Selecteer een pagina

★★★★: 8,8/10

ZLM Kostbaarhedenverzekering

door | 21 jan, 2023 | Kostbaarhedenverzekering, Verzekeringen

kostbaarhedenverzekering zlm

Met de ZLM kostbaarhedenverzekering kun je kostbaarheden verzekeren tegen de aankoopprijs of taxatiewaarde. De dekking omvat sieraden, muziekinstrumenten, optische instrumenten en foto- film- en videoapparatuur. Het biedt ook optionele dekkingen voor specifieke items in jouw verzameling tegen inbraak en schade door ongevallen.

Het is goed om te weten dat de kostbaarhedenverzekering van ZLM alleen in combinatie met de inboedelverzekering kan worden afgesloten. Het is echter een mooie aanvulling op de verzekering, aangezien jouw kostbaarheden in dat geval ook buitenshuis zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.

Waarom kiezen voor de ZLM kostbaarhedenverzekering?

Omwille van de volgende redenen kan het een verstandige keuze zijn om te kiezen voor de ZLM kostbaarhedenverzekering:

 • Scherpe premie
 • Snelle schadeafhandeling
 • Persoonlijke service
 • Dekking op maat
 • Wereldwijd verzekerd
 • Deskundige klantenservice

Wat is verzekerd?

Kies je voor de kostbaarhedenverzekering van ZLM? Dan heb je de mogelijkheid om diverse soorten waardevolle spullen te verzekeren tegen de aankoop- of taxatiewaarde. Denk hierbij aan kostbaarheden als:

 • Sieraden
 • Muziekinstrumenten
 • Optische instrumenten
 • Foto- film- en videoapparatuur

Ja, ik wil de best passende kostbaarheden verzekering

Wat is niet verzekerd?

In de meeste gevallen heb je vanuit de ZLM kostbaarhedenverzekering recht op een vergoeding. Toch gelden er enkele uitzonderingen waarin je geen recht hebt op een vergoeding. Denk hierbij aan schade door:

 • Opzet
 • Verhuur
 • Normaal gebruik
 • Slijtage
 • Eigen gebrek
 • Diefstal of vermissing na onbeheerd achterlaten
 • Gebruik van een kostbaarheid voor beroepsdoeleinde

Verzekerd bedrag

Wanneer je kiest voor de kostbaarhedenverzekering van ZLM, kun je zelf bepalen hoeveel dekking elk item moet hebben. Het exacte bedrag wordt bepaald aan de hand van een aankoopnota of taxatierapport.

Het verzekerede bedrag is te vinden op het polisblad zodra de verzekering is afgesloten. Door jouw verzekeringsplan aan te passen, weet je zeker dat al jouw waardevolle spullen beschermd zijn met precies de juiste hoeveelheid dekking.

Eigen risico

Voor schadeclaims vanuit de ZLM kostbaarhedenverzekering wordt geen eigen risico in rekening gebracht.

Dat wil zeggen dat je in principe altijd een volledige vergoeding ontvangt in geval van schade, verlies of diefstal van jouw waardevolle spullen. Althans, wanneer de schade voldoet aan de dekking en voorwaarden die vermeld staan op de polis.

Daarnaast gelden er in een aantal bijzondere situaties uitzonderingen. Bij inbraak of diefstal uit een ander gebouw dan jouw woonhuis geldt een eigen risico van 15% van de verzekerde waarde van de kostbaarheden.

ZLM kostbaarhedenverzekering ervaringen en reviews

Klanten zijn vol lof over de kostbaarhedenverzekering van ZLM vanwege de alomvattende dekking en royale voordelen. Met deze eersteklas zekerheid kun je er zeker van zijn dat jouw waardevolle bezittingen optimaal beschermd zijn.

Bovendien genieten klanten van het absolute gemak van het indienen van schaderapporten en het afhandelen van claims via ZLM. Hun 24-uurs assistentie biedt voldoening en de zekerheid dat hun klanten in geval van diefstal, verlies of vernietiging worden ontzien.

