Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

OHRA Kostbaarhedenverzekering

door | 19 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering ohra

De OHRA kostbaarhedenverzekering biedt dekking voor jouw waardevolle bezittingen, zoals juwelen, sieraden, kunstwerken en antiek. Of je nu een verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een verzekering voor jouw persoonlijke waardevolle bezittingen.

In dit informatieve artikel zullen we dieper ingaan op de OHRA kostbaarhedenverzekering, inclusief de dekkingen en voorwaarden die van toepassing zijn, evenals de manieren waarop je jouw kostbaarheden kunt verzekeren bij OHRA. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze gids over je kostbaarheden verzekeren.

Waarom kiezen voor de OHRA kostbaarhedenverzekering?

Er zijn tal van redenen te benoemen waarom je zou kunnen kiezen voor de OHRA kostbaarhedenverzekering. Hier volgen een aantal redenen:

 • Je kostbaarheden zijn binnen- en buitenshuis verzekerd
 • Je kostbaarheden zijn over de hele wereld verzekerd
 • Eenvoudig schade melden
 • Er is geen eigen risico
 • Goed bereikbare klantenservice
 • Stel jouw kostbaarheden dekking op maat samen

Wat is verzekerd?

Met de OHRA kostbaarhedenverzekering zijn al jouw kostbaarheden verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. In geval van schade, verlies of diefstal van waardevolle spullen krijg je vaak de nieuwwaarde vergoed, met uitzondering van enkele gevallen.

Kostbaarheden zoals kunst en antiek worden in geval van schade, verlies of diefstal vergoedt tegen de zeldzaamheidswaarde. Per item/rubriek kun je specifiek aangeven voor welk verzekerd bedrag je verzekerd wilt zijn.

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Wat is niet verzekerd?

In de meeste gevallen ontvang je vanuit de kostbaarhedenverzekering van OHRA een vergoeding voor schade, verlies of diefstal van waardevolle spullen. Echter worden sommige schades niet vergoed, zoals:

 • Schade door een aardbeving of overstroming;
 • Schade door activiteiten die wettelijk niet toegestaan zijn;
 • Schade door ondeskundig of onjuist uitgevoerde werkzaamheden bij reiniging, onderhoud en reparatie;
 • Schade aan kostbare spullen die je gebruikt voor (semi-)beroepsdoeleinden;
 • Schade door diefstal of verlies als je jouw kostbare spullen onbeheerd hebt achtergelaten in een niet goed afgesloten ruimte. 

Verzekerd bedrag

Bij de keuze van de te verzekeren voorwerpen kun je het exacte bedrag opgeven dat elk voorwerp waard is. Om dit te doen, hoef je alleen maar een aankoop bon of taxatierapport te overleggen waaruit de volledige waarde blijkt. Op de polis staan uiteindelijk de definitieve, verzekerde bedragen vermeld.

Als je meer dan € 7.000,- voor een afzonderlijk item wilt verzekeren of het maximum van € 20.000 in een rubriek van de OHRA-voorwaarden wilt overschrijden, wordt de aanvraag achteraf beoordeeld. Voor de dekking Kunst en Antiek gelden echter uitzonderingen.

Eigen risico

De OHRA kostbaarhedenverzekering is een uitstekende keuze voor wie een uitgebreide dekking zoekt voor zijn waardevolle voorwerpen.

Een van de grote voordelen van dit beleid is dat er geen eigen risico is, wat betekent dat je geen geld uit eigen zak hoeft te betalen bij het indienen van een claim.

Dit betekent dat je jezelf veilig kunt voelen in de wetenschap dat jouw claims altijd volledig worden gedekt, mits deze binnen de dekking en voorwaarden vallen.

OHRA kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

OHRA is een algemeen erkende leider op gebied van verzekeringen en bekend om hun uitzonderlijke klantenservice. Hun online aanwezigheid onderscheidt zich van de concurrentie door de unieke optimalisatie die hen helpt te blijven uitblinken als koploper in de industrie.

