Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

Turien & Co. Kostbaarhedenverzekering

door | 20 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering turien co

Ben jij de trotse eigenaar van een kunstcollectie, juwelen, antiek of muziekinstrumenten? Geen zorgen! Met de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering weet je zeker dat jouw zeldzame en kostbare voorwerpen overal ter wereld verzekerd zijn tegen diefstal, verlies of beschadiging.

Met een doorsnee verzekeringsproduct kan het vaak moeilijk zijn om jouw kostbaarste bezittingen voldoende te verzekeren. Gelukkig biedt deze kostbaarheden polis een uitgebreide dekking tegen een schappelijke prijs, zodat je de bescherming en gemoedsrust krijgt die je nodig hebt.

Waarom kiezen voor de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering?

Het vinden van een passende kostbaarheden verzekering die aansluit op de waarde van jouw bezittingen is ooit een lastige opgave. Gelukkig biedt de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering een uitgebreide dekking. Hier volgen een paar redenen waarom de kostbaarhedenverzekering van Turien & Co. wellicht een goede keuze is voor jou:

 • Uitgebreide All risk dekking
 • Kostbaarheden wereldwijd verzekerd
 • Geen eigen risico
 • Op maat gemaakte polis
 • Schadevaststelling door expert meeverzekerd
 • Snelle schadeafhandeling

Wat is verzekerd?

Met de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering zijn kunst, sieraden, antiquiteiten, muziekinstrumenten en bijzondere verzamelingen verzekerd. Je kunt jouw getaxeerde kostbaarheden wereldwijd verzekeren tegen diefstal, beroving, verlies of beschadiging. Er geldt een all risk dekking; alles is verzekerd, behalve de situaties die zijn uitgesloten in de voorwaarden.

Jouw bezittingen zijn verzekerd tot het op de polis vermelde bedrag, dat wordt vastgesteld na een grondige taxatie. Naast de verzekeringsdekking, ben je ook gedekt voor de volledige vergoeding van schade-expertises door professionals, noodvoorzieningen en bergingsmaatregelen, die beschadiging, verlies en diefstal helpen voorkomen of beperken.

Wat is niet verzekerd?

Dankzij de uitgebreide All risk dekking van de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering heb je in de meeste gevallen recht op een vergoeding. Echter gelden er ook uitzonderingen waarin je geen recht hebt op een vergoeding:

 • Schade die verband houdt met normaal gebruik (slijtage, verkleuring, veroudering en temperatuurinvloeden);
 • Schade door ondeskundig of onjuist uitgevoerde werkzaamheden bij reiniging, bewerking en/of reparatie;
 • Schade aan kostbaarheden die zijn verhuurd;
 • schade als gevolg van het niet nakomen van een beveiligingsafspraak;
 • Schade aan zaken waarop een garantieregeling van kracht is;
 • Schade veroorzaakt tijdens verbouwingswerkzaamheden;
 • Schade die mede is ontstaan door wettelijk niet toegestane activiteiten.

Verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van de kostbaarhedenverzekering van Turien & Co. kun je per rubriek aangeven voor welke bedrag je het wilt laten verzekeren. Aan de hand van taxatierapporten, die zijn opgesteld overeenkomstig artikel 7:960 BW door een registertaxateur, worden de definitieve verzekerde bedragen vastgesteld. De vastgestelde verzekerde bedragen vind je terug op het polisblad.

Er gelden echter wel een aantal uitzonderingen met betrekking tot de hoogte van de maximale vergoeding in bepaalde situaties. Voor diefstal van kostbaarheden uit een vervoermiddel geldt een maximale vergoeding van € 25.000,- per gebeurtenis en voor kostbaarheden die

zich op een beurs, veiling, tentoonstelling of bij een reparateur bevinden maximaal € 50.000,- per gebeurtenis.

Eigen risico

Voor schadeclaims vanuit de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering wordt er geen eigen risico in rekening gebracht. Dat wil zeggen dat je altijd een volledige vergoeding ontvangt per gebeurtenis, mits de schade binnen de dekking en de voorwaarden van de polis vallen.

Daarnaast is het wel mogelijk om een vrijwillig eigen risico in te stellen. In ruil hiervoor ontvang je korting op de maandelijks te betalen premie.

Goed om te weten over de kostbaarhedenverzekering van Turien & Co.

De kostbaarhedenverzekering van Turien & Co kan alleen in combinatie met de inboedelverzekering worden afgesloten. Het is dus niet mogelijk om een aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten om alleen jouw kostbaarheden te verzekeren.