Wat kost de kostbaarhedenverzekering van ZLM

De kosten van een ZLM kostbaarhedenverzekering zijn anders voor elke klant, omdat ze variëren op basis van meerdere componenten, zoals het totale verzekerde bedrag, het eigen risico en eventuele aanvullende modules. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw bezittingen beschermd zijn met een tariefplan op maat van jouw individuele behoeften.

Wanneer je kiest voor een kostbaarhedenverzekering van ZLM, is het essentieel om te onthouden dat deze polis moet worden afgesloten in combinatie met ZLM inboedelverzekering.

Hierbij heb je de keuze tussen een basisdekking of een allriskdekking; houd er echter rekening mee dat de totale maandelijkse premie zal verschillen afhankelijk van welke dekking je uiteindelijk kiest.

Hoe moet ik schade melden?

Het melden van schade is vrij eenvoudig bij ZLM. Hierbij heb je 3 mogelijkheden om jouw schade door te geven zodat ZLM aan de slag kan gaan met de schadeafhandeling.

De meest voordehand liggende manier is het melden van schade door telefonisch contact op te nemen. Echter is het ook een mogelijkheid om het online schadeformulier in te vullen. Wil je jouw schade liever per post doorgeven? Dan kun je het schadeformulier uitprinten en de brief naar het postadres van ZLM sturen.

Contact opnemen met ZLM

Als je vragen hebt over de ZLM Kostbaarhedenverzekering, schade wilt melden of jouw polis wilt wijzigen, dan kun je altijd contact opnemen met ZLM!

Neem contact op via telefoonnummer 0113 – 238 777 op werkdagen van 8:30 uur tot 17.00 uur of stuur je vraag of schadeformulier op naar het postadres van ZLM; ZLM Verzekeringen, Postbus 70, 4460 BA, Goes.

ZLM kostbaarhedenverzekering vergelijken

De kostbaarhedenverzekering van ZLM is afgestemd op jouw individuele dekkingsvereisten, zodat je een beschermingsplan kunt kiezen dat zowel bij jouw behoeften als jouw budget past. Met concurrerende maandelijkse premies hoeft deze optimale vorm van beveiliging niet ten koste te gaan van de portemonnee!

Op zoek naar de beste verzekering voor jouw kostbaarheden? Dan mag je onze vergelijkingstool niet missen! Door meerdere aanbieders te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen. Aarzel niet langer en neem vandaag nog de leiding, en sluit een dekking af die perfect aan al jouw eisen voldoet.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Welke soorten kostbaarheden worden gedekt door de kostbaarhedenverzekering van ZLM?

De ZLM kostbaarhedenverzekering biedt dekking aan een breed scala aan kostbaarheden, waaronder sieraden, muziekinstrumenten, optische instrumenten en foto- film- en videoapparatuur. De polis dekt ook schade door inbraak of diefstal uit andere gebouwen dan jouw woning, maar wel tegen een beperkte vergoeding.

Wat wordt niet vergoedt vanuit de ZLM kostbaarhedenverzekering?

Helaas zijn sommige soorten schade niet (of slechts gedeeltelijk) gedekt onder de kostbaarhedenverzekering van ZLM. Hieronder vallen schade veroorzaakt door opzet, verhuur, normaal gebruik, slijtage, eigen schuld, diefstal of verlies na onbeheerd achterlaten en gebruik van kostbaarheden voor zakelijke doeleinden.

Hoe wordt de waarde van de kostbaarheden vastgesteld bij de ZLM kostbaarhedenverzekering?

Wanneer je de kostbaarhedenverzekering van ZLM afsluit, wordt het exacte dekkingsbedrag bepaald op basis van een aankoopnota of taxatierapport. De verzekerde waarde van elk item wordt vermeld op het polisblad zodra de verzekering is afgesloten. Zo weet je zeker dat al jouw kostbaarheden beschermd zijn met het juiste bedrag.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Kostbaarhedenverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste kostbaarhedenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope kostbaarhedenverzekering.