Om een volledig inzicht in OHRA te krijgen, besloten we het rechtstreeks aan de klanten te vragen. We begonnen met het verzamelen van hun verslagen uit de eerste hand, zodat we konden bepalen hoe zij OHRA vanuit een onbevooroordeeld perspectief beoordelen.

Na een grondig onderzoek en een evaluatie van de reacties van de klanten werd vastgesteld dat de meeste klanten zeer tevreden waren over zowel het product als de aanvullende diensten. Een verwaarloosbaar aantal rapporteerde in sommige gevallen ontevreden te zijn.

OHRA klanten zijn verbaasd over de moeiteloosheid van het indienen en volgen van hun claims, maar ze zijn nog meer verbaasd als ze ervaren hoe snel de klantenservice reageert op elke vraag!

Kosten kostbaarhedenverzekering van OHRA

De totale kosten van OHRA’s Kostbaarhedenverzekering worden bepaald door verschillende elementen, zoals het bedrag dat je wilt verzekeren en eventuele aanvullende dekkingen of eigen risico’s. Daarom kan vooraf geen exact bedrag worden gegeven. Een exact bedrag kan daarom niet vooraf worden gegeven.

Als je kiest voor de OHRA kostbaarhedenverzekering, moet je dit combineren met een inboedelverzekering. Het is belangrijk op te merken dat de hoogte van de premie zal variëren afhankelijk van of je kiest voor een basisdekking of allrisk dekking.

Hoe moet ik schade melden?

Wanneer je bezittingen beschadigd raken of gestolen worden, kan dat enorm ontmoedigend zijn. Gelukkig maken Mijn OHRA en de OHRA App het indienen van een schadeclaim snel en eenvoudig, met een paar muisklikken heb je de schade gemeld!

Als je geen fan bent van deze aanpak, geen probleem! Je kunt je claim eenvoudig telefonisch of schriftelijk melden via het daarvoor bestemde formulier. Niet alleen dat, maar je kunt de voortgang en status van de schikking via Mijn OHRA altijd en overal volgen.

Contact opnemen met OHRA

OHRA is slechts één telefoontje of bericht van je verwijderd! Je kunt contact met ze opnemen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur op 026 – 205 23 62. Stuur je liever een bericht via WhatsApp, stuur je vraag dan naar +31 6 20 14 06 59.

 • Postadres: Postbus 40000, 6803 GA Arnhem
 • Adres: Rijksweg-West 2, 6842 BD Arnhem
 • KVK-nummer: 27023707
 • Btw-nummer: NL002302871B01
 • AFM-vergunning: 12000475

OHRA kostbaarhedenverzekering vergelijken

De OHRA kostbaarhedenverzekering biedt je een vaste maandelijkse premie die is afgestemd op jouw dekking behoefte. Met verschillende tarieven zal het voor jou niet moeilijk zijn om het perfecte beschermingsplan te kiezen dat binnen jouw budget past!

Moet je nog beslissen over de beste verzekering voor jouw kostbaarheden? Gebruik onze vergelijkingstool om tal van aanbieders te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen. Wacht niet langer en onderneem nu actie!

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Kan ik de OHRA kostbaarhedenverzekering afsluiten zonder inboedelverzekering?

Nee, je kunt geen OHRA kostbaarhedenverzekering afsluiten zonder een inboedelverzekering af te sluiten. Echter is het een optimale aanvulling bovenop de inboedelverzekering. Zo zijn kostbare voorwerpen zowel binnen- als buiten de woning beter verzekerd.

Ben ik met de OHRA kostbaarhedenverzekering ook in het buitenland verzekerd?

Ja, met de OHRA kostbaarhedenverzekering ben je ook verzekerd in het buitenland. De polis biedt wereldwijde dekking voor diefstal of schade aan jouw waardevolle bezittingen tijdens een reis binnen- of buiten Europa.

Betaal ik eigen risico bij de OHRA kostbaarhedenverzekering?

Nee, bij de OHRA kostbaarhedenverzekering betaal je geen eigen risico. Dit betekent dat je bij een claim geen geld uit eigen zak hoeft te betalen. Je kunt er zeker van zijn dat claims altijd volledig gedekt zijn, mits ze binnen de dekking en voorwaarden van de polis vallen.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.