Turien & Co. kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Turien & Co. is een ongeëvenaarde kracht in de verzekeringssector, bekend om hun exclusieve verzekeringsaanbod en innovatieve online optimalisatie die hen onderscheidt van alle andere concurrenten. Als gevolg van deze gespecialiseerde strategie is Turien & Co. uitgegroeid tot een leider in high-end verzekeringen.

Om een accuraat beeld te krijgen van Turien & Co. besloten we directe feedback van klanten in te winnen. We begonnen met het verzamelen van hun ervaringen uit de eerste hand, zodat we het bedrijf objectief en onbevooroordeeld konden beoordelen.

Na uitgebreid onderzoek en evaluatie van de feedback van klanten, kunnen we melden dat het product en de diensten van Turien & Co. met grote instemming zijn ontvangen. Hoewel een klein aantal klanten op sommige gebieden ontevreden was, was de overgrote meerderheid zeer tevreden.

Klanten van Turien & Co. zijn verbaasd over hoe gemakkelijk het is om hun claims in te dienen en te controleren, maar ze zijn nog verbaasder als de klantenservice elke vraag snel beantwoordt!

Wat kost de kostbaarhedenverzekering van Turien & Co.

Bij de berekening van de Turien & Co. Kostbaarhedenverzekering kosten moet rekening worden gehouden met een aantal aspecten, zoals de totale waarde die je wilt verzekeren en eventuele aanvullende dekkingen. Het is dan ook onmogelijk om een exact bedrag te geven voordat al deze factoren in aanmerking zijn genomen.

Wanneer je een Turien & Co. kostbaarhedenverzekering kiest, is het verplicht deze te combineren met een inboedelverzekering. De hoogte van de premie is afhankelijk van jouw keuze voor een basisdekking of een allrisk dekking. Maak daarom een kostenafweging voordat je een verzekering afsluit.

Hoe moet ik schade melden?

Schade melden bij Turien & Co. kan op diverse manieren. Zo is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen, een mail te sturen of de schademelding schriftelijk te sturen. Houd in alle gevallen altijd jouw polisnummer bij de hand en zorg ervoor dat je de volgende documenten klaar hebt liggen:

 • Schadefoto’s
 • Aankoopnota’s
 • Bankafschriften
 • Garantiebewijzen van de vermiste of beschadigde zaken
 • Proces-verbaal (in geval van diefstal of verlies)
 • Ingevuld schadeformulier

Contact opnemen met Turien & Co.

Heb je vragen over de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering? Moet je schade melden? Of wil je jouw huidige verzekering wijzigen? Dan kun je op diverse manieren contact opnemen. Als je direct een medewerker aan de lijn wilt krijgen, bel dan naar 072-5 181 150 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vragen, schade melden of wijzigingen doorgeven kan ook altijd per mail of post.

 • Postadres: Turien & Co. Assuradeuren, Postbus 216, 1800 AE Alkmaar
 • E-mailadres: schade@turien.nl
 • Bezoekadres: James Wattstraat 11, 1817 DC Alkmaar

Turien & Co. kostbaarhedenverzekering vergelijken

De Turien & Co. kostbaarhedenverzekering is ontworpen om aan jouw specifieke dekkingsbehoeften te voldoen, met betaalbare maandelijkse premies die het je gemakkelijk maken om het juiste beschermingsplan te kiezen zonder de bank te breken.

Klaar om de perfecte verzekering voor jouw kostbare bezit te vinden? Met behulp van onze vergelijkingstool kun je meerdere aanbieders vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen – treuzel niet langer! Neem vandaag nog de leiding en verzeker je van de dekking die het beste bij jouw behoeften past.

Veel gestelde vragen

Wat dekt de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering?

De kostbaarhedenverzekering van Turien & Co. dekt voorwerpen zoals juwelen, horloges, antiek, kunst en verzamelobjecten tegen gevaren zoals brand, diefstal, overstroming en vandalisme. Het dekt ook schade door onvoorziene gebeurtenissen buitenshuis.

Kan ik een vrijwillig eigen risico instellen voor de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering?

Ja, je kunt een vrijwillig eigen risico instellen voor de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering. Dit betekent dat als je een claim indient voor schade of verlies van jouw spullen, het bedrag van het eigen risico in mindering wordt gebracht op het totale schadebedrag. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager jouw premiekosten.

Hoe wordt de hoogte van het verzekerde bedrag bepaald bij de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering?

Het verzekerde bedrag voor de Turien & Co. kostbaarhedenverzekering wordt bepaald aan de hand van taxatierapporten. Je kunt per rubriek van jouw polis aangeven welk bedrag je verzekerd wilt hebben en de uiteindelijke bedragen worden bepaald door de taxatierapporten. De vastgestelde verzekerde bedragen zijn terug te vinden op de polis.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.