen schade en diefstal van waardevolle spullen.

Voor de buitenshuisdekking kun je zelf het verzekerde bedrag kiezen met de keuze uit € 5.000, € 15.000 of € 30.000 per gebeurtenis. Voor horloges en sieraden geldt altijd een maximale vergoeding van maximaal € 5.000, ongeacht de hoogte van het door jou gekozen verzekerde bedrag.

Met de kostbaarhedenverzekering voor mobiele elektronica zijn jij en jouw gezinsleden altijd verzekerd tegen diefstal, val- en stootschade aan mobiele apparaten. De maximale vergoeding bedraagt € 7.500 per gebeurtenis en kan niet worden verhoogd.

Eigen risico

De kostbaarhedenverzekeringen van Nationale Nederlanden dienen afgesloten te worden in combinatie met de inboedelverzekering. Het is dus niet mogelijk om een losse buitenshuis- of mobiele elektronica verzekering af te sluiten.

Bij het afsluiten van de inboedelverzekering, inclusief aanvullende dekkingen, heb je de keuze uit een eigen risico van € 0,- of € 100,-. Het eigen risico is het bedrag dat je in geval van schade zelf betaald.

Kies je voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-, dan krijg je hiervoor een premiekorting. Het gekozen eigen risico is ook van toepassing op schades die onder de aanvullende dekkingen vallen, tenzij anders staat vermeld op de polis.

Let op: de buitenshuisverzekering kan alleen in combinatie met de all risk inboedelverzekering worden afgesloten. Met de basis inboedelverzekering is het dus niet mogelijk om kostbaarheden buitenshuis te verzekeren. De dekking voor mobiele elektronica kan met zowel de basis- als all risk dekking afgesloten worden.

Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

De Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering is dé oplossing voor premium bescherming en grenzeloze beloningen. Met zo’n uitgebreide dekking kun je gerust zijn in de wetenschap dat al jouw kostbare bezittingen veilig zijn gesteld.

Klanten van Nationale Nederlanden zijn verheugd over de snelheid waarmee hun schade wordt afgehandeld en verwerkt. Bovendien hebben zij een enorm vertrouwen in de klantenservice die een gevoel van zekerheid geeft in geval van onvoorziene gebeurtenissen zoals diefstal, verlies of schade.

Wat kost de kostbaarhedenverzekering van Nationale Nederlanden?

Voor de kostbaarhedenverzekering van Nationale Nederland is er geen vaste prijs. Dit komt omdat de polis en de dekkingsvoordelen worden afgestemd op jouw specifieke behoeften. Je bepaalt zelf wat je wilt verzekeren en voor welk bedrag, zodat je weet dat de bescherming perfect binnen jouw budget past!

Bovendien dien je bij het afsluiten van een Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering verplicht een inboedelverzekering af te sluiten.

Hierbij heb je de keuze uit twee niveaus van dekking. De basisverzekering heeft een lager tarief dan de all risk verzekering. Ook dit heeft invloed op de totale kosten van de premie.

Hoe moet ik schade melden?

Schade melden bij Nationale Nederlanden was nog nooit zo eenvoudig. Via mijn.nn kun je in een paar minuten de schade indienen, foto’s van eventuele schade of diefstal uploaden en aankoopbonnen voor vergoeding bijvoegen.

Als je toch liever persoonlijk wordt geholpen door de deskundige klantenservice van Nationale Nederlanden, aarzel dan niet en bel ze op! Alle contactgegevens vind je hieronder.

Contact opnemen met Nationale Nederlanden

Een vraag stellen, een probleem melden of wijzigingen aanbrengen? Dat kan altijd gemakkelijk en snel via mijn.nn! Maar als je liever direct met iemand spreekt van de klantenservice, bel ze dan op (088) 663 06 63 tijdens onze werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Daarnaast is het mogelijk om een bericht te sturen via de live chat op de site van Nationale Nederlanden. Heeft jouw melding of vraag geen spoed, dan kun je altijd het contactformulier invullen. De klantenservice neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering vergelijken

De kostbaarhedenverzekering van Nationale Nederlanden maakt het gemakkelijk om een passend dekkingsplan voor je samen te stellen, afgestemd op jouw financiële situatie. Bovendien zijn hun maandelijkse premies heel betaalbaar, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de nodige dekking hebt, zonder dat het veel geld kost.

Neem nu de controle over jouw meest dierbare bezittingen en wacht niet langer. Ontdek de perfecte verzekeringspolis die aan al jouw individuele behoeften voldoet! Onze vergelijkingstool biedt jou in een paar klikken gedetailleerde beschrijvingen en prijzen van verschillende verzekeraars, dus raadpleeg hem direct!

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Welke kostbaarhedenverzekeringen kan ik afsluiten bij Nationale Nederlanden?

Bij Nationale Nederlanden kun je twee verschillende soorten kostbaarhedenverzekeringen afsluiten, namelijk een buitenshuis- en mobiele elektronica verzekering.

Met de buitenshuisdekking zijn jouw kostbaarheden in heel Nederland buiten de woning verzekerd tegen schade en diefstal. Als je ook mobiele apparaten in Nederland buiten de deur wilt verzekeren tegen diefstal en schade door vallen of stoten, dan sluit je de mobiele elektronica verzekering af.

Ben ik verplicht om een inboedelverzekering bij mijn NN kostbaarhedenverzekering af te sluiten?

Ja, je bent verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten als je een kostbaarhedenverzekering bij Nationale Nederlanden wilt afsluiten. De buitenshuisdekking is een aanvullende module die alleen in combinatie met de all risk inboedelverzekering kan worden afgesloten. Voor de aanvullende dekking voor mobiele elektronica dien je minimaal een basis inboedelverzekering af te sluiten.

Geldt er een eigen risico bij de Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering?

Voor de Nationale Nederlanden kostbaarhedenverzekering geldt geen eigen risico, mist anders gekozen. Bij het afsluiten van de inboedelverzekering, inclusief aanvullende modules, heb je de keuze uit een eigen risico van € 0,- of € 100,-. Het door jou gekozen eigen risico geldt ook voor de aanvullende dekkingen, zoals de buitenshuis- en mobiele elektronica verzekering.